maanantai 11. huhtikuuta 2016

Suomalainen Tiedeakatemia


Suomalaisen Tiedeakatemian logo:


Pöllö ja tammenoksat

"Suomalainen Tiedeakatemia eli Academia Scientiarum Fennica (engl. Finnish Academy of Science and Letters) on vuonna 1908 perustettu yleistieteellinen keskusseura, joka sääntöjensä mukaan edistää tutkimusta ja toimii korkeatasoista tutkimusta harjoittavien tutkijoiden yhdyssiteenä. Seuran jäsenmäärä on rajoitettu ja jäsenistö valitsee itse uudet jäsenet. Tiedeakatemia jakaantuu matemaattis-luonnontieteelliseen ja humanistiseen osastoon, jotka edelleen jakautuvat tieteenalakohtaisiin ryhmiin. Uudet jäsenet valitaan vuosikokouksessa huhtikuussa. Tiedeakatemian kotimaiseksi jäsenmääräksi on rajattu enintään 333 alle 65-vuotiasta jäsentä." (Wikipedia)

Pöllö? Tammenoksat? 333 jäsentä?

Että sellainen akatemia. Vai pitäisikö sanoa "loosi"?

Pöllön symboliikasta enemmän kirjoituksessa Ateena ja Athene. Tammen symboliikasta enemmän kirjoituksessa Pyhät puut. Luvun kolme symboliikasta enemmän kirjoituksessa Kolmio ja luku kolme.

Wikipedia kertoo akatemian kokouskäytännöistä:

"Suomalaisen Tiedeakatemian toimitilat ovat Helsingissä Mariankadulla ja Tiedeakatemia pitää kuukausikokouksia Säätytalossa joka kuukauden toinen maanantai." (Wikipedia)

Toimitilat Mariankadulla, mutta jostain kumman syystä kokoukset täytyy pitää Säätytalolla?

Säätytalon strategisesta sijainnista mm. seuraavissa kirjoituksissa:Säätytalossa on myös tarotin korttia Voima (auringon kortti) edustava patsas Laki. Tästä vapaamuurari Walter Runebergin veistoksesta enemmän kirjoituksessa Aleksanterin patsas.


Laki (tarotin Voima) masonisten pylväiden (Jachin ja Boaz) välissä. Taustalla oliivinoksat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti