torstai 24. syyskuuta 2020

Miten koronaennusteet toteutuivat?


Muistellaanpa hieman viime kevättä. Ilta-Sanomat julkaisi 25.3. uutisen, jossa julkaistiin WHO:n, ICL:n (Imperial College London) ja THL:n ennusteet koronan aiheuttamista kuolemista Suomessa. Tämä uutinen oli yksi monista pandemien alkuvaiheessa julkaistuista jutuista, joissa lietsottiin pelkoa koronan vaarallisuudesta. Jutussa annetaan ymmärtää, että ihmisiä tulee kuolemaan enemmän kuin talvisodassa.

Miten ennusteet toteutuivat? Katsotaanpa:Herääkö mitään kysymyksiä?

5 kommenttia:

 1. Herättäähän tämä paljonkin kysymyksiä, nyt kun vielä löytäisi jonkun jolle esittää ne ja olisi sen verran lapsenuskoa jäljellä että uskoisi kyseisen tahon vastaavan rehellisesti😂 Varmaan suurempi todennäköisyys saada lotossa kaikki oikein.
  Covid hässäkän tiimoilta on selvinnyt miten helposti ihmismassoja voidaan manipuloida ja miten yhtenäinen ja kaikkialle levinnyt koneisto tähän voidaan valjastaa. Toisaalta positiivisena voidaan nähdä isot mielenilmaukset esim Saksassa, eli ainakin jossain päin maailmaa ihmiset aktivoituvat ja koittavat tehdä jotain.
  Mielenkiinnolla seuraan jatkoa, kuivuuko homma kasaan, ottaako lisää kierroksia vai oliko kyseessä harjoitus jotain tulevaa varten.

  VastaaPoista
 2. Lisää rajoituksia!

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/504c07ae-e752-49dc-8b7d-b92619a1c88c

  Ja samaan aikaan sairastuneiden määrä laskenut olemattomaksi. Tartuntoja kyllä piisaa, mutta missä sairastuneet?

  VastaaPoista
 3. Mietin, että mitä edes noilla tartunnoilla valtamediassa tarkoitetaan? Ovatko he ns. "koronapositiivisia" tapauksia jolla ei ole oireita mutta virusta voidaan mitata näytteestä vai ovatko he vain "altistuneet" virukselle jossain mutta todellisuudessa me ei edes tiedetä kantavatko he virusta vai ei? Jälkimmäisessä tapauksessa me ei edes tiedetä onko virus tarttunut vai ei.

  VastaaPoista
 4. Koronatestin kehittäjä on itse kertonut, että kyseistä testiä ei pitäisi käyttää tartuntojen testaamiseen, koska se on liian epätarkka. Tosiasia on se, että kukaan tällä pallolla ei tiedä tartuntojen tai kuolemien todellista määrää, koska tilastoja on vääristelty monenlaisilla konsteilla ja testit on tehty testillä, joka ei ole tarkka.

  VastaaPoista
 5. Niinpä.

  https://twitter.com/OssiTiihonen/status/1443865378686394368

  VastaaPoista