keskiviikko 10. marraskuuta 2021

Nefertiti


Viisiosaisen Tornio-trilogian neljännessä osassa esitellään Arvo Siikamäen vuonna 1996 valmistunut veistos Nefertiti. Patsaasta ei löydy juuri mitään tietoja, ainoastaan Tornio Atlaksen muutama lause:

Kuvanveistäjä Arvo Siikamäki käyttää materiaalinaan pronssin ohella marmoria ja graniittia. Veistosten aiheena on usein istuva tai makaava naishahmo. Hän pyrkii muodon yksinkertaistamiseen ja käsittelee pintaa siten, että käytetyn materiaalin erityispiirteet tulevat esiin. Nefertiti tarkoittaa ”kaunis ihminen on saapunut”.


Nefertiti


Kovin ollaan niukkasanaisia tämän veistoksen suhteen. Kerrotaan kyllä mitä nimi Neferititi tarkoittaa, mutta ei mainita mitään siitä kuka hän oli. Voisikohan se johtua siitä, että halutaan välttyä kiusallisilta kysymyksiltä? Onhan se on hieman erikoista, että Suomen lappiin on pitänyt pystyttää veistos egyptiläiselle kuningattarelle. Joku saattaisi hieman ihmetellä tätä valintaa, ja esittää kysymyksen: Miksi juuri Nefertiti? 


Nefertiti Berliinin Neues Museumissa


Jos ymmärtää jotain historiasta, ja siitä mikä merkitys Nefertitillä on atonistiselle "Eliitille" ja vapaamuurareille, asiassa ei ole mitään ihmeteltävää. Nefertiti on "Eliitille" tärkeä hahmo, koska hän oli Aton-kultin kantaisä faarao Akhenatonin puoliso. Akhenatonista enemmän kirjoituksissa Hyksos-kuninkaat ja Mooses ja sarvet. Jos Aton-kultin yhteys vapaamuurareihin ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan kirjoitussarjaan Aton-kultti.


Akhenaton ja Nefertiti Atonin säteiden alla


Nefertiti tunnetaan myös siitä, että hän oli Akhenatonin tyttären, Meritatenin, äiti. Meritaten tunnetaan myös nimellä Scota, joka on alkuperä sanalle Scotland. Esimerkiksi vapaamuurarien Scottish Rite (skottilainen riitti/riitus) viittaa Skotlantiin vain eksoteerisella tasolla. Esoteerinen taso viittaa juuri Scotaan. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Milesialaiset.

"After the fall of Akhenaton (1400 BC), Scythian-Hyksos-Atonists made their way Westward to later invade Spain and Ireland. These conquerors - known in Irish mythology as the Milesians - were responsible for the destruction of the Druids. One of their elite members was Atonist Princess Meritaten, daughter of Akhenaton and Nefertiti. She was also known as Scota, a name derived from Scuti or Scut, by which Scythians were originally known. After the Milesian-Atonist invasion, Ireland was given the name Scota. Later, the Irish took their princess's name to Scotland ("Land of Scota" or "Land of the Scots or Scythians"). The Scythian-Hyksos-Atonists were none other than the "Israelites" and "Judites" of the Old Testament. A study of their symbolism leaves us in no doubt of this." - Michael Tsarion (Irish origins of civilization)


Meritaten / Scota


3 kommenttia:

 1. Voisiko MERITATEN olla merikansan eli suomenkielen murteella Mereltä tullut.
  Mitä tarkoitti muinaisegyptin kielellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Her name means "She who is beloved of Aten".

   https://en.wikipedia.org/wiki/Meritaten

   Mutta... Kyllähän sana "mer" ihan tunnetusti tarkoitaa merta.

   https://etymologeek.com/fra/mer/16780001

   Joten mistäs sitä tietää mitä kaikkea tuo nimi on tarkoittanut.

   Poista
 2. Raplh Ellisillä mielenkiintoinen näkemys. Akhenatonin ja Nefertitin tarinassa on paljon samaa Aatamin ja Eevan tarinan kanssa.

  https://www.youtube.com/watch?v=BkSkUZMEjJU

  VastaaPoista