tiistai 9. kesäkuuta 2015

Automerkit - osa 4: BMW, Skoda ja Kia


Automerkit ja niiden logot ovat erittäin hyvin suuren yleisön tiedossa. On monia kaikkien tuntemia logoja, joita näemme joka päivä. Kuinka moni tulee miettineeksi, mitä nämä symbolit tarkoittavat? 

Käsittelyssä BMW, Skoda ja Kia.

BMW:n logossa huomio kiinnittyy ensimmäisenä ruutukuvioon - vapaamuuraritemppeleistä tuttuun symboliin.






Ruutulattia vapaamuuraritemppelissä


Ruutukuvion sininen väri viittaa egyptiläiseen Seth-jumalaan. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Sininen ja punainen.

Ruutukuvio on jaettu neljään osaan. Keskelle muodostuu aurinkoristi.



Aurinkoristi


Kolme kirjainta ovat itsenäisiä symboleja. M viittaa vapaamuurareihin (Masons). W on sama symboli toisin päin. B muistuttaa kyljelleen käännettynä Oinaan merkkiä.



Oinas


Logoa reunustaa musta rengas - viittaus Saturnukseen, jonka symbolinen väri on musta. Saturnus tunnetaan myös nimellä Musta Aurinko.



Auringon "vastustaja" - Musta aurinko


Sama musta rengas löydyy Skodan logosta.






Mustaksi Auringoksi kutsutaan myös Linnunradan keskustaa. Logossa oleva nuoli on Jousimiehen nuoli, joka osoittaa kohti Linnunradan keskustaa.



Jousimies ja Linnunrata


Se miten Skodan logo asettuu joissain malleissa konepellille kuvaa egyptiläistä hieroglyfiä Akhet, "horisontti". Aiheesta enemmän kirjoituksessa Ilmatar ja Sotka.



Skoda ja Akhet

Akhet - aurinko horisontissa


Nimi Skoda on viittaus Faarao Akhenatonin tyttäreen Meritateniin. Äänteellisesti kirjaimet C ja K ovat samanlaisia - kuten myös D ja T. Meritaten tunnettiin nimellä Scota. Hän on "Eliitille" eräänlainen kantaäiti, joka saapui milesialaisten joukossa Irlantiin. Skotlanti (Scotland) ja vapaamuurarein skottilainen riitti (Scottish rite) ovat saaneet nimensä Scotalta.



Scota


Scotalla oli äitipuoli, Faarao Akhenatonin toinen vaimo, Kia. Hänestä lisää kirjoituksessa Kiasma.






Kia


Kian logossa käytetty punainen väri on yleinen "Eliitin" käyttämä väri, joka viittaa sinisen tavoin atonistien esi-isien palvomaan Sethiin.



3 kommenttia:

  1. Kuinkakohan paljon automerkkien tietyistä mallinimistä löytyisi symboliikkaa / numerologiaa? Mistä esim. Citroen Xsara on saanut nimensä? Back to the future -leffassa terroristit muuten ajoi volkkarilla (WV näkyi keulassa = 9) ja päähenkilö DMC:llä (DMC näkyi keulassa = 11). Tämä sattui "Twin pines mall" kauppakeskuksen pihalla, mutta se muuttui "Lone pine malliksi", kun päähenkilö ajoi toisen puun menneisyydessä kumoon... Hassua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niissä mallinimissä tietenkin aina joku taso. Aika loputon suo perattavaksi.

      Xsarasta tulee mieleen atonistien kantaisän, Aabrahamin vaimo Sarah. Historiallisessa mielessä Aabraham on todennäköisesti ollut Hyksos-kuninkaiden Amenemhet I.

      Aabraham ja Sarah parivaljakolle löytyy Intiasta vastaava pari Brahma ja Sarasvati. Melkoinen etymologinen sattuma.

      Sarasvati kuvataan usein joutsenen kanssa - kuten myös kreikkalainen Aphrodite. Eli tavallaan puhutaan myös Venus-symboliikasta.

      Poista
  2. Tuli mieleen tosta Skodan nuolenpäästä Eliittikumppani deittipalvelu, nimessä ei ainakaa ole kikkailtu.
    https://www.eliittikumppani.fi/

    VastaaPoista