maanantai 7. syyskuuta 2015

Kansan sankarit


Kollektiivisessa alitajunnassa on mekanismeja, joita "Eliitti" on osannut käyttää hyväkseen jo pitkään. Yksi hyvä esimerkki tällaisesta alitajunnan toimintaa hyväksikäyttävästä ilmiöstä on "Eliitin" luomat kansan sankarit (people's champions).

Kansa tarvitsee sankareita - ja "Eliitti" on valmis niitä tarjoamaan.

Säännöllisin väliajoin huomion keskipisteeksi nostetaan henkilöitä, joiden imago on onnistuttu luomaan "sankarilliseksi pelastajaksi" milloin missäkin kontekstissa. Ilmiö on erittäin tyypillistä esimerkiksi politiikassa, musiikkiteollisuudessa tai elokuva-alalla. Sankariksi kohotetusta henkilöstä luodaan "tuote", joka brändätään usein hienovaraisesti alitajuntaa puhuttelevalla kielellä - esoteerisella symboliikalla. Kun tämä "Eliitin" brändäämä henkilö saavuttaa kollektiivisessä psyykeessä sankarillisen aseman, häneen kohdistuu usein henkilöpalvonnan kaltaisia piirteitä. Kun jumalaiseen asemaan kohonnut ihminen sanoo tai tekee jotain, kansa hurraa ja kriittinen ajattelu loistaa poissaolollaan. (Lue myös: Alitajunnan voima)

Tällainen henkilö on aina "Eliitin" luomus, jota voi käyttää monenlaiseen hienovaraiseen mielipide- tai asennevaikuttamiseen - massojen mielenhallintaan.

Paras tapa luoda kansan sankari on käyttää symboliikkaa, jonka ihmismieli yhdistää aurinkosankariin, eli lukuisista mytologioista tuttuihin auringonjumaliin. Kuvien avulla voidaan luoda assosiaatioita, joissa ihmismieli yhdistää henkilön auringonjumalan kaltaiseen messiaaniseen pelastajaan. Nykypäivän maailmassa tunnetuin auringonjumala - Jeesus - on yksi käytetyimmistä hahmoista.

Kun korkea-arvoisen poliitikon PR-osasto julkaisee johtajastaan kuvia, jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Mikään ei ole sattumaa. Kaikki on tarkkaan harkittua huipputason PR-ammattilaisten taidonnäytettä.


George Bush "jeesuksena"Obama "jeesuksena"
Tony Blair "jeesuksena"

Mitt Romney "jeesuksena"

Prinssi William "jeesuksena"


Elokuva-alalla aurinkosankarien luominen on todella helppoa, koska lähes jokaisesta elokuvasta löytyy jonkinlainen pääosasankari, jossa on piirteitä auringonjumalista. Alitajunta ei osaa tehdä eroa näyttelijän ja roolihahmon välille. Pääosasankarien rooleja näyttelevistä henkilöistä muodostuu alitajuntaan automaattisesti assosiaatio aurinkosankariin. Tämä assosiaatio on hyvin pitkälti syynä siihen, että näyttelijöihin kohdistetaan niin paljon ihailua ja henkilöpalvontaa. Alitajunta näkee näyttelijän auringonjumalana.


Hercules - aurinkosankari

Neo - "messiaaninen pelastaja"

Superman - "maailmaan lähetetty messianinen pelastaja"


Auringonjumaliksi brändättyjä kansan sankareita löytyy todella paljon musiikkiteollisuudesta. Esimerkkejä:


Elvis "jeesuksena"Elvis "auringonjumalana"

Kanye West "kristuksena"

Jim Morrison "kristuksena"

Justin Bieber "kristuksena"

Michael Jackson "kristuksena"


Robbie Williams ja leijona (auringon symboli)

Cheek ja leijona

"Alfa ja omega" - lue myös Cheek ja symboliikka


Miksi niin monella räppärillä roikkuu kaulassaan iso risti? Koska he ovat niin hartaita kristittyjä? Vai sen takia, että alitajunta yhdistää ristin välittömästi Jeesukseen ja aurinkoristiin?

Ja ketkä näitä aurinkosankareita ovat luomassa?


Simon Cowell


Toki auringonjumalabrändäyksessä voidaan käyttää myös Narria (Fool), tarotin aurinkosankaria.


Tarotin Narriin voidaan viitata myös kuvilla, joissa mies esiintyy koiran kanssa. Narrin seurassa on koira, joka edustaa egyptiläistä Anubis-jumalaa - "sielujen opasta".


Narri - tarotin aurinkosankari ja "päähenkilö" - koiran kanssa

Ashton Kutcher ja koira - lippalakissa vapaamuurarien logo.


Tarot-symboliikan käyttö brändäyksessä ei ole mikään uusi ilmiö. Esimerkiksi Hitler esiintyi mielellään kameran edessä koiran kanssa.Mutta osataan sitä nykyäänkin:

6 kommenttia:

 1. Supermanissa oli muuten "Fool" kohtaus :)

  VastaaPoista
 2. Hei pitkästä aikaa, kesä meni tiukasti tuulimylly projektin parissa. Mitä mieltä olet tästä piäministerin eli "Kempeleen pyhimyksen" talon luovutuksesta maahantulijoille ja sen jälkeen narahtamisesta "17 vuotiaalle" partalapsoselle? Laupiaan samarialaisen symboliikkaa oli kyllä maailman ääriin saakka ja häpeää sen päälle, josta on pyritty vaikenemaan viimeisen päälle valtakunnan kaikissa tiedotusvälineissä. Juttu pääsi kuitenkin luistamaan käsistä mikä mielestäni kummasti avartaa tätä eliitin touhuja tässä maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, mitä mieltä minä olen, on yhdentekevää. Jokainen muodostakoon oman mielipiteensä itse.

   Poista
 3. https://funtsittavaa.blogspot.fi/2018/05/voivottelua.html

  VastaaPoista
 4. Kappas...

  Otsikko: Koira lisää miehen uskottavuutta, viehätysvoimaa ja karismaa

  https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006350336.html

  "Miksi koirakas mies sitten vetoaa? Koira todistaa, että isäntä sietää epäjärjestystä eikä ota itseään liian vakavasti. Koira vihjaa, että mies ajattelee muutakin kuin uraa ja valtaa. Puku tekee miehen, mutta koirankarvat puvussa tekevät tosimiehen."

  Ai siitäkö se johtuu? ^

  VastaaPoista