tiistai 29. joulukuuta 2015

Astro-teologia - osa 28: Vesi viiniksi


Raamatussa on tarina, jossa Jeesus muuttaa veden viiniksi.
Viikon kolmantena päivänä vietettiin Galilean Kaanassa häitä. Jeesuksen äiti oli siellä, ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa kutsuttiin häihin. Viini loppui kesken, ja äiti sanoi Jeesukselle: "Heillä ei ole viiniä."Mutta Jeesus vastasi: "Anna minun olla, nainen. Minun aikani ei ole vielä tullut." Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: "Mitä hän teille sanookin, tehkää se."

Siellä oli kuusi kivistä vesiastiaa juutalaisten tapojen mukaisia pesuja varten; ne olivat parin kolmen mitan vetoisia. Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten.Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Valvoja maistoi vettä: se oli muuttunut viiniksi. Toisin kuin palvelijat, jotka olivat veden astiasta ottaneet, hän ei tiennyt, mistä viini oli peräisin. Hän kutsui sulhasen luokseen ja sanoi: "Kaikki tarjoavat ensiksi hyvän viinin ja sitten, kun vieraat alkavat juopua, huonompaa. Mutta sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti."
Tämä oli Jeesuksen tunnusteoista ensimmäinen, ja hän teki sen Galilean Kaanassa. Hän ilmaisi sillä kirkkautensa, ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen. (Joh. 2:1-11)  

Miettikääpä miten outo tarina. Jeesus on häissä, viinakset on lopussa - ja simsalabim - hän taikoo tyhjästä juhlaväelle lisää menovettä. Bileet pelastettu! Ja tämä ihme on kaikista Jeesuksen tekemistä ihmeistä se ensimmäinen, joka saa hänen opetuslapset uskomaan häneen?

Joo, osashan se parantaa sairaita ja kaikkee, mutta se kovin juttu oli sillon kerran kun oltiin dokaamassa...

Jotta voisi ymmärtää mistä tässä tarinassa on oikeasti kyse, tekstiä ei voi tulkita kirjaimellisesti. Tälläkin tarinalla on oma vertauskuvallinen tasonsa, joka on todellisuudessa kaikkea muuta kuin kristillinen.

Tarinassa on sellainen pieni loogisuuden kannalta hankala yksityiskohta, että tapahtumapaikaksi kerrotaan Kaana (Cana). Koska kirkko selittää tarinan konkreettisena historiallisena tapahtumana (eksoteerinen taso), kirkko on joutunut keksimään satuja väittämällä Kaanaa kaupungiksi, jotta tarina pysyisi loogisena. Mitään Kaanan nimeä kantanutta kaupunkia ei tietenkään koskaan ole ollut olemassakaan, koska nimi on aina viitannut koko nykyiseen Palestiinan alueeseen - Kaanaanmaahan (myös Kanaaninmaa, Kaanaanmaa, Kaanainmaa, Kaanaa).

Todellisuudessa "Kaanaan häät" on termi, joka oli olemassa jo kauan ennen kristinuskoa. Sen alkuperällä ei ole mitään tekemistä Jeesuksen tai kristinuskon kanssa.

Kaanaan häät oli Kaanaan alueella vietetty vuosittainen viininkorjuujuhla, jossa juhlittiin Isä-taivaan ja Äiti-maan "liitosta" syntynyttä viinisatoa. Viini syntyi, koska Isä-taivas hedelmöitti Äiti-maan sateellaan. Viininkorjuujuhlassa - "Kaanaan häissä" - juhlittiin maahan sataneen veden muuttumista viiniksi.

The ancient people knew that no one had ever seen God, no one can see God, but if you have seen the Sun/Son, you have seen the Father. The reason why the ancients believed this postulate, as some of the ancient people believed that God was a father, was because of rain.

Rain was perceived to be the fluid from the Father that gives a life, or brings life to Mother Earth. So, when Mother Earth is impregnated with the fluid from the Father in Heaven, then the Mother gives birth to all life. So that is where the concept of God the Father comes from, from rain.
The area that we call today, Israel, was in very ancient times called Cana. The people there called Canaanites, and they celebrated the great marriage feast, so to speak, between God, the Father, and Mother Earth, and all of the light that the two of them produced for us.
This very ancient celebration was in the Spring, and was called The Marriage Feast of Cana.
This was where God's Son was symbolically asked by Mother Earth to draw water to make it rain, so that the grapes could grow and we could have a wine feast, which was called The Marriage Feast of Cana. (Jordan Maxwell)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti