perjantai 8. heinäkuuta 2022

Sakari Peltola: Manipulaation ja joukkohysterian historia



Lue myös: Joukkohysteria ennen ja nyt

9 kommenttia:

  1. Demokratiaa uhkaava kuuliaisuus

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008938256.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden tällaisen kolumnin kun julkaisee ja 99 sellaista juttua jotka vaativat kuuliaisuutta, pysymään ruodussa ja demonisoivat toistamieltä olevia, voidaan kai puhua moniäänisestä julkaisusta😂

      Poista
  2. Toinen mielenkiintoinen luento Sakarilta:

    "Ravitsemussuositusten hämärä historia"

    https://www.youtube.com/watch?v=beNuQUzHobY

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä vinkistä. Musta tuli ihan Sakarin fani. Tää mies on kultaa. Parhaat höpinät tulee traktorin hytissä maailmaa pohtien. Hänen lähestymis tapansa asioihin on niin maanläheinen ja maalaisjärkinen, että kyllä monen tutun matrix kuplat on puhjenneet, kun näitä videoita on laittanut jakoon.

    Samoin Antero V sinun blogisi on todellinen totuuden torvi. Vuosia jo fanittaneena. Kiitos. Mikään ei kiukuta vastapuolta kunnon väittelyssä, kuin linkata sun sivuille linkki, et "Katsoppa ystävä tuolta vähän asiaa!"
    Sitten sieltä tulee vastapallona se tyypillinen salaliitto syyttely itkuvirsi ja silloin tietää, että väittely on voitettu. EES putsasi jälleen pöydän. (Drop the mic)

    EES on legendaarinen ja niin hyvin tehty. Täällä on kaikkea ja loogisesti järjestyksessä. Edelleen niin ajan hermolla. Hyvää työtä. Symbolibingot on mun suosikit. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miettisin tuota fanittamista vielä uudelleen.

      https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2021/09/rokotettujen-immuunipuute.html?showComment=1631258551106#c3197016115547318886

      https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2021/05/michael-tsarion-sotureista-suurin.html

      Arvostamisessa, kunnioittamisessa tai vaikka toisen kykyjen tai työn ihailemisessa ei ole tietenkään mitään väärää. Mutta fanittaminen on eri asia. Sitä minä en suosittele.

      Poista
  4. Kiitos ajatuksia herättävästä viestistäsi. Piti oikein syventyä tähän. Piti miettiä, olenko kaiken aikaa käyttänyt tuota sanaa väärin. Täysin mahdollista.

    "Fani" sanana on alkanut selkeästi elää omaa elämäänsä. En löytänyt sille määrettä sivistys, nyky- tai tietosanakirjoistakaan. Uudemmista tai vanhemmista. Wikipediankin selitys oli pelottavaa kamaa, kuin päässä olisi vikaa, jos sellaista sanaa edes käyttäisi.

    Kuitenkin tiedän ikäluokkani käyttävän sanaa- fani, kun tykätään ja arvostetaan jotain. Ehkä tähän kätkeytyy myös Fani Palojen mysteeri. Fazerin vohvelipalat muuttuivat fasu paloiksi, mikä on edelleen tietty hirveä vääryys. Sekottaa vaan pakkaa.

    Voihan olla että puhekielessä fanilla on eri merkitys. Joka tapauksessa aion jatkaa fanittamista, eli tykkäämistä ja arvostamista jatkossakin. Joskin lupaan, että en fanita enää EES:ää tai Antero V:tä, korkeintaan diggailen ja respectaan.
    Vaikkei noitakaan sanoja ole olemassa, mä jo tsekkasin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Englannin "fan" on lyhennös sanasta "fanatic". Fanaattiset ihmiset ovat sellaisia, jotka luopuvat kriittisestä ajattelustaan, ja korvaavat sen voimakkaan tunnepitoisella hurmoksellisuudella. Ymmärrät varmaan, että se on aika kaukana siitä, mitä EES edustaa.

      Fanittaminen johtaa hyvin herkästi siihen, että fanituksen kohteeseen suhtaudutaan kritiikittömästi. Hyvä esimerkki on tapaus Jari Sillanpää. Hän jäi kiinni kovien huumeiden kanssa sekoilusta ja lapsipornosta, mutta jotkut jatkavat edelleen hänen fanittamista.

      Ja kun oikein kunnolla fanatic-fanitetaan, homma lähtee aivan lapasesta: https://www.youtube.com/watch?v=XCYctz_fKf0

      Minulle fanittaminen näyttäytyy yhtenä psykologisen masokismin ilmenemismuotona.

      "Usein masokistit haluavat alistua myös erilaisille ryhmille, kuten instituutioille, valtiolle, poliittisille ideologioille tai uskonnollisille yhteisöille. Tällöin he pyrkivät tulemaan osaksi jotain suurempaa, joka on oman minuuden ulkopuolella."

      https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2022/06/aton-kultti-osa-254-sadomasokistinen.html

      Fanatic-fanittamisessa fanituksen kohde nostetaan itsen yläpuolelle, ja häntä ikään kuin palvotaan (=alistutaan), jotta saataisiin se kokemus "itseään suurempaan sulautumisesta". Se on psykologista masokismia, joka perustuu master-slave-dynamiikkaan.

      EES-yleisöön minä en halua yhtään fania sen takia, että en halua yhdenkään lukijan suhtautuvan minuun tai tuottamaani materiaaliin kritiikittömästi. Minä olen samanlainen ihminen kuin muutkin, joten minäkin teen välillä virheitä ja erehdyksiä. Arvostan kaikkein eniten niitä lukijoita, jotka osaavat ja uskaltavat näyttää minulle, missä kohtaan olen tehnyt virheen. He parantavat tämän julkaisun laatua.

      Poista
    2. Kiitos valaisevasta blogista.

      Onko arkkitehti Scott Onstott ja hänen bloginsa/opetuksensa tuttu? Tässä linkki hänen videosarjaansa, joka valaisee lisää: https://www.youtube.com/watch?v=DHhgLnIvuAs&t=4s

      Poista
    3. Kyllä vain. Tuo videosarja innoitti tutkimaan Helsingin karttaa.

      Poista