keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Suomalaiset korkeakoulut


(Suosittelen tutustumaan ensin kirjoitukseen Illuminatin synty.)
Illuminatin perustaja Adam Weishaupt totesi Illuminatin strategiasta näin:

"Next to this, the form of a learned or literary society is best suited to our purpose, and had Free Masonry not existed, this cover would have been employed; and it may be much more than a cover, it may be a powerful engine in our hands. By establishing reading societies, and subscription libraries, and taking these under our direction, and supplying them through our labors, we may turn the public mind which way we will.
In like manner we must try to obtain an influence in the military academies (this may be of mighty consequence) the printing-houses, booksellers’ shops, chapters, and in short in all offices which have any effect, either in forming, or in managing, or even in directing the mind of man: painting and engraving are highly worth our care." - Adam Weishaupt 
Tämän strategian toteutuminen näkyy erittäin hyvin suomalaisten korkeakoulujen logojen symboliikassa.

Yliopistoja:

Turun yliopiston logossa on "illuminoitujen", eli "valaistuneiden" tunnus soihtu. (Soihdusta enemmän kirjoituksessa New Yorkin vapaudenpatsas)

Lisäksi logoon on piilotettu kotkan siivet ja auringonsäteet.
Samainen soihtu löytyy myös Jyväskylän yliopiston ja Lapin yliopiston logoista.


Aalto-yliopiston logoissa leikitellään A-kirjaimella. Eksoteerisella tasolla A-kirjain viittaa sanaan aalto, mutta esoteerisella tasolla se viittaa nimeen Aton. (Aton-kultista enemmän välilehdellä Aton-kultti.) Toisaalta iso A-kirjain on myös Illuminatin symboliikasta tuttu pyramidi, jonka kärkikivi on leikattu irti.

Hankenin logossa on vapaamuurarisymboliikasta tuttu Hermes ja caduceus. (Aiheesta enemmän kirjoituksissa Fazerin kukko ja Käärme ja sauva.)

Helsingin yliopiston logossa on vapaamuurarisymboliikasta tuttuja mustavalkoruutuja. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Daavid.)

Kuopion yliopiston logossa on kolme sisäkkäistä aurinkoporttia. (Aurinkoportista enemmän kirjoituksessa Pyhä ovi. Luvun kolme merkityksestä enemmän kirjoituksessa Kolmio ja luku kolme,)

Oulun yliopiston logossa on torni ja aurinko horisontissa, eli Akhet. (Tornista enemmän kirjoituksessa Torni. Akhetista enemmän kirjoituksessa Ilmatar ja sotka.)

Akhet löytyy myös Tampereen teknillisen yliopiston logosta. Samassa logossa on myös ratas. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Pro Teekkari)

Tampereen yliopiston logossa on "puolikas pylväs", millä viitataan vapaamuurarisymboliikasta tuttuun murtuneeseen pilariin. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Nordenskiöldin muistomerkki.) Toisaalta pylväässä on myös kolme lehteä, millä viitataan druidistiseen maailmanpuu- ja pylvässymboliikkaan.


Itä-Suomen yliopiston logossa on kaksi kertaa avonainen kirja - vapaamuurarien symboliikassa usein käytetty symboli. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Minna Canthin patsas.)

Ammattikorkeakouluja:

Laurean logoon on piilotettu E-kirjain. (E-logoista enemmän kirjoituksessa Quintessence.)

Metropolian logo kuvaa M-kirjainta. M niin kuin mason. (M-logoista enemmän kirjoituksessa M-logot)

Pirkanmaan ammattikorkeakoulun logossa on vapaamuurarien murtunut pilari.

Humanistisen ammattikorkeakoulun logoon on tyylitelty akhet.

Lue myös:
  1. Illuminati saapuu Suomeen
  2. Suomalainen musiikkiteollisuus
  3. Suomalaiset pankit
  4. Suomalainen media
  5. Suomalaiset kustantamot


2 kommenttia:

  1. Tuosta Helsingin Yliopiston logosta on aika pitkä tutkimus netissä. Siinä selitetään, että "liekki-kuvio" kuvaa Prometheuksen liekkiä / tulta. Kolmen neliön yhdistelmää kuvataan "pylväs symboliksi". Aika jännä, kun miettii, että vapaamuurari-temppeleissäkin on usein ne kolme pylvästä. Ja kun samalla vielä mieli yhdistää ne mustavalko-ruudukkooon. Noh, symboliikka on aina tulkinnan varaista, mutta onhan toi logo kyllä tarkoituksellisen dualistinen. https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/26524/URN:NBN:fi:jyu-201102041746.pdf?sequence=1

    VastaaPoista