maanantai 21. maaliskuuta 2016

Astro-teologia - osa 31: Aamen


Oletteko koskaan ihmetelleet miksi kristittyjen (ja muiden monoteistien) rukoukset päätetään sanalla "aamen"? Mitä se tarkoittaa?

Jos kysyt asiaa kritityltä papilta, saat vastaukseksi ekosoteerisen selityksen: Se tarkoittaa "totisesti", "niin olkoon" tai "tämä on tosi". 

Aina löytyy joku sopivan harmiton eksoteerinen selitys, jolla peittää esoteerinen totuus tavalliselta kansalta. Aamen-termin esoteerisesta tasosta kirkko vaikenee, koska se olisi liian selkeä osoitus siitä, että kristinusko on todellisuudessa Aurinko-kultti. Toisaalta se olisi myös liian selkeä osoitus siitä, että kristinusko pohjautuu hyvin pitkälti druidismiin - omalla korruptoituneella tavallaan.

Kun atonistit loivat kristinuskon, sen teologinen pohja otettiin druidismista. Milesialaisten aatelisten valtakeskuksessa, Britteinsaarilla, uusi uskonto oli mahdollista myydä tavalliselle kansalle vain jos se muistutti sopivassa määrin heille entuudestaan tuttua druidismia. Parhain esimerkki tästä on Jeesus-myytin kopiointi druidistisesta Esus-jumalasta. Kristinuskoon vakiintunut termi aamen on toinen hyvä esimerkki.

Aamen viittaa Egyptissä vaikuttaneen druidistisen koulukunnan auringonjumala Ameniin (Amen Ra, Ammon, Amun) ja tarkoittaa aurinkoa. Vaikka amenistit olivat olleet Aton-kultin kantaisä faarao Akhenatonin aikakaudella atonistien verivihollisia, se ei estänyt myöhempiä atonisteja käyttämästä tätä aurinkoon viittaavaa termiä omassa teologiassaan. Atonisteille kristinuskon luomisen motiivit oli enemmän poliittisia kuin hengellisiä.


Auringonjumala Amen


Esoteerisella tasolla termi aamen tarkoittaa "läntinen" tai "lännenpuoleinen". Tällä viitataan läntisessä horisontissa olevaan ilta-aurinkoon, joka päivän päätteeksi "kuolee" tai "laskeutuu manalaan". Tästä syystä aamen lausutaan juuri rukouksen lopussa. Kun päivä päättyy - aamen. Kun rukous päättyy - aamen.

To this very day Christians end prayers with the word Amen. This word is Egyptian for sure, and refers to ancient sun god Amen Ra, worshiped at Thebes. Interestingly, however, the word Amen (from Amentet) meant "Western" or "Western side." - Michael Tsarion (Irish Origins of Civilization, vol 1)

Aamen voi tarkoittaa myös sanoja "piilotettu", "varjojen maa", tai "manala". Kaikki viittaavat laskevan auringon symboliikkaan.

Termillä aamen on myös toinen taso. Kristillisissä rituaaleissa sana lausutaan muodossa "ah-men", mikä poikkeaa egyptiläisen Amen-jumalan nimen lausumisesta (ˈɑːmən). Muodossa "ah-men" lausuttu aamen viittaakin kuuhun ja muinaiseen egyptiläiseen kuun jumalaan Aah. Kristinuskon kuusymboliikasta enemmän kirjoituksessa Kuu-kultti.


Kuun jumala Aah


Tämä historiallinen tausta paljastaa esimerkiksi Isä Meidän -rukouksesta mielenkiintoisen symbolisen tason. Rukous alkaa sanoilla "Isä meidän", joilla viitataan aurinkoon (sen isäpersoonaan), ja päättyy sanaan "aamen" ("ah-men"), jolla viitataan kuuhun. Aurinko ja kuu - vastakohtien yhdistyminen - esoteerisen symboliikan yksi keskeisistä teemoista. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Vastakohdat.


Vastakohdat aurinko ja kuu vapaamuurarisymboliikassa


7 kommenttia:

  1. Onko kuukultti nautintoja painottava kultti?

    Jotenkin tuo Aah jumalan nimi tuo mieleen, että siinä voitaisiin harjoittaa ruumiin nautintoja, joiden jälkeen huulilta pääsisi huokaus Aah...

    Etenkin kun sarjakuvakirjallisuudessa sitä viljellään hyvinkin paljon. Lienee kuukultin kannattajat voimissaan noitavainoista huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian monimutkainen asia käsiteltäväksi kommenttiosioissa. Suosittelen perehtymään Michael Tsarionin videoluentoon Female Illuminati, joka on nykyään saatavilla Unslaved-sivuston premium jäsenille.

      http://unslaved.com/category/unslaved/premium-members/

      Poista
  2. sellainenkin vielä, kun satun ajelemaan useasti Odd Fellows järjestön kokoontumistilojen ohi ja useimmiten sen parkkipaikka on tyhjää täynnä, kunnes kerran täydenkuunaikkaan ajoin siitä ohi ja parkkipaikka pullisteli autoja. Lieneekö heidän kokoontumisilla yhteyttä kuunkiertoon?

    VastaaPoista
  3. Mitä näille voi vastata, jotka perustelevat sanojen alkuperän heprean kielellä ja kiistävät tämän antamasi selitysmallin? Kuten Jeesus, aamen jne. Että Kuolleenmeren kääröt todistavat ja silleen. Itse uskon, että atonistit ovat voineet laatia/väärentää ihan kaikki kirjoitukset mitä mistään on ikinä löydetty. Jos kerran aivan kaikki muukin tässä maailmassa on väärennetty ja valehdeltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama kuin kysyisit, että mitä voi vastata piikkiuskovaiselle, joka väittää koronapiikkien olevan tehokkaita ja turvallisia.

      Ei kannata tuhlata aikaansa aivopestyjen kanssa väittelyyn. Sen ohjelmoinnin läpi on mahdotonta päästä.

      Poista
  4. Pelkäsinkin että vastaat noin. Elättelin silti toiveita..

    VastaaPoista