maanantai 13. maaliskuuta 2023

Astro-teologia - osa 38: Elisa ja lasten joukkomurha


Esoteric Thoughts -kanava pohtii mielenkiintoista tarinaa Raamatussa:Kyseinen Elisan tarinan kohtaus suomenkielisessä Raamatussa:

"Elisa lähti sieltä Beteliin. Kun hän nousi rinnettä, kaupungista tuli pikkupoikia, jotka pitivät häntä pilkkanaan ja huusivat hänelle: "Tule tänne, kaljupää! Tule tänne, kaljupää!" Hän kääntyi katsomaan pilkkaajiaan ja kirosi heidät Herran nimeen. Heti tuli metsästä kaksi karhua, ja ne raatelivat neljäkymmentäkaksi poikaa kuoliaaksi. Elisa jatkoi matkaansa Karmelinvuorelle ja palasi sieltä Samariaan." (2. Kuninkaiden kirja 2:23-25)


Raamatussa on tällaisia aivan sairaita tarinoita, ja tätä kirjaa kristityt sitten pitävät pyhänä? Lapsia teurastetaan brutaalisti, ja siinä ei ole mitään kyseenalaista? Sitten se vielä kerrotaan näin kasuaalilla tavalla, kuin se olisi vain joku mitätön pikkujuttu: Mies matkustaa paikasta toiseen, matkalla lapset huutelevat miehelle, mies lausuu kirouksen, lapset tapetaan, ja matka jatkuu. 

No se nyt vaan oli sellainen pieni välikohtaus siinä matkalla. Ei mitään sen kummempaa. Miettikää jos joku nykypäivän kirjailija kirjoittaisi romaanin, jossa olisi tällainen kohtaus. Miettikää millainen pöyristyminen siitä syntyisi. 

Siinä kuvataan tuollaista hirvittävää viattomien lasten tappamista!

Tai miettikää jos siitä kirjasta tehtäisiin elokuvaversio, jossa näytettäisiin tuo kammottava lasten silpominen. Päästettäisiinkö sellainen elokuva levitykseen?

Mutta kun kyseessä on Raamattu, kukaan ei sano mitään, ja kaikki vain kohauttavat olkiaan.

Sekin on aika erikoista, että tätä Elisaa pidetään kristinuskossa pyhänä profeettana. Jos oletetaan, että Elisalla oli taikavoimia, joiden avulla hän onnistui kutsumaan karhut paikalle, onko tällainen lasten tappaminen pyhän miehen toimintaa? 

Toisaalta, jos tuo Herran nimeen lausuttu kirous tarkoittaa sitä, että Jumala kuuli Elisan kirouksen, ja lähetti sen takia tappajakarhut paikalle, niin mitä se kertoo tästä kristittyjen Jumalasta? Oliko lasten saama rangaistus jotenkin järkevissä mittasuhteissa tehtyyn "rikokseen" nähden? "Tule tänne, kaljupää!" --> *joukkomurha*

Kuulostaa enemmän seinähullun psykopaatin reaktiolta.

Kristittyjen onneksi on kuitenkin olemassa keino välttää tämän tarinan epämiellyttävä moraalipohdinta. Tarinaa voi katsoa myös vertauskuvallisesta näkökulmasta, mikä olisi Jumalan julkisuuskuvan kannalta varmaankin toivottavaa.

Kyseessä on yksi monista astro-teologisista vertauskuvista, joita on esitelty tässä kirjoitussarjassa kymmenittäin. Mikäli ymmärtää mitään tähtitaivaasta, nämä kaksi karhua ovat tietenkin suomalaisille hyvin tutut tähdistöt nimeltä Iso Karhu ja Pieni Karhu.Tämä ei ole ainoa kerta, kun Raamatussa viitataan karhujen tähdistöihin. Raamatun englanninkielisen NIV-käännöksen Jobin kirjassa on kaksikin kohtaa, jossa puhutaan karhusta tähdistönä:

"He alone stretches out the heavens and treads on the waves of the sea.
He is the Maker of the Bear and Orion, the Pleiades and the constellations of the south." (Job 9)

“Can you bind the chains of the Pleiades? Can you loosen Orion’s belt? Can you bring forth the constellations in their seasonsor lead out the Bear with its cubs?" (Job 38)


Sivuhuomautuksena voidaan mainita, että jostain syystä suomenkielisessä Raamatussa puhutaan karhun sijaan leijonasta. 

"Yksin on hän levittänyt yllemme taivaan, hän kulkee meren hyökyjen yli. Leijonan tähdistön hän on tehnyt, Orionin ja Seulaset ja eteläisten tähtien tarhat." (Job 9)

"Osaatko sinä solmia yhteen Seulasten tähdet tai avata Orionin siteet? Osaatko tuoda ajallaan esiin eläinradan tähdet, sinäkö talutat Leijonaa ja sen pentuja?" (Job 38)


Tarinan 42 lasta ovat myös vertauskuva. Lapsia oli tasan 42 sen takia, että luku 42 on symboli sateenkaarelle. Sateenkaarisymboliikkaan kuuluu olennaisesti sateenkaaren päähän aarteen piilottaneet pienikokoiset (siis lapsen kokoiset) olennot, joista käytetään termiä leprechaun (menninkäinen). Kyseinen termi on suomeksi käännettynä "pieni keho" (vähän kuin lapsen keho). Aihetta on käsitelty enemmän kirjoituksessa Sateenkaari ja 42.
Sateenkaari voi näkyä vain päivällä. Tähdistöt voivat näkyä vain yöllä. Tarinassa siis yö tappaa päivän, eli päivä vaihtuu yöksi, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että aurinko laskee horisonttiin. Astro-teologiassa tämä tarkoittaa, että aurinko laskeutuu manalaan, eli "kuolee". Mytologioissa aurinkosankarit laskeutuvat manalaan, jotta voisivat syntyä uudelleen. Aihetta on käsitelty lukuisissa EES-artikkeleissa, kuten esimerkiksi:

Nyt kristityillä onkin sitten edessään vaikea valinta. Joko heidän täytyy myöntää, että heidän pyhä kirjansa kertoo heidän Jumalansa olevan viattomia lapsia joukkomurhaava psykopaatti, tai sitten heidän täytyy myöntää Raamatun sisältävän astro-teologisia vertauskuvia. Toisen on oltava totta.

Lisää astro-teologisista vertauskuvista tämän sarjan aiemmissa osissa välilehdellä Astro-teologia.

Mainittakoon vielä, että Esoteric Thoughts -kanavan luoja, joka tunnetaan nimimerkillä Esoteric, kuoli hiljattain. Ralph Ellisin mukaan kuolemaan liittyy jotain hämärää.


Lähde


5 kommenttia:

 1. Ennen kuin Raamatun jumalaa, syyttä psykopaatiksi olisi hyvä ymmärtää miksi teko oli niin vakava. Raamatun VT tosiaan sanoo myöskin että vanhemmilleen tottelemattomat lapset on kivitettävä. Kuulostaa hirveällä, mutta ei ehkä kuitenkaan kun asiaa hivenen miettii. VT puolella oli kysymys siitä että saataisiin yhteiskunta jotenkin pysymään kasassa Messiaan tuloon saakka.

  Sellainen yhteiskunta jossa lapset alkaa perseilemään, ei yksinkertaisesti pysy kasassa paria tuhatta vuotta.

  Se oli äärimmäisen vakava asia jos lapset nousivat kapinaan. Tänä päivänä asiaa on mahdoton ymmärtää, mutta asian seuraukset on nähtävillä hyvin selvästi jo suomessa. Pari sukupolvea ja homma on lähdössä käsistä täällä... Mitäs luulet että meininki on kun mennään pidemmälle.

  VT tiukat ja ankara laki oli ainoa keino että yhteiskunta selvisi messiaan tuloon asti, jonka jälkeen keinot ovatkin sitten ihan toiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sairaisiin mentaaliakrobaattisiin suorituksiin uskovaiset joutuvat turvautumaan, jotta voisivat pitää kiinni uskostaan.

   Tämä kommentoija on erittäin hyvä esimerkki autoritäärisestä ihmisestä, joka oli Erich Frommin aihe kirjassaan "Pako vapaudesta". He ovat psykologisia sadomasokisteja, jotka menevät auktoriteetille alistumisessa niin pitkälle, että he ovat valmiita hyväksymään viattomien lasten joukkomurhan. Aiheesta enemmän:

   https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2022/06/aton-kultti-osa-254-sadomasokistinen.html

   Juuri nämä erkkiärrät ovat se syy, miksi Hitlerin Saksassa ja Stalinin Neuvostoliitossa tapahtui niin hirveitä asioista. Ilman heitä valtiokoneiston massamurhaoperaatiot eivät olisi olleet mahdollisia. Kun valta-asemassa oleva auktoriteetti ilmoittaa, että nyt pitää tapaa joukko viattomia ihmisiä ilman mitään järkevää syytä, nämä auktoriteetille täydellisesti alistuneet erkkiärrät tottelevat kiltisti, ja keksivät itselleen jonkun "hyvän syyn", miksi tappaminen oli oikeutettua. "Tämä uhraus oli pakko tehdä yhteisen hyvän nimissä!"

   Tämä sairas viattomien lasten murhaamista puolustava kommentti on myös hyvä esimerkki siitä, miten Raamattuun kritiikittömästi suhtautuvat uskovaiset ovat alistumisensa takia hyvin moraalittomia ihmisiä. Moraalinen ihminen ei voisi koskaan missään olosuhteissa hyväksyä viattomien lasten joukkomurhaa. Uskovaisten on kuitenkin pakko tämä hyväksyä, koska sadistista ja murhanhimoista Jumalaa ei ole lupa kyseenalaistaa.

   Olen tuntenut elämäni aikana monia uskovaisia ihmisiä. He pitävät poikkeuksetta itse itseään hyvinä ja moraalisina ihmisinä - juuri sen takia, että he ovat uskovaisia. Valitettavasti se ei ole totta. Uskonnollisen ohjelmointinsa takia he ovat täysin sokeita oman uskontonsa pimeälle puolelle, ja heidän on pakko puolustaa kaikkia Raamatun sairaimpiakin kohtia. Se ei tee kenestäkään hyvää ihmistä.

   Poista
 2. Tästä kertomuksesta on olemassa myös selitys, jonka mukaan kyse ei ollut pienistä lapsista, vaan epäjumalia palvelevien "profeettojen" oppilaista, jotka olivat oppi-iältään lapsia, mutta fyysiseltä iältään jo nuorukaisia, joita voitaisiin sanoa jopa aikamiehiksi. Mitä tulee joukkomurhaan, epäjumalien palvelijat saavat Raamatun teksteissä rangaistuksensa täysin johdonmukaisesti. Jumalan profeetan, samoin kuin Pyhän Hengen pilkkaaminen, on kaiken lisäksi erityisen vakava asia.
  Toiseksi Raamatun King James Versiossa ei käytetä sanaa Bear, vaan Arcturus, joka on Karhunvartijan tähdistön päätähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sinä olet kuullut jostakin tälle tarinalle sopivan selityksen, jonka avulla voit uskotella itsellesi, että auktoriteettinä pitämäsi Raamatun Jumala ei olekaan viattomia lapsia tappava joukkomurhaaja? Siitäkin huolimatta, että tämä mystinen "selitys" (jonka lähteen jätät sopivasti mainitsematta) on aika rajusti ristiriidassa sen kanssa, mitä Raamatussa oikeasti lukee.

   Näinkin voi Jumalalle alistuvien sadomasokististen uskovaisten mieli toimia, kun Raamatusta löytyy jotain sellaista, joka paljastaa Raamatun Jumalasta jotain ikävää. Etsitään kohdalle Raamatun ulkopuolelta joku sopiva ikävät asiat pois pyyhkivä selitys, ja korvataan alkuperäinen Raamatun kohta sillä. Näin saadaan säilytettyä se oma lapsellisen naiivi mielikuva hyvästä ja oikeudenmukaisesta Jumalasta, johon voi luottavaisin mielin turvautua.

   "Ei ollut lasten joukkomurha! Oli epäjumalia palvovien aikamiesten joukkomurha! Ja ihan oikeutettu oli! Oli niin vakava rikos sanoa profeettaa kaljupääksi!"

   Huvittavaa tässä on se, että näitä mentaaliakrobaattisia suorituksia ei tarvitsisi tehdä, jos vain hyväksyisi sen, että Raamatussa on astro-teologisia allegorioita.

   Arcturus KJV:ssä oli käännösvirhe:

   "Arcturus in the Bible (Job ix.9 and xxxviii.32) is a mistranslation by Jerome (continued in KJV) of Hebrew 'Ayish, which refers to what we see as the "bowl" of the Big Dipper. "

   https://www.etymonline.com/word/arcturus

   Poista
 3. "Evankelista yritti tappaa lapsensa paljain käsin Porvoossa – määrättiin pakkohoitoon"

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8e0f5bc1-bfb0-425f-b6df-5412e5afba1d

  Voisikohan tällaisen toiminnan taustalla olla se tosiasia, että Raamattu käskee käyttämään lasten kasvatuksessa väkivaltaa, ja että Raamattu muutenkin suhtautuu lasten hyvinvointiin melko välinpitämättömästi? Tämä nainenhan toimi juuri niin kuin Raamattu opettaa.

  Ehkä se viisivuotias löi äitiään?

  2. Moos. 21:15: "Jos joku lyö isäänsä tai äitiään, häntä rangaistakoon kuolemalla."

  Tai oli jotenkin kuriton?

  Sananlaskut 13:24: "Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan
  joka rakastaa, kurittaa häntä jo varhain."

  Sananlaskut 19:18: "Kurita poikaasi, kun vielä on toivoa,
  varo sentään hengiltä hakkaamasta."

  Sananlaskut 22:15: "Hulluus tarttuu helposti nuorukaiseen,
  mutta kunnon kuritus ajaa sen pois."

  Sananlaskut 25:13: "Älä jätä poikaa kurituksetta –
  ei hän kuole, jos saa keppiä."

  Sananlaskut 29:15: "Keppi ja nuhtelu antavat viisautta,
  kuritta kasvanut poika on äitinsä häpeä."

  Jos joku kirjoittaisi lastenkasvatusoppaan, jossa olisi tällaisia neuvoja, miten siihen reagoitaisiin? Todennäköisesti pöyristymisellä, ja vaatimuksilla kieltää kyseisen teoksen myynti. Mutta kun kyse on Raamatusta, kaikki vain vaikenevat. Vaikeneminen jatkuu myös sen jälkeen, kun joku uskovainen toimii oman lapsensa kanssa juuri sillä tavalla kuin Raamattu opettaa. Juttu kuitataan vain yksittäisen hullun sekoiluna, eikä kukaan halua katsoa ongelman juurisyytä: Raamattua.

  VastaaPoista