perjantai 1. tammikuuta 2016

Naula


Tampereen Kissanmaalla on Unto Hietasen vuonna 1969 valmistunut veistos Naula. Tampere.fi kertoo:
Naula muodostuu kahdesta symmetrisestä osasta, joita väliin jäävä rako erottaa. Teoksen pinnan useat polveilevat tasot taittavat valoa eri tavoin saaden aikaan erivahvuisia tummuusasteita, jotka elävöittävät harmaata pintaa. 
Naula sijaitsee kaupungin vuokratontilla. Se toimii alueen katseenvangitsijana. Veistoksen ideana on symbolisesti yhdistää asuntoalueen rakennuksia ja ihmisiä. Tamperelaistaiteilijan teos paljastettiin 22.9.1969.

Naula


"Ideana on symbolisesti yhdistää asuntoalueen rakennuksia ja ihmisiä"? No ilmiselvästi! Senhän näkee jo kaukaa! (Oikeasti, kuka näitä toinen toistaan typerämpiä eksoteerisia "selityksiä" keksii?)
 
Esoteerisella tasolla patsaan symboliikka on puhdasta druidismia. Pylväsmäinen muoto ja ja nimi Naula viittaavat muinaissuomalaistenkin tuntemaan pohjannaulaan. Wikipedia kertoo:
Pohjannaula, taivaannaula eli naulatähti viittaa pohjantähtenä tunnettuun tähteen muinaissuomalaisten maailmankuvassa. Pohjannaula eli pohjantähti on suomalaisessa mytologiassa taivaan tukipilarin kiinnike, taivaannapa, jonka ympäri taivaankansi kiertää. Pohjantähti todellakin näyttää pysyvän paikoillaan, muiden tähtien kiertäessä sitä. Pohjannaula on ilmeisesti isketty taivaankanteen sekä maailmanpylvääseen, sitä tukevaan tukipilariin.


Taivaannaula iskettynä maailmanpylvääseen

Taivaankansi "pyörii" pohjannaulan ympärillä


Maailmapylväs on synonyymi druidistiselle maailmanpuulle. Molemmat ovat symboleja maapallon napa-akselille, joka osoittaa kohti napatähteä (pohjannaula), jonka ympäri taivaankansi näyttää pyörivän. Druidistisesta maailmanpuusta ja pylvässymboliikasta enemmän kirjoituksissa Pyhät puut ja Pyhät pylväät

Naula-veistos on kaksihaarainen, koska Kalevalan maailmanpuu, Iso tammi, oli kaksihaarainen. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Iso tammi.
Tuli tuhkia läjänen, koko kuivia poroja.Saip' on siihen lemmen lehti, lemmen lehti, tammenterho,josta kasvoi kaunis taimi, yleni vihanta virpi;nousi maasta mansikkaisna, kasvoi kaksihaarukkaisna.Vapaamuurarisymboliikkaa: maailmanpuu1 kommentti:

  1. Ei liity tähän merkintään. Tässä pari hapuilua Tarotin maajaottelun ja geopolitiikan suhteesta. Tässä valossa aikaisempi määritelmäsi maailmakortin kvintenssenssitietoisuudesta neljän elementin synteesinä on täysin järkevä. Kun ymmärretään geopoliittisten maaenergioiden kvintenssenssiperäisyys, ja tullaan tietoiseksi neljästä erilaisesta energiasta, tullaan tietoiseksi kvintessenssin olemassaolosta.

    http://kaymala.blogspot.fi/2015/12/tarot-ja-melankolian-anatomia.html

    http://kaymala.blogspot.fi/2016/01/tarot-ennustus-vuodelle-2016.html    VastaaPoista