tiistai 4. huhtikuuta 2023

Aton-kultti - osa 38: Nato ja yhteinen pyrkimys rauhaan


Ilta-Sanomat valistaa lukijoitaan Naton lipun symboliikasta:


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009498545.html


Toimittaja Heini Särkkä tarjoilee lukijoilleen symboliikan uskottavalta kuulostavan eksoteerisen tason:

"NATON lippu on tummansininen ja sen keskellä olevasta valkoisesta kompassiruususta leviää neljä valkoista viivaa. Lipun sininen väri kuvaa Atlanttia, sillä Nato on Pohjois-Atlantin puolustusliitto. Kompassineulat kuvaavat jäsenmaiden yhteistä pyrkimystä rauhaan. Ympyrä symboloi yhtenäisyyttä."

"–Nelisakarainen tähti edustaa kompassia, joka pitää meidät oikealla, rauhan tiellä. Ympyrä edustaa yhtenäisyyttä, joka sitoo yhteen Naton 14 (jäsen)maata, ensimmäinen Naton pääsihteeri lordi Ismay, eli Hastings Ismay kuvaili lipun symboliikkaa Naton verkkosivujen mukaan."


Kompassineulat kuvaavat jäsenmaiden yhteistä pyrkimystä rauhaan? Kyllä kyllä... Natohan on oikein tunnettu siitä, miten se jatkuvasti pyrkii rauhaan vähän joka puolella maailmaa. Muistatteko miten kovasti Nato pyrki 1999 rauhaan tappamalla serbialaisia siviilejä? Entä muistatteko miten Nato vei rauhaa Afganistaniin pari vuotta myöhemmin? Tai entäs se Libyan pommittaminen? Se vasta olikin upea näytös pyrkimyksestä rauhaan. Kyllä nyt libyalaiset ovat tyytyväisiä, kun heidän valtiostaan tuli niin rauhallinen. Oikein sellainen rauhan tyyssija.Viimeisin näyte Naton rauhanpyrkimyksistä on proxy-sota Ukrainassa, jossa Naton tukema, kouluttama ja aseistama Ukrainan armeija (johon kuuluu runsaasti natseja) pommitti Itä-Ukrainan siviilikohteita 2010-luvulla sillä seurauksella, että YK:n raportin mukaan alueella kuoli tuhansia siviilejä.

Miten ihanaa, että meillä on maailmassa tällainen rauhalle omistautunut sotilasliitto! Ja onneksi Suomi pääsi siihen mukaan! 


Naton proxy-joukot Ukrainassa


Luonnollisesti tässä IS:n jutussa ei kerrota Naton lipun esoteerisesta symboliikasta mitään. Tosiasiassa lipun symboliikka viittaa vapaamuurareihin ja Aton-auringonjumalaan. 

Kuten jutussa kerrotaan, nelisakarainen tähti edustaa kompassia. Kyse on sanaleikistä. Englanninkielinen compass tarkoittaa kompassin lisäksi vapaamuurarilogosta tuttua harppia. Aihetta on käsitelty aiemmin kirjoituksessa Kompassitori. Lipun sininen väri viitannee vapaamuurarien alkuperäiseen kolmiasteiseen järjestelmään. Nykyään kolmea alinta astetta kutsutaan nimellä sininen loosi (blue lodge).


"Square and compass"


Sininen loosi tarkoittaa kolmea alinta astetta, jotka olivat vapaamuurariuden alkuperäiset asteet.


Lipun kompassi on muotoiltu niin, että se muistuttaa aurinkoristiä. Sana NATO on anagrammi sanalle ATON. Egyptiläisen Aton-auringonjumalan merkityksestä "Eliitille" enemmän kirjoituksessa Hyksos-kuninkaat ja kirjoitussarjassa Aton-kultti.


Aurinkoristi


Faarao Akhenaton palvomassa Aton-auringonjumalaa


Natolla on muuten aika erikoinen historia. Tiedättekö kuka oli Adolf Heusinger


Nato-kenraali Adolf Heusingerillä oli pitkä kokemus rauhan puolustamisesta. Hitlerin palveluksessa hän vei rauhaa mm. Puolaan, Tanskaan, Norjaan, Ranskaan ja Hollantiin.


2 kommenttia:

 1. "Jukka sai kaverinsa kanssa päähänpiston uimahallissa: Nyt hänellä on näyttävä Nato-tatuointi"

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e623bcdd-9cf8-4368-9757-c6736afdb53e

  Psykoosipotilaat taas ottamassa vähän tatuointeja.

  VastaaPoista
 2. Markus Mustajärvi kylmää kyytiä nato mielipiteista.

  https://naapuriseura.fi/markus-mustajarvi-kylmaa-kyytia-nato-mielipiteista/

  VastaaPoista