sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Rakas Anna Kontula


Rakas Anna Kontula,

Päätin ottaa sinuun yhteyttä, koska olen syvästi huolestunut yhteiskuntamme tasa-arvosta. Toivoisin, että Eduskunnan tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajan ominaisuudessa voisit auttaa minunkaltaisia syrjittyjä ja kaltoinkohdeltuja ihmisiä. Ikävä kyllä, Suomessa tasa-arvokysymykset tuntuvat menevät koko ajan huonompaan suuntaan. Tämä on erittäin vakava ongelma. Olen kiitollinen, että meillä on Suomessa sinunkaltaisia suuria tasa-arvon puolustajia, joihin me tavalliset kansalaiset voimme hädässämme turvautua. 

Minä olen keskipitkä ihminen. En ole lyhyt, enkä ole pitkä. Olen seurannut huolestuneena tätä meidän keskipitkien ihmisten sortamista jo useamman vuoden. On törkeää, että meidän keskipitkien ihmisten tunteita ei ole otettu koronauutisoinnissa huomioon ollenkaan. Tuntuu pahalta nähdä, miten lyhyet ja pitkät ihmiset saivat jo pandemian alussa heihin kohdennettua pelkouutisointia, mutta meitä keskipitkiä ihmisiä ei kukaan vaivaudu vieläkään pelottelemaan. Emmekö me ole olemassa? Emmekö me ansaitse omia uutisia, joissa meidän kerrotaan olevan muita suuremmassa vaarassa? Miksi meitä kohdellaan niin eriarvoisesti? 


"Pitkillä ihmisillä suurempi riski saada COVID-19-tartunta, sanoo selonteko" (lähde)


"Lyhyillä ihmisillä suurempi riski saada COVID-19-tartunta" (lähde)


Jokaisella ihmisellä pitäisi olla samat oikeudet tulla pelotelluksi. En ole nähnyt yhtään ainutta uutista, jossa peloteltaisiin keskipitkiä! Tiedätkö miten pahalta se tuntuu?! On täysin kestämätöntä, että meitä keskipitkiä ihmisiä kohdellaan näin eriarvoisesti. Tämä räikeä yhteiskunnallisen epätasa-arvon voimakas lisääntyminen tuntuu todella pelottavalta. Kenenkään ei pitäisi joutua elämään sellaisessa pelossa.

Tasa-arvon nimissä olisi vähintäänkin kohtuullista, että Eduskunta perustaisi uuden selvitystyöryhmän tutkimaan keskipitkiin ihmisiin kohdistuvaa syrjintää. Tälle ongelmalle on pakko tehdä jotain. On todella epäreilua, että vain lyhyet ja pitkät ihmiset saavat omia uutisiaan, joissa heidän kerrotaan olevan muita suuremmassa vaarassa saada COVID-19-tartunta. 

Minä unelmoin tasa-arvoisesta Suomesta, jossa ketään ei syrjitä. Minä unelmoin Suomesta, jossa myös keskipitkien ihmisten kerrotaan olevan muita suuremmassa vaarassa saada COVID-19-tartunta. Unelmoitaisiinko yhdessä?

Faniterveisin,
Antero V

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti