torstai 2. tammikuuta 2020

Narrit taiteessa - osa 24: Wonder Park


Kumma juttu! -blogi tykittää näitä tarot-leffoja melkoisella tahdilla.

Kuten Prisoner itsekin toteaa, osa tulkinnoista jää hieman uhuiksi, mutta osa puolestaan on niin selviä, että tulkinnassa ei ole mitään epäselvää. Katsokaa esimerkiksi miten elokuvassa viitataan Hirtetty-korttiin.


Päivitys 11.10.2021: Kumma juttu! -blogin vanhat kirjoitukset ovat pois linjoilta tällä hetkellä, mutta ne löytyvät Web Archivesta.


3 kommenttia:

 1. Pelasin tässä uudelleen toista kertaa vuoden sisään läpi yhtä lapsuuden rakkaimpia videopelejä, jota olen koskaan omistanut. Sen päähenkilönä esiintyy vähemmän yllättäen valkoinen susijumala joka on samalla japanilainen auringonjumalatar. Eksyttyäni lukemaan näitä tarotanalyysejä, alkoi epäilykseni herätä pelin olevan tarotviittaus ensimmäisellä läpipeluulla koska pelin puolen välin jälkeen tulee kohtaus jossa on keskiössä ukkosmyrskyn keskellä oleva kivinen torni. Melkein kuin suoran kortista poimittuna. Toisella läpipeluulla keskityin etsimään viittauksia muihin kortteihin ja uskon löytäneeni ne kaikki kronologisessa järjestyksessä. Astrologia, aasialaiset astrologiset symbolit ovat merkittävässä roolissa tarinassa edistyessö ja drudistiset viittaukset ja muu esoteria sen kuin vilisevät pitkin peliä. En tiedä olisiko kellään kiinnostusta lukea kirjoitusta jossa kävisin näitä läpi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olisi kiinnostusta. Voitko ladata ruutukaappauksia johonkin?

   Poista
 2. Mikä olisi mahdollisesti hyvä sivusto ladata screenshotteja? Olen vaiheessa kirjoittamassa tätä analyysiä, mutta asiaa on yksinkertaisesti niin paljon, että pelkästään keväällä tekemäni käsinkirjotetut muistiinpanot oli 20 sivua. Koitan saada asian jotenkin tivistettyä mutta silti ideoita vain rönsyilee ja tulee uusia havaintoja korttien teemoista nytkin kun kerään ruutukaappauksia tekstiin (': Koostaminen voi kestää mutta toivottavasti tuotos on jotakuinkin ymmärrettävä, selkeä ja mielenkiintoinen lukeam

  VastaaPoista