maanantai 10. huhtikuuta 2023

Liisa Väisänen - kaasuvalotuksen mestari


Ilmeisesti liian moni on alkanut kiinnittää huomiota julkisten paikkojen esoteeriseen symboliikkaan, joten Iltalehti näki tarpeelliseksi tehdä asialle jotain. Syntyi toimittaja Eevi Karvisen juttu, jossa koko kansan suosikkisymboliikka-asiantuntija Liisa "vapaamuurarit ei käytä silmää" Väisänen antaa mainion demonstraation mestariluokan kaasuvalottamisesta.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c0e046b9-0266-4d20-85c3-4c8d870b18ca


Ensimmäisenä käsitellään Elias Lönnrotin patsas. Väisänen mainitsee patsaan pyramidimuodon, ja sanoo: "Esoteriikasta kiinnostuneet näkevät pyramidin muodon antavan voimaa."

Vai niin. Että asialla ei ole mitään tekemistä vapaamuurarisymboliikan kanssa? 



Vapaamuurarisymboliikkaa: pyramidi


Vapaamuurarisymboliikkaa: pyramidi


Jännä juttu, että tämä Suomen symboliikan ykkösasiantuntija ei kuitenkaan mainitse Lönnrotin patsaan tarot-symboliikasta mitään. Minkähän takia? Sinne patsaan sivulle on kuitenkin piilotettu hyvin mielenkiintoisella tavalla piilokuva, jossa on tarotin Paholainen. Jotenkin voisi olettaa, että tämä olisi lukijoille kiinnostavaa tietoa. Mutta ei, ei mitään mainintaa tästä. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Lönnrotin patsas.


Lönnrotin patsas sivulta. Ylösalaisin käännetty kuva paljastaa Paholaisen kasvot. Kiinnittäkää huomiota otsalla olevaan käänteiseen pentagrammiin.


Seuraavaksi jutussa puhutaan pöllöistä. Väisänen tietää kertoa, että kyseessä on viisauden symboli. Mitä hän jättää kertomatta on se, että pöllö on ollut jo yli 200 vuotta Illuminatin symboli. Väisänen ei myöskään kerro mitään Athene/Minerva-jumalattaresta, joka on eräänlainen Illuminatin suojelijajumalatar ja muutenkin tärkeä hahmo atonistiselle "Eliitille". Aiheesta enemmän kirjoituksessa Ateena ja Athene.



"On 1 May 1776 Weishaupt and four students formed the Perfectibilists, 
taking the Owl of Minerva as their symbol." - Wikipedia


Vapaamuurarisymboliikkaa: Pöllö


Väisäsen kaasuvalotus pääsee oikein kunnolla käyntiin, kun huomio kiinnittyy vapaamuurarisymboliikasta tuttuun kaikennäkevään silmän. Juttuun valittu näkökulma antaa ymmärtää, että vain hupsut salaliittoteoreetikot väittävät sen liittyvän jotenkin salaseuroihin tai salaliittoihin. Väisänen jatkaa siitä mihin vuonna 2019 jäi, kun hän väitti Merkkien salat -ohjelmassa, että kaikennäkevä silmä ei ole vapaamuurarisymboli. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Merkkien salat: Kolmio.




"Salaliittoteoreetikot ovat ikään kuin halunneet nostaa sen esille toisessa mielessä." 

Vai niin. Vai olisiko kuitenkin niin, että symboliikkaa tuntevat vain yksinkertaisesti tuovat tosiasioita esiin? Kaikennäkevä silmä on hyvin tunnettu vapaamuurarisymboli, jota vapaamuurarit tunkevat vähän joka paikkaan - erityisesti heidän hallitsemassa viihdeteollisuudessa. Silmän symboliikasta enemmän kirjoituksessa Silmän ja käärmeen alkuperä.






Erika UMK:ssa


Heikelä syndrooma: kaikennäkevä silmä


Karppi: kaikennäkevä silmä


Sitten Iltalehden juttu saa vihdoin sanottua sanan vapaamuurarit. Jutussa esitellään Lönnrotinkatu 3:n sisäänkäynti, josta löytyy vapaamuurarilogosta tutut harppi ja suorakulma. Kuitenkin Väisänen on sitä mieltä, että asia ei liity mitenkään vapaamuurareihin. 



Jotta kaasuvalotus olisi mahdollisimman tehokas, Iltalehti laittaa heti perään Suomen Suurloosin pääsihteerin kommentit komppaamaan Väisäsen satuja. 



Lopuksi jutussa vielä muistutetaan lukijaa siitä, että kaikki vapaamuurareihin liittyvät salaliittoteoriat ovat vain hullujen foliohattujen juttuja. 



Näin hienosti saatiin kaasuvalotettua Iltalehden lukijoita ikävästi huomiota saaneesta aiheesta. Mainitsematta tosin jäi Senaatintorin Aleksanterin patsaan jalustapatsaaseen piilotettu vapaamuurarilogo ja lukuisat Helsingin tarot-patsaat. Mutta mitäs pienistä. 


Aleksanterin patsaan jalustapatsaassa on taitavasti piilotetut harppi ja suorakulma


3 kommenttia:

  1. " Heikki Hakala kertoo että salaiset valtapyrkimykset ovat itse asiassa ristiriidassa vapaamuurarien aatteen kanssa"
    Sanoo mies, joka tulee hierarkkisesta salaseurasta johon kuuluu poliiseja, tuomareita, kirkonmiehiä, yritysjohtajia ynnä muita ihmisiä juurikin valtaa toisten ihmisten yli käyttävistä organisaatioista. Jos vapaamuurarit on niin harmiton herrakerho, mitä salattavaa heillä voisi olla? Jo pelkkä ajatus siitä, että jokin tieto ei kuuluisi kaikille ihmisille vaan esim. vapaamuurareille on syrjivä ja johtaa yksien perusteettomaan valtaan toisten yli. Koko juttu on huono vitsi.

    VastaaPoista
  2. Liisa Väisänen taas vauhdissa:

    https://twitter.com/MKartesalo/status/1699055786373316884

    (video)

    Todellinen asiantuntija! Onkohan Liisa Tavistockin "kouluttama"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesukarhu mesimäyrä ovat vihasymboleja....pälä pälä lässyn lässyn. Miten helvetissä pesukarhu liittyy mesimäyrään? Ai niin joku puolisokea idiootti näki Junnilan krakassa mesimäyrän joka olikin pesukarhu, mutta neljä jalkaa ja karvainen joten tarpeeksi lähellä..kai. molemmathan ovat käytökseltään samanlaisia😭 kummatkin syö ja paskantaa.

      Poista