tiistai 15. syyskuuta 2015

Vapaamuurarit ja käsimerkit - osa 2


Lisää käsimerkkejä. (Jatkoa kirjoitukselle Vapaamuurarit ja käsimerkit - osa 1)

Monesti kuulee sanottavan, että "ei se mitään todista, jos jollain on kuvassa käsi jossain asennossa" tai "eihän se tee minustakaan vapaamuuraria, jos minusta on kuva, jossa minulla on käsi jossain asennossa".

Täytyy muistaa, että käsimerkkeihin pätee samat säännöt kuin symboleihin yleensä. Ne eivät itsessään tarkoita yhtään mitään - merkitys syntyy kontekstista. On totta, että kädet voivat olla kuvassa ihan sattumalta ja vahingossa jossain sellaisessa asennossa, joka kuuluu vapaamuurarien salaisiin käsimerkkeihin. Mutta onko se sattumaa, jos yhteiskunnan korkeimmilla asteilla toimivat poliitikot tai muut korkean profiilin vaikuttajat esiintyvät lehtikuvissa näiden käsimerkkien kanssa? Onko se sattumaa, että "Eliitin" julkisuuteen nostamat laulajat tai näyttelijät poseeraavat kerta toisensa jälkeen näiden merkkien kanssa?

Sattuman mahdollisuutta tulee arvioida aina suhteessa kontekstiin.


Antti Rinne ja "käsi piilossa" lehtikuvassa. Sattumaa että hän juuri kuvaamishetkellä kaivaa jotain povarista? Sattumaa, että juuri tämä kuva valittiin lehteen?


Yksi suosittu vapaamuurarien käsimerkki on muodostaa kahdesta kädestä vapaamuurarien logo. Käsimerkki muistuttaa jossain määrin joogasta tuttua Yoni Mudra -merkkiä.
Michelle Obama

Obaman turvamies

Angela Merkel

Timo Soini

Jay Z ja Kanye West


Vapaamuurarien käsimerkkeihin kuuluu muutamia "salaisuuksien käsimerkkejä". Esoteerinen tieto on tarkoitettu vain "Eliitin" sisäpiiriin kuuluville salaisuuksiin vihityille.

Yleisin "salaisuusmerkki" on etusormi huulten päällä. Hys hys.


Obama

Clintonit

Madonna

Rihanna

Lindsay Lohan

Beyonce

Lady Gaga

Miley Cyrus

Eminem

Ozzy

Ricky Martin

Michael Jackson
Katy Perry


Vähemmän tunnetut salaisuusmerkit ovat kaksi sormea huulilla ja peukalo huulella tai leuassa.


Obama

Alexander Stubb (Lue myös Stubb ja 5-5-5)

Johnny Depp

Benjamin Franklin

Michael Richards ("Kramer")

Jutta Urpilainen

Pekka Haavisto


Muita "Eliitin" suosimia käsimerkkejä esitelty kirjoituksissa:
13 kommenttia:

 1. Aika hauska, että olin luonnostellut tuosta "silence" käsimerkistä juttua Truman Show -analyysin yhteyteen. Siinähän Truman tekee tuon liikkeen, kun vaimo istuu sinne autoon (jonka tulkitsin siis olevan temppeli-symboli tuossa elokuvan kohtauksessa). Tänne on myös joku listannut hyvin noita: http://www.whale.to/b/silence.html

  Oletko muuten miettinyt sitä, nimetön sormi on palmistryssä "apollo" eli aurinkosormi. Kun auringon ympärille sujautetaan sormus (saturnus-symboli) niin eikös silloin ole kyse vastakohtien yhdistymisestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan. Mutta en ehkä kutsuisi sitä vastakohtien yhdistymiseksi. Se on enemmänkin sitä aurinkoon liittyvää dualismia. Saturnus (satan) oli auringon vastustaja, "musta aurinko", auringon pimeä puoli, mikä oli kristinuskon saatanamyytin taustalla. Sormus aurinkosormessa kuvaa tätä auringon ja saturnuksen erityissuhdetta. "Ei valoa ilman varjoa." Siinä on Apollo ja Dionysos, Ahura Mazda ja Ahriman, Horus ja Seth jne.

   Toinen yleinen symboli, jossa voi nähdä tämän dualistisen asetelma on suosittu ovenkolkutinmalli, jossa on leijonan pää, jonka suussa on rengas.

   http://www.juvi.fi/leijona.jpg

   Vastaava kuvamotiivi löytyy muuten Aleksanterin patsaan ympärillä olevista neljästä obeliskista:

   http://gallery.norssi.fi/albumit/album260/00020_G.jpg

   Toisaalta siinä voi nähdä myös tarinan vuosituhansien takaa - patriarkaalisten kulttien liiton niiden noustua vastustamaan matriarkalismia. Maskuliiniset Aurinko- ja Saturnus-kultit olivat hyvin pitkälti vastuussa feminiinisten jumalatartraditioiden tuhoon / "maskuliinistamiseen".

   Poista
 2. Tyhmä kysymys – miksi noita käsimerkkejä sitten kuvissa tehdään? Jos yleisesti tiedetään, että ne ovat muurarimerkkejä, niin mikä se on se sanoma, jota niillä halutaan viestittää? Merkelin tuskin tarvitsee salamerkein viestittää kuuluvansa eliittiin, eiköhän se ole selvää muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suuri yleisö tiedä niiden olevan muurarimerkkejä. Vaikka sinä ja minä tiedämme, keskiverto kansalainen ei tiedä.

   Merkeillä viestitetään yleensä oma jäsennys ja/tai arvo-aste. Toki siellä saattaa olla muitakin merkityksiä, joista me emme tiedä mitään. "Eliitin" symboliikassa on aina monia tasoja.

   Poista
 3. Mikä on tulkintasi "peace" käsimerkistä? esim. muodostavatko etu- ja keskisormi V:n? Tuli vain mieleeni, kun mm. Winston Churchilin tiedetään käyttäneen kyseistä käsimerkkiä ja havahduin Veikko Vennamon käyttävän kysestä merkkiä useassa "promokuvassa." Ja mitä eroa on jos merkki esitetään kämmenpuoli iteäpäin/poispäin.

  http://yle.fi/elavaarkisto/kuvat/2011/id9586-previewImage-9578-1.jpg
  https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2013/05/Vennamo.jpg

  http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/galleries/x701/52586.jpg
  http://news.bfnn.co.uk/wp-content/uploads/2015/06/Winston.jpg

  Ja toinen kysymys, joka on jo pidempään askarruttanut: Miksi IKL:n logossa on karhua nuijiva mies? Mitään loogista selitystä tälle en ole koskaan löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on moniakin tasoja. Riippuu vähän kuka näyttää ja missä kontekstissa.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/05/ghostbusters-aloituskohtaus.html

   Mikäli oikein muistan, V-merkki oli aikanaan Roomassa sodan merkki. Siinä mielessä tuo Churchillin "rauhanmerkki" on aika orwellmainen. "War is peace."

   Nuijiva mies lienee aurinkosankari Hercules, jonka nuija oli tehty oliivipuusta. Jos tuntee oliivisymboliikan ja karhusymboliikan taustan, logossa voi nähdä tutun tarinan:

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/03/aton-kultti-osa-14-temppeliritarien.html

   Oliivinoksa: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/11/aton-kultti-osa-2-oliivinoksa.html

   Karhu:
   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/02/muinaiset-viisaat-osa-2-karhu-ja.html

   Toisaalta tuon voi nähdä niin, että karhu on miehen ratsu. --> Atonistit valjastaneet druidismin omaan käyttöönsä.

   Poista
 4. Mistä lähtien naiset ovat saaneet olla vapaamuurareita? Heräsi vaan kysymys kun edimerkkeinä käytetään jotain Rihannaa tai Madonnaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeästi elää tämä harhaluulo.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry_and_women

   Toisaalta olisi hyvä myös ymmärtää tämä:

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2016/01/suomalainen-musiikkiteollisuus.html

   Poista
  2. Kuvia:

   https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/6e/4a/da/6e4ada96982ef4d06b85220056194a4c.jpg

   http://www.hamhigh.co.uk/polopoly_fs/1.3261646.1391168050!/image/2319978118.jpg_gen/derivatives/landscape_630/2319978118.jpg

   http://67.media.tumblr.com/tumblr_lkqx40yNFu1qjqkk3o1_500.jpg

   http://www.hfaf.org/wp-content/uploads/Singing1-1200x400.jpg

   Poista
  3. Mistä tulee sanonta kaiken takana on nainen? (Joissain kirjoituksissasi olet ohimennen käsitellyt sanontoja, somthing fishy jne.) Ilmeisesti "vain miehet voivat olla vapaamuurareita" on eksoteerinen valhe, eli ovatko naiset todellisuudessa korkeimmissa asemissa? Vai onko sukupuolella väliä, kunhan on Atonisti? Ja jos sukupuolella ei ole väliä niin miksi koetaan tärkeäksi uskotella että vapaamuurarit koostuvat käytännössä miehistä, mutta samaan aikaan kaikkea femiinisyyttä kuvastavaa "demonisoidaan."

   Poista
  4. Ihan hyvä kysymys.

   Se on allegoria. Kyse on jumalatarsymboliikasta ja druidistisesta jumlatartraditiosta, joka on käytännössä kaiken esoteerisen symboliikan taustalla.

   Michael Tsarionilta löytyy tästä aiheesta muistaakseni yli 8 tunnin videoluento "Female Illuminati".

   Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=WTbK9fO6CKs

   Haastattelu aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=zOBTlVPJuA8

   Kyse ei ole niinkään sukupuolista, vaan feminiinisyydestä ja maskuliinisuudesta. Ne on vähän eri asia. Sukupuolella ei tosiaankaan ole väliä.

   Mitä tulee naisiin "Eliitin" valtapyramidissa, niin kyllähän sieltä aika korkealta löytyy esimerkiksi kuningatar Elizabeth, joka on maltanritarien ja knights of garterin johdossa. Hän saattaa hyvinkin olla siinä kaikkein korkeimmassa asemassa, mutta ei sillä sukupuolella ole siinä asiassa oikeastaan mitään merkitystä. Enemmän merkitsee sukupuu.

   Nykypäivän "Eliitin" käyttämä symboliikka on lähes täydellisesti feminiinistä. Sitä voi olla vaikea uskoa, koska niin paljon symboliikkaa on keinotekoisesti maskuliinistettu, tai niihin on liitetty mielikuva maskuliinisuudesta. (Esim. pylvässymboliikka on yleisen käsityksen mukaan maskuliinista, mutta todellisuudessa se oli alunperin jumalattaren symboli. Lue "Pyhät pylväät." Joskus kauan sitten jopa aurinko oli feminiininen, kuten vielä nykyäänkin saamelaisessa traditiossa. Atonin silmä on perintöä jumalatar Wadjetilta jne.)

   Mutta jos vaivautuu perehtymään symbolien historiaan, huomaa pian, että esoteerinen symboliikka perustuu hyvin pitkälti feminiinisyyteen. Se on ihan ymmärrettävää, jos tuntee tarinan druidismista ja jumalatartraditioista. Toki pitää muistaa, että "Eliitin" käsittelyssä tuo feminiinisyys on joiltain osin pahasti vääristynyt ja korruptoitunut. En kuitenkaan ihan niinkään sanoisi, että kaikkea feminiinisyyttä kuvastavaa demonisoitaisiin - ainakaan nykypäivänä (joskus toki ollut sellaisiakin aikoja). Papit käyttää mekkoja ja vapaamuurarit esiliinoja - onko se feminiinisyyden demonisointia, että pukeudutaan feminiinisiin vaatteisiin? Kyse on enemmänkin feminiinisyyden kaappaamisesta ja korruptiosta.

   Onhan se näppärää, jos saadaan luotua sellainen mielikuva, että vapaamuurarit ovat vain miehiä. Saadaan kaikkille naisjäsenille puhtaampi julkisuuskuva. "Eihän se meidän Jutta/Tarja/Päivi/Mari nyt mihinkään hyvä veli -kerhoon voi kuulua!"

   Ei varmaan joo.

   Poista
 5. Tässä taas hauskaa sisäpiiri huumoria Putous ohjelmasta muutama vuotta sitten, voisiko kyseisellä merkillä olla sittenkin joku muu merkitys?:

  https://www.youtube.com/watch?v=nZSiPT7dWDg

  Ihmiset nauraa, eikä ymmärrä että he ovat tosiasiassa heille yksi iso vitsi.

  VastaaPoista
 6. https://x.com/alexstubb/status/1754561820390527082?s=20

  Kaikista takanaan olevista kirjoista juuri tämä paraatipaikalle, pisteet siitä ettei peittele agendaansa. Kylmää kyytiä luvassa

  VastaaPoista