keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Astro-teologia - osa 32: Käyräsauva


Pääsiäisenä osui silmään Ylen uutinen, jossa oli tällainen kuva ja kuvateksti:

Kuinkahan moni tämän kuvan nähnyt pysähtyy pohtimaan, että miksi käyräsauvassa, piispan työn ulkoisessa tunnusmerkissä, on aurinko? Ei ristiä, kalasymbolia, karitsaa, kyyhkystä tai mitään muutakaan tunnettua kristillistä symbolia - vaan aurinko.

On melko erikoista, että kirkko voi käyttää mielin määrin aurinkosymboliikkaa ilman että kirkossa kävijät kiinnittävät asiaan mitään huomiota. Tavallisella kansalla ei tunnu olevan minkäänlaista käsitystä siitä, että kristinusko on todellisuudessa aurinkokultti.

(Jos aihe ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan välilehtien Aton-kultti ja Astro-teologia sisältöön ja erityisesti kirjoituksiin Temppeliritarien synty, Neitsyestä syntynyt, Ristin alkuperä ja Kristus)


Kristillistä symboliikkaa: aurinko

Kristillistä symboliikkaa: aurinko

Kristillistä symboliikkaa: aurinko


Piispojen käyttämä käyräsauva on kaikkea muuta kuin kristillinen symboli. Se periytyi kristilliseen symboliikkaan auringonjumala Mithraksen kultista, joka vaikutti Rooman valtakunnassa.

"The shepherd's staff or crosier did not originate with Christianity. The staff held by Catholic bishops was originally common to the priests of the pagan sun god Mithras. The Church also borrowed the term "father" from a term used to address priests of the cult of Mithras." (Michael Tsarion, Irish origins of civilization)

Rooman valtakunnassa myös auguuri-papit käyttivät käyräsauvaa.


Auguuri ja käyrasauva


Ennen näitä Roomassa vaikuttaneita kultteja sauvaa käytettiin muinaisessa Egyptissä. Faaraot olivat Tähdistö-kultin johtajia, jotka paimensivat laumaansa, eli taivaalla näkyviä planeettoja ja tähdistöjä. Hyksos-kuninkaita kutsuttiin paimenkuninkaiksi (Shepherd Kings) juuri tästä syystä.


Faarao ja paimensauva


Sauvasymboliikan alkuperä on mitä ilmeisimmin Muinaisten viisaiden druidistisessa sirppisymboliikassa.


"The majority of images of the pharaohs depict what appears to be a shepherd's crook.
However, in this more revealing image from the Book of the Dead, we clearly see
the sacred sickle identical to that employed ritually by Western Druids. As Osiris
was god of the earth, agriculture and vegetation, it certainly makes sense to see him
holding the sickle for reaping and flail for winnowing."
(Michael Tsarion, Irish origins of civilization)

"The crosier, or pastoral staff of the Pope was also used by the Druids, and answers to the lituus of the Roman augurs and the hieralpha of the Hindoos." (W. Winwood Reade, The Veil of Isis)

Piispojen asusteista löytyy myös muita erikoisia symboleja. Kuinka moni on tullut ihmetelleeksi miksi piispan hatussa ja kaavussa on maltanristi? Entä kuinka moni on edes huomannut, että piispan asussa on atonististen aatelissukujen käyttämä tunnus fleur de lis (Ranskan lilja)?

Jos suomalaiset piispat kantavat asuissaan maltanristejä ja europpalaisten aatelisten tunnuksia, mitä se kertoo evankelis-luterilaisen kirkon johtajien lojaliteettisuhteista? Kirkon keskivertojäsenellä ei ole aavistustakaan siitä, millaiselle organisaatiolle he kirkollisverojaan maksavat.


Fleur de lis ja maltanristi piispan hatussa

Maltanristi, fleur de lis ja aurinkoristi piispan kaavussa

Maltanristi, fleur de lis ja pentagrammi piispan kaavussa

Simpukankuori, Vesimiehen tunnus (aaltoviivat) ja kaikennäkevä silmä (sauvassa) piispan asussa


Symboliikkaan perehtyminen on yksi keino tutkia "Eliitin" valtarakenteita. Aihepiiriin tutustuminen paljastaa, että kulissien takana vaikuttaa yksi monihaarainen Aton-kultti, jonka historia on tuhansia vuosia vanha.

Kuten koomikko George Carlin sanoi: "It's a big club - and you ain't in it!"


Fleur de lis ja maltanristi paavin kaavussa

Nykyinen temppeliritarien vaakuna: maltanristi ja fleur de lis (kruunussa)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti