keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Takauma ja symboliikka


Tiedättekö minkä yrityksen logo?

Mitähän mahtoi yrityksen omistajilla olla mielessä, kun valitsivat logokseen silmän?


Vapaamuurarisymboliikkaa: silmä

Kyseessä on elokuva-alan tuotantoyhtiö Takauma. Mielenkiintoisen logovalinnan lisäksi yrityksen verkkosivuilta löytyy myös erikoinen tapa esitellä sen seitsemän työntekijää. Näemmä he ovat luoneet oman tarot-pakan, josta jokaiselle työntekijälle on annettu oma tarot-kortti. Tässä muutama esimerkki:

Hallituksen puheenjohtajana toimivan Ville Nykäsen sivu näyttää tältä. Korttina on Erakko, joka on laitettu Kuu-kortin pohjaan. Mielenkiintoinen sanavalinta otsikossa: "Illumination"


(klikkaa suuremmaksi)

Mikko Kelloniemen sivu näyttää tältä. Kortiksi on valittu muokattu Sauvojen ässä.


(klikkaa suuremmaksi)


Teemu Soikkelin kortti on Maljojen ässä:


(klikkaa suuremmaksi)

Jokin tässä kokonaisuudessa hieman hämää. Yleensä "Eliitin" tapa käyttää symboliikkaa on hyvin hienovarainen. Tämän yrityksen tapa käyttää "Eliitin" esoteerista symboliikkaa on niin omituisen suoraa, että se herättää tiettyjä epäilyksiä. 

Kyseessä on pieni seitsemän työntekijän yritys, jonka perustamisvuodesta 2014 ei ole vielä kovin montaa vuotta. Tulee väkisinkin mieleen, että onko tämän valitun symboliikan taustalla epätoivoinen yritys päästä "piireihin" ja saada sitä kautta jalansijaa alalla? Mene ja tiedä.

Yhtiön tuottama lyhytelokuva Ikuisesti Moskova löytyy Ylen Areenasta. Tästäkin elokuvasta löytyy kohtaus, jossa symboliikkaa tungetaan naamalle sillä samalla ei niin hienovaraisella tavalla kuin yrityksen verkkosivuilla.


"Siis ihan vaan sattumalta valittiin tästä salista sellainen paikka,
jossa ruudun etualalla näkyvät luvut 33 ja 32!"

Tuleeko kenellekään muulle mieleen, että tässä yritetään epätoivoisesti mielistellä "tiettyä asiakaskuntaa"? 

32 ja 33 ovat ns. "Vapaamuurariprinssien" eli vapaamuurariliikettä hallitsevan "yläluokan" tunnuksia. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Vapaamuurariprinssit.


Kaksipäinen kotka on Vapaamuurariprinssien,
eli kahden ylimmän vapaamuurariasteen (32 ja 33) tunnusTakauma on tehnyt myös musiikkivideon kappaleelle Fight Till We're Free. Videossa on kohta, jossa nainen juo teekupista verta. Onkohan tässäkin kyse "tiettyjen piirien" mielistelystä?4 kommenttia:

 1. Suomalaiseen tv-draamaan ja 33:een liittyen suosittelen tsekkaamaan Areenasta Ivalo -sarjan ensimmäisen jakson 9 minuutin kohdalta. Kyseisen kohdan äänisuunnittelun motiivi ei oikein auennut itselleni täysin, paitsi symbolisessa merkityksessä. Sarjan aihe myös ajankohtainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut tästä muualtakin. Katsotaan kun ehditään.

   Poista
  2. Ivalo on niin predictive programming kuin vain voi olla. Kuinka sattuikin että muutama vuos ennen koronaa tulee tv-OHJELMA jossa on tappavavirus ja tämä idea OHJELMOIDAAN ihmisten alitajuntaa.

   Poista
  3. Tellavision niminen vekotin josta tosiaan tulee ohjelmia eri jaksoina eri kausissa. They dont pick words by chance, vai kuinka se Jordan Maxwell sanookaan. Kuinkahan tuo kyseinen ohjelmasarja menee pääpiirteittäin, olisi mielenkiintoista tietää (laiskuutta, tiedän, kun en itse katso), minkälaisia ajattelu ja käytösmalleja sielä ohjelmoidaan. Suht suosittu vissiin ainakin näytti nopean vilkaisun perusteella olevan: Kesään 2019 mennessä Ivalon esitysoikeudet oli myyty yli 20 maahan, kuten Saksaan, Espanjaan ja Alankomaihin sekä Itä- ja Keski-Euroopan maihin. Sarja oli katsottavissa myös Kiinassa Elisan Nordic tv -palvelussa. Ivalo-sarja oli Elisa Viihteen kaikkien aikojen katsotuin alkuperäissarja.

   https://www.youtube.com/watch?v=-43pjRwkVMU

   James Corbetilla on hyvä video missä ainakin osittain käytiin läpi kuinka tuota viiruspelkoa on ohjelmoitu ihmisiin parisen kymmentä vuotta.

   Poista