torstai 10. syyskuuta 2020

Tartuntoja!


Koronatilastoja Suomesta:


Lähde: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/finland/


Mitään erikoista näissä tilastoissa?

Tänään Ilta-Sanomat käytti uutisessaan toista yläpuolella olevaa kuvaajaa. Arvatkaa kumpi valittiin ja kumpi jätettiin valitsematta? Mitä veikkaatte?


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006630910.html


Miten yllättävä valinta!

Samaan aikaan otsikot eri lehdissä näyttävät tältä:


https://www.verkkouutiset.fi/laakari-illle-hirvittaa-kun-nuoret-levittavat-koronavirusta/

https://www.ksml.fi/paikalliset/2992885

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/fd0d3e6d-93ff-45dd-96d4-682b07637c07

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/260014

https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/paikalliset/yksi-uusi-koronatartunta-pohjanmaalla-tartunnan-lahde-ei-tiedossa-1.7884049


Huomaatteko mitä media tekee? Näettekö kaavan?

Tartuntoja! Tartuntoja! Tartuntoja!

Kyllä, tilastot näyttävät tartuntojen lisääntyneen. Mutta entäs ne sairastuneet? Missä ne ovat? Sairaalat tyhjinä ja kuolemantapaukset käytännössä kadonneet.

Niin mutta... TARTUNTOJA!!!

Tulee mieleen eräs veijari menneisyydestä:

Näyttää toimivan, jos katsoo tuon Ilta-Sanomien jutun kommentteja:
12 kommenttia:

 1. On paksua propagandaa ja suuri osa ihmisistä syvässä hypnoosissa. Juttelin eilen 80-vuotiaan mummoni kanssa koronasta. Hän on niin peloissaan tuosta ”tappavasta” viruksesta ja pelkää omasta ja lasten-lastensa puolesta. Yritin hänelle puhua järkeä ja tuoda ilmi tosiasioita ja vertailla covidia tavalliseen kausiflunssaan. Yritin kertoa hänelle miten hän katsoo liikaa uutisia ja että häneltä on sen seurauksena mennyt suhteellisuudentaju tämän asian suhteen. Kognitiivinen dissonanssi oli kyllä hurjan voimakas. Sen sijaan, että hän olisi rauhassa kuunnellut ja koettanut sisäistää mitä kerron hänelle, hän alkoi puolustamaan virusta ja sen vaarallisuutta ja sätti minua siitä, miten en saisi ikäänkuin puhua pahaa viruksesta ja kuinka tuota kamalaa tautia täytyisi kunnioittaa ja kavahtaa! Olin hieman ehkä hämilläni noin voimakkaasta ja erikoisesta reaktiosta. Keskustelu ei jatkunut pitkään, vaan lopulta mummoni totesi: ”No ei nyt jaksa puhua siitä viruksesta”. Kuulin myös mummoltani, että keski-ikäinen tätini on joutunut hakeutumaan koronan takia psykologille. Joutuu työnsä puolesta olemaan paljon kontaktissa ihmisten kanssa ja tämän takia ramppaamaan jatkuvasti koronatesteissä. Tällä kusetuksella alkaa olla kyllä olemaan aika mittavia globaaleja mielenterveydellisiä haittavaikutuksia. David Icken sanoin: ”The new normal is supposed to drive you crazy”.

  VastaaPoista
 2. Itse olen huomannut että koronakusetus on yksi helpoimpia "salaliittoja" jotka saa avattua normipulliaisille. Ongelma syntyy kun kusetuksen tajunnut lammas alkaa ihmettelemään minkä helvetin takia näin tehdään, se on kuin hyppäsi syvään päätyyn ilman uimataitoa, se on se hetki kun koko maailmankuva romahtaa tai alkaa vaan sovitella maskia naamaan ja odottelemaan rokotusta.
  Moni meistä on varmaan vähän kerrallaan siirtynyt horroksesta hereille, joten ei voi olettaa että ikiunta kuorsaava henkilö säpsähtäisi samantien hereille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse väittäisin, että ne ihmiset, jotka SUOMESSA kulkevat tällä hetkellä maski naamalla ja odottavat rokotusta, ovat tietyllä tavalla menetettyjä tapauksia. He eivät tuosta horroksesta yksinkertaisesti herää, ennekuin YLEn uutisissa joku auktoriteetti kertoo heille, että koronavirus on eliitin tahallaan vapaaksi laskema virus ja tulevalla rokotteella olisi ollut tarkoitus myrkyttää teidät. Silloin massat hyppäävät kollektiivisesti kertaheitolla sinne syvään päätyyn. Uskon rehellisesti, että tämä päivä on tulossa - niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Itse näen, että tuleva rokote olisi jo tietynlainen ”naula arkkuun” ihmiskunnalle, enkä usko, että universumi sallii tällaista tapahtua :) Nähtäväksi toki jää, mutta kyllä tästä merkkejä on. Esimerkkinä ne muutamat lääkärit, jotka ovat loikanneet wuhanin labrasta ja työskentelevät nyt FBIn kanssa. Lisäksi Trump sanoi jo keväällä lehdistötilaisuudessa, että hänellä on näyttöä siitä, että Covid-19 on ihmisen tekemä, kun kyseistä asiaa joku toimittaja tiedusteli.

   Poista
  2. Maskit ja muut viritykset on vallanpitäjille varmasti kätevä suora näyttö ja mittari siitä ketkä ovat niitä "kuolleita".

   Poista
 3. Ensin oli uusi hengenvaarallinen viirus, sitten sairastuneet, sitten vakavasti sairastuneet, sitten kuolleet, sitten tehohoidossa olevat, sitten vakavasti sairastuneet, sitten sairastuneet, sitten tartunnat. Nyt on välissä jouduttu siirtymään jo altistumisten puolelle, mutta nyt on ilmeisesti saatu kaivamalla kaivettua tartuntoja ja voidaan taas lietsoa pelkoa niistä. Jopa pienemmissä paikallislehdissä toistellaan näitä samoja pelonlietsontajuttuja.  VastaaPoista
 4. https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/radikaalia-oikeistoa-wellness-piireja-rokotekriittisia-ja-konservatiivikristittyja-salaliittoteorioita-levittaa-kirjava-joukk/?shared=1137879-edaaf3b0-500

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa melko epätoivoiselta. Ja hyvä niin, koska se on merkki positiivisesta muutoksesta. Viisi vuotta sitten tällaisille jutuille ei olisi ollut mitään tilausta. Jostain kumman syystä medialla on tällä hetkellä kovin suuri tarve mitätöidä "virallisen totuuden" vastaisesti ajattelevia.

   Poista
 5. Australian meininkiä Victorian malliin:

  https://www.aier.org/article/madness-in-melbourne/

  Monen päässä varmasti herää ensimmäisenä lapsenomaisen hyväuskoinen ajatus "joo mutta ei meillä täälä suomessa tommosta voi..." Miten niin ei? Samasta puusta yhteiskunta tääläkin on veistetetty, ja yhtälailla ihmisten ajatusmaailman perusta. On vain ajan kysymys koska täälä on sama meininki.

  Niin kauan, kun ihmiset ovat mukana uskonnossa nimeltä ihmisten määräysvalta toisia ihmisiä kohtaa, useammin tunnettu todellisen merkityksen ymmärrystä vaikeuttavalla vierasperäisellä käsitteellä auktoriteetti, asiat menevät vain ja ainoastaan huonommaksi ja huonommaksi. Kahleet kiristyvät, häkki pienenee ja maaliviiva liikkuu yhä vaan kauemmaksi, kuin porkkana kepin nokassa.

  Ihan sama meneekö tosiasiat koronaviruksesta ihmisten ymmärrykseen, ja ketkä on vallankahvassa kiinni. Uusi vihollinen ja uudet isännät keksitään kyllä.

  Loppuun muuten symboliikkapoiminta linkin jutun loppuosan videon esikatselukuvasta. Kukas se siellä on valmiina esoteerista symboliikkaa sisältävä lippalakki päässään
  laittamaan ihmisoikeuksia, omaisuutta ja vapautta paskaksi väkivalloin, syystä että esimies käskee?

  VastaaPoista
 6. https://www.iltalehti.fi/keho/a/401555e7-ef54-4715-8845-abf027d75ff0

  Jutun pääkuvassa mielenkiintoista symboliikkaa. Löytyy leikkaamattomana jutun lopusta. Taustalla näkyvä patsas, sen suunta, sekä kuvattavan henkilön sijoittaminen portaiden alapäähän, siis tasolle, josta ne eivät ole vielä edes alkaneet.

  Muutenkin aiheeseen liittyvä uutisointi tuntuu enemmän ja vähemmän sisätävän symboliikkaa. Huomiota herättää linkin kaltaiset jutut ja sitten "asiantuntijoiden" käsien asennot, varsinkin ihan varta vasten kuvaustilanteessa, ja mitä erikoisimmat ei aina niin oppikirjamaiset kuvakulmat ja tilannekuvat.

  Pohdin tässä myös koko touhun symboliikkaa. Olen alusta alkaen ihmetellyt, miksi sitä pöpöä pitää joka uutislähetyksessä ja jutussa pommittaa ihmisten verkkokalvoista sisään. Pelonlietsonta, joo, mutta kuten tästäkin blogista voi oppia, asioilla aina eksoteerinen ja esoteerinen taso.

  Tulin siihen tulokseen, että auringon kuvaa sieltä pommitetaan kaikkien tajuntaan. Sehän kuvastaa mm. valoa, elämää, tietoa, oikeamielistä moraalia, voitaisiin ehkä sanoa, jollain tavalla, korkeampaa tietoisuutta. Tarotin kortti 19 edustaa mm. vapautta, iloa, onnellisuutta, itsevarmuutta, elämänvoimaa. Viestinä on siis karkeasti näin, että tämä sairastuttaa teidät, teidät pitää suojata sen sairastuttavalta vaikutukselta ja me teemme sen. Viruksen nimihän viittaa auringonpimennykseen.

  Miksikä se -19 on sinne yhden nimeämistavan perään pitänyt laittaa, kun ei sille ilmeisesti ennen vastaavissa tapauksissa ole ollut tarvetta? 19:han on alku ja loppu. Ensimmäinen ja viimeinen numero. Ja kuten tiedetään, vaikka se on noin päin, loppu on silti aina uuden alku. Yhteenlaskettu summa on 10, siis 1, eli alku. Huomataan myös yhteys siihen korttiin. Missä hengessä se vanha sitten loppuu ja uusi alkaa? Aurinko sairastuttaa teidät, me suojelemme teitä siltä, se pimennetään teiltä.

  ”Me päätämme jotain ja kerromme tästä päätöksestä ja odotamme jonkin aikaa, mitä tapahtuu. Jos mitään suurta meteliä ei kuulu tai kapinoita puhkea, koska useimmat eivät käsitä sitä, mitä on päätetty, niin sitten me jatkamme eteenpäin – askel askeleelta, kunnes paluu entiseen ei ole mahdollista.”

  VastaaPoista
 7. Hyvä huomio tuo mahdollinen yhteys tarotin korttiin nro. 19. ”Aurinko”. Auringonpurkaus on englanniksi ”Coronal mass ejection”. Tullaanko vielä loppuvuodesta näkemään tällainen himan toisenlainen ”koronavirus”? Aurinko oli näyttänyt ihmisten mielestä viime viikolla eri puolilla maailmaa ”oudolta”. Netistä ja somesta löytyy myös kuvia ja videoita, joissa taivaalla näkyy jostain kumman syystä toinenkin aurinko, tai auringon tapainen taivaankappale. Tämä johti siihen, että esimerkiksi Instagram piilotti hashtagin #sun.

  VastaaPoista
 8. Egyptissä aurinko oli noustessaan muodostanut mielenkiintoisen näköisiä efektejä ympärilleen. Tulee mieleen muinaisten egyptiläisten siivekäs aurinkokiekko-symboli.

  https://pbs.twimg.com/media/EiaIbsYWAAEdwaV?format=jpg&name=medium

  VastaaPoista