maanantai 7. maaliskuuta 2016

Viivain ja harppi


Raahen lukion edustalla on vuonna 2015 valmistunut Markku Häyhän suunnittelema veistos Viivain ja harppi.


Viivain ja harppi


Vai pitäisikö sanoa "Suorakulma ja harppi"?


"Suorakulma ja harppi"


Ei kovin hienovaraista.

Kauas ollaan tultu niistä päivistä, kun Walter Runeberg piilotti Aleksanterin patsaan jalustapatsaaseen huomaamattoman vapaamuurarilogon. Nykyään vapaamuurarisymboliikkaa ei ilmeisesti tarvitse edes yrittää piilottaa. Kukaan ei kuitenkaan kiinnitä siihen mitään huomiota.


Vapaamuurarilogo Senaatintorin Aleksanterin patsaan jalustapatsaassa


Erikoista tässä veistoksessa on se, että suunnittelijaksi on ilmoitettu Markku Häyhä. Google ei tunne sen nimistä kuvanveistäjää - ainoastaan Raahen kaupungilla työskentelevän tiemestarin.10 kommenttia:

 1. Täähän on ihan tunnettu trendi nykypäivän taiteessa.. Mytologioista, joista kaikki kohtaa toisensa jossain vaiheessa, ammennetaan inspiraatiota. Nykypäivän henkilökohtaisille elämän "kertomuksille" löytyy joka tapauksessa aina vastine jostain eepoksesta.
  Eriskummallinen veto joka tapauksessa kuvanveistäjältä tämä. Yleensä käytetään kuitenkin jonkinlaisia vertauskuvia.,.

  VastaaPoista
 2. Tämä ainakin on salaliittolaisten selvää ylpeilyä vallasta:

  -- Stijn van den Hoven lisäsi 11 uutta kuvaa.

  " On vacation. A random cathedral and this is what I found. No pictures allowed inside but a friendly guard that couldn't care less when asked. Very grateful.
  Very much related to my research and quite shocked to see this in a cathedral. I suppose more will to. It is proof the bible is zodiacal in nature. The 4 sides of the base contain the 4 apostles. The sun on the front, where the priest stands at the sun has the lion for summer. The celestial pole with the Eagle, bird. Beautiful symbolic masonic piece used to put the bible on when giving mass. For those with knowledge of its meaning. Others will walk past and never give it a good look. Thankfull for knowing. Outside the church, again the celestial pole and 8 sided templar tower.

  Who said church and freemasons, templars do not go together. The symbolism is clear. All I can say to this is I told you so and proof again I am on the right path."

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=439650546246266&id=100006039737063

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun näitä kuvia näyttää suomalaisille, törmää usein kommenttiin "Niin niin mutta se on vain tuo katolinen kirkko! Meidän luterilainen kirkko on ihan eri asia ja sillä ei ole mitään tekemistä esoterian, salaseurojen tai aurinkokulttien kanssa."

   Jep jep.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/search/label/helsingin%20tuomiokirkko

   Poista
 3. Voihan tämä olla tietysti vainoharhaakin, mutta jatkuvasti näkee esim. pöllöjä vaatteissa sekä heijastimissa. Ja myös ns. pigpen cipher -symbolia näkee vaatteissa, ihan kuin se olisi ilmestynyt ainakin laajemmassa mitassa katukuvaan vasta viime aikoina. (tuota symbolia ei ole taidettu täällä vielä käsitellä?)

  Pelottava kysymys: Muutama vuosi sitten telkasta tuli ohjelma vapaamuurareista, ja siinä kerrottiin että obeliskit ovat jonkinlaisia ajanmittaajia, pitkän linjan kalentereita tms. En muista tarkasti, mutta se meni jotenkin niin että niiden pituus suhteutettiin jollekin aikajanalle. Mikä lienee ollut alkuvuosi joskus kauan sitten, mutta niiden pitäisi päättyä vuoteen 2022. Oletko koskaan törmännyt mihinkään tämmöiseen? Voisiko olla, että vuosisatojen odotus alkaa päättyä ja Eliitti alkaa tulla symboleineen rohkeammin esiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa kun en ole koskaan tuollaisesta kuullut. Tuon kategorian jutut vain yleensä tuppaavat olemaan melkoista höpöhöpöä.

   Poista
 4. Löytyipä Youtubesta tuo kohtaus:
  https://www.youtube.com/watch?v=DbB9EyL738M

  Jos ei muuta, niin onpahan vähän jännitystä elämään seuraavaksi neljäksi vuodeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Koodeja ja salaliittoteorioita"?

   Pliis.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/03/laulupuut.html

   Nämä on juuri niitä höpöhöpöjuttuja, joita tehdään vain sen takia, että saadaan luotua kohteita "katsokaa nyt miten hulluja salaliittoteoreetikkoja" -leimakirveille.

   Poista
  2. No mutta jos tuomiopäivä tämän mukaan koittaa v 2022 ja sanotaanko vaikka maaliskuussa, niin luku 322 saakin ihan uuden merkityksen. Skull and bones, miten osuvaa.. vitsi ;)

   Poista
  3. vuonna 2022 on hauska päivämäärä, 22022022, mitähän silloin mahtaa tapahtua. itse saan ainakin lahjoja... on nääs syntymäpäiväni:)

   Poista
 5. Keilaniemen parista parkkihallista tulee mielenkiintoinen kokonaisuus ilmakuvasta käsin. Olikos siellä joku Icon, ekun Aikon, eikun Nokia joskus?

  VastaaPoista