torstai 1. lokakuuta 2020

Kun musta muuttuu valkoiseksi


Kuten olen aiemmin todennut, minulla ei ole mitään poliittista ideologiaa, aatetta, puoluetta tai henkilöä, jota kannattaisin. Seuraan kuitenkin melko paljon poliittisia ilmiöitä. Yksi erittäin mielenkiintoinen ilmiö on valtamedian tapa käsitellä aihetta Donald Trump. En kannata Trumpia, mutta olen erittäin kiinnostunut siitä, miksi valtamedia julkaisee jatkuvalla syötöllä Trump-vastaisia uutisia, joiden totuusarvo on usein täysin olematon.

Tässä viimeisin esimerkki:


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006654348.html


Jutussa sanotaan:

"Yhdysvalloissa republikaanit ovat etäännyttäneet itseään maan presidentin Donald Trumpin näkökannoista tiistaisen vaaliväittelyn jälkeen, kertovat useat kansainväliset mediat. Syynä on Trumpin haluttomuus tuomita valkoinen ylivalta ja esimerkiksi äärioikeistolainen Proud Boys -ryhmä.  

Useat republikaanisenaattorit vaativat keskiviikkona Trumpia tuomitsemaan valkoisen ylivallan, kertoo Politico.

Muun muassa republikaanisenaattori Tim Scott ja on vaatinut Trumpia korjaamaan kommenttejaan. Scott on kongressin ainoa musta republikaanisenaattori.

Valkoinen ylivalta tulisi tuomita jokaisessa vaiheessa. Uskon hänen sanoneen väärin, ja minun mielestäni hänen pitäisi korjata asia. Jos hän ei korjaa sitä, niin sitten hän ei varmaan sanonutkaan väärin, Scott sanoi, New York Timesin mukaan."


Suomalainen lukija poimii tästä uutisesta, että Trump tukee (koska ei tuomitse) valkoista ylivaltaa ihannoivia äärioikeistolaisia ryhmittymiä, kuten Proud Boys -ryhmää.

Valkoista ylivaltaa? 

Yhdysvalloissa on paljon erilaisia militanttiryhmiä, joiden touhusta voi olla montaa mieltä. Mutta oletteko koskaan aiemmin kuulleet tästä Proud Boys -ryhmästä? Tiedättekö kuka on tämän ryhmän johtaja? 

Hän:


Enrique Tarrio


Median mukaan tämä musta kuubalainen mies on valkoista ylivaltaa kannattavan äärioikeistolaisen ryhmän johtaja. 

Onko kenelläkään muulla vaikeuksia löytää uutisesta logiikkaa?

Kumpi on todennäköisempää, se että musta mies johtaa valkoista ylivaltaa kannattavaa ryhmää, vai se että media leimaa kaikki Trumpia kannattavat ryhmittymät valkoista ylivaltaa kannattaviksi rasisteiksi?

Trumpista voi olla montaa mieltä. Proud Boysista ja vastaavista ryhmistä voi olla montaa mieltä. Mutta olennainen kysymys on, että miksi media turvautuu kerta toisensa jälkeen valheelliseen uutisointiin aiheesta Donald Trump? Asiaa on pohdittu tässä kirjoituksessa.

3 kommenttia:

 1. Ei liity artikkeliin, mutta taitavasti valittu uutiskuva,
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006657057.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toveri-Marin näyttää siinä Merkelin omaa signature-posea käyttäen, että samassa veneessä ollaan...

   Poista
 2. Trumpilla todettiin koronavirus 2.10.2020, tasan 33 päivää ennen vaaleja ja kun edellisistä vaaleista (8.11.2016) oli kulunut 3 vuotta ja 330 päivää. En usko, että Trumpilla oikeasti on koronavirusta, vaan kyseessä on peliliike vaaleja ajatellen (tai jotain muuta vastaavaa - saa nähdä mitä tapahtuu). Vaikka ajankohdan symboliikka viittaakin vapaamuurareihin tai eliittiin, en usko, että kyseessä on vapaamuurarirituaali. Numero 3 on pyhä numero, ja satanistinen eliitti on tahallaan perversoinut tämän numeron ja käyttänyt sitä omassa symboliikassaan. 2.10 oli myöskin täysikuu ja niinkutsuttu ”harvest moon”, joka tarkoittaa syyspäiväntasausta lähimpänä olevaa täysikuuta. Toinen mielenkiintoinen uutinen samalta päivältä oli se, että John Legendin ja Chrissy Teigenin poika oli kuollut keskenmenon seurauksena. Parin ensimmäisen lapsen nimi on myöskin mielenkiintoisesti ”Luna”. Chrissy Teigen oli hetki sitten kohun keskellä pedofiliaan viittaavista twiiteistään, ja on ollut monien Hollywood-marionettien tapaan kovaääninen Trumpin vastustaja. Oliko kyseessä oikeasti keskenmeno, vaiko jotain synkempää?

  VastaaPoista