keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Malinen & Elomaa: Koronadystopia


Alla Tuomas Malisen ja Ville-Veikko Elomaan blogikirjoitus, joka julkaistiin US Puheenvuorossa. Kirjoitus sensuroitiin 40 minuutissa.


Tuomas Malinen, taloustieteen dosentti

Ville-Veikko Elomaa, kirurgian erikoislääkäri, kunnanvaltuutettu

Me suomalaiset olemme, muun maailman osana, saaneet seurata perusoikeuksiemme rapistumista keväällä 2020 Kiinan Wuhanista levinneen koronaviruksen jälkimainingeissa. Ensiksi ”hyökkäyksen” kohteeksi joutuivat yritykset ja elinkeinonvapaus, kun maat laajamittaisesti sulkivat yhteiskuntiaan viruksen leviämisen estämiseksi. Tämän tuhoisan politiikan vaikutukset alkavat nyt tulla näkyviksi, kun esim. sulkujen aiheuttama globaalin rahdin massiivinen ruuhkautuminen purkaantui nopeana inflaationa viime kesänä, eivätkä inflaatiopaineet ole helpottamassa (katso esim. Tuomas Malisen haastattelu Neuvottelija -podcastissa).

Nyt olemme kuitenkin koronapassin myötä astuneet täysin uuteen vaiheeseen, jossa hyökkäyksen kohteena ovat perusoikeutemme laajemminkin. Olemme hyvää vauhtia etenemässä tilaan, jota voisi kutsua globaaliksi dystopiaksi.

KUN ”JÄRJESTELMÄ” EI PÄÄSTÄ SINUA SISÄÄN

Tuomas kertoo nyt kokemuksistaan viime viikonlopulta.

Olin silloin viettämässä iltaa entisessä kotikaupungissani, Hyvinkäällä. Alkuillasta ystäväporukkamme oli jakaantunut kahteen ryhmään, joista toinen oli jo ehtinyt baariin siinä vaiheessa, kun saavuin keskustaan. Hyvinkäällä keskustan joka baarissa oli käytössä koronapassi, joka minullakin (toistaiseksi) koronan sairastaneena on. Ajattelin, että tässä tapauksessa voisin tehdä poikkeuksen ja mennä sisään ko. passilla.

Kaivoin passin Omakannasta ja kävelin sisään baariin. Ovimiehellä oli käsissään laite, joka näytti lähes samalta kuin kauppojen kassoilla käytettävät viivakoodinlukijat (THL:n ”Koronatodistuksen lukija”). Ovimies luki passini ja laite ilmoitti, että ei pääsyä. Naurahdin ääneen ja pyysin kokeilemaan uudestaan. Sama tulos. Kolmannen ”ei-tänään” piippauksen jälkeen kysyin ovimieheltä, että voisiko hän tarkistaa passini manuaalisesti, eli lukemalla sen. Hän totesi, että se ei ole mahdollista, koska järjestelmä päättää onko passini voimassa.

Miettikäähän tätä hetki. ”Järjestelmä päättää”.

Siinä hetkessä tajusin, että olemme saapuneet Orwellilaiseen dystopiaan. Meille on asetettu koodi, jonka validiteetista ja siten kyvystämme toimia normaalisti yhteiskunnassa päättää jokin algoritmi ja/tai taho.

Jokainen voi kysyä, kuinka pitkä matka tästä on siihen, että ”järjestelmä” päättää pääsetkö esim. kauppaan? Tai siihen, että et pysty viemään lastasi sairaalaan, koska sinulla ei ole järjestelmän hyväksymää todistusta? Jälkimmäisestä kiertää jo huhuja yksityisten sairaaloiden osalta.

On erittäin tärkeää ymmärtää, että jos perusoikeutemme ja perustuslakimme ohitetaan lääketieteellisen tilan (koronarokote) perusteella, se voidaan tehdä minkä tahansa, lähes mielivaltaisesti valitun kriteerin perusteella. Olemmekin menettäneet vapautemme käytännössä yhdessä yössä, 22.10., kun koronapassi tuli käyttöön.

Viime lauantaina, melko kuvaannollisesti, toinen ystävistäni, tuplarokotettu joka oli ollut kanssani koko illan ei myöskään päässyt sisään, mutta professoriystäväni järjestelmä hyväksyi. Tämä saattoi toki olla sattumaa, mutta en tiedä uskonko siihen enää.

ROKOTTAMATTOMIEN AJOJAHTI?

Valtaantulonsa jälkeen, vuonna 1933, Saksan kansallissosialistinen puolue aloitti välittömästi juutalaisväestön vainot. He alkoivat tehtailla erilaisia lakeja, jotka estivät juutalaisten, Saksan kansalaisten, osallistumisen tiettyihin töihin. Samanaikaisesti käynnistettiin laaja propagandakampanja, jonka tarkoituksena oli kääntää yleinen mielipide juutalaisväestöä vastaan. Juutalaisista tehtiin vihollisia.

Jos seuraa niin kutsutun valtavirtamedian kielenkäyttöä Suomessa ja Euroopassa laajemminkin, ei voi olla näkemättä samanlaista hiljalleen pahenevaa propagandaa rokottamattomia kohtaan. Esimerkiksi niin kutsuttu ”koronanyrkki” kehottaa rokottamattomia välttämään joukkoliikennettä ja baareja Helsingissä. Myös valtiovalta koventaa otettaan. Esimerkiksi Itävallan hallitus ilmoitti juuri asettavansa rokottamattomat kotiarestiin, jos maassa ylitetään tietty tehohoitopotilaiden raja. Kuinka kaukana tästä olemme Suomessa?

Suomessa liikkuu myös huhuja siitä, että VR olisi lähettänyt asiakkailleen kyselyjä, joissa tiedusteltaisiin, kokisivatko he matkansa turvallisemmaksi, jos rokottamattomilla olisi oma vaunu. Sitä huhu ei kerro, olisiko kyseessä ns. karjavaunu.

Nämä muistuttavat pelottavalla tavalla sitä tietä, jonka Saksan juutalaiset kohtasivat Natsipuolueen valtaannousun jälkeen. Heidän perusoikeutensa ja oikeutuksensa olla osa Saksan yhteiskuntaa nakerrettiin pikkuhiljaa pois, lakien ja heidät kansan silmissä vihollisiksi muuttaneen propagandan avulla.

Tämän kaiken tekee nyt vielä absurdimmaksi, että rokottamattomien ja rokotettujen erottamiselle toisistaan ei ole edes mitään lääketieteellistä perustetta.

KORONAPASSIN LÄÄKETIETEELLINEN POHJA ONTUU, PAHASTI

Yhdysvalloissa tutkittiin vähentääkö rokottaminen koronatartuntoja 68 osavaltiossa ja 2947 kunnassa. Tulos: ei vähennä. Tätä löydöstä vahvistaa tutkimus, jossa todettiin rokotettujenkin todennäköisesti levittävän tautia.

Juuri julkaistussa tutkimuksessa puolestaan löydettiin, että rokotteiden pitkäaikaishaitat ovat todennäköisesti suurempi riski tietyissä ikäryhmissä, esim. lapsissa, kuin itse tauti. Tutkimuksessa varoitettiin myös, että luvut saattavat olla vielä pahempia, koska rokotteiden pitkän aikavälin vaikutuksista ei tiedetä.

On myös todella mielenkiintoista, miksi luonnollisesti (sairastamalla) hankittu immuniteetti ei paina koronapassiasiassa esimerkiksi Yhdysvalloissa. Arvostetussa tieteellisessä aikakauslehdessä, Naturessa julkaistussa tutkimuksessa löydettiin, että koronan sairastaneiden immuniteetti on todennäköisesti elinikäinen. Tässä pitkässä kokooma-artikkelissa puolestaan käydään läpi 91 tutkimusta, jotka todistavat sairastamalla hankitusta immuniteetista.

Näiden perusteella niiden meistä, jotka ovat sairastaneet koronan pitäisi olla jopa elinikäinen koronapassi. Näin ei kuitenkaan ole. Miksi?

MIKSI KAIKKI VAIKUTTAA YHÄ ENEMMÄN JA ENEMMÄN SALALIITOLTA?

Voisiko tähän kaikkeen, pakotettuihin rokotuksiin ja rokottamattomien ajojahtiin, olla jokin tavanomainen syy? Ovatko poliitikot vain yksinkertaisesti menettäneet arviointikykynsä monessa maassa yhtä aikaa? Voisiko kriittisten puheenvuorojen ja kriittisten tutkijoiden sensuroiminen sekä tavanomaisesta että sosiaalisesta mediasta olla vain sattumaa?

Lääkärinä Ville-Veikko Elomaa on ihmetellyt viranomaistemme vastausta koronaan jo keväästä 2020 alkaen. Ekonomistina Tuomas Malinen on havahtunut asiaan huomattavasti myöhemmin, kunnolla vasta alkuvuodesta 2021.

Nyt meidän alkaa kuitenkin olla vaikea löytää tälle kaikelle mitään muuta järkevää selitystä kuin jonkinlainen, mahdollisesti globaalisti johdettu yritys muuttaa avoimet demokraattiset länsimaiset sivistysyhteiskuntamme joksikin täysin muuksi.

Tähän johtopäätökseen on ollut äärimmäisen vaikea päätyä johtuen mm. julkisesta stigmasta, joka tällaiseen kannanottoon liitetään. Tosiasioita on kuitenkin seurattava, riippumatta mihin ne johtavat. Tällä kertaa ne pahaenteisesti johtavat totalitaristisen järjestelmän, jonkinlaisen globaalin dystopian suuntaan. Toivomme toki syvästi, että olemme väärässä, mutta on myös varauduttava siihen, että emme ole.

Jos olemme oikeassa, seuraava vaihe tässä järjestelmämuutoksessa on todennäköisesti rokottamattomien oikeuksien voimakas rajoittaminen ja/tai toisinajattelijoiden hiljentäminen. Tällöin perustuslakimme on vaarassa tuhoutua täysin, ja siihen on jokaisen kansalaisen reagoitava asianmukaisella vakavuudella.

Pyydämme, että jaatte tätä tekstiä mahdollisimman moneen eri blogialustaan, koska on todennäköistä, että kirjoitus ei säily Puheenvuorossa pitkään.

14 kommenttia:

 1. MEP Christine Andersonin puheenvuoro lehdistötilaisuudessa 28.10.2021

  https://www.youtube.com/watch?v=a8d6ls_0Zgc

  VastaaPoista
 2. Aivan huikea puheenvuoro! Kiitos tästä, kiitos Christine A.

  VastaaPoista
 3. Italian terveysviranomaiset siivosivat koronakuolintilastoista pois kaikki "koronan kanssa kuolleet", jotka eivät oikeasti kuolleet koronaan. Lopputulos: kuolleiden määrä tippui 97%.

  https://www.zerohedge.com/markets/italian-institute-health-drastically-reduces-its-official-covid-death-toll-number

  130 000 koronakuollutta onkin nyt 4000. Joko Yle on uutisoinut asiasta?

  VastaaPoista
 4. Politiikan (ja median) tila tiivistettynä:

  https://twitter.com/TommiPalve/status/1456523911156408326

  VastaaPoista
 5. Autopsy results of the vaccinated

  https://rumble.com/vm7z6l-autopsy-results-of-the-vaccinated-must-see.html

  Trust the science, right?

  VastaaPoista
 6. Ei ole propagandisteilla helppoa:

  https://www.hs.fi/talous/art-2000008429615.html

  Alkaa olla jo melkoista tragikomediaa tämä näytelmä.

  Voi Rysky parka:

  https://twitter.com/veitera/status/1463723320814313474

  VastaaPoista
 7. Sairaanhoitaja kertoo millainen todellisuus median luoman kulissin takana oikeasti on:

  https://www.facebook.com/kirsi.kautiainen/posts/10228923481822850

  Samaan aikaan ministeri Kiuru:

  "Krista Kiuru Ylellä: Suomessa on vapaana enää seitsemän tehohoito­paikkaa"

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008429771.html

  Jonka jälkeen hämillään oleva STM:n johtava asiantuntija joutuu selittelemään ministerin puheita medialle:

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008430592.html

  VastaaPoista
 8. Nordea veti rokotekriittisen markkina-analyysin pois sivuiltaan – viestintäjohtaja: "Olemme aloittaneet sisäisen selvityksen sen sisällöstä"

  https://yle.fi/uutiset/3-12202778

  Näin ne narratiividenialistit hiljennetään.

  VastaaPoista
 9. Jaaha, mitäs veikkaatte koska tämä uusin muunnos, nollaa rokotuskerrat ja koronapassit?

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ce44cd1f-68f8-42ba-8302-020f318ea3cb "Biontech kertoo saavansa jakeluun uuden version rokotteesta 100 päivässä, jos omikron-variantti sitä vaatii"

  VastaaPoista
 10. Tuomas Malinen: Vapaudesta jälkipolville

  https://www.youtube.com/watch?v=Zpibkd5dx7Q

  VastaaPoista
 11. https://www.facebook.com/mikael.pakarinen/videos/903571210342951/

  Selkeä ja todella hyvä haastattelu. Selittää agendan tarkoituksen ja muutakin tulevaisuuden Dystopiaa.

  VastaaPoista
 12. "Kommentti: Kansan­murha ei koskaan ala yllättäen – askeleet kohti tuhoa on hyvä tunnistaa"

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009790953.html

  Valtamedia julkaisee tällaisen kirjoituksen, koska "Suomi on niin kamalan rasistinen maa".

  Mites se rokottamattomien demonisointi? Jännästi unohtunut se kokonaan.

  VastaaPoista
 13. Sanni Berg: HÄVETKÄÄ!!!

  https://kanto.media/2024/02/05/havetkaa/

  VastaaPoista
 14. Kanto: Koronan kääntöpuoli

  https://kanto.media/2024/02/19/koronan-kaantopuoli/

  VastaaPoista