maanantai 11. joulukuuta 2017

Alma ja leijonasymboliikka


Linnan juhlien uutisista nousi esiin Ilta-Sanomien juttu leijonasymboliikasta:





Jutussa kerrotaan miten tämä kansainvälisesti menestynyt naisartisti (joka on muuten julkaissut alle 17 minuuttia musiikkia) kertoo leijonan olevan hänelle suomalaisen sisun symboli.




Eli ensin täydestä tuntemattomuudesta nousee kansainväliseksi menestykseksi artisti, jolla on vain muutama julkaistu kappale. Sitten hän saa kutsun "Eliitin" juhliin presidentinlinnaan, missä hän käyttää näkyvästi leijonasymboliikkaa. Ja se leijona symboloi sisua?

Varmasti.


Vapaamuurarisymboliikkaa: leijona


Jutussa on myös kuva Almasta, jossa hänen maskuliininen asunsa yhdistyy kovin tutulta näyttävään käden asentoon. Asento voi ehkä olla sattuma, mutta kuvan valinta leijonasymboliikkaa käsittelevään lehtijuttun ei.




"Eliitin" leijonasymboliikasta enemmän kirjoituksessa Leijona. Vapaamuurarien pyörittämästä musiikkiteollisuudesta enemmän kirjoituksessa Suomalainen musiikkiteollisuus.

Jutun lopussa lainataan professori Matti Klingen kirjoitusta Suomen leijonan historiasta. Tarjolla on sitä tuttua eksoteerisen symboliikan höpöhöpöä, joka on uskottavuudessaan melkoisen koomista luettavaa.


(klikkaa suuremmaksi)


Eli siis jutussa kerrotaan ensin miten leijona on suomalainen symboli, mutta sitten kerrotaan, että se on ruotsalainen symboli? Kumpi se nyt sitten on?


Folkunga-suvun vaakuna


Jännä ettei tällaisen täydellisen epäloogisuuden ja ristiriitaisuuden kanssa jumppaaminen ole mikään ongelma. Suomalainen symboli! Paitsi ruotsalainen. Edustaa suomalaista sisua, mutta on ruotsalaisten aatelisten tunnus. Suomalainen, mutta ruotsalainen.

Niille joita kiinnostaa enemmän logiikka, suosittelen kirjoitussarjaa Aton-kultti ja artikkelia Suomen leijona.

Sitten on vielä tuo Klingen kertoma Suomen vaakunan miekkoihin liittyvä satu. Tataarit ja ritariromantiikkahan se on se kaikkein loogisin selitys.

Ai mikä astrologia?

Eli leijona on suomalainen, vaikka onkin ruotsalainen. Ja sitten on ne tataarit ja ritarit ja ne 9 ruusua, jotka "eivät tarkoita mitään". Ihan loogista, eikö?




2 kommenttia:

  1. Tuo "17 minuuttia" tarttui minunkin silmiin jostain valtamedian jutusta, joka käsitteli näitä pippaloita. Numerologiapää yhdistää aina luvut yhteen eli tässä tapauksessa kahdeksaan. Tarotin 8. kortti on Leijonan kortti kuten aiemmassa postauksessa totesit. Kasi-kortissa huomion kiinnitti myös se, että valkoinen nainen (kuu?) halaa leijonaa (aurinkoa?). Ja keltatukkaisen Alman kaulassahan on juuri hopeinen ketju. Tietysti myös se, että kortin määräävä väri on keltainen samoin kuin ko. henkilön tukka kiinnitti huomion tässä tapauksessa. Kaikki voi toki olla sattumaa, mutta nehän ne vasta kiinnostavia onkin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista