sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Valkoinen talo


Jos lausuu ääneen sanat Valkoinen talo (White House), jokainen tietää mistä puhutaan. Mutta kuinka moni tietää miksi tätä USA:n presidentin virka-asuntoa kutsutaan "valkoiseksi taloksi"?


Valkoinen talo, Washington DC


Entä kuinka moni tietää, että Washington DC:n Valkoinen talo ei suinkaan ole ainoa tunnettu "valkoinen talo" maailmalla? Samaa nimeä kantava rakennus löytyy myös Venäjältä. Moskovan Valkoinen talo on Venäjän hallinnon käytössä oleva rakennus, joka muistetaan erityisesti 1990-luvun alkupuolen uutiskuvista.


Moskovan Valkoinen talo nykyään

Uutiskuva vuodelta 1993


Entä tiesittekö, että myös Suomesta löytyy Valkoinen talo? Wikipedia kertoo:
"Valkoinen talo on Turussa Aurajokisuun itärannalla V kaupunginosassa sijaitseva vuonna 1937 valmistunut arkkitehti Gunnar Wahlroosin suunnittelema funktionalismia edustava valkoiseksi rapattu nelikerroksinen toimistorakennus.
Valkoinen talo rakennettiin Crichton-Vulcanille, sittemmin se on toiminut Wärtsilän Turun telakan toimistona ja vuodesta 1999 lähtien Elomaticin pääkonttorina."


Turun Valkoinen talo


Valkoisia taloja siellä ja täällä - mistä on kyse?

Kuten tämän blogin aktiiviset lukijat tietävät, "Eliitin" juuret ovat muinaisessa Egyptissä.

Valkoinen talo oli Egyptissä hallinnollinen rakennus. Ylä-Egyptissä valtion kassa (tai "valtiovarainministeriö") toimi rakennuksessa, joka tunnettiin nimellä Per-hedj. Suomeksi tämä on "valkoinen talo".

"The White House and the Red house, per-hedj and per-desher, functioned as the state treasury, and the produce received was used to pay officials, craftsmen, retainers, and perhaps also as donations to local temples and funerary cult complexes." (touregypt.net)

2 kommenttia:

 1. Mites nämä egyptiviittaukset tosiaan liittyvät illuminatiin? Tuli mieleen Elastisen ja Cheekin uusi Profeettaprojektin biisi Sinuhe ja sen esitys Emmagaalassa. Toisaalta Sinuhe Wallinheimonhan epäillään olevan osa illuminatia. Mielenkiintoinen pyhä kolminaisuus ;) Tee pliis siitä postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrät kyllä itsekin kun aloitat lukemaan näitä järjestyksessä ja ajatuksen kanssa:

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/p/blog-page_2.html

   Sinuhe-viittausta käytetään ihan siitä samasta syystä kuin sillä yhdellä Cheekin musavideolla käytetään Mooses-viittausta. (http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/08/cheek-ja-symboliikka.html)

   Samat jutut uudestaan ja uudestaan.

   Poista