sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Historioitsijat ilman rajoja Suomessa


Kesällä 2015 Suomessa perustettiin Erkki Tuomiojan johdolla yhdistys nimeltä Historioitsijat ilman rajoja Suomessa. Historianswithoutborders.fi kertoo:
"Historiatietoisuutta tarvitaan myös globalisoituneessa maailmassa. On alati tärkeämpää olla tietoinen niin historiasta ja sen erilaisista tulkinnoista, sekä niiden vaikutuksesta politiikkaan ja yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Tätä silmälläpitäen perustettiin Erkki Tuomiojan aloitteesta Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry (HIRS) 17.6.2015. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää historiatietoisuutta, historiaan liittyvää keskustelua sekä historiatiedon käyttöä konfliktien ehkäisemiseen ja ratkaisuun."

Kun katsoo kyseisen yhdistyksen verkkosivujen etusivun kuvaa, nousee mieleen kysymys: Kenen historiantulkintaa tämä yhdistys on ajamassa?


HIRS:n etusivu ja avonainen kirja


Avonainen kirja? Miten yllättävää.


Vapaamuurarisymboliikkaa: avonainen kirja

Vapaamuurarisymboliikkaa: avonainen kirja

Vapaamuurarisymboliikkaa: avonainen kirja

Vapaamuurarisymboliikkaa: avonainen kirja

Avonainen kirja vapaamuuraritemppelin alttarilla

Knights of the Golden Eagle ja avonainen kirja


Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Erkki Tuomioja, jonka isä Sakari Tuomioja (pääministeri, Suomen Pankin pääjohtaja) oli ensimmäinen Bilderberg-kokoukseen osallistunut suomalainen.

Varapuheenjohtajana toimii Helsingin Sanomien päätoimittajana 1991-2010 toiminut  Janne Virkkunen, joka osallistui Bilderberg-kokoukseen vuosina 1998 ja 2001.

Muita hallituksen jäseniä ovat Sirkka Ahonen (Helsingin yliopisto), Riina Kullaa (Jyväskylän yliopisto), Satu Lidman (Turun yliopisto), Heino Nyyssönen (Tampereen yliopisto), Kimmo Rentola (Helsingin yliopisto), Oula Silvennoinen (Suomen Akatemia), Heikki Talvitie (diplomaatti) ja Tuija Talvitie (Martti Ahtisaaren Crisis Management Initatives).

Suosittelen lukemaan myös suomalaisten ylipistojen logojen symboliikkaa käsittelevän kirjoituksen Suomalaiset korkeakoulut.


1 kommentti:

  1. Hieno poiminta.

    https://kummajuttu.fi/2019/09/chicago-bulls-logo-vaarinpain/

    VastaaPoista