tiistai 22. maaliskuuta 2022

Azov ja musta aurinko


Yle teki dokumenttisarjan suomalaisista kansallismielisistä naisista. Ohjelman markkinointikuva herätti kohun, koska siinä esiintyi nainen natsismiin viittaavassa t-paidassa. Paidassa lukeee National Socialist, eli kansallissosialisti.

Iltalehden juttu aiheesta:


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/abff6e72-97b0-46eb-87de-c2ec8e45cfc4


Jutussa puhutaan siitä, miten markkinointikuvasta on julkaistu kaksi versiota. Toisessa versiossa naisen paidan teksti ja kuva on sensuroitu. Mutta jostain kumman syystä Iltalehti puhuu tämän sensuroinnin yhteydessä vain paidan tekstistä - mainitsematta mitään paidan symbolista. Mistähän mahtaisi johtua?

Paidassa näkyy natsisymboliikasta tuttu musta aurinko. Kyseinen symboli on vanha, ja sitä käytettiin  aikanaan Saksan kansallissosialistien symboliikassa. Symboli on juuri nyt sen takia ajankohtainen, että sama symboli löytyy viime aikoina paljon esillä olleen ukrainalaisen Azov-pataljoonan logosta:


Azov-logo


Musta aurinko saksalaisessa Wewelsburgin natsipyhätössä


Musta aurinko ei ole ainoa Azov-logon natsisymboli:Kun Venäjän hyökkäys (tai siis sotilaallinen erikoisoperaatio, kuten Venäjän propaganda asian muotoilee) alkoi, Putin ilmoitti hyökkäykselle kaksi tavoitetta: 1) Poistetaan Ukrainalta aseet ja 2) Poistetaan Ukrainasta natsit. Tämä ilmoitus aiheutti läntisessä mediassa jo vuodesta 2014 asti toistetun mantran: 

Ei siellä Ukrainassa mitään natseja ole! Huuhaata! Venäjän propagandaa!

Länsimedia on jo vuodesta 2014 asti pyrkinyt luomaan medianarratiivia pahasta Venäjästä ja hyvästä Ukrainasta. Ukrainan laaja kansallissosialistinen kansanliike, johon kuuluu lukuisia eri organisaatoita, ei oikein istu tähän lapsellisen hölmöön "hyvät vastaan pahat" -narratiiviin. Koska hyvisten puolella ei voi olla natseja, on ollut pakko turvautua propagandaan. Länsimedia on pääosin pyrkinyt häivyttämään pois sen kiusallisen tosiasian, että Ukrainassa todella on suuri määrä natsismia kannattavia organisaatioita, jotka ovat merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa. Näillä organisaatioilla on yllättävän laaja kannatus.

Suomessa vain toimittaja Ivan Puopolo uskalsi nostaa tosiasiat esiin, mutta hänkin joutui käsittelemään aihetta melkoisella "kieli keskellä suuta" -otteella. Puopolo paljastaa Putinin olevan tämän natsikysymyksen suhteen ihan oikeassa, ja joutuu sen takia selkeästi pelkäämään putinistiksi leimaamista. Onhan se nyt kamalaa, jos joku toimittaja nostaa esiin totuuden, joka on valitun medianarratiivin kannalta kiusallinen:Tähän on tultu. Länsimaat tukevat innokkaasti Ukrainan sodassa sitä puolta, jonka joukoissa taistelee avoimesti kansallissosialismia kannattavia sotilaita. Nämä samat sotilaat ovat viimeisen kahdeksan vuoden aikana tappaneet valtavia määriä Donbasin alueen siviilejä. Median tuottaman propagandan avulla massat on aivopesty sellaiseen tilaan, jossa nämä ukrainalaiset natsit ja heidän sotarikokset (YK:n raportti) ovat ikään kuin lakanneet olemasta. Länsimaissa on viime vuosina nähty hysteerisellä tavalla olemattomia natseja vähän nurkalla, mutta nyt kun näköpiirissä olisi ihan oikeita natseja, jotka ihan oikeasti tappavat viattomia ihmisiä, suljetaan silmät ja korvat.

Ei siellä Ukrainassa mitään natseja ole! Huuhaata! Venäjän propagandaa!

Eikä siinä vielä kaikki. Nyt länsimaissa on laaja kannatus sille, että Ukrainaan läheteään sotakalustoa. Eli nyt näitä sotarikoksia tekeviä natseja halutaan vielä aseistaa lisää. Tässä ei nähdä mitään kyseenalaista? Massahypnoosin taso on samaa luokkaa kuin koronaplandemiassa.

Omituista muuten miten hiljaa Antifa on ollut tästä kaikesta. Kerrankin olisi oikeita natseja tarjolla, mutta Antifaa ei näy missään. Missä on heidän Ukrainaa vastustavat mielenosoitukset?
Lapset mukaan! Aivan kuten Hitler-jugendissa aikanaan.
https://www.globaltimes.cn/page/202203/1254217.shtml


Ei siellä Ukrainassa mitään natseja ole! Huuhaata! Venäjän propagandaa!

Ukrainan laajan kansallissosialistisen liikkeen historiasta enemmän Oliver Stonen dokumenttielokuvassa Ukraine on Fire:Mutta muistakaa kuitenkin, että vaikka Ukrainan presidentti Zelensky juuri kielti lailla 11 oppositiopuolueen toiminnan (ei koske natsipuolueita), hän ei ole tämän tarinan Hitler. Tässä tarinassa Putin on Hitler, ja Zelensky demokratiaa puolustava suuri sankari. 


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukrainan-puolustusministeri-ei-ole-yhtaan-liioiteltua-sanoa-etta-putin-on-nykypaivan-hitler/8380358


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/16ba7862-f553-4238-8a7d-edcdcdae45ad


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002733123.html
Huvittava kommentti tämän takia.


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4694599-tuomioja-ennen-putinia-edellinen-yhta-haikailemattomasti-valehdellut-suurvaltajohtaja-oli-hitler


https://www.sss.fi/2022/03/presidentti-zelenskyista-kasvoi-ukrainan-sankari-ennen-sodan-alkua-presidentin-kannatus-oli-laskenut/


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008650670.html


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008649133.html


156 kommenttia:

 1. Hyvä esimerkki tästä joukkohypnoosista:

  https://twitter.com/RealCandaceO/status/1506004049061195778

  VastaaPoista
 2. Uus-natsit taistelee juutalaisen johtaman valtion puolesta ja Neuvostoliiton toimia valkopesevää Putinia verrataan Hitleriin. Enpä olisi tällaista kyllä pari vuotta sitten vielä olettanut näkeväni

  VastaaPoista
 3. PJW: A Strange Form of Democracy

  https://www.youtube.com/watch?v=dTpbzfMiXHQ

  VastaaPoista
 4. "Zelenskyy is bigger than Nelson Mandela, Martin Luther King, Gandhi or Mother Theresa. The Ukraine is the light of the world!"

  https://twitter.com/texteherz/status/1505992157999636485

  Ai miten niin aivopestyjä ihmisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no ihan oikealle listallehan Zelensky on singahtanut: kaikki ovat illuminatin puppetteja.
   Sarjan kovin gangsteri lienee kuitenkin Äiti Teresa, jonka lapsikauppabisneksen rinnalla Epstain lentokoneineen pöristää höyhensarjassa. Lisäksi on hyvin mahdollista, että tämän äidin ei pitäisi olla edes äiti vaan isä, koska on mies.

   Poista
 5. "Ukrainan Zelenskyn valheet paljastuvat"

  https://rapsodia.fi/ukrainan-zelenskyn-valheet-paljastuvat-2/

  Varsinainen demokratian mallimaa tuo Ukraina.

  VastaaPoista
 6. Digita muuten teki viime vuonna mainosprojektin "monimutkaistamisvirasto"- jossa logo on M-kirjain musta auringon keskellä. Näyttäisi edelleen pyörivän saman projektin mainoksia telkkarissa. Esim alla olevassa linkissä näkyy logo ja mainokset:

  https://www.digita.fi/digita-oy/digita-news/digita-news-2-2021/kansallisesta-monimutkaistamisvirastosta-paivaa/

  VastaaPoista
 7. Timo Harakka puhuu vuonna 2014 Ukrainan vaarallisesta natsiongelmasta:

  https://twitter.com/johanbek/status/1506998665021329408

  VastaaPoista
 8. "Maailmassa on kolme diktaattoria, vakuuttaa asiantuntija – merkittävä yksityiskohta erottaa Putinin muista"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maailmassa-on-kolme-diktaattoria-vakuuttaa-asiantuntija-merkittava-yksityiskohta-erottaa-putinin-muista/8388008

  Jännä ettei Zelensky ole tuolla listalla.

  VastaaPoista
 9. PJW: Who wants to tell them?

  https://www.youtube.com/watch?v=gG1prld0bAA

  Ja suomalainen media pitää näitä sankareita vieläkin luotettavana informaatiolähteenä.

  VastaaPoista
 10. Sotarikoksia: https://twitter.com/politblogme/status/1507975823290216448?s=20&t=WFhJHPZFOiA_wXWAdPHpjw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvottavaa. Ei herkille.

   Kuvottavaa tässä on myös se, että suomalainen valtamedia tulee erittäin suurella todennäköisyydellä vaikenemaan tästä. Mitenköhän olisi, jos Venäjä kohtelisi sotavankejaan samalla tavalla?

   Onhan se tietenkin mahdollista, että tuo on lavastettu, mutta jos käy läpi koko ketjun, se vaikuttaa melko epätodennäköiseltä.

   Poista
  2. Ihan normaalia menoa paramilitaarien porukoissa, ei se että "integroidaan" armeijaan muuta mitään. Tällä kertaa etäisyyttä on enään 1500km ja uhrien naama on yhtä valkoinen kuin oma. Se että Ukrainassa toimi/toimii useita tällaisia ryhmiä kertoo kaiken oleellisen siitä minkälaisen "demokratian" rinnalla länsi seisoo. Useassa kehitysmaassa tällainen on ollut arkipäivää jo vuosikymmeniä joissakin jopa vuosisatoja.

   Poista
  3. Kohdassa 5:30 näkyy jatkoa samalle videolle jossa näkyy kun jalkoihin ammutaan

   https://www.bitchute.com/video/MV4O1YYObvHG/

   Poista
  4. Taitaa jäädä minulta katsomatta. Tuli jo tuo edellinenkin uniin.

   Suosittelen muillekin miettimään tarkkaan kannattaako ihan kaikkea katsoa. Miettikää myös omaa hyvinvointianne.

   Poista
  5. Antero on aivan oikeassa, näitä on ihan turha katsella, aiheuttaa vain mielipahaa. Tietysti jos ei usko ihmisten(jotka näyttävät meiltä) kykenevän moiseen, saattaa tällainen filmi hieman avata silmiä. En myöskään epäile etteikö vastaavaa tapahdu myös separatisti alueiden asemiesten toimesta, varsinaiset armeijat joissa hierarkia toimii harvemmin syyllistyvät tämänkaltaisiin ylilyönteihin.

   Poista
  6. Joo ei näitä miellyttävää kyllä ole katsoa. Se vaan että meidän on ihan hyvä tietää mitä siellä tapahtuu. Näille "taviksille" jotka kannattavat sotaa aivan sama kumpaa puolta olisi hyvä nähdä mitä tämä touhu tosiasiassa on. Vähän niinkuin silloin kun Qasem Soleimani tapettiin Syyriassa ja uutisissa hehkutettiin että jee hyvä homma niin näytin kuvat hänen räjähtäneestä ruumiista parille henkilölle niin tajusi mitä se todellisuus on.

   Poista
  7. Jos umv:n juttuun on luottamista, pääpukarit on otettu kiinni, hieman kyseenalaisten kuulustelumetodien jälkeen kaikkien nimet varmaan selvillä, eiköhän oteta irtiolevat sankarit Suomeen turvaan, kohdistuuhan heihin ilmeistä uhkaa suuren saatanan taholta.

   Poista
 11. Gravitas Plus: The story of Ukraine's President Volodymyr Zelensky

  https://www.youtube.com/watch?v=Kn2TCq6R8Tw

  VastaaPoista
 12. Erittäin mielenkiintoinen analyysi Ukrainan sodan taustoista:

  https://avoin.media/2022/03/29/sotilaallinen-tilanne-ukrainassa-cf2r-analyysi-osa-1/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen osa:

   https://avoin.media/2022/03/30/sotilaallinen-tilanne-ukrainassa-cf2r-analyysi-osa-2/

   Poista
  2. Kolmas osa:

   https://avoin.media/2022/03/31/sotilaallinen-tilanne-ukrainassa-cf2r-analyysi-osa-3/

   Poista
 13. Zelensky Azovin tekemistä sotarikoksista: "They are what they are."

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=160401993026077&id=100071688320763

  VastaaPoista
 14. Toimittaja Ossi Karvonen tänään: "Venäjän johdon natsiväitteille – monien muiden sotaan liittyvien lausuntojen tapaan – ei ole löydetty perusteita."

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jelena-valbelta-poyristyttavaa-natsipuhetta-maailma-tulee-ymmartamaan-meita/8396954

  Pitäisiko jonkun kertoa Ossille?

  VastaaPoista
 15. "30-vuotias maailmanmestari kuoli Ukrainan sodassa – valmentaja vannoo kostoa

  Maksim Kagal puolusti kotimaataan Azov-rykmentin erikoisjoukoissa."

  https://www.is.fi/urheilu/art-2000008712741.html

  Pitäisikö jonkun kertoa Ilta-Sanomille, että tuossa kuvassa Kagal poseeraa paidassa, jossa on natsisymboliikkaa? Sama Azov-logo myös pään takana.

  "Skyrta kuvailee Azov-rykmentin erikoisjoukoissa taistellutta Kagalia rehelliseksi ja kunnolliseksi mieheksi."

  Rehellinen ja kunnollinen natsi. Näin ne ajat muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Azog patalijoona on minusta aivan selvästi tehty juuri tätä varten että Venäjä voi sanoa että taistelee "natseja" vastaan. Molemmilla osapuolilla on median "tarina" jossa on "totuuksia". Me jotka näemme näiden valheiden läpi on harvassa. Jotkut tuttavat näkivät koronanläpi mutta sitten on nyt tyyliin Ukrainan liput facebookissa. Niin kuin me täällä tiedetään niin molemmat osapuolet on saman vallassa. Win win eliitille miten he tuon haluavatkaan pelata.

   Poista
 16. Niinistö: Zelenskyin puhe kosketti syvästi

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000008739296.html

  Veikkaanpa, että tämä näytelmä tulee jäämään historiaan hyvin kiusallisella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansanedustajille kerrottiin etukäteen missä kohtaa pitää nousta seisomaan ja taputtaa. On tämä melkoista.

   https://twitter.com/TurtiainenAno/status/1512332553029664770

   Poista
  2. Sitä minä en lakkaa ihmettelemästä kuinka nämä pellet ja sätkynuket saa yönsä nukuttua. Itsellä ei kyllä onnistuisi moinen, ei vaikka millaista palkkaa maksaisivat. Lienee oma ihmis(?)lajinsa tämä poliitikko.

   Poista
  3. "Ukrainan presidentistä on tullut maailman omatunto"

   https://twitter.com/skon_pirjo/status/1512811319812141060

   Siis siitä diktaattorista, joka lakkautti 11 oppositiopuoluetta? Ja esti TV-kanavia kritisoimasta itseään? Ja tekee poliittista yhteistyötä natsien kanssa? Ja tukee natsijoukkojen vuosia jatkunutta siviilien tappamista?

   Kyllä, olen samaa mieltä tuosta väitteestä. Maailman omatunto on juuri noin huonossa hapessa.

   Poista
 17. "40 edustajainhuoneen demokraattia allekirjoitti vuonna 2019 kirjeen, jossa Yhdysvaltain ulkoministeriötä pyydetään nimeämään Ukrainan uusnatsi-Azov-pataljoona terroristijärjestöksi."

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=161507966248813&id=100071688320763

  Kamalaa tämä Venäjän propaganda, kun se yltää jo USA:n kongressiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tucker Carlson: This is absurd

   https://www.youtube.com/watch?v=vs3ZOH3__Do

   Eli nyt ne kaikki 40 edustajaa taputtivat siellä muiden mukana. Jännä.

   Poista
 18. "Mariupol Residents Accuse Ukraine Of Firing On Civilians"

  https://rumble.com/v11pemp-mariupol-residents-accuse-ukraine-of-firing-on-civilians.html

  VastaaPoista
 19. "Ilta-Sanomat kertoo pääministeri Sanna Marinin (sd.) keskeyttäneen puheensa ja alkaneen kyynelehtiä kesken haastattelun, jonka teemana oli muun muassa Ukrainan sota.

  Marin puhui suoraan Venäjän presidentti Vladimir Putinista virka-asunnollaan Kesärannassa.

  – Hän toimii täysin järjettömällä tavalla. Hänen toimissaan ei ole mitään mieltä, eikä mitään inhimillistä. Hän on näyttänyt pahuuden kasvot."

  https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/4561046

  Jännä tämä todellisuuskuilu ihmisten välillä.

  VastaaPoista
 20. Zelensky gets John F. Kennedy award for defending democracy

  https://nypost.com/2022/04/22/ukraine-president-zelensky-earns-john-f-kennedy-award-for-defending-democracy/

  Eli demokratian puolustaminen on nykyään sitä, että lakkauttaa oppositiopuolueita, tekee poliittista yhteistyötä natsien kanssa ja rajoittaa median toimintaa? Ok.

  VastaaPoista
 21. Mitäs jauhoa siihen pöydälle unohtui?

  https://twitter.com/MKartesalo/status/1519352198458744834

  "Nooo... poikien kanssa aateltiin pelata illalla koronaa, niin otettiin se perunajauho jo valmiiksi esiin... niin ja se luottokorttihan oli siinä ihan vaan sen takia, että Pena tilas verkosta Stigan pöytälätkän... että tuota..."

  VastaaPoista
 22. On tämä näytelmä melkoisen irvokas:

  Zelenskyi piti tunteikkaan puheen maailman­sodan päättymisen muistoksi: ”Pahalla on vain yksi kohtalo: loppu!”

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008801781.html

  "Zelenskyi painottikin puheessaan, että Ukraina kunnioittaa joka vuosi 8. toukokuuta ”yhdessä koko sivistyneen maailman kanssa kaikkia niitä, jotka puolustivat planeettaa natsismia vastaan toisessa maailmansodassa”.

  ”Miljoonia menetettyjä ihmishenkiä, raajarikkoja ja kidutettuja sieluja. Miljoonia syitä sanoa pahalle: Ei koskaan enää”.

  Zelenskyi muistutti, että tänä vuonna ukrainalaiset kuulevat sanat ”ei koskaan” eri lailla. "Ne kuulostavat tuskallisilta ja julmilta, koska ne eivät toteutuneet Ukrainassa 24. helmikuuta", hän sanoi.

  ZELENSKYI vakuutti kuitenkin, että pahalla on aina vain yksi kohtalo: loppu.

  Koska ukrainalaisilla oli oma panoksensa Hitlerin vastaisen liittouman voitossa, maa selviää kaikesta: ”Tiedämme tämän varmasti, koska armeijamme ja koko kansamme ovat niiden jälkeläisiä, jotka voittivat natsismin. Joten he voittavat taas. Ja rauha tulee taas. Lopulta taas!”"

  Ja tämä teatteri uppoaa suomalaisiin ihan täydestä.

  VastaaPoista
 23. Azov joutui vaihtamaan logoaan, kun se niin ikävästi paljastaa heidän olevan natseja.

  "The Azov Battalion has removed a neo-Nazi symbol from its insignia that has helped perpetuate Russian propaganda about Ukraine being in the grip of far-right nationalism.

  At the unveiling of a new special forces unit in Kharkiv, patches handed to soldiers did not feature the wolfsangel, a medieval German symbol that was adopted by the Nazis and which has been used by the battalion since 2014."

  https://www.thetimes.co.uk/article/azov-battalion-drops-neo-nazi-symbol-exploited-by-russian-propagandists-lpjnsp7qg

  Näin se käy. Nyt on natsitunnukset poistettu, joten ei siellä enää mitään natseja ole. Case closed.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun... Hups.

   “On the same principles and ideological basis as the legendary Azov regiment, we form new divisions. Every day they become more numerous and professional,” Maksym Zhorin, an Azov commander, said at the ceremony on Sunday.

   Ideologia on ja pysyy. Jännä vain, ettei tuossa kerrota tarkemmin siitä ideologiasta.

   Poista
  2. https://www.youtube.com/watch?v=QYmihof8duY

   Poista
 24. Venäjä ja Ukraina syyttävät toisiaan Pyhän vuoren kirkon palosta. Verkkouutisten mukaan Zelenskyllä on todisteet venäläisten syyllisyydestä.

  "– Olin kiinnostunut siitä, mitä Venäjän propagandakoneisto sanoo palosta. Mutta se ei ollut mitään kiinnostavaa. He ovat hyvin ennalta-arvattavia. Ukrainalaisia syytetään tuhopoltosta, vaikka munkit ja nunnat näkivät täydellisesti, että se oli venäläinen tykistötuli, Zelenskyi toteaa."

  https://www.verkkouutiset.fi/a/volodymyr-zelenskyi-tama-on-noyryytys-koko-maailmalle/

  Munkit ja nunnat siis "näkivät täydellisesti", että niskaan tullut tykistötuli tuli juuri venäläisjoukoilta. Ymmärsinkö nyt oikein? Eli siis nämä pyhät miehet ja naiset näkivät ne tykit, joilla tuota kirkkoa ammuttiin? Siis ne tykit, jotka on aina kilometrien päässä kohteesta. Just?

  Näemmä Ukrainan armeija ei tarvitse tykistötutkia, kun siellä on tuollaisia munkkeja ja nunnia, jotka kykenevät näkemään mistä niitä kranaatteja ammutaan.

  Ja sitten toimittaja Juuso Laitinen julkaisee tämän miettimättä ollenkaan, miten idioottimaiselta tuo kuulostaa.

  VastaaPoista
 25. Zelensky 'not all he's portrayed as' by Western media: Bernardi

  https://www.youtube.com/watch?v=KEPWgMXut_8

  VastaaPoista
 26. Minä nyt jätän nämä kommentitkin lukematta, jos laitat jotain niin älä laita videolinkkiä, en oman mielenterveyteni takia katso sitä. Laita kiitos lyhyt tiivistelmä suomeksi mitä linkki sisältää. Minusta on ala arvoista laittaa pelkkä linkki ilmoittamatta mitä se sisältää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on kamalan ala-arvoista olla kirjoittamatta tiivistelmiä videolinkkien sisällöistä. Blogin kirjoittana minun olisi pitänyt ymmärtää, että minun elämäni tärkein tehtävä on omistautua palvelemaan sinun kaltaisten lukijoiden kaikkia mahdollisia tarpeita. Pelkän linkin ja otsikon laittaminen on välinpitämätöntä ja itsekästä. Hävettää tajuta, että olen laiminlyönyt velvollisuuksiani anteeksiantamattomalla tavalla. Lupaan jatkossa parantaa tapani.

   Onko vielä jotain muuta, jota voisin tehdä teidän korkeutenne hyväksi?

   Poista
 27. Sodan alusta asti on liikkunut paljon väitteitä siitä, että ukrainalaiset joukot käyttävät siviilejä (jotka itäisessä Ukrainassa ovat suurimmaksi osaksi etnisiä venäläisiä) ihmiskilpinä. Nyt kun Amnestyn raportti vahvistaa nämä väitteet, reaktio on tämä:

  "Tyrmäys Amnestyn Ukraina-raportille – ”olen raivoissani”"

  https://www.verkkouutiset.fi/a/tyrmays-amnestyn-ukraina-raportille-olen-raivoissani/

  "– Olen raivoissani, sanoi Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba Kyiv Postin mukaan videoviestissään.

  Amnesty syyttää Ukrainaa siviilien turvallisuuden vaarantamisesta. Järjestön mukaan Ukraina on rikkonut kansainvälistä oikeutta ja sodankäynnin sääntöjä perustamalla sotilastukikohtia asuinalueille sekä kouluihin ja sairaaloihin.

  Kuleban mukaan ihmisoikeusjärjestö luo valheellista kuvaa sodasta.

  – Amnesty ei yritä löytää ja tuoda totuuttaa maailmalle, vaan he luovat tasapuolisuusharhaa rikollisen ja hänen uhrinsa välille."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukrainan joukot saavat tehdä aivan mitä tahansa, puolustavathan he läntistä arvoyhteisöä idän mongolilaumoja vastaan 😂. Ihan mitkä tahansa perseilyt valkopestään lännen toimesta, mikäli sattuvat nousemaan mediaan, toisaalta itäsiperiassa perunaa istuttavan mummon kaalipieru on varma näyttö siitä että Venäjä käyttää kaasuasetta hyökkäyssodassaan😂

   Poista
  2. Sadat ihmiset peruneet lahjoituksiaan Amnestylle kohuraportin jälkeen – "Emme tajunneet, että tällaista kritiikkiä voisi tulla"

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d2289b3f-d44f-49fc-a19a-489fa5ea07ca

   "Ei saa kertoa tuollaisia asioita, kun se hyödyttää Venäjää!!!"

   Jutussa Ukrainan toimintaa on valkopesemässä Pekka Toveri:

   "Kohuttua Ukraina-raporttia kritisoi Iltalehden haastattelussa myös kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.

   – Tässä raportissa on kohtuuttomasti ryöpytetty Ukrainaa. Ehdottomasti pitää valvoa ja puuttua sodankäynnissä tapahtuviin virheisiin, mutta vähän pitäisi miettiä, miten se tehdään, Toveri lataa.

   – Sodan oikeussääntöjen rikkominen ei välttämättä ole sotarikos sellaisenaan. Raportin sisältö on aika törkeää leimaamista ilman selkeää näyttöä siitä, että on tehty jotain selkeitä laittomuuksia, hän jatkaa.

   Toverin mukaan vastaavien raporttien tarkoituksena olisi se, että sodassa käytävää toimintaa pystytään parantamaan.

   – Nyt Ukraina ei ole saanut edes mahdollisuutta antaa vastinetta raportissa esitetyille väitteille. Ukrainan hallitus ja asevoimat pyrkii pääsääntöisesti noudattamaan kansainvälisiä sopimuksia ja sodan oikeussääntöjä."

   "Pyrkii" "pääsääntöisesti". Jep jep.

   Toverin Wikipedia-sivulta:

   "Toveri on naimisssa Floridasta kotoisin olevan yhdysvaltalaisen naisen kanssa, joka on Yhdysvaltain ilmavoimien everstiluutnantti evp ja työskentelee Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystössä."

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Toveri

   Eikös noille suurlähetystössä työskenteleville entisille upseereille ole joku toinenkin nimitys? Tai ehkä minä olen vain katsonut liikaa elokuvia.

   Poista
  3. Olin kyllä äimän käkenä, kun löysivät selkärankansa ja julkaisivat raportin, eikä tähän mennessä ole vielä lähdetty pakittelemaan, hippusen nousi arvostus kyseistä organisaatiota kohtaan. Kyinen palaute oli odotettavissa, Kiovan hallinnon touhuja on sen verran valkopesty, että varmasti aiheuttaa pakotusta peräröörissä.

   Poista
  4. Puopolo: Amnesty-raivo! Tästä on kyse

   https://www.youtube.com/watch?v=Jz6hy_X-6p8

   Ivan esittää olennaisen kysymyksen: "Mitä Amnestyn sitten olisi pitänyt tehdä sillä kerätyllä tiedolla?"

   Poista
 28. Elvis aurinko ja musta aurinko https://www.youtube.com/watch?v=U2awJKd-xDo&ab_channel=LXXXVIIIfinistemporis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan osta tuota videon tulkintaa. Musta tähti tarkoittaa enemmänkin Saturnusta.

   https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/01/astro-teologia-osa-9-saturnus-kultti.html

   Tuon kanavan videot menevät vähän turhan usein metsään. Niistä paistaa läpi, että kotitehtävät on tekemättä.

   Poista
 29. PJW: It's a scam.

  https://www.youtube.com/watch?v=rexlF27PmyQ

  VastaaPoista
 30. Mitä Ukrainasta puhuttiin eduskunnassa vuonna 2014?

  https://vastaansanomat.com/2022/09/13/mita-ukrainasta-puhuttiin-eduskunnassa-vuonna-2014/

  VastaaPoista
 31. Jimmy Dore: CNN Banned From Ukraine After Showing N@zi Salute

  https://www.youtube.com/watch?v=Px51U_pfOB4

  VastaaPoista
 32. Jimmy Dore: NYC Film Fest Honors An Open N@zi From Ukraine

  https://www.youtube.com/watch?v=iyZIE5UNRFM

  VastaaPoista
 33. Italian poliisi nappasi Azov-pataljoonaan kytkeytyvän natsisolun, joka suunnitteli terrori-iskuja

  https://vastaansanomat.com/2022/11/17/italian-poliisi-nappasi-azov-pataljoonaan-kytkeytyvan-natsisolun-joka-suunnitteli-terrori-iskuja/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen ison ja pienen kaalimaan kähyä kyseinen juttu olisi täälläkin lööppikamaa, loputon virta"asiantuntijaa" ravaisi mediassa kertomassa valtavasta äärioikeiston uhasta. Ennen yksikin"natsi" saastutti koko porukan esim. itsenäisyyspäivän marssilla, nykyään Ukrainan taikanatsin kosketus muuttaa pahimmatkin pukarit salonkikelpoisiksi.

   Poista
 34. Kolumni: Mikko Kärnän, Martti J. Karin ja Sofi Oksasen kranaattiterveiset edustavat puhdasta pahuutta

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/af27178c-fd9b-4d84-b73b-2a1914c6b8b1

  Alkaako rintama rakoilla, kun Iltalehti julkaisee jotain tällaista?

  VastaaPoista
 35. Iltalehden otsikko: "Ukrainalta loppumassa ammukset – ”Kyse on viikoista”"

  Ingressi: "Ammuspula voisi pahimmillaan johtaa sodan loppumiseen jo lähikuukausina, varoittaa EU-johtaja."

  Jännä sanavalinta.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b3551af5-67fd-41c7-8600-e66c50d9ff4b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainoastaan Ukrainalta vaan lähes kaikilta"arvoyhteisön" mailta, ympäri Eurooppaa kauhotaan laarinpohjia lähetettäväksi läntisen sivistyksen puolustajille.

   Poista
  2. Piti aivan mennä linkistä katsomaan, että oikeastiko sielä lukee noin. Osuikin silmään sitten tiivistävä kommentti: "No sitten pitää antaa järeämpää ammusta. Sellaista millä tälle pistetään lopullinen stoppi."

   Eihän tämä ole todellista? Niin kauan on saatava sotia, kunnes "oikea" taho sen lopettaa?

   Poista
 36. "Vakava Sanna Marin osallistui 27-vuotiaan sota­sankarin siunaus­tilaisuuteen – ilmaisi osan­ottonsa omaisille"

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009446644.html

  Kyseessä oli Dmytro Kotsjubailon hautajaiset. Hän oli tunnettu äärioikeistolainen sotilaskomentaja.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Dmytro_Kotsjubailo

  Wikipediasta: "Kotsjubailo piti joukkonsa maskottina häkissä sudenpentua, jota hän vitsaili ruokittavan venäläisillä lapsilla."

  Missä on vasemmistopiirien ja median pöyristyminen? Miksei media kerro mitään Kotsjubailon natsitaustasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IS:n valkopesuartikkeli:

   "Tällainen oli ukrainalais­sotilas, jonka hautajaisissa Marin vieraili – tausta ääri­oikeistolaisessa liikkeessä"

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009448516.html

   Natsi joka ei ole yhtään natsi. Case closed!

   Poista
  2. "SDP:n puoluehallitus katsoo, että suomalaisessa yhteiskunnassa ei tule olla minkäänlaista sijaa ihmisvihamielisyydelle tai natsisympatioille."

   https://www.sdp.fi/ajankohtaista/sdpn-puoluehallitus-tuomitsee-aariliikkeiden-hiljaisen-hyvaksynnan/

   Jännästi unohtunut se Marinin osallistuminen natsijohtajan hautajaisiin. Twitter-kansa antaa vähän palautetta:

   https://twitter.com/Demarit/status/1674402053785899010

   Poista
  3. "Perustuslaki edellyttää ministerien olevan rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja henkilöitä" - My god what a joke.

   Poista
 37. Mediaite SMEARS Jimmy Dore For Telling Truth About Ukraine N@zis

  https://www.youtube.com/watch?v=3UFDR4uSpCA

  VastaaPoista
 38. Hector on hyvä esimerkki siitä, miten tehokasta valtamedian propaganda on.

  https://twitter.com/KatriKoo1/status/1636774810972831744

  VastaaPoista
 39. "We're DONE with you!" - Zelensky STUNNED as they walk out | Redacted with Clayton Morris

  https://www.youtube.com/watch?v=bdXu2Ak3aTs

  VastaaPoista
 40. "Venäläissotilaita antautui Ukrainan Bahmutissa – rakennuksen tyhjennys sotilaista tallentui videolle"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venalaiset-joutuivat-antautumaan-ukrainan-bahmutissa-rakennuksen-tyhjennys-vihollisista-tallentui-videolle/8672392

  Tämä sotapropaganda käy päivä päivältä naurettavammaksi. Ukraina ottaa Bakhmutissa ihan kunnolla turpaansa, ja meidän media julkaisee jatkuvasti tällaisia uutisia, joissa annetaan se kuva, että Ukrainalla menee hyvin ja Venäjällä huonosti.

  Bakhmut on lähes kokonaan saarrettu, Venäjä on vallannut kaupungin pinta-alasta reilusti yli puolet ja etenee tällä hetkellä kortteli korttelilta, niin että Ukraina joutuu jatkuvasti vetäytymään. Ukrainan puolustus kaupungin sisällä on romahtamaisillaan. Kaikki kunnolliset huoltotiet on blokattu tai tulikontrollin alla, ja Ukraina joutuu huoltamaan joukkojaan pieniä kärrypolkuja ja mutaisia peltoja pitkin hyvin kapealla huoltokäytävällä, jota Venäjän tykistön on helppo häiritä.

  Tämän kaupungin suhteen tilanne on Ukrainan kannalta katastrofaalinen, mutta silti uljas Ukrainan voittoon uskova Suomi-media julkaisee näitä "Ukraina on voittamassa" -uutisia luoden uskoa siihen, että rahan ja kaluston lähettäminen Ukrainaan voisi jotenkin muuttaa sodan lopputulosta.

  Irvokasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumeriippuvaisen klovnipresidentti Zelenskyin kerjuuretki Suomeen (sodan pitkittämiseksi) uutisoidaan ajan henkeen sopivasti: " Zelenskyin Helsingin-vierailu onnistuminen koko Suomen ulkopoliittiselta koneistolta "

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009558668.html

   Poista
  2. ”Katastrofi” – Bahmutin venäläisten väitetään olevan pian saarroksissa

   https://www.verkkouutiset.fi/a/katastrofi-bahmutin-venalaisten-vaitetaan-olevan-pian-saarroksissa/

   Jännä tämä propagandistien haavemaailma. Hieman on kaukana siitä todellisuudesta, jossa me muut elämme. Kommenttien perusteella näyttää uppoavan aivopestyihin kuin kuuma veitsi voihin.

   Poista
 41. Näköjään Venäjän puolellakin hakaristi tunnuksilla olevaa porukkaa:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Rusich_Group

  Samakait se nuille on ketkä siellä tappaa toisiaan

  VastaaPoista
 42. Jos joku vielä uskoo, että Robert Kennedy Jr. on joku vastavoima "Eliitille", katsokaa tämä:

  https://twitter.com/ProjectTabs/status/1664746907829403648

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ite koskaan pystyny kuuntelemaan tuota Robertin narisevaa ääntä

   Poista
  2. Teinkö sittenkin liian hätäisen arvion RFK:sta?

   "Ukraine Is NOT A Humanitarian War – Says RFK Jr."

   https://www.youtube.com/watch?v=R8B-ekAazO4

   Tuollaisia kommentteja, mutta sitten kuitenkin tuossa toisessa klipissä sanoo "We are in Ukraine for all the right reasons." Kuulostaa hieman ristiriitaiselta.

   Poista
  3. PJW: The ultimate irony.

   https://www.youtube.com/watch?v=rafzG5AY5WY

   On tämä melkoinen näytelmä.

   Poista
  4. Kennedyn perhe tuomitsee RFK:n vaalikampanjan. Kovaa peliä.

   https://twitter.com/KerryKennedyRFK/status/1711419719683559659

   (kuva)

   Poista
  5. "He was a far-right nationalist and racist, and yet you regurgitate that he was a champion for “democracy”?"

   https://twitter.com/WarClandestine/status/1759363291841774000

   Eli mikäli ymmärsin oikein RFK kirjoitti ensin tweetin, jossa hän luonnehti Navalnya demokratian puolustajaksi tai vastaavaksi, sai tästä länsipropagandan papukaijamaisesta toistelusta runsaasti negatiivista palautetta, ja lopuksi poisti kommenttinsa.

   Hyvin ristiriitainen hahmo.

   Poista
 43. Glen Greenwald käy perusteellisesti läpi valtamedian naurettavaa Ukraina-propagandaa liittyen ukrainalaisiin natseihin.

  Overnight, the Western Press Radically Rewrote the Truth About Ukraine to Serve Biden's Endless War Policies

  https://rumble.com/v2sb9ca-system-update-show-92.html

  VastaaPoista
 44. Tucker Carlson: Ep. 7 Irony Alert: the war for democracy enables dictatorship.

  https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1673856877841764352

  VastaaPoista
 45. "Roseanne Barr: I'm Ukrainian. And Ukraine had a Nazi problem."

  https://twitter.com/Dana35300026/status/1678878617785204736

  (video)

  VastaaPoista
 46. Piers Morgan Gets DISMANTLED Over Ukraine War

  https://www.youtube.com/watch?v=1jq2w0cNp5U

  Mahtavaa nähdä, miten innokkaasti valtamedian propagandistit kaivavat omaa kuoppaansa.

  VastaaPoista
 47. Tucker Carlson Talks To Colonel Douglas Macgregor About The Ukraine War

  https://www.youtube.com/watch?v=iMUAaWK79Vc

  VastaaPoista
 48. Noin 11 000 ihmistä osoitti mieltään rasismia ja fasismia vastaan Helsingissä – "Tällaisen maltillisenkin ihmisen sietokyky ylittyi"

  https://www.ess.fi/uutissuomalainen/6185495

  Suomalaiset osoittavat mieltä fasismia vastaan? Hienoa! Joko vihdoinkin suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen ukrainalaisten natsien aseistamisesta?

  VastaaPoista
 49. "Ukraine has NO men left and now they're recruiting women to fight" | Redacted News

  https://www.youtube.com/watch?v=v9lWI2REeOA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Germany just told Ukraine to F*CK off, along with 3 other E.U. countries | Redacted News

   https://www.youtube.com/watch?v=F34uQmPJvII

   Poista
 50. Helena Petäistö: "Eurooppa katsoo kauhuissaan Atlantin yli. Pahin painajainen olisi Donald Trumpin vaalivoitto ja hänen lupaamansa "rauha yhdessä vuorokaudessa". "

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/helena-petaiston-kolumni-havettaa/8775482

  Tavistock-koulutettu Petäistö pitää rauhaa pahimpana painajaisena.

  "Ainoa mahdollinen rauha on se, joka seuraa Ukrainan voittoa. Luovuttaminen ja tappioon suostuminen Euroopan sydämessä ei ole hyväksyttävä ratkaisu kenellekään."

  Ukrainan on täysin mahdotonta voittaa tässä sodassa itseään suurempaa vihollista yksin tai edes lännen tarjoaman raha- ja ase-avun avulla. Joten Petäistön logiikan mukaan ainoa tapa saavuttaa rauha on viedä Nato-joukot Ukrainaan ja laajentaa konflikti kolmanneksi maailmansodaksi.

  VastaaPoista
 51. We Can No Longer Hide the Truth About the Russia-Ukraine War | Opinion

  https://www.newsweek.com/we-can-no-longer-hide-truth-about-russia-ukraine-war-opinion-1826532

  Onko narratiivi muuttumassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukrainaan apua vievä Rami Savolainen on nähnyt, että tv:n uutiskuvat antavat väärän kuvan sotaa käyvän maan arjesta

   https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/lukemisto/98118384-77ee-485a-8a48-471f236ab2d2

   Optimisti voisi ajatella, että näissä uutisissa on kyse joukkohulluuden vähittäisestä hiipumisesta. Onko se totta, jää nähtäväksi.

   Poista
  2. Kyllä tässä jonkinlaista pientä tuulen suunnan kääntymistä on havaittavissa.

   "Polish President Andrzej Duda compared Ukraine to a drowning man who will take down those who are trying to help him."

   https://twitter.com/BlokkiMedia/status/1704568387832025505

   (video)

   "NATO Fractures: In U-Turn, Poland Announces It Will No Longer Arm Ukraine"

   https://www.zerohedge.com/geopolitical/nato-fractures-u-turn-poland-announces-will-no-longer-arm-ukraine

   Poista
  3. Kaikki USA:n poliitikotkaan eivät ole enää niin innostuneita Ukrainan tukemisesta:

   Rand Paul on Ukraine: “They’ve canceled the elections… They banned the political parties, they’ve invaded churches, they’ve arrested priests, so no, it isn’t a democracy, it’s a corrupt regime."

   https://twitter.com/stillgray/status/1704963473820782970

   (video)

   Poista
  4. Tämäkin aika erikoinen juttu.

   Jimmy Dore Addresses UN Security Council (Full Video)

   https://www.youtube.com/watch?v=jPvFs86kVps

   Poista
  5. BREAKING: Another setback for the Empire.

   Pro-Russia Robert Fico is set to win Slovakia’s leadership election, defeating pro-West, pro-Ukraine forces.

   Confirmation of the results would mean the EU has a second “dissident” government on the Ukraine war and confrontation with Moscow. Slovakia would join Hungary, led by Viktor Orban, in that role.

   “Populist former prime minister Robert Fico’s Smer party is on course to win Slovakia’s election, garnering more support than its rival Progressive Slovakia in a dramatic knife-edge vote.

   “With over 98% of districts reporting, Smer is set to take 23.37% of the vote. Michal Šimečka’s Progressive Slovakia came second with 16.86%, followed closely by Peter Pellegrini’s Hlas with 15.03%.

   “The election’s outcome is likely to further fuel fears about Slovakia’s future foreign policy orientation. Fico has vowed to stop military aid to Ukraine, criticised sanctions targeting Russia and campaigned against LGBTQ+ rights.”

   https://twitter.com/thonwingp/status/1708326373092434345

   Poista
  6. "Slovakia keskeyttää Ukraina-avun"

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/03e164d5-5373-49b7-8518-7336110fcf54

   "Tuki Ukrainalle alkanut rakoilla – Presidentti Niinistö ja eurooppalaispresidentit tapaavat kriittisessä tilanteessa"

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9454f648-9ece-454b-8a38-f6f32ebcd6bc

   Poista
  7. "WP: Ukrainan turvallisuuspalvelu oli Darja Duginan murhan takana"

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b38f2ba4-a708-4075-98f2-e47225a02d42

   "Washington Post kirjoittaa, että edellisten 20 kuukauden aikana Ukrainan turvallisuuspalvelut, sekä sotilastiedustelu ovat toteuttaneet kymmeniä salamurhia. Kohteena ovat olleet miehitetyillä alueilla olevat venäläiset virkamiehet, sotilasupseerit ja merkittävät sodan kannattajat Venäjällä.

   Ukrainan taipumus tappaviin operaatioihin on lehden mukaan vaikeuttanut yhteistyötä CIA:n kanssa ja aiheuttanut epävarmuutta joidenkin Ukrainan ja Yhdysvaltain viranomaisten keskuudessa."

   Eikös Ukrainan pitänyt olla tässä tarinassa hyvisten puolella? Valmisteleeko nämä uutiset Ukrainan bussin alle heittämistä, vai mistä tässä on kyse?

   Poista
  8. "Someone pinch me, because @CNN with a STELLAR segment on the situation in Ukraine!

   They admit the counter offensive failed, that Ukraine has no path to victory, and they brought receipts on Kirby, Miller, and Blinken!

   WHAT IS HAPPENING?!"

   https://twitter.com/WarClandestine/status/1720591717869457622

   (video)

   Poista
  9. Sotilas kertoo Ukrainan häviävän "askel askeleelta" – Zelenskyi kiistää sodan ajautuneen pattitilanteeseen

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sotilas-kertoo-ukrainan-haviavan-askel-askeleelta-zelenskyi-kiistaa-sodan-ajautuneen-pattitilanteeseen/8812996

   Poista
  10. NBC: Länsimaalaiset viranomaiset alkaneet puhumaan Ukrainalle rauhanneuvotteluista Venäjän kanssa

   https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6328761

   Poista
  11. Ilmari Käihköltä murskakritiikki Suomen Ukraina-keskustelulle: "Meidät yllätetään"

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3213f5ab-806b-4984-995a-f817c63fd3f1

   Näin se tuuli kääntyy.

   Poista
  12. Zelensky KNOWS He’s About To Lose Russia-Ukraine War, Peace Talks COMING?: Rising

   https://www.youtube.com/watch?v=zcAdjG53aro


   Zelensky Headed For DISASTER, Ukraine's FAILED Counteroffensive COVERED UP: David Sacks

   https://www.youtube.com/watch?v=VaJCUDOE6UA


   Ukraine War IS OVER, Zelensky BEGS FOR LOANS, BANS ELECTIONS, Russia Has Won And US IS OUT

   https://www.youtube.com/watch?v=aKyt7YZuO8w

   Poista
  13. It’s Time to End Magical Thinking About Russia’s Defeat

   https://www.msn.com/en-us/news/other/it-s-time-to-end-magical-thinking-about-russia-s-defeat/ar-AA1k28ij

   Aika moni sanoi tämän jo puolitoista vuotta sitten. Heidät leimattiin putinisteiksi.

   Poista
  14. "The United States should begin consultations with Ukraine and its European partners on a strategy centered on Ukraine’s readiness to negotiate a cease-fire with Russia and to simultaneously switch its military emphasis from offense to defense."

   https://www.foreignaffairs.com/ukraine/redefining-success-ukraine

   Foreign Affairs on Round Table -organisaatio CFR:n julkaisu. Voimme olla melko varmoja siitä, että median ja Round Table -agenttien Ukraina-narratiivi tulee lähiviikkoina muuttumaan tämän artikkelin mukaiseksi. "Keskitytään puolustamiseen, ja yritetään saada tulitauko aikaiseksi."

   Poista
  15. Tutkijalta suorat sanat: Ukraina ei pysty voittamaan Venäjää

   https://www.verkkouutiset.fi/a/tutkijalta-suorat-sanat-ukraina-ei-pysty-voittamaan-venajaa/

   Poista
  16. Synkkä arvio: Vladimir Putin voi voittaa sodan

   https://www.verkkouutiset.fi/a/synkka-arvio-vladimir-putin-voi-voittaa-sodan/

   Poista
  17. Huippuasiantuntija: Ukraina ei voi voittaa tätä sotaa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/dce6a155-48a2-42d8-9bbd-40b088d8bef9

   Poista
  18. Näin Joe Bidenin hallinto on hiljaisuudessa muuttanut Ukraina-strategiaansa

   https://www.verkkouutiset.fi/a/nain-joe-bidenin-hallinto-on-kaikessa-hiljaisuudessa-muuttanut-ukraina-strategiaansa/

   "Yhdysvaltojen ja Euroopan tavoitteena ei ole enää Ukrainan täydellinen voitto, vaan maan tukeminen siten, että se olisi paremmassa asemassa neuvotteluihin. Tällainen rauhanneuvottelu todennäköisesti merkitsisi Ukrainan joidenkin osien luovuttamisen Venäjälle."

   "Politico on haastatellut Bidenin hallinnon virkamiehiä sekä Washingtonissa toimivaa eurooppalaisdiplomaattia, joiden mukaan paitsi ukrainalaiset itse, myös amerikkalaiset ja eurooppalaiset virkamiehet keskustelevat Ukrainan joukkojen mahdollisesta siirrosta pois epäonnistuneesta vastahyökkäyksestä vahvempiin puolustusasemiin Itä-Ukrainassa."

   Suomennos: Loppu häämöttää, mutta emme vielä halua myöntää tappiota, koska se saisi meidät näyttämään idiooteilta. Uhraamme lisää ukranalaisia lihamyllyyn, jotta saisimme pitää kasvomme hieman pitempään.

   Uutiset Suomessa ovat jättäneet viime viikoilta kertomatta, että tällä hetkellä Venäjä etenee monilla eri rintamalohkoilla hitaasti mutta varmasti. Mitään suurhyökkäystä ei ole meneillään, mutta Ukraina on joutunut perääntymään monista sellaisista puolustusasemista, joita se aiemmin pystyi pitämään. Jokin on muuttunut, ja se todennäköisesti on se, että Ukrainalla on miehet ja ammukset niin loppu, että asemien pitäminen ei enää onnistu samalla tavalla kuin aiemmin.

   Poista
  19. Suomalaisasiantuntija: Ukrainan pitäisi pysyä Naton ulkopuolella – Ja Suomenkin olisi kannattanut

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d161a343-5670-446a-a906-8b0f50b3c4ae

   "Ukrainan sotaa on sodittu jo kohta kaksi vuotta, eikä loppua ole näkyvissä. Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professorin Heikki Patomäen mukaan on tullut yhä selvemmäksi, ettei Ukraina tule voittamaan, tai ainakaan saa takaisin niitä alueita, jotka Venäjä 24. helmikuuta vuonna 2022 alkaneen hyökkäyksen jälkeen sai haltuunsa. Patomäen mukaan olennaista olisi nyt katsoa, mistä asioista ollaan valmiita neuvottelemaan Venäjän kanssa."

   Poista
  20. Venäjän ylivoima on merkittävä ja muutos huomattava – Ilmari Käihkö arvioi, mitä sodassa on nyt odotettavissa

   https://yle.fi/a/74-20068519

   "Sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö ennakoi, että alkaneena vuonna Venäjä vahvistuu suhteessa Ukrainaan.

   – Välttämättä Ukrainan onnistumisista ei ainakaan alkuvuonna hirveästi kuulla, Käihkö sanoo Ylen puhelinhaastattelussa."

   Poista
  21. Zelenskyi pyytänyt Sveitsiä järjestämään rauhan­kokouksen – Venäjää ei kutsuttaisi

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010121733.html

   Tarkoittaako tämä nyt sitä, että Zelensky yrittää pyytää rauhaa länsimailta?

   Poista
  22. Slovakian pääministeri: Ukraina ei ole itsenäinen valtio

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8dcec8c4-d474-4208-ab0c-6976694992e2

   "Hän viittasi kannanotossaan venäläiseen salaliittoteoriaan, jonka mukaan Ukraina ei olisi itsenäinen valtio.

   – Ukraina ei ole itsenäinen ja suvereeni valtio, vaan Yhdysvaltojen totaalisen vaikutuksen ja kontrollin alla, Fico kertoi lauantaina Slovakian yleisradiolle RTVS:lle."

   Eli tilanne on nyt se, että Unkarissa ja Slovakiassa valtion johdolla on edes jonkunlainen tolkku päässä suhteessa Ukrainaan.

   Poista
  23. Tutkijalta suorat sanat: Venäjä voi voittaa sodan jo 2024

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/22eeace5-87e4-4f7d-b0af-26c561a243b7

   Rintamalla olevien keski-ikä on yli 40, eli parhaat voimat on jo haudassa, ja miehet on loppumassa. Tämä näkyy tällä hetkellä monessa kohtaa rintamaa. Avdijivkan kaupunki on jäänyt mottiin, eikä siellä olevia joukkoja pystytä huoltamaan, Bakhmutin rintamalla Ukrainan puolustus joutuu jatkuvasti perääntymään, ja Venäjä etenee hitaasti mutta varmasti monella eri rintamalohkolla - mutakaudesta huolimatta.

   Tällä menolla Ukainan armeijan taistelukyky saattaa romahtaa täydellisesti jo muutamassa kuukaudessa. Mikään määrä lännestä lähetettyjä aseita ei voi sitä estää, jos miehet on loppu. Jossain vaiheessa Ukrainan sotilaat tajuavat tilanteen toivottomuuden, ja taistelumoraali tipahtaa nollaan.

   Poista
  24. Ukraine is at great risk of its front lines collapsing

   https://www.politico.eu/article/ukraine-great-risk-front-line-collapse-war-russia/

   Poista
  25. Ukrainan rintama on lähellä murtumista – ”Se osapuoli häviää, joka ei voi ampua takaisin”, arvioi Nato-komentaja

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010355008.html

   Poista
  26. Forbes: Ukrainan armeija romahtamaisillaan Donetskin rintamalla – venäläiset valtasivat tyhjiksi jääneet juoksuhaudat

   https://yle.fi/a/74-20085659

   Poista
  27. Jonkinasteinen läpimurto siellä tosiaan on tapahtunut. Jos tilanteen kehittymistä haluaa seurata, suosittelen Weeb Union -kanavaa, joka tekee uusia päivityksiä tiheään:

   https://www.youtube.com/watch?v=cua6vuKdkRA

   Näitä vastaavia mapper-kanavia on monia. Laatu vaihtelee aika paljon, mutta tämä on sieltä paremmasta päästä.

   Poista
 52. Lehti: Vanhimpien Leopard-taistelu­­panssarivaunujen toimitukset Ukrainaan tyssäsivät

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009866254.html

  Laarin pohjalta kaivellaan.

  VastaaPoista
 53. "Zelenskyy is now telling us we’re all failing on our climate change objectives"

  https://twitter.com/bennyjohnson/status/1704217681757401249

  (video)

  Zelenskyllä kova homma opetella kaikki Tavistockin käsikirjoittamat monologit ulkoa.

  VastaaPoista
 54. Zelensky asks Marina Abramovic to be ambassador for Ukraine

  https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/09/22/zelensky-asks-marina-abramovic-ambassador-ukraine/

  Marina "Pizzagate" Abramovic: “I have been invited by Zelensky to be an ambassador of Ukraine, to help the children affected by rebuilding schools and such.”

  Haisee vähän lapsikaupalta.

  VastaaPoista
 55. "Today, the Clinton Global Initiative announced their very own program to rebuild Ukraine. The US is sending the World Bank $25 billion. Then, the World Bank is sending money to the Clintons. And then the Clintons are sending it to Ukraine.

  Joe Biden also just appointed a Democrat mega-donor to be the Ukraine reconstruction czar. Her qualifications? She's a billionaire heiress who bankrolled Obama's election.

  But don't you dare ask where our $100 billion of aid went, because the Ukrainian army's American trans "disinformation" czar says asking questions is treasonous."

  https://twitter.com/JesseBWatters/status/1704310428153635145

  (video)

  VastaaPoista
 56. Miten se alkoi:

  "A 98-year old was given standing ovation by the Canadian parliament during Zelensky's speech.

  He was hailed as a hero for fighting against the Russians.

  Yaroslav Hunk fought for the 14th division of the Waffen SS."

  https://twitter.com/UnityNewsNet/status/1705841969845403788

  (video)

  Miten se päättyi:

  "BREAKING: House of Commons speaker apologizes for honoring 98-year-old Ukrainian Nazi, claims idea was entirely his"

  https://thepostmillennial.com/breaking-house-of-commons-speaker-apologizes-for-honoring-98-year-old-ukrainian-nazi-claims-idea-was-entirely-his

  "FSWC is appalled that Canada’s Parliament gave a standing ovation to a Ukrainian veteran who served in a Nazi military unit during the Second World War implicated in the mass murder of Jews and others.

  An apology and explanation is owed."

  https://twitter.com/CanadianFSWC/status/1705998697463423241

  Ei ole propagandisteilla helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen valtamedia spinnaa tämän uutisen parhaansa mukaan:

   "Kanada töpeksi kutsumalla parlamenttiin ukrainalaisen SS-veteraanin – Venäjän propaganda­koneisto kiitti"

   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009878007.html

   Eli ongelma tässä asiassa ei ole se, että länsimaat tuottavat valheellista propagandaa (Hunkaa käytettiin propagandatempauksessa, ja hänen historiasta valehdeltiin), hehkuttavat natsiveteraania tai tukevat natsien kanssa yhteistyötä tekevää Ukrainan hallintoa, vaan se että nyt Venäjä hyötyy tästä "töppäyksestä".

   Irvokasta.

   Jutun loppuun vielä kaasuvalotetaan lukijoita väittämällä, että Venäjä valehtelee väittäessään Ukrainan hallinnon olevan natsimielinen:

   "VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin on perustellut hyökkäyssotaansa juuri fasismin tai natsismin vastaisella taistelulla. Ukraina pitää hänen mukaansa ”denatsifioida”, koska siellä pitää valtaa natsimielinen sätkynukkehallinto, joka orjallisesti tottelee länttä ja erityisesti Yhdysvaltoja.

   Venäjän sotakiihkoilijat eivät anna faktojen pilata natsikertomuksiaan. Kreml sivuuttaa esimerkiksi sen hämmentävän ristiriidan, että Ukrainan ”natsihallintoa” johtava presidentti Zelenskyi on itse asiassa juutalainen."

   Juuri tuo viimeisen lauseen argumentti on se todennäköisin syy siihen, miksi Zelenskystä tehtiin marionettipresidentti. Kun presidentti on juutalainen, Ukrainan natsit lakkaavat taianomaisesti olemasta. Jos länsimaiden veronmaksajat tietäisivät totuuden siitä, millainen asema kansallissosialismilla Ukrainassa on, rahan ja aseiden lähettämistä saatettaisiin hieman kyseenalaistaa.

   Poista
  2. Canada just SHOCKED the world with this move in front of WW2 veterans | Redacted with Clayton Morris

   https://www.youtube.com/watch?v=x-vbY05BN-A

   Clayton esittää lopussa hyvin olennaisen kysymyksen: Miksei ADL ole reagoinut tähän tapaukseen mitenkään? Tai miksei ADL ylipäätään kritisoi Ukrainaa?

   Poista
  3. Poland may seek extradition of Ukrainian Nazi WW2 veteran Hunka from Canada

   https://notesfrompoland.com/2023/09/26/poland-may-seek-extradition-of-ukrainian-nazi-ww2-veteran-hunka-from-canada/

   Puolalla ollut aika mielenkiintoisia siirtoja viime aikoina.

   Poista
  4. Kanadan parlamentti teki Ukrainan presidentin vierailun aikana nolon erehdyksen: kunniavieras olikin palvellut natsi-Saksan joukoissa

   https://yle.fi/a/74-20051820

   Verovaroin rahoitettu Yle ylläpitää vieläkin tätä "ei siellä mitään natseja ole" -valhetta:

   "Tapahtuneesta tekee erityisen nolon se, että kuvat natsijoukkojen veteraanille taputtavasta Zelenskyistä antavat Venäjälle uuden propaganda-aseen.

   Venäjä on koko Ukrainassa käymänsä sodan ajan toistanut valheellista kertomusta siitä, kuinka natsit toimivat Ukrainassa ja kuinka Zelenskyilläkin on natsiyhteyksiä."

   Jutussa on linkki toiseen artikkeliin:

   https://yle.fi/a/3-12335916

   Jutussa sanotaan:

   "Vuonna 2014 Venäjä-mielinen hallitus kaatui, ja sen jälkeen Ukrainaa on johtanut demokraattisilla vaaleilla valittu hallinto."

   Voiko enää räikeämmin valehdella? 2014 Ukrainassa syöstiin vallasta demokraattisilla vaaleilla valittu hallinto. Tuon väkivaltaisen vallankumouksen jälkeen valtaan nousi hallinto, jota nimenomaan ei valittu vaaleilla. Tuon hallinnon kokoonpano saneltiin hyvin pitkälti länsimaista, mikä käy ilmi Victoria Nulandin käymästä vuodetusta puhelinkeskustelusta:

   https://www.youtube.com/watch?v=MSxaa-67yGM

   Ylen kaasuvalotus siis antaa ymmärtää, että ennen vuotta 2014 hallintoa ei valittu demokraattisesti (koska se oli Venäjä-mielinen), ja väittää vielä siihen päälle, että sen jälkeen Ukraina siirtyi demokraattisesti valitun hallinnon alaisuuteen. Täydellinen vastakohta totuudelle.

   Ja tätä valehtelua rahoitetaan verovaroilla.

   Poista
  5. Tämä on jo vähän vanhempi esimerkki lännen natsisokeudesta, mutta nostetaan nyt sekin esille.

   "Hi, I'm Mark Hamill - from Star Wars! Check out my video where I chatted with the Forces of Good -- my friends in Azov -- about their heroic vanquishing of Evil."

   "Uh, Mark, your friends stood the whole time in front of a Nazi flag?"

   "I'm just here to support Ukraine!"

   https://twitter.com/ggreenwald/status/1707045439646622044/photo/1

   (kuva)

   Kuvan oikeassa ylänurkassa on Right Sector -natsiorganisaation punamustalippu, jonka keskellä on kahdeksansakarainen hakaristi (kolovrat).

   Vilkaisin Wikipedian Right Sector -sivua. "Ei ne mitään natseja ole, Venäjän propagandaa!"

   "Right Sector has been described as a right-wing or far right nationalist political party and movement. Right Sector was the second-most mentioned political group in Russian media during the first half of 2014, and Russian state TV depicted it as neo-Nazi. In March 2014, Associated Press declared that it has found no evidence that the group had committed hate crimes."

   https://en.wikipedia.org/wiki/Right_Sector

   Poista
  6. Ehkä se Ukrainan natsi kriitittömyys johtuu siitä että ne inhoaa Venäjää(entistä Neuvostoliittoa) niin paljon enemmän. Teattetteriahan toki koko homma on ylimmällä tasolla.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Holodomor . Asiasta kolmanteen nii aika huvittavaa että Suomi liittyi moniin muihin maihin josse erään tietyn tapahtuneen kansanmurhan kiistäminen on kielletty lailla, mutta tätä Holodomoria pohjoismaat ei tunnusta edes tapahtuneen.

   Poista
  7. Tarkoitat varmaan, että pohjoismaat eivät määrittele Holodomoria kansanmurhaksi? (Tuskin Holodomorin tapahtumista kukaan kiistää.)

   Nämä on näitä semanttisia kiistakysymyksiä. Miten kansanmurha määritellään, ja miten todistetaan se, että se ihmisten tappamisen motiivi liittyi ihmisten etniseen alkuperään. Samaan aikaan muuallakin Neuvostoliitossa kuoli valtava määrä ihmisiä nälkään, joten voihan sitä väittää, että ei sitä nälkään tappamista kohdistettu pelkästään yhteen etniseen ryhmään. Sitten on vielä sekin argumentti, että (väitetysti) Ukrainassa ihmisiä tapettiin nälkään kommunismin vastustamisen takia, mikä ilmeisesti teknisesti ottaen ei ole kansanmurha, koska silloin motiivi ei liittynyt etnisyyteen.

   Euroopan parlamenttikaan ei ole määritellyt Holodomoria kansanmurhaksi, vaan "järkyttäväksi rikokseksi Ukrainan kansaa ja ihmisyyttä vastaan".

   Potayto, potahto. Itse en koe noita semanttisia väittelyitä kovin tärkeiksi.

   Mutta se on toki tärkeää, että ymmärtää nämä historialliset tosiasiat. On hyvä ymmärtää, miksi niin moni ukrainalainen vihaa venäläisiä. On myös hyvä ymmärtää, miksi niin moni ukrainalainen otti 40-luvulla natsi-Saksan sotilaat vastaan vapauttajina, ja miksi sen jälkeen natsismi on ollut siellä niin suosittua. Se kaikki juontaa juurensa Holodomoriin. Näitä kauan sitten kylvettyjä vihan siemeniä "Eliitti" käyttää taitavasti hyväkseen.

   Poista
  8. "Varusteleka sai Ukrainassa haavoittuneelta suomalaistaistelijalta erikoisen pyynnön – Näin yritys vastasi"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d3664da6-b2c7-4c9d-8bf3-bd4b86ef7d72

   Jutun kuvassa näkyy suomalaistaistelijan rinnassa kahdeksansakarainen hakaristi (kolovrat). ADL:n mukaan se on vihasymboli:

   https://balkaninsight.com/wp-content/uploads/2020/11/drugaprvaGraphicBIRN.jpg

   Symbolia käytetään perinteisen hakaristin tilalla niin Ukrainassa kuin Venäjälläkin:

   "Far-right groups in a number of Slavic countries, mainly in Russia and Ukraine, use the Kolovrat in place of a swastika. It was also included in the emblem of the Russian right-wing radical movement Russian National Unity.

   To far-right groups, it is a symbol of Slavic heritage, used to draw contrast to non-Slavs.

   In Ukraine, it is widely used as an indicator of far-right views, often without any stated affiliation with a specific organization or structure."

   https://reportingradicalism.org/en/hate-symbols/movements/modern-racist-symbols/kolovrat

   Hieman on valikoivaa tuo suomalaisen median natsivastaisuus.

   Poista
  9. Itsekin olen viimeiset 10 vuotta nauranut massan mukana niille "putinisteille", jotka väittävät Maidanin mielenosoituksen olleen Yhdysvaltain masinoima vallankaappaus. Vasta äskettäin jouduin näkemään, että se todellakin oli.

   https://www.youtube.com/watch?v=y9hOl8TuBUM

   Oleg Tsarov piti tuon puheen päivää ennen mielenosoitusten alkua, mikä on painava todiste sen puolesta, että hän puhui totta. Häntä lähestyneet aktivistit olivat tehneet tietomurron Tech Camp -projektiin, jonka varjolla Yhdysvallat koulutti vallankumouksellisia. Vain yhtä en ymmärrä: miksi heidän Tsaroville näyttämää materiaalia ei ole julkaistu? Se varmasti kiinnostaisi.

   Melkoisen järkyttävää oli myös nähdä todisteita, että Krimin kansanäänestys oli rehellinen (Yhdysvaltain tiedustelu sai itse samoja tuloksia).

   https://web.archive.org/web/20191005032208/https://www.bbg.gov/wp-content/media/2014/06/Ukraine-slide-deck.pdf

   Pistää miettimään, olisiko Putin hyökännyt Ukrainaan helmikuussa -22, jos Zelenskyi ei olisi vuotta aiemmin aloittanut järjestelmällistä suunnitelmaa Krimin palauttamiseksi.

   https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/3214479-zelensky-enacts-strategy-for-deoccupation-and-reintegration-of-crimea.html

   Poista
  10. Minua on aina huvittanut tuo propagandistien väite, että Krimin kansanäänestys ei voinut olla rehellinen, ja että Krimillä asuva venäläinen kansa pakotettiin liittymään Venäjään vastoin tahtoaan. Tämä väite antaa ymmärtää, että Krimin asukkaat, joista reilusti yli 90% on etnisiä venäläisiä, olisivat oikeasti halunneet jäädä osaksi Ukrainaa, jonka johtoon nousi 2014 vallankaappauksen jälkeen porukka, joka vihaa kaikkia venäläisiä. Täytyy olla melkoinen mentaaliakrobaatikko, jos löytää tuosta jotain logiikkaa.

   Poista
  11. No, nyt kun sitä jälkeenpäin miettii, niin asiahan on juuri noin. Tuo mentaaliakrobatia menee suunnilleen näin: Venäjän kleptokraattinen hallinto on niin totalitaarinen ja korruptoitunut, että kukaan (edes venäläiset itse) eivät voi haluta sen alaisuuteen. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Tuon mentaaliakrobatian mahdollistava harhakäsitys ei kuitenkaan ole se, että Venäjä on korruptoitunut kleptokratia. Harhakäsitys on se, että länsi (ja Ukraina) ei ole korruptoitunut kleptokratia. Todennäköisesti venäläiset ovat aina nähneet tuon valheen läpi, mutta vastaavasti he eivät näe oman järjestelmänsä korruptiota.

   Poista
  12. Kun yksi palanen loksahtaa paikalleen, kohta loksahtaa seuraava. Ylen ensisijainen lähde aiheesta näyttää olevan Institute for the Study of War. Jokin intuitio on koko ajan sanonut, että siihen liittyy jotain hämärää. No, intuitio on yllättävän usein oikeassa: tuo hämärä on Victoria "Yats is the guy" Nuland itse. ISW:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja on hänen miehensä veljen vaimo Kimberly Kagan.

   Ensin hän masinoi Ukrainaan vallankaappauksen, joka mahdollisesti ajoi maan sotaan Venäjää vastaan. Nyt hänen perheensä raportoi meille tuosta sodasta. Sidonnaisuus/jääviys ei merkitse mitään.

   Poista
  13. Käytännössä kaikki tuollaiset ajatushautomot ja instituutit kuuluvat Tavistock- ja Round Table -verkostoon. "It's a big club - and you ain't in it."

   https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2023/08/aton-kultti-osa-39-tavistock-institute.html

   https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/07/aton-kultti-osa-33-riia-round-table.html

   Poista
  14. Sekään tuskin on sattumaa, että tuo Krim-strategia aloitettiin käytännössä heti, kun Trumpin kausi presidenttinä päättyi. Republikaanisenaattori Lindsey Graham lupasi joulukuussa -16, että Krim palautetaan Ukrainalle vuoden -17 aikana. Ilmeisesti Trumpin vaalivoitto pilasi koko suunnitelman. Vähän outoa, koska vaalit käytiin jo marraskuussa ja tulos oli tiedossa. Luulivat kai, että voivat toteuttaa suunnitelman Trumpista huolimatta.

   https://www.express.co.uk/news/world/749555/Vladimir-Putin-Ukraine-Crimea-Russia-John-McCain-Lindsey-Graham-Trump-Obama

   Poista
  15. Niillä oli siinä kohtaa se "Trump-Russia collusion" -narratiivi jo keksittynä. Voi olla, että Grahamille uskoteltiin, että Trumpista päästään sillä eroon.

   Poista
  16. Alan jo tehdä havaintoja, miten elämäni on muuttunut. Eräskin perheenjäsen, joka katsoo ylen uutiset vähintään neljä kertaa päivässä, puhuu mielellään aiheesta, mutta keskusteluun tulee varsin ikävä sävy. Ikään kuin olisin jotenkin välinpitämätön ukrainalaisten kärsimyksiä kohtaan, jos yritän pohtia asiaa vähän uudesta näkökulmasta. Näemmehän joka päivä raunioituneita kaupunkeja sekä kuolleita, invalidisoituneita ja kotinsa menettäneitä ihmisiä. Järkyttävää ehdottomasti, mutta hän ei suostu harkisemaan sitä mahdollisuutta, että lännen johtajat eivät ehkä haluakaan lopettaa tuota tragediaa. Kuitenkin hän on minulle tärkeä ihminen, joten ei auta kuin yrittää pitää "turpa kiinni".

   Trump kertoi vuoden alkupuolella rauhanehdoistaan: Ukraina luovuttaa Krimin ja Donbassin, mutta ei enempää. Jos Ukraina ei suostu, apu lopetetaan. Jos Venäjä ei suostu, sitä lisätään. Voisipa hänen sanaansa luottaa. Alan melkein jo toivoa, että hän voittaa vaalit ja lopettaa sodan 24 tunnissa.

   Poista
  17. Suhde ihmiseen, jonka seurassa ei voi olla aidosti oma itsensä, ei ole terve.

   Minullakin meni hyvin pitkä aika tajuta tämä. Vuosikausia ylläpidin esimerkiksi kaverisuhteita, joissa "pidin turpani kiinni", koska nämä kaverit olivat horkkaunessa nukkuvia valtamediauskovaisia. Mutta sitten jossain kohtaa tajusin, että eihän tällaiset ihmissuhteet ole hyviä. Eikä terveitä. Sehän on tavallaan horkkaunisten ihmisten miellyttämistä, että teeskentelee heidän seurasssan jotain mitä ei oikeasti ole.

   Sitten minä lopetin sen. Aloin puhua avoimemmin omia ajatuksiani. Siihen reagoitiin tietenkin hyvin kielteisesti. Sitten lakkasin pitämästä yhteyttä sellaisiin ihmisiin, joiden seurassa ei voi sanoa omia näkemyksiä ääneen ilman kauhistelua. Samalla nämä muut ihmiset alkoivat vältellä minua. Lopputulos oli se, että yli 90% elämässäni olleista ihmisistä tavalla tai toisella katosi. Jossain kohtaa joku vanha kaveri saattoi ottaa yhteyttä ja kysellä kuulumisia, mutta kun olin päättänyt etten enää "pidä turpaani kiinni", niin päädyin sitten sanomaan ääneen jotain horkkaunisten kammoksumaa. Sen jälkeen ei ole enää yhteyttä otettu.

   Tuo turpansa kiinni pitäminen perustuu ilmiönä siihen, että me tiedämme mitä siitä seuraa, jos sanomme horkkaunisten seurassa ääneen mitä ajattelemme: meidän hylätään. Tavalla tai toisella. Meitä aletaan karttaa tai pitää hulluina. Tai sitten meitä aletaan vain inhota. Usein NPC-ihmiset jopa vihaavat kaikkia niitä, jotka eivät elä siinä heidän harhaisessa todellisuudessaan. Toisin sanoen me kelpaamme näille ihmisille vain silloin, jos miellytämme heitä piilottelemalla omaa aitoa minuttamme ja esittämällä jotain mitä emme oikeasti ole. Se on itsensä pienentämistä. Ja se on sairasta.

   Mitä järkeä on ylläpitää ihmissuhdetta, jossa toinen tosiasiallisesti suhtautuu sinun aitoon minuuteen hyvin kielteisesti? Eihän tällainen ihminen arvosta tai kunnioita Sinua. Jos sinä haluat tuollaisen ihmisen elämääsi, se on merkki siitä, että sinulla on häneen jollain tavalla epäterve riippuvuussuhde. Aihetta on käsitelty paljon Pahan juuret -sarjassa.

   Nykyään elämässäni on todella vähän ihmisiä. Hyvin vähän kavereita, eikä yhtään sukulaista tai perheenjäsentä. Mutta toisaalta elämässäni ei ole tällä hetkellä yhtään epätervettä suhdetta. Se on johtanut elämänlaadun paranemiseen.

   Poista
  18. Voi olla niinkin, että tuo on omassa päässäni. Että näen sellaisia halveksunnan merkkejä, joita ei todellisuudessa ole. Viittasin äitini vanhempiin. He ovat sietäneet minulta todella paljon. Isäni oli (ja on) aika lailla kelvoton, mutta minun äitini tunsi vastuunsa ja hankkiutui hänestä eroon, mikä ei kuitenkaan estänyt häntä tekemästä monenlaista kiusaa, vaikka sitten matkan päästä. En usko, että hän halusi tarkoituksella satuttaa minua. Äitini (ja isovanhempieni) kiusaaminen oli hänelle se prioriteetti numero yksi, johon hän käytti kaikkia tarjolla olevia keinoja, mukaan lukien minua. Omassa päässäni kuvio vääntyi usein sellaiseksi, että "pahis" olikin äitini, joka yritti suojata minua. Lapsihan uskoo sitä, mitä haluaa kuulla. Ja kun kasvatusvastuusta ei ole hajuakaan, lapselle voi sanoa juuri sitä, mitä lapsi haluaa kuulla. Nyt kun muistelen, niin olen nähnyt häntä viimeksi kolme vuotta sitten. Ei varmaan ymmärtänyt, että se mikä menee läpi 7-vuotiaalle ei mene läpi 22-vuotiaalle. Olen ajatellut, että jos haluaa ottaa yhteyttä, ensimmäisenä on vuorossa anteeksipyyntö. Ei ole moista kuulunut eikä pidäkään, hän kun ei ole omasta mielestään tehnyt mitään.

   Poista
 57. Russell Brand: So, It’s Over Then

  https://rumble.com/v3l29vd-so-its-over-then.html

  VastaaPoista
 58. Hieno video lännen "It's not about Nato" -valheesta:

  https://twitter.com/ivan_8848/status/1709146534074302648

  VastaaPoista
 59. "Vaara tuli lähivesille – Suomen valmiutta ja Naton kärsivällisyyttä testataan"

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/paakirjoitus/9bb830d4-5b4d-4859-a9d3-f51370b2906c

  Pääkirjoitus käsittelee vaurioitunutta kaasuputkea:

  "Rajussa myrskyssä sattunut ankkuroitumiseen liittynyt vahinko on edelleen mahdollinen, vaikka sitä on vaikea uskoa todeksi. Niin vahvasti putken vahingoittaminen Venäjän hybridivaikuttamiselta tuntuu."

  Tuntuu.

  VastaaPoista
 60. Sanni Berg: Azov

  https://kanto.media/2024/01/24/azov/

  VastaaPoista
 61. Sanna Marin sai töitä Ukrainasta

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/41068f2d-1fe0-4178-a0e7-faab1dafb75b

  "Ukrainan presidentin kanslia järjesti eilen tiistaina ensimmäisen perustavan kokouksen uudelle työryhmälle, joka käsittelee Ukrainan turvallisuutta ja euroatlanttisia suhteita. Presidentin kanslia tiedotti tapaamisesta tiistai-iltana.

  Työryhmään kuuluu useita merkittäviä henkilöitä, mukaan lukien entinen Suomen pääministeri Sanna Marin (sd), Britannian entinen pääministeri Boris Johnson ja Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton.

  Työryhmän päätavoitteena on Volodymyr Zelenskyin kanslian mukaan kehittää systeeminen näkemys Ukrainan integroitumisesta euroatlanttiseen turvallisuusalueeseen alueellisen ja globaalin turvallisuuden avaintekijänä."

  VastaaPoista
 62. "The EU is considering sanctions against @TuckerCarlson for interviewing Putin. This is little more than an admission that they have been lying about everything regarding Ukraine.

  The narrative is about to fully collapse & they are terrified.

  God bless Tucker & free speech."

  https://twitter.com/RealCandaceO/status/1755235595222122772

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tucker Carlson Interview With Putin DROPS TONIGHT, Media Declares Carlson PUBLIC ENEMY NUMBER ONE

   https://www.youtube.com/watch?v=5VYDsb23mkU

   Poista
  2. PJW: It's here.

   https://www.youtube.com/watch?v=w8uqnPil9Bs

   Poista
  3. "Mediakatsaus suhtautumisesta valtionpäämiesten haastatteluihin, Putiniin ja totuuteen.

   #putinhaastattelu #satiiri"

   https://twitter.com/MediaKanto/status/1755671816490688600

   (video)

   Poista
  4. Tucker Carlson: Ep. 73 The Vladimir Putin Interview

   https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1755734526678925682

   Poista
  5. Tästä syystä kohujuontaja Tucker Carlson oli Putinille unelmien haastattelija – "Kuin kissa kermakupin äärellä"

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tasta-syysta-kohujuontaja-tucker-carlson-oli-putinille-unelmien-haastattelija-kuin-kissa-kermakupin-aarella/8875674

   Jutun mukaan Carlson on rasisti ja salaliittoteoreetikko. Hänestä ei käytetä termiä 'toimittaja' vaan sanaa 'juontaja'.

   Kyllä ottaa koville, kun oma propaganda ei enää pärjää oikealle journalismille. Haastattelulla on tällä hetkellä Twitterissä yli 124 miljoonaa näyttökertaa. Youtubessa yli 6 miljoonaa katselua.

   Poista
  6. Suomennettua: Tucker Carlsonin Vladimir Putin haastattelu

   https://kanto.media/2024/02/09/suomennettua-tucker-carlsonin-vladimir-putin-haastattelu/

   Poista
  7. Tucker Carlson's First Discussion Since Putin Interview | World Government Summit 2024 Full Panel

   https://www.youtube.com/watch?v=mMXikZM_O80

   Ihan hyviä pointteja.

   Huomasin muuten, että "World Government Summit" on vaihtanut nimensä. Nyt se on "World Governments Summit". Mielenkiintoinen muutos.

   Poista
 63. Putinilla yllättävä suosikki Yhdysvaltain presidentiksi

  https://www.suomenmaa.fi/uutiset/putin-sanoo-etta-soisi-bidenin-jatkavan-yhdysvaltain-presidenttina/

  "Jo silloin kun tapasin Bidenin kolme vuotta sitten, ihmiset puhuivat hänen kykyjensä heikkenemisestä. Itse en nähnyt mitään sellaista, Putin, 71, jatkoi."

  Putin on huumorimiehiä.

  Mutta missä ovat nyt otsikot "Bidenin äänestäjät pelaavat Putinin pussiin" tai "Bidenia äänestävät ovat Putinin hyödyllisiä idioootteja"?

  VastaaPoista
 64. Kanto: Andrew Bridgen tapasi Venäjän suurlähettilään – Pyrkiikö Venäjä tällä tavoin rauhaan, koska länsi ei kuuntele?

  https://kanto.media/2024/03/15/andrew-bridgen-tapasi-venajan-suurlahettilaan-pyrkiiko-venaja-talla-tavoin-rauhaan-koska-lansi-ei-kuuntele/

  VastaaPoista
 65. "Footage of Boris Johnson's speech to Nazi Azov fighters exists elsewhere on the internet.

  In fact, it was published by the Ukrainian government @U24_gov_ua.

  The difference is that their version cut out the parts where Johnson praised Azov.

  I wonder why."

  https://x.com/RealAlexRubi/status/1793747509891998051

  (video)

  VastaaPoista
 66. Yle: Suomi-rockin isähahmon Venäjä-kannanotot järkyttävät

  https://www.verkkouutiset.fi/a/yle-suomi-rockin-isahahmon-venaja-kannanotot-jarkyttavat/

  On se järkyttävää, kun jollain on eri näkemys kuin NPC-joukkoihmisillä.

  VastaaPoista
 67. Maailmankuulun asiantuntijan järisyttävä paljastus Ukrainan ja Venäjän kriisistä | Jeffrey Sachs

  https://www.youtube.com/watch?v=cHVrSIpOjfc

  Kuvauskentästä: "Jos haluat tietää Venäjän ja Ukrainan kriisin todelliset juurisyyt ja miksi sota alkoi, katso tämä haastattelu. Piers Morgan haastattelee maailmankuulua amerikkalaista taloustieteen professoria Jeffrey Sachsia, joka paljastaa syyt sodan taustalla. Sachs on useaan kertaan nostettu maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten listalle, joten hänen tietonsa ovat ainutlaatuisia. Hän jakaa järisyttävää informaatiota konfliktin todellisista syistä, joita et varmasti kuule läntisistä valtamedioista. Tieto on myös ratkaisevan tärkeää Suomen turvallisuuden ja tulevaisuuden kannalta. Video on tekstitetty suomeksi."

  VastaaPoista