perjantai 5. tammikuuta 2018

Posse ja kolme apinaa - Audi, vide, tace


Muistatteko ne Possen jaksot, jossa pelattiin peliä Kolme apinaa?


"Kolme apinaa" Possessa


Katsojille kerrottiin, että Kolme apinaa on japanilainen kertomus apinoista, joista yksi ei voi nähdä, toinen ei voi kuulla ja kolmas ei voi puhua. (Wikipedia) Tästä saatiin hassunhauska alias-tyyppinen peli, johon Possen vieraat saivat osallistua.


Kolme apinaa: Mizaru, Kikazaru ja Iwazaru


Mutta mitä jätettiin kertomatta?

Ihan vaan sattumalta, kolmen apinan tarina on myös osa vapaamuurarisyboliikkaa. Ikivanhasta kolmen apinan tarinasta on tehty yksi vapaamuurarien latinankielisistä motoista: "Audi, vide, tace." Suomeksi tämä on "Kuule, näe, vaikene", mikä viittaa vapaamuurarien sääntöihin olla paljastamatta veljeskunnan salaisuuksia.


Vapaamuurarisymboliikkaa: "Kuule, näe, vaikene"

United Grand Lodge of England


Näitä Audi, vide, tace -viittauksia voi välillä nähdä vilahtavan myös elokuvissa:


Apinoiden planeetta

Rio
5 kommenttia:

 1. Astronautitkin osaa
  https://www.google.se/search?client=firefox-b&dcr=0&biw=1920&bih=947&tbm=isch&sa=1&ei=3vFSWqWlGcrnsAHZjoPQDQ&q=Hear+No+Evil%2C+See+No+Evil%2C+Speak+No+Evil+Astronauts&oq=Hear+No+Evil%2C+See+No+Evil%2C+Speak+No+Evil+Astronauts&gs_l=psy-ab.3...13929.13929.0.14594.1.1.0.0.0.0.76.76.1.1.0....0...1c.2.64.psy-ab..0.0.0....0.8fURE_ssZhk#imgrc=xxiKMBWWgqTbGM:

  VastaaPoista
 2. Cheek ja veljet
  https://www.mtv.fi/viihde/musiikki/artikkeli/taman-tatuoinnin-cheek-nimesi-veljiensa-mukaan/2864466#gs.YLfwSuA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva tietää ottavatko nämä "artistit" nuita tatuointeja omasta tahdosta, vai onko heillä jotkut "handlerit" jotka sanovat että "noniin Jare, meillä teille tatuointi-aika varattuna".

   Poista
 3. Saattaahan olla että artisteilla on ns handlereita, mutta on myös syytä olettaa keekin olevan itse rappari. Vahva symboliikka keekin uralla eiitse vielä todista mitään, mutta kun isäukkokin on kuollut voi tästä ehkä salaliittoTEORIOIDA kuoleman olleen uhraus maineesta ja mammonasta. Sitä sopii myös miettiä Terv : MyösAntero

  VastaaPoista