keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Ruusut ja 555


Uusi yhtye suomalaisen musiikkiteollisuuden kartalla, Ruusut, on saanut lyhyessä ajassa huomattavan suosion. Bändin jäsenet ovat kokeneita muusikkoja, jotka ovat olleet alalla pitkään - ja tietävät miten ala toimii.


Ruusut (huomaa "leijonan tassu")


Esikoisalbumilta löytyy häpeilemättömän selkeä viittaus vapaamuurarisymboliikkaan. Yksi kappaleista on nimeltään 555.  Nimi tulee suoraan vapaamuurarisymboliikasta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Stubb ja 5-5-5.


555


555-symboliikalla on useita tasoja. Yksi niistä on Osiris-myytin kuolema ja ylösnousemus. Vapaamuurarisymboliikassa 555 näkyykin usein arkkusymboliikan yhteydessä. Ruusujen 555-kappaleessa lauletaan kuolemasta:

"Kun aikasi koittaa, et millään kaikkea mukaan saa kuitenkaan"


Vapaamuurarisymboliikkaa: 555


Kappaleeseen on rakennettu toinenkin viittaus vapaamuurareihin. Loppuosaan on tehty omituisen pitkä instrumentaaliosuus. Vaikuttaa vahvasti siltä, että kappaleesta haluttiin tarkalleen 6:28 pitkä. Näin ollen kohdassa 5:55 kappaleesta on jäljellä 33 sekuntia. Luvun 33 symboliikasta enemmän kirjoituksessa Vapaamuurariprinssit - Princes of Masonry.


Vapaamuurarisymboliikkaa: 33


Samalta albumilta löytyy pari muutakin vapaamuurariaiheista kappaletta. Kappale Bubo Bubo viittaa latinankielisellä huuhkajan nimellä pöllösymboliikkaan. Vapaamuurarien silmä- ja käärmesymboliikkaan (sama alkuperä) viitataan kappaleilla Kyklooppi ja Käärmeen sisällä.

Kappaleessa Siamilaiset on puolestaan tarot-symboliikkaa. Laulu kertoo rakastavaisista, jotka ovat kuin kaksoset. Tarotin Rakastavaiset-kortin hallitseva merkki on Kaksoset.


Rakastavaiset - Kaksosten kortti6 kommenttia:

 1. Menee varmaan tyhmien kysymysten osastoon, mutta mikä pointti yhtyeillä/artisteilla on viljellä masoniitti symboliikkaa? Avaako se ovet levydiileihin ja radiosoittoon? Vai pyritäänkö sillä vaikuttamaan kuluttajaan? Jos kohteena on kuluttaja, pyritäänkö lisäämään myyntiä vai alistumaan eliitin edessä?
  Asiasta kolmanteen, jos ajaa nykymusiikkia ääniohjelman läpi, joka näyttää musiikin graafisena on tuloksena täyteenahdettu tasainen pätkä(isosti tavaraa) musiikki kuulostaa vaikuttavalta mutta kuluu nopeasti loppuun. Vanhempi musiikki tuottaa taasen epätasaisen ja rikkonaisen graafin, ihmisten mielikuvitus täyttää tyhjät kohdat ja kappaleet kestävät kuuntelua, toisaalta tuoreet kuluttajat eivät saa riittävää annosta ensikuuntelulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luuletko että se on yhtyeet ja artistit, jotka tuota viljelyä tekee? Mieti.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/01/suomalainen-musiikkiteollisuus.html

   Poista
  2. Tarkoitin kyllä koko pakettia taustavoimineen, itse artistit vain nappuloita. Edelleen, mikä on tarkoitus tällä symboliikalla? Itseeni sillä ei tunnu olevan vaikutusta.

   Poista
 2. 5 on thai-kielellä 'ha', jolloin 555 lausutaan "hahaha". Se kuulostaa siis naurulta lausuttuna, siksi sitä käytetään nettikeskusteluissa samaan tapaan kuin LOL(lots of laugh)

  VastaaPoista
 3. Pitkään alalla ollut Haloo Helsingin Elli aloittaa soolouran uuden levy-yhtiön kanssa. Promokuvassa käy ilmi, että tutulla symboliikalla jatkuu. https://www.instagram.com/p/BogB5i9FFoo/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=rxufotbvmztb

  VastaaPoista