lauantai 5. joulukuuta 2015

Veitsi ja pää


Muistatteko pahamaineisen Jihadi-Johnin - tuon ISIL-pyövelin, jota saimme median kautta kauhistella vuosi sitten syksyllä?

Media puhui jatkuvasti mestausvideoista, mutta kuinka moni meistä näki yhtäkään noista videoista omin silmin? Yhdessäkään aihetta käsittelevässä verkkouutisessa ei ollut linkkiä kyseisiin mestausvideoihin. Julkaistiin vain valokuvia ja kerrotiin että "videolla mestattiin".

Ne, jotka vaivautuivat tutkimaan asiaa tarkemmin ja kaivoivat netistä alkuperäisen videon, tajusivat hyvin nopeasti, että kyseessä on tökerösti tehty lavastus. Koska harva ihminen haluaa nähdä videon, jossa mestataan ihminen, vedätys toimi loistavasti. Suurelta yleisöltä jäi huomaamatta yksi pikku juttu: Yhdessäkään videossa ei näytetty yhtään mestausta.

Jokaisen videon kaava oli sama: Ensin Jihadi-John seisoo veitsi kädessä polvillaan olevan oranssiin pukeutuneen "uhrin" vieressä pitäen uhmakasta monologia. Sen jälkeen John vie veitsen "uhrin" kaulalle - ja naps! - kuva katkeaa. (Erikoista näissä mestauksissa oli aina se, että vaikka videossa ehti nähdä useita edestakaisia veitsen liikkeitä kaulalla, yhdestäkään kaulasta ei koskaan vuotanut verta. Erikoista oli myös "uhrien" paniikin tai ylipäätään minkäänlaisen vastustuksen puuttuminen.) Sen jälkeen näytetään kuva maassa makaavasta "ruumiista", joka on niin kehnosti lavastettu, että se voisi olla suoraan jostain B-luokan kauhuelokuvasta.

Jostain kumman syystä tuhmat terrosistit päättivät olla sen verran kilttejä, että leikkasivat juuri sen mestauskohdan pois videosta. Miksi? Onkohan jossain terroristimanuaalissa ohjesääntö, että tuotettu videomateriaali tulee olla sisällöltään K-16?

Oletteko koskaan aiemmin kuulleet pyövelistä, joka olisi harjoittanut ammattiaan puukon kanssa? En minäkään - ja siihen on ihan hyvä syy: Se ei toimi. Ihmisen kaulassa on kaularanka, jonka katkaisemiseen tarvitaan huomattava määrä voimaa. Veitsellä voi kyllä tappaa, mutta sillä ei voi mestata.

Yhdessä videossa lavastuksen tökeryys alitti riman jo niin karkeasti, että koko juttu meni farssin puolelle. Kun "uhreina" oli kaksi japanilaista, heidän leukansa varjot menivät eri suuntiin, mikä tietenkin paljasti videon studiossa tehdyksi höpöhöpöksi. Tämä jäi Jihadi-Johnin viimeiseksi videoksi.


Hups! Varjoista päätellen "aavikolle" on eksynyt kaksi "aurinkoa".


Monet asiaa tutkineet tajusivat, että Jihadi-Johnin lavastetuissa "mestauksissa" oli kyse tietenkin "Eliittin" tuottamasta pelkopropagandasta, jolla oli varmasti moniakin eri tarkoitusperiä. Mutta se, mikä meni lähes kaikilta ohi, oli videoiden sisältämä esoteerinen symboliikka.

Syy, miksi Jihadi-John valitsi työkalukseen veitsen, löytyy "Eliitin" symboliikasta.


Shriners-logo


Vapaamuurariliikkeen sisällä toimii erittäin vaitutusvaltainen organisaatio Shriners, jonka logossa on veitsi ja pää.

Organisaation alkuperäinen nimi oli Ancient Arabic Order of the Nobles of the Mystic Shrine (A.A.O.N.M.S.) Nimi oli siitä erikoinen valinta, että järjestö perustettiin New Yorkissa, eikä sillä tai sen jäsenillä ollut mitään tekemistä Arabian tai islamin kanssa. Kyseessä oli ns. vapaamuurariprinsseille (eli vapaamuurariuden korkeimmille asteille nousseille) perustettu organisaatio, johon tavallisilla rivijäsenillä ei ollut mitään asiaa. Vuonna 2000 järjestön säännöt muuttuivat niin, että se avautui myös rivijäsenille.


Shriners-logo vapaamuurariastejärjestelmän huipulla

Shrinersien käyttämä fez-hattu


Shriners-logossa on faaraon pää. Tuo faarao on tietenkin Akhenaton - Aton-kultin esi-isä ja suuri sankari. (Lue aiheesta enemmän: Hyksos-kuninkaat) Pään yläpuolella on veitsi, joka symbolisesti "mestaa" faaraon pään.

Tiedän, kuullostaa erikoiselta, mutta asia tulee ymmärrettäväksi tutustumalla pään irroittamisen esoteeriseen symboliikkaan. Päällä, tai pääkallolla, on useampikin esoteerisen symboliikan taso.

Symbolina pää edustaa aurinkoa. Shrinersin logossa tätä alleviivataan sillä, että pää kuuluu faaraolle. Muinaisessa Egyptissä faaraot olivat eräänlaisia auringonjumalan ruumiillistumia - varsinkin Akhenatonin tapauksessa. Astro-teologisessa mielessä pään irroittaminen kuvaa syyspäiväntasausta, jolloin aurinko "kuolee" tai "astuu manalaan". Aiheesta enemmän: Ghostbusters- Kirjastokohtaus.

Irtileikattu pää kuvaa myös esoteerisen tiedon siirtymistä yhdeltä mestarilta toiselle. Samalla se kuvaa myös tiedon mukana tulevan vallan, senioriteetin ja johtoaseman periytymistä. Yritysmaailmassakin käytetään yleisesti termiä "Head of ..." johtavassa asemassa olevista henkilöistä. Symboliikka juontaa juurensa temppeliritarien kautta druidismiin, jossa kuningas vihittiin asemaansa kuolleen kuninkaan haudalla, joka oli koristeltu pääkallosymboliikalla. Raamatussa Jeesus "kruunataan" Golgatalla, joka tarkoittaa suomeksi "kallomäki". Aiheesta enemmän kirjoituksessa Johannes Kastaja.


Vapaamuurarisymboliikkaa: Veitsi ja Johannes Kastajan pää

Johannes Kastajan kuoleman aiheutti kaksi naista. Tarina on astro-teologinen vertauskuva syyspäiväntasaukselle, joka tapahtuu auringon siirtyessä neitsyen merkistä vaa'an merkkiin. Molemmat merkeistä ovat feminiinisiä.

Mestari Hieronymus ja pääkallo

Aurinkokuningas Ludvig XVI:n mestaus Ranskan vallankumouksessa

Kreikkalaisen mytologian Perseuksesta tuli suuri sankari kun hän onnitui hankkimaan Medusan pään.

Skull and Bones -logo2 kommenttia:

  1. Kyllä on taas jänniä juttuja keksitty: päitä, käärme, lohikäärme...paljon pieniä yksityiskohtia hatussa, lakuissa... http://www.iltalehti.fi/muoti/201802222200765625_mu.shtml

    VastaaPoista
  2. Uskon että nämä ISIS tyypit jotka näkyvät tässä jutussa ovat CIA tai Mossadin porukkaa. Haluttiin saada tavalliset ISISin jihadistit tekemään näitä videoituja teloituksia. Netistä kyllä löytää näitä aitoja teloitusvideoita, mutta en suosittele niiden katsomista kenellekkään

    VastaaPoista