sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Rehelliset ja taitavat Suomen kansalaiset


Reilu viikko sitten Ilta-Sanomissa oli juttu pääministerin historiasta:


https://www.is.fi/politiikka/art-2000006510616.html


Vuonna 2014, kun Sanna Marin oli vielä suurelle yleisölle täysin tuntematon nimi, Marin pyysi Mikael Jungneria arvostelemaan itseään julkisesti, jotta tämä arvostelu nostaisi Marinin kannatusta puolueen sisällä.

– Jungnerin kertoma pitää paikkansa. Sanoin hänelle tuolloin, että mitä enemmän kritisoit, sitä enemmän ihmiset asettuvat tuekseni, Marin toteaa avustajan kautta tekstiviestitse.
Mietitäänpä tätä hetki. Nämä kaksi demaria keksivät, että Marinin henkilökohtainen kannatus saataisiin kasvuun, jos he tekisivät yleisöä harhauttavan toimenpiteen. He loivat yhteisestä sopimuksesta näytelmän, joka ei ollut totta, jonka seurauksena he saavuttivat tavoittelemansa asian. Ja nyt he täysin avoimesti kertovat tästä jälkikäteen.

Onko tämä rehellisten ihmisten toimintaa? Onko se moraalista toimintaa?

Eikö ketään häiritse se tosiasia, että he manipuloivat ihmisten mieliä poliittisen tavoitteen saavuttamiseksi? Eikö ketään häiritse se, että toinen näistä henkilöistä, jolla selkeästikään ei ole mitään moraalista ongelmaa harhauttaa ihmisiä epärehellisillä keinoilla, on Suomen pääministeri?

Lakkaako epärehellinen ihminen olemasta epärehellinen, kun hänestä tulee pääministeri?

Suomen lakiin on kirjattu seuraava teksti: "Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia."

Taitavia he epäilemättä ovat (ainakin poliittisten näytelmien luomisessa), mutta tuosta rehellisyydestä voi olla montaa mieltä.

Ai niin mutta eihän tuo laki koske demareita, joiden juuret juontavat fabianismiin.


Fabian Societyn vaakuna: susi lampaan vaatteissa


Voisi myös esittää kysymyksen: Olisiko Sanna Marin pääministeri, jos hän olisi toiminut politiikassa aina rehellisesti?

22 kommenttia:

 1. Ei yllätä ketkujen perseilyt, ennemminkin hämmästyttää viimeaikojen meininki globaalisti ja nyt myös Suomessa, ettei näitä kepposteluja viitsitä liiemmin peitellä. Tulee semmoinen fiilis että homma on jo paketissa eikä kansalla ole enään mitään sanomista.

  VastaaPoista
 2. Olen alkanut miettiä että onkohan kaikki vaalituloksetkin enemmän tai vähemmän tehtailtuja "demokraattisissa valtioissa"? Pääsisikö kukaan oikeasti oppositiossa (ei kontrolloidussa oppositiossa) kansanedustajan tai edes ministerin saappaisiin edes teoriassa? Aina ennen vaaleja ja niidenkin välissä uutisoidaan kaikenmaailman "mielipidemittauksilla" tehtyjä puoluekannatustiedusteluja. Koskaan ei kuitenkaan kerrota missä milloin ja miten ne on tehty. Kuka estäisi ylempää porrasta laittamasta haluamansa suosioprosentit niihin miten haluaa ja siten ohjailla massan mielipiteitä tietoisesti ja alitajuntaisesti.

  VastaaPoista
 3. Samarin toimii juuri siten, kuin hänet on opetettu ja kaikki nämä likat on ihan pihalla. Sisäministeri käväisi kertomassa Joonas Nordmanin showssa, kuinka hän rentoutuu pelaamalla Nintendo-pelejä. Haastattelussa ei ollut mitään muuta asiaa. Ai niin, olipas. Kun ei se pelaaminen, vaan lähinnä pelien ja pelikoneiden keräily. Ei ainakaan meikäläisessä herätä minkäänlaista arvostusta nämä Super Marin Bros... eikun Sisters, vaan päivä päivältä joudun pettymään aina vain enemmän. Mutta näin tätä maailmanjärjestystä nyt rakennetaan. Kyllä tytötkin sen saavat vielä huomata, mihin ovat lähteneet mukaan.

  VastaaPoista
 4. https://yle.fi/uutiset/3-11367757?fbclid=IwAR10nQgpP4_J90YoTSfdNuYZItN410FhxnLTijCJK4Z-qsFcEOhLTKivoPg
  Punahilkka

  VastaaPoista
 5. Siis olen niin iloinen että löysin tämän blogin tänään! Olen miettinyt että kai näistä asioista jossain päin nettiä on suomeksikin tietoa mutta toistaiseksi olin löytänyt vain englannin- ja ranskankielisiä lähteitä enkä sitten myöskään ollut oikein perillä siitä mitä Suomessa tapahtuu kulissien takana.

  Suurensuuri hatunnosto ja kiitos sinulle työstäsi, tämä blogihan on oikea tiedon aarreaitta! Oma panokseni on huomattavasti vaatimattomampi, tekstitän suomeksi englannin- ja ranskankielisiä videoita, joissa näistä(kin) jutuista puhutaan (YouTube-kanava Vapaudu Matrixista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien panos on tärkeä, oli se sitten suuri tai pieni. Joku kirjoittaa blogia, joku tekee videoita, joku suomentaa materiaalia ja joku jakaa tietoa sosiaalisessa mediassa.

   Michael Tsarion kutsuu tätä termillä "holy work". Olen samaa mieltä, se on pyhää työtä.

   Poista
 6. Alkaa jo oikesti tuntumaan että eletään jossaki "simulaatiossa". Miten voi olla että me nähdään aivan selvästi tämä touhu, ja muilta menee aivan ohi? Siis tämäkin aivan suora todiste suhmuroinnista, ja pässeillä menee aivan ohi (luin kyseisen artikkelin kommentti osiota). Onko tämä joku "sieluntesti" meille jotka nähdään, ja meille jätetään uutisiin yms vihjeitä tästä "todellisuudesta"?

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Onko tietoa Sanna Marin'istä että onko hän rotary ryhmässä? Löysin Niinistön mutta en ole nähhyt Sannaa missään. Kiitos!
  7grainsofsalt

  VastaaPoista
 8. Oma lukunsa on pääministerimme puoliso Markus Räikkönen, joka viime vuonna auliisti jakeli vinkkejä koronatukien hakuun yrityksille:

  https://www.satakunnankansa.fi/koronavirus/art-2000007070004.html

  Räikkösen työpaikka on Markkinointiakatemia, jonka logo näyttää tältä:

  https://images.app.goo.gl/d3oFyVL266hXMxnCA

  Siinähän ei ole mitään ongelmaa, että pääministerin puoliso auttaa yrityksiä hakemaan ilmaista veronmaksajien rahaa "kriisin" hoitamiseen, kriisin jota oma puoliso on ansiokkaasti ollut rakentamassa. Ai niin, Suomessahan ei ole korruptiota.

  VastaaPoista
 9. Sanna vaudissa

  https://mvlehti.net/2021/05/19/nuori-globaali-johtaja-sanna-marin-julisti-ilmastoagendaa-wefn-artikkelissa-eduskunnan-hyvaksyessa-elvytyspaketin/

  tuossa tuo WEF:n uutinen


  https://www.weforum.org/agenda/2021/05/finland-prime-minister-tackle-climate-crisis/

  Minua ottaa oikeasti jo päähän tämä Sanna, on niin selvä agendan ajaja, että ei mitään rajaa. Miten ihmiset ei huomaa tätä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 🙈🙉🙊 easy living😂
   https://youtu.be/lumulauzCU0
   Sanna we love you😂😂

   Poista
 10. Alkaa tämä Sanna Marinin henkilöpalvonta saada jo hieman irvokkaita piirteitä. Joku voisi luulla, että elämme kommunistisessa valtiossa.

  "USU-gallup: Sanna Marin on vuosituhannen paras pääministeri"

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9e2cdb79-b451-4f6d-88f7-c77319c8ff5b

  "Kyselyyn vastanneista 33 prosenttia antoi äänensä Marinille."

  Niinpä tietenkin.

  VastaaPoista
 11. "Pääministeri Sanna Marin jaksaa yllättää":

  https://www.youtube.com/watch?v=k0bnlzp3Vpc

  Enpä tiedä yllätyinkö. Sama suhmurointi sen kun vaan jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs siinä kun ihmiset on niin vammaisia että katselee näitä nuiden touhuja. Eihän hallitukset perustu muutenkaan mihinkään muuhun kuin ihmisiltä varastamiseen(verot). Se vapaus pelottaa kirjoitus kuvaa kyllä hyvin tätä touhua.

   Poista
 12. Onko tämä kypsän aikuisen käytöstä?

  https://twitter.com/OKuokka/status/1446365229676441630

  VastaaPoista
 13. Kyllä meillä on niin mahtavan rehellinen pääministeri!

  https://www.facebook.com/julius.kivi/posts/10228864438501677

  VastaaPoista
 14. Sanna Marin taas niin rehellisenä että.

  https://www.facebook.com/vesa.raiskila/posts/10160085108994530

  VastaaPoista
 15. Jungner taas vauhdissa:

  "Energian hinta ei nouse vihreän siirtymän takia.

  Energian hinta nousee, koska Venäjä manipuloi energiamarkkinaa. Venäjän tavoite on nostaa EU-maissa eripuraa ja poliittista kuohuntaa.

  Mitä tehdä?

  Säästä energiaa. Älä kuuntele riidankylväjiä.

  Yhdessä tästäkin selvitään."

  https://twitter.com/MikaelJungner/status/1545656268924375042

  Kyllä se on niin rehellinen mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tämä sama sankari kirjoittaa näin:

   "Jonnet ei muista, että Suomessa voitiin aikoinaan antaa ihmisille jopa potkut töistä, jos he eivät ottaneet koronarokotetta.

   Näin jälkeenpäin katsoen olipa hölmö linjaus. Ja hyvä esimerkki siitä, miten joukkohulluus voi vallata fiksunkin yhteiskunnan."

   https://twitter.com/MikaelJungner/status/1556512599075872769

   Poista
 16. Seurasaaren lavastettu vaahtokarkkisatu - ei mitään uutta Marinin keinovalikoimassa.

  https://twitter.com/JohannaLeino3/status/1567063988009050119

  https://www.youtube.com/watch?v=NP4l53k_zGY

  On se niin rehellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt tainnut tämä videolla turiseva mamma ihan pysyä faktoissa, vetää niin sanotusti mutkat suoriksi. Aika noloa jankkaamista kommenteissa. Kyllähän varsinainen vaahtokarkkisatu haiskahtaa, mutta jos ei ole mitään todisteita ei niitä kannata lähteä keksimään.

   Poista