torstai 18. helmikuuta 2016

Astro-teologia - osa 30: Lasarus


Raamatussa on tarina Jeesuksen tekemästä ihmeestä, jossa hän herättää Lasaruksen kuolleista.

Tarina alkaa siitä, että Jeesus saa tiedon Lasaruksen sairastumisesta tämän siskoilta Martalta ja Marialta. Jostain syystä Jeesus päättää odottaa kaksi päivää, jonka jälkeen hän ilmoittaa opetuslapsilleen, että Lasarus on nyt kuollut, ja että hän aikoo lähteä herättämään tämän henkiin. Jeesuksen mukaan oli hyvä asia, että Jeesus ei ollut Lasaruksen kuolinvuoteella parantamassa tätä, ja että Lasarus oli nyt kuollut, koska Lasaruksen kuolleista herättämäinen tulisi vahvistamaan opetuslasten uskoa.
14 Siksi Jeesus sanoi suoraan: "Lasarus on kuollut. 15 Teidän tähtenne olen iloinen, etten ollut siellä: tämä vahvistaa teidän uskoanne. Nyt lähdemme hänen luokseen." (Joh.11:14-15)

Eikö tuo ole vähän kyseenalaista toimintaa? Antaa kaverin kärsiä kuoleman tuskissa pari päivää ihan vaan sen takia, että pääsee näyttämään kavereilleen millaisia temppuja osaa tehdä?

Erikoinen jumala.

Lopulta Jeesus saapuu Lasaruksen haudalle, jossa tämä on maannut kolme kokonaista päivää.
38 Järkyttyneenä Jeesus tuli haudalle. Se oli luola, jonka suulla oli kivi. 39 "Ottakaa kivi pois", käski Jeesus, mutta Martta, vainajan sisar, sanoi hänelle: "Herra, hän haisee jo. Hän on siellä nyt neljättä päivää." 40 Jeesus vastasi: "Enkö sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden?"
41 Kivi otettiin pois. Jeesus kohotti katseensa ja sanoi: "Isä, minä kiitän sinua siitä, että olet kuullut minua. 42 Minä kyllä tiedän, että sinä kuulet minua aina, mutta minä sanon tämän näiden ympärilläni seisovien ihmisten tähden, jotta he uskoisivat sinun lähettäneen minut." 43 Tämän sanottuaan Jeesus huusi kovalla äänellä: "Lasarus, tule ulos!" 44 Silloin kuollut tuli haudasta, jalat ja kädet siteissä ja kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus sanoi: "Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä."  (Joh.11:38-44)

Miljoonat kristityt uskovat tähän tarinaan kirjaimellisesti, koska heille ei ole selitetty tämän tarinan symboliikkaa. Ei tietenkään ole, koska tarina ei varsinaisesti ole kristillinen tarina, vaan paljon kristinuskoa vanhempi.


The Raising of Lazarus


Lasaruksen tarina ei ole mitään muuta kuin uudelleenkierrätetty egyptiläisen mytologian tarina auringonjumala Osirisista ja hänen kuolleista nousemisestaan. Kolmen päivän kuolema on vanha astroteologinen vertauskuva talvipäivänseisaukselle, jolloin aurinko "kuolee" kolmeksi päiväksi ja "nousee kuolleista". Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kuolleista noussut.

Jopa nimi Lasarus on sanaleikki, jolla viitataan Osirisin egyptiläiseen nimeen Asur.
Originally French L’azuras or L’asur, means, the Asura. Asur, Asura. Asurya is the sun. The Egyptian name for Osiris is Asur. The raising of Lazarus, is connected to the raising of the dead sun at the Solstice points, especially winter when Virgo is on the Eastern horizon. Later during the Solar Cult the raising of Lazarus in the home of the Biblical Mary, another virgin, was to do with the opening of the Egyptian New Year, July 25th, then in the sign of Virgo. (Michael Tsarion)

Raamatun kertomassa versiossa on Lasaruksen kaksi sisarta Martta ja Maria - Two ladies - jotka ovat kristillinen versio egyptiläisistä auringon äideistä/sisarista Isis ja Neftys. Two ladies -symboliikasta enemmän kirjoituksissa Käärme ja sauva ja Ilmatar ja sotka.


Isis, Osiris (kuvattuna djedinä) ja Neftys


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti