torstai 22. joulukuuta 2022

Tuomas Manninen - sydämellinen hyvän mielen kirjoittaja


Syyskuussa jaettiin Helsingin Sanomain Säätiön Ilkka Malmberg -palkinto toimittaja Tuomas Manniselle


https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009082396.html


Jutussa sanotaan:

"Palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kirjoittavalle toimittajalle jaettavan palkinnon tarkoituksena on kannustaa hyvään ja asioihin perehtyvään kirjoittamiseen ja osoittaa, mitä hyvä journalistinen kirjoittaminen parhaimmillaan on. Vuosittain myönnettävän palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Helsingin Sanomain Säätiö perusti Ilkka Malmberg -palkinnon syksyllä 2021. Helsingin Sanomien toimittaja Ilkka Malmberg (1954–2016) teki poikkeuksellisen uran toimittajana ja uudisti suomalaista journalismia monin tavoin.

Palkintoperusteissa todetaan, että Tuomas Manninen on taitava suomen kielen käyttäjä ja omintakeinen näkökulmien etsijä. Perustelujen mukaan Manninen tarttuu aiheisiin, jotka ovat itsestään selvien uutisaiheiden ulkopuolella. Sanomain säätiön puheenjohtaja Antero Mukka kirjoittaa palkintoperustelussaan, että Manninen on ”vinoon katsomisen mestari, jonka sydämellistä huumoria sykkivistä jutuista lukijalle tulee hyvä mieli”."


Sama Tuomas Manninen huhtikuussa 2021:


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007915541.html


Voidaanko nyt todeta, että Vuoden irvokkain uutinen -kilpailu on ratkennut? En tiedä, aika vaikea noiden väliltä on tehdä mitään valintaa.

Kiitos vinkistä Katri Koskinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti