lauantai 12. syyskuuta 2020

Blokkimedia: Onko QAnon kontrolloitu oppositio?

Ihan hyvää pohdintaa QAnonista. Kannattaa katsoa loppuun asti.

Olen seurannut tiiviisti Q-liikettä sen alusta asti. Jokin kummallinen intuitio silloin aivan alussa, kun Q-liike oli vielä hyvin pieni, sai minut ajattelemaan, että tästä voi vielä tulla jotain isoa. Vaikka en ole aihetta tässä blogissa käsitellyt, se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi aihetta tutkinut tai seurannut Q-liikettä.

En ole kirjoittanut tästä aiheesta aiemmin, koska en ole vieläkään päättänyt mitä mieltä asiasta olen. Minulla kun on tälle some-huutelun kulta-ajalle kummallinen tapa, että en ota kantaa asioihin, jos tiedän että minulla ei ole riittävää määrää informaatiota kannan muodostamiseen.

Oma järkeilyni menee jotenkin näin:

Onko Q (henkilö tai ryhmä) aidosti Trumpin sisäpiirissä?

Erittäin suurella todennäköisyydellä kyllä. Niin sanottuja Q-todisteita (Q proofs), jotka vahvistavat Q:n kytköksen Trumpin sisäpiiriin, on niin paljon, että näyttö on mielestäni melko vahvaa.

Ovatko Q ja Trump aito "Eliitin" vastainen oppositio?

En tiedä. Se on hyvin mahdollista. Toisaalta, onko mahdollista, että Q ja Trump ovat vain "Eliitin" luoma valeoppositio? Kyllä, sekin on aivan mahdollista. Voi hyvin olla, että Trump on "Eliitin" sätkynukke ja kaikki on vain suurta teatteria. Juuri tämän takia en ole muodostanut asiasta mielipidettä. Haluan nähdä miten asiat kehittyvät, ennen kuin otan asiaan kantaa. Historia on täynnä esimerkkejä "Eliitin" luomista valeoppositioista ja julkisista teatteriesityksistä. (Muistatteko miten Obama päätyi valtaan?) Me, jotka olemme tutkineet näitä teemoja pitkään, olemme jo kauan sitten luopuneet hyväuskoisesta sinisilmäisyydestä. Jos minut haluaa jostain vakuuttaa, täytyy kyetä esittämään riittävän vahva näyttö. Tällä hetkellä näyttö ei riitä siihen, että olisin vakuuttunut Q:n ja Trumpin olevan aito "Eliitin" vastainen oppositio. Mutta toisaalta näyttö ei myöskään riitä siihen, että he olisivat valeoppositio. Näin ollen varmuutta asiasta ei vielä ole.

Jos asiasta ei voi olla varma, voiko silti veikata jotain?

Voi. Oma veikkaukseni tämän hetken tietojen valossa on se, että Q ja Trump ovat aito oppositio. Perustelen näkemykseni ensisijaisesti sillä mitä Q-liike on saanut aikaan. Koska Q-liike on herättänyt niin valtavan määrän ihmisiä valtamedian ja korruptoituneen poliittisen järjestelmän mädännäisyyteen, minun on hyvin vaikea nähdä tämän hyödyttävän "Eliittiä" millään tavalla. Q-liike on herättänyt valtavan määrän ihmisiä "Eliitin" rikolliseen ja moraalittomaan toimintaan. Vaikea nähdä, että tämä voisi hyödyttää "Eliittiä" millään tavalla. Heränneiden ihmisten lukumäärän kasvaminen on "Eliitin" pahin painajainen.

Toinen näkemystäni tukeva seikka on se miten "Eliitin" omistama valtamedia kohtelee Trumpia. Yksikään toinen henkilö maailman historiassa ei ole joutunut vastaavanlaisen systemaattisen mustamaalauskampanjan kohteeksi. Media suoltaa jatkuvalla tahdilla toinen toistaan räikeämpiä valheita, joilla yritetään saada Trump kammettua pois virastaan ja saada hänen kannatus laskemaan. Mitä tahansa Trump sanoo tai tekee, siitä kieputetaan (spinning) aina negatiivinen uutisjuttu. Ja jos ei ole mitään mitä kieputtaa, sitten temmataan tarinoita tuulesta. "Nimettömän lähteen mukaan..." Eikä unohdeta sitä Venäjä-tutkintaa, tuota median kolme vuotta ylläpitämää salaliittonarratiivia, joka paljastui Clintonin kampanjan tilaamaksi valheeksi. En ole Trumpin kannattaja, mutta minulla on kyllä taipumus tuntea sympatiaa niitä kohtaan, joita kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Median tapaa käsitellä aihetta Donald Trump ei voi millään tavalla kutsua objektiiviseksi tai totuudenmukaiseksi. Jatkuva valheellinen uutisointi Trumpista vaikuttaa hyvin epätoivoiselta.

Olisiko media valmis näkemään näin paljon vaivaa Trumpin mustamaalaamiseen, jos Trump olisi "Eliitin" vastustamista näyttelevä valeoppositio? Tällä hetkellä pidän sitä hyvin epätodennäköisenä.

Sama pätee QAnonia koskevaan uutisointiin. Se tapa, jolla media aihetta käsittelee, on hyvin hyvin valheellinen. Varsinkin viime viikkoina on nähty valtavasti Q-liikettä mustamaalaavia artikkeleita (myös Suomessa), joissa ei ole minkäänlaista yritystäkään objektiivisuuteen tai totuudenmukaisuuteen. Toimisiko media näin epätoivosella tavalla, jos Q oli valeoppositio? Pidän tätäkin melko epätodennäköisenä.

Lopuksi

Emme voi vielä varmuudella tietää totuutta Q:sta ja Trumpista. Uskon kuitenkin, että aika antaa vastauksen tähän kysymykseen. Siksi olen sitä mieltä, että aihetta kannattaa seurata, mutta terveen skeptisyyden kanssa.

25 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä postaus. Itsekään en näe, että miten eliitti hyötyisi millään tavalla siitä, että tällainen Qanon-valeoppositio olisi muodostettu. Jos olisin itse eliitti, toivoisin, ettei maailmassa olisi yhtä ainutta salaliittoteoreetikkoa ja, että kaikki katsoisivat kiltisti valtamedian uutisia kyseenalaistamatta mitään. Kontrolloituja oppositiota on kyllä olemassa, mutta nämä tahot harvoin expousaavat mitään oikeita eliitin salaliittoja, rikoksia tai korruptiota. Koko julkinen politiikka jo sinällään on tällaisten kontrolloitujen oppositioiden välistä teatteria.

  VastaaPoista
 2. Jollain tavalla Trump ja q-anon ovat aina haiskahtaneet omaan nenään. Millä tavalla se valeoppositio rakennetaan? No lyömällä oikealta ja vasemmalta olan takaa, vertaa uutisointiin persuista Suomessa vai pidättekö persuja todellisena oppositiona?
  Oikeamieliset kaverit syvällä Amerikan hallinnossa ja armeijassa, miten he olisivat sinne päässeet? Koska? Odottaneet Trumppia että voisivat toimia? Tuntuu epätodennäköiseltä.
  Deep state niin kädetön ettei pysty myyriä putsaamaan? Ei tunnu uskottavalta.
  Jos Trump olisi todellinen pelastaja(😂) hän työntäisi jo koiranputkea.
  Koko q-anon konsepti jossa joku/jotkut tulevat ja pelastavat maailman ja ihmisen tuntuu omasta mielestäni väärältä, kenenkään ei tarvitse sen kummemmin heräillä riittää kun vain marssii "hyvisten" joukoissa.
  Jos Trump olisi messias ja pistäisi pedarit ruotuun, mitä hän tekisi energia-, lääke- ja ruokateollisuudelle, miten hän muuttaisi talouden joka tätänykyä perustuu velkaan ja valheeseen?
  Jotenkin koko touhu tuntuu tekemällä tehdyltä vaihtoehdolta johon yhä kasvavan tyytymättömän kansanosan energia saadaan keskitettyä.
  Jos katsoo historiaan, kuinka hyvin ne ylhäältä johdetut kansannousut on menneet?
  Se mitä "eliitti" pelkää yli kaiken on yksilöiden herääminen ja kollektiivisen ajattelun syntyminen missä tajuamme ettemme tarvitse ketään kertomaan miten meidän pitäisi elää. Tätä ei pääse syntymään jos tarjolla on helpompi vaihtoehto, eli pelastaja joka hoitaa homman loppuun ja meille jää vain taputtamisen vaiva.

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän näkemyksen, mutta mielestäni tuo on toisaalta hieman epärealistinen kuva, että kansalaiset vain heräävät ja lopettavat tottelemasta ja sitten tämän seurauksena suorittaisivat jonkinlaisen vallankumouksen. Eliitti on levittänyt juurensa niin syvälle kaikkialle yhteiskuntaan, että mielestäni tarvitaan jokin merkittävä taho, joka pystyy ikäänkuin sisältä päin laittamaan kapuloita eliitin rattaisiin. Kommentistasi päätellen sinulla on kuva, etteikö Trumpin hallinto olisi tehnyt mitään eliitin monopolin horjuttamiseksi, mutta tämä ei pidä yksinkertaisesti paikkaansa. Onhan Trumpia yritetty saada hengiltä kymmeniä kertoja, mutta näistä ei vaan juurikaan ole valtamediassa kuulunut. Jos homma menisi siten, että kaikki ns. ”tavalliset kansalaiset” vain heräisivät ja lopettaisivat tottelemasta, niin minkälainen järjestelmä tulisi tilalle? Ihmiset siirtyisivät omavarais-/vaihdantatalouteen ja lopettaisivat kaikkien eliitin hallinnoimien tahojen tukemisen, joka sisältää käytännössä kaiken? Pankit, armeijat, kaupat, sosiaalinen media, valtamedia, elektroniikka ja käytännössä kaikki hyödykkeet joihin on totuttu jouduttaisiin laittamaan boikottiin. En vain näe tällaista skenaariota mitenkään mahdollisena toteuttaa. Valheiden ja rikosten pitää tulla julki sillä tavalla, että JOKAISEN on pakko katsoa totuutta silmiin. Jonkun merkittävän maan ja kyseisen maan johtajan täytyy näyttää esimerkkiä muulle maailmalle erilaisesta ja paremmasta systeemistä ja tämän jälkeen muiden maiden on ennenpitkään pakko seurata perässä. Ihmiskauppaan muuhun vastaavaan toimintaan olisi lähes täysin mahodotonta puuttua mitenkään, vaan sama meno saisi jatkua loputtomiin. Oma mielipiteeni on, että tarvitaan rikas, vaikutusvaltainen, iso ja voimakas porukka, joilla on mahdollisuuksia taistella elitismiä vastaan ja itse uskon, että Trump, Q-tiimi ja Amerikka ovat tällainen taho.

  VastaaPoista
 4. En ole tutkinut aiheitta juurikaan, mutta epäilen, että Q on passivointiin pyrkivä valeoppositio, joka on viritetty ansaksi heräämään alkaneille ja heräämisessään vielä ei kovin pitkällä oleville.

  Q:lla saadaan heräämään alkaneet luottamaan ulkoiseen pelastajaan jota seurata. Heti tässä vaiheessa moni mahdollinen aikaansaava tekijä huokaisee helpotuksesta. Näin myös syyttävää sormea ei koskaan tarvitse kääntää osoittamasta "eliittiä", osoittamaan kohti itseä, ja herääminen saadaan jäämään tasolle poliittinen järjestelmä, rahajärjestelmä, media ja näiden huipulla olevat ovat korruptoituneita. Tämän kaltainen "ensimmäisellä pysäkillä pois jäänti" aiheuttaa sen, että korkeintaan isännät vaihtuu, mutta orjuus on ja pysyy. Tämän epäilen olevan pyrkimyksenä.

  Lisäksi mietityttää, miksi joku ihmisorjuutta todella vastustava ja ymmärryksessään pitkällä oleva olisi mukana hallinnollisessa toiminnassa?

  En voi täysin tuomita alussa mainitsemastani syystä, mutta hyvin epäilyttäviä piirteitä Q:ssa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tavoite on passivoida ihmisiä, niin siinä tapauksessa tuo tavoite on todella pahasti epäonnistunut. Onko sinulla mitään käsitystä siitä miten paljon Q-liike on onnistunut aktivoimaan ihmisiä?

   Sanot itse, että et ole tutkinut aihetta juurikaan. Mitäpä jos ensin tutkisit asiaa, ja muodostat näkemyksesi vasta sen jälkeen? Erilaiset näkemykset on ihan ok, mutta näkemysten muodostaminen ilman kunnollista tutkimusta on mentaalista laiskuutta.

   Poista
  2. Sen verran otan puheita takaisin, että en varma ole, onko kyseessä kontrolloitu- tai valeoppositio. En myöskään tarkoittanut, etteikö Q:ssa olisi mitään hyvää.

   Sehän voi, ja varmasti toimiikin liikkelle tuuppaajana monien heräämisessä. Vaarana (ja suurena sellaisena) on, että vauhdit jää erittäin lyhyeksi. Ihmisillä kun on tapana etsiä ulkoista pelastajaa maailman tappiin asti, jota ei ole, eikä koskaan tule. Helppo ratkaisu kun on helppo ja kiva. Oikea ratkaisu työläs ja vaikea, kuten aina, kummankohan valitsevat?

   Ihmisten täytyy muuttua itse perustavanlaatuisesti sisältä ensin, sitten vasta ulkoinen maailma voi muuttua perustavanlaatuisesti. Se muutos ei tapahdu Q:n viestejä seuraamalla ja odottamalla mitä ne Trumpin kanssa seuraavaksi tekee.

   Niin kauan kun ihmiset on ajattelun vankiloissa nimeltä hallinnot, politiikka, rahajärjestelmä, auktoriteetit, uskonnot yms, ne on käytännössä passiivisia.

   Poista
 5. Saa nähdä, että vetääkö deep state Qanon false flag-kortin hihasta ennen Amerikan vaaleja. Itse usko, että vetää ja veikkaisin jonkinlaista terroristi-iskua Black Lives Matter-mielenosoituksessa. Muutamia Qanon-tunnuksia kantavia stereotyyppisiksi patriooteiksi pukeutuneita tyyppejä aseiden kanssa tulittamaan BLM-väkijoukkoon. Toivon, että mitään tällaista ei tapahdu, mutta pahoin pelkään. Qanon ollut viimeaikoina esillä Suomenkin valtamediassa, ja tottakai suhteellisen negatiivisessa sävyssä. Liikkeen edustajat leimattu VAARALLISIKSI äärikoikeistolaisiksi salaliittoteoreetikoiksi. Pakostikin haiskahtaa nenään, että massojen mieliin halutaan istuttaa kuvaa vaarallisesta ”järjestöstä”, jolta voi odottaa väkivaltaisia toimenpiteitä. Tällaisella false flagilla saataisiin vielä loppumetreillä aivan jäätävä varjo Trumpin vaalikampanjan ja kannattajakunnan ylle.

  VastaaPoista
 6. Seuratkaa narratiivia:

  https://www.talouselama.fi/uutiset/te/79bdf996-128e-4d5f-a421-8e1c80f4a234

  Eli jos joku poliitikko pystytään assosioimaan jollain tavalla johonkin salaliittoteoriaan, hän on vastuuton ja epäisänmaallinen.

  Miksi näin epätoivoinen narratiivi?

  VastaaPoista
 7. Mielestäni Trumpin toimista käy ilmi että se on ihan tavallinen siionisti missä muukin eliitti, eli valeoppositiota IMO

  VastaaPoista
 8. Seuratkaa narratiivia: "Suomalaisissa joogasaleissa leviää nyt huolestuttavan ääriliikkeen sanoma – tästä on kyse QAnonissa, johon hyvinvointivaikuttajat hurahtivat"

  https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000006672495.html

  VastaaPoista
 9. Haluaako joku mukaan seuraamaan vaarallista joukkoharhaa?

  https://johanneskoski.medium.com/qanon-kultti-suomessa-dfaecc9e2666

  VastaaPoista
 10. katselin astro.fi sivustolla sepon spesiaaliblogissa yazkan streamauksen aiheesta adrenokromi. suosittelen.

  mutta aiheesta tuli itselleni välittömästi mieleen tällä sivustolla aikoinaan käsitelty pizzagate ja siitä john podestan taide jota esiteltiin tällä sivustolla. ihmeteltiin millainen ihminen ripustaa tuonkaltaista taidetta seinälleen. nyt tiedän.

  toinen karmaiseva esimerkki siitä kuinka eliitti pitää esillä omia kammottavia tekojaan, liittyy elokuvaan monsteriyliopisto, jota en enää ikinä katso enkä anna lapsienkaan katsoa.

  jo elokuvan yliopiston tunnus kertoo missä mennään M kirjain jonka päällä on silmä.

  jokainen joka on elokuvan nähnyt tietää mitä siinä kuvaillaan sen jälkeen kun on katsonut yatskan videon.

  vuodetuista papereista ei tietenkään voi sanoa onko ne aitoja, mutta jos käytetään konekirjoitusta nykypäivänä ei varmasti haluta digitaalisia jalanjälkiä ja diplomaattiposti kulkee kun valtiollisella tasolla toimitaan.

  melko karseeta jos on totta ja miksei olisi, antaa loogisen selityksen sille miksi lapsia siepataan ja mihin he katovat ikuisesti. saattaa olla että pedofilia on vain savuverho sille, ettei tätä asiaa tutkita oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoin kans sen Yazkan videon ja en itse näe mitään järkevää selitystä sille, että miksi tai miten joku väärentäisi ison pinon noin yksityiskohtaisia asiakirjoja. Oli kyllä karmeaa kamaa - joskaan ei yllättävää. En edes oikein tiedä, että voiko tuollaisia asioita ikinä paljastaa koko ihmiskunnalle täydessä mittakaavassa.

   Poista
  2. Kiitos jakamisesta! Vaikka olen vuosia seurannut erilaisia salaliittoteorioita, mm. aihepiiriin liittyen #pizzagate, ei ole käynyt pienessä mielessäkään etä tällainen voisi olla mahdollista! Täytyypä laittaa adrenokromi seurantaan. pyytäisin myös niitä jotka ovat tutkineet aihetta enemmänkin jakamaan tietonsa. Videosta tuli myös mieleen kohtaus Simpsoneista, jonka näen nyt ihan toisessa valoassa: https://www.youtube.com/watch?v=kZ7B4ZiKz4Y
   Ps. linkki olisi hyvä videoon viitatessa.

   Poista
 11. mihin isot lääkefirmat ja lääkekehitysyhtiöt tarvitsevat adrenokromia, joka on mm. kuvailtu elokuvassa pelkoa ja inhoa las vegasissa satanistien käyttämäksi huumeeksi. sen vaikutus lienee pelkoa aiheuttava, lisätäänkö adrenokromia tuotteisiin lääkkeiden käyttäjien huumaamiseksi... pelkäämään sitä mitä eliitti haluaa, esimerkiksi kuolemista covid19 virukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse uskon, että isot lääkefirmat pyörittävät tätä pimeää adrenokromikauppaa ikäänkuin sivubisneksenä ja tämän takia toimituslistoilla oli paljon lääkelafkoja. Adrenokromi aiheuttaa oman käsitykseni mukaan äärimmäistä euforiaa ja hallusinaatioita. Se on ikäänkuin eliitin ekstaasi. En usko, että sitä tuhlataan orjien pillereihin. Niihin sopii hyvin halvemmatkin myrkyt sivuoireita aiheuttamaan.

   Poista
 12. Seuratkaa narratiivia:

  "– On hälyttävää, miten salaliittoteoretisointi on hiipimässä osaksi julkista keskustelua yhä kiihtyvämpää vauhtia. Huomaan tämän myös saamastani henkilökohtaisesta palautteesta kansanedustajana esimerkiksi Covid19-pandemian suhteen. QAnonin rajun leviämisen vuoksi on tärkeää, että esimerkiksi viranomaisilla on tietoa liikkeen sisällöistä ja valmiuksia ja suunnitelma sen suhteen, miten QAnon torjutaan ja autetaan ihmisiä eroon liikkeen vaikutusvallasta, Honkasalo sanoo."

  https://vasemmisto.fi/veronika-honkasalo-suomen-on-oltava-paremmin-perilla-qanonista/

  Mitä tästä reagoinnista voi päätellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran kuitenkin poikkeaa virallisesta tarinankerronnasta, että paskat on valahtaneet punttiin. :D Ainakin tommosella juoksupoikatasolla.

   Kaikkihan tietty on vaarallista, mikä "sisäänheittää" ulos siitä virallisesta tarinankerronnasta. Voisin kuitenkin ajatella, että siellä pyramidin huipulla Q menee evvk-luokitukseen, näissä kommenteissa edellä mainitsemistani syistä.

   Nythän tietysti aika on, jos koskaan, rikollistaa kaikki virallisesta tarinankerronnasta poikkeava informaatio.

   Mitä enemmän aika nyt kypsyy, sitä enemmän alkaa tuntumaan, että vallitsevan tilanteen henki on erotella jyvät akanoista kummallakin puolella, ja saamaan ne kaikki jahkailijatkin valitsemaan puolensa.

   Poista
  2. Ja piti lisätä vielä, että tässäkin asiassa tehokkainta on jakaa heti kättelyssä ihmiset kahteen eri ääripäähän jankkaamaan keskenään, ääripäistä kummankaan olematta oikeassa.

   Poista
  3. Sitten ne ääripäät jaetaan vielä kerran ja taasen uudestaan ja uudestaan, kunnes jokainen huutaa naama punaisena poterostaan ja taas tietty porukka kävelee hymy huulillaan pankkiin😂

   Poista
 13. Seuratkaa narratiivia:

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/25/helsinkilainen-joogaharrastaja-kertoo-miten-joutui-qanonin-pauloihin

  Pelkästään tämä median lapsellinen olkinukkeihin turvautuva tapa käsitellä aihetta herättää jo monia kysymyksiä.

  VastaaPoista
 14. https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4379179-liike-leviaa-nopeasti-erityisesti-huolettaa-etta-osa-suomalaisista-poliitikoista-hyodyntaa-qanonin-salaliittoteorioita

  Kova on tarve leimata Q-liike joksikin sellaiseksi mitä se ei oikeasti ole. Miksi näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vain, että kirjoittavat. Mitä enemmän kirjoittavat, sitä syvempää hautaa kaivavat itselleen.

   Poista
 15. https://www.hs.fi/talous/art-2000007649558.html

  Eduskuntaan on aivan lähiaikoina tulossa käsittelyyn lakipaketti jossa mm. verkko-operaattorit velvoitetaan estämään pääsy "vaaralliseksi" arvioiduille sivustoille.

  Tuli vaan mieleen, että mikähän mahtaa olla se elin, joka määrittelee meidän kaikkien puolesta mitkä sivustot on niitä vaarallisia? Haiskahtaa kyllä taas askeleelta kohti tyranniaa.

  VastaaPoista
 16. Jos joku teistä tuntee vielä tänäkin päivänä Trumpin kannatajia, niin kannattaa näyttää tämä:

  https://www.bitchute.com/video/eGGhDZCbEQ1z/

  Olettaen tietenkin että ymmärtää että tuo piikki on täyttä myrkkyä.

  VastaaPoista