sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Iltalehti ja natsisympatia


Iltalehti julkaisi eilen jutun Ukrainassa haavoittuneesta suomalaissotilaasta:


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d3664da6-b2c7-4c9d-8bf3-bd4b86ef7d72


Toimittaja Olli Vainion kirjoittamassa jutussa on Twitterissä julkaistu kuva, jossa näkyy haavoittunut suomalainen sotilas makaamassa lattialla:



Suomalaissotilaan rinnassa näkyy symboli nimeltä kolovrat. Se on kahdeksansakarainen hakaristi, joka on Reporting Radicalism -sivuston mukaan äärioikeistolainen vihasymboli, jota käytetään sekä Ukrainassa että Venäjällä.

"In Ukraine, it is widely used as an indicator of far-right views, often without any stated affiliation with a specific organization or structure." (reportingradicalism.org)


https://reportingradicalism.org/en/hate-symbols/movements/modern-racist-symbols/kolovrat


Kolovrat "tuplahakaristi" vihasymbolilistalla


Jännä miten nykyään valtamedia kirjoittelee tällaisia "feel good" -sympatiakirjoituksia natseista. Tästä jutusta tulee vähän mieleen se Kanadan parlamentin natsille hurraaminen.

Tässä näemme jälleen kerran valtamedian kaksoisstandardit. Jos tämä kansallissosialismiin kallellaan oleva suomalainen olisi osa Pohjoismaista vastarintaliikettä, se olisi "PAHA PAHA PAHA". Mutta kun hän on Ukrainassa sotimassa hakaristi rinnassaan, se on "HYVÄ HYVÄ HYVÄ". Toisaalta jos jutussa mainittu Varusteleka tukisi natseja Suomessa, siitä nostettaisiin iso haloo, ja ihmisiä lietsottaisiin boikotointiin. Mutta kun sama pulju tukee suomalaisnatseja Ukrainassa, siitä kirjoitetaan ilmainen positiivinen hyvänmielen mainos.

Hieman on valikoivaa tuo natsien vastustaminen.

Huvittavasti seuraavana päivänä samainen Iltalehti julkaisi uutisen, jossa paheksuttiin Yhdysvaltojen Michiganissa tapahtunutta episodia, jossa stadionin valotaululla näytettiin yleisölle tietokilpailukysymys: "Missä maassa Hitler syntyi?" Samassa yhteydessä taululla näytettiin Hitlerin kuva. 

Iltalehti otsikoi uutisen: "Stadionin valotaululle ilmestyi häpeällinen näky"


https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/f6d9e5c5-e3a8-47b2-818d-91f6e9a8781d


Tähän on tultu. Suomalainen natsisotilas hakaristin kanssa Ukrainassa tappamassa ihmisiä = sankarillista! Hitler-aiheinen tietokilpailukysymys stadionin valotaululla = häpeällinen näky!

Hyvin te vedätte, Iltalehti.

Lue myös:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti