keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Puolueiden logot - osa 7: Sininen tulevaisuus


Tänään on otsikoissa ollut Sinisen tulevaisuuden uusi logo. Mediassa kohistaan siitä, että logo muistuttaa S-ryhmän logoa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sinisten-uusi-logo-ihmetyttaa-saakohan-tuolta-s-bonuksia-nain-vastaa-osuuskauppa/6911878

Se, mistä ei kohista, on logon esoteerinen symboliikka.

Logo kuvaa alkemistista ja okkultistista metaforaa squaring the circle. (Vertaa logon sinisiä ja harmaita osia.) Aihetta on käsitelty enemmän kirjoituksessa Yrittäjäveistos.

Ympyrän ja neliön teema on mm. vapaamuurarien logossa. Harppi ja suorakulma ovat työkaluja ympyrän ja neliön tekemiseen:


https://www.richardcassaro.com/square-compasses-unveiled


Muiden puolueiden logoja:Vieläkö uskot, että suomalainen poliittinen järjestelmä edustaa demokratiaa? Funtsipa vähän.

"Edustuksellisen demokratian yhtäläisyydet demokratiaan ovat samaa tasoa kuin merihevosen yhtäläisyydet hevoseen." - Jukka (Funtsittavaa...)


2 kommenttia:

  1. Sinisten logo tosiaan muistuttaa kovasti "kolhoosikaupan" ässää, jonka logoista "prisma" kertoo paljon keitä sen penkeillä istuu ja määrää.

    Sinisten "ässää" parantelisin hieman ryhmän luonteeseen liittyen. Vetäisin viivan yläkärjestä alakärkeen ja airot sivulle... kyseessähän on ryhmä jolla ei ole minkäänlaista kansan edustusta ja äänestäjien antamaa valtuutusta. Kuten rahvaan suulla sanotaan, "son yks haista veneen kööri".

    VastaaPoista
  2. Eiköhän tämäkin haju ole myös vapaamuurarien harkittu näkymätön symboli, hihittelyä ihmisten uskolle ettei ole salaliittoja ja että kaikki on totta mitä rakennukset ja media kertoo

    https://yle.fi/uutiset/3-10220022

    VastaaPoista