tiistai 11. marraskuuta 2014

Keisarinnan kiviKeisaninnan kivi -niminen patsas seisoo keskeisellä paikalla Helsingin Kauppatorilla. Tämä patsas on loistava esimerkki "Eliitin" käyttämästä symboliikasta ja siiten miten esoteerinen viesti saadaan piilotettua eksoteerisen kulissin taakse.

Virallinen eksoteerinen kuvaus patsaasta kuuluu näin:
"Keisarinnan kivi on Helsingin vanhin julkinen muistomerkki. Se pystytettiin Helsingin kauppatorille Nikolai I:n puolison saksalaissyntyisen keisarinna Aleksandran ensimmäisen Helsingin-vierailun muistoksi. Venäjän keisari puolisoineen kävi tutustumassa Suomen uuden pääkaupungin keskustan rakennustöihin kesällä 1833.

Muistomerkin keskeinen osa on punagraniittinen obeliski. Sen huipulla on pronssinen maapallo, jonka päällä on Venäjän keisarisuvun symbolina kaksipäinen kotka. Kotkan rinnassa on Suomen leijonavaakuna. Egyptistä peräisin olevaa obeliskia käytettiin Euroopassa jo antiikin aikana muistomerkkien perusmuotona - mm. juhlavissa, historiallisia tapahtumia kuvaavissa veistoksissa sekä hautamuistomerkeissä. Keisarinnankivi jatkaa 1800-luvun alussa empiren aikana suosittua antikisoivaa perinnettä." - Helsingin kaupungin taidemuseo
Niinkö? Hmm... Onkohan ihan näin?

Aloitetaan patsaan pystyttämisen syystä. Siis että keisarin puoliso kävi Helsingissä ja sen vierailun muistoksi haluttiin pystyttää patsas?

Oikeasti?

Mietitäänpä tätä tarinaa hetki. Kuinka uskottavalta tämä tarina kuullostaa? Kuinka usein patsaita pystytetään tuollaisista syistä?

Kun patsaan pystyttämisen syyt kuullostavat näin oudoilta, patsaan symboliikkaa on parempi tutkia tarkemmin. Löytyisiköhän sieltä mahdollisesti se oikea syy?

Koska patsaan obeliski-muoto on niin selkeä, sitä ei eksoteerisessa selityksessä ole edes yritetty peitellä. Sen sijaan on yritetty selitellä, että "tämä nyt on tälläinen ihan yleinen tapa laittaa näitä obeliskeja eikä eikä siihen nyt tarvitse enempää kiinnittää huomiota, vaikka nyt onkin Egyptiläinen symboli... että tuota..."

Niinpä niin. Kyllä kyllä.

Jokainen yhtään vapaamuurareiden symboliikkaan perehtynyt tietää, että jos näkee muistomerkissä tai patsaassa obeliskin, katsoo vapaamuurareiden teosta. Vapaamuurariuden juuret ovat muinaisessa Egyptissä, joten heillä on pakkomielle pystyttää obeliskeja ympäri maailman. Aikoinaan vapaamuurarit kävivät jopa varastamassa Egyptistä alkuperäisiä valtavia obeliskeja, ja veivät niitä heille tärkeisiin vallan keskuksiin. Kuuluisia obeliskeja löytyy mm. Washingtonista, Pariisista, Lontoosta, Vatikaanista ja lukuisasta muusta suurista ja pienistä kaupungeista. Puhutaan siis Egyptiläisistä monumenteista ympäri maailman. Eikö tämä herätä yhtään kysymyksiä?


Washington D.C.

Pariisi - varastettu Luxorista.

Lontoo, "Kleopatran neula" - varastettu Heliopoliista

Vatikaani, Pietarin aukio - varastettu Heliopoliista.

New Yor, Central Park - varastettu Aleksandriasta


Palataan kuitenkin tähän Kauppatorin pikkuobeliskiin. Patsas on aivan täynnä vapaamuurarisymboleja, jos osaa katsoa tarkkaan. Sen lisäksi, että patsas on obeliski (pylväs), sen päällä on pallo, jonka päällä on kaksipäinen kotka - molemmat tyypillisiä vapaamuurareiden symboleja.

Pylvään päällä oleva pallo on yksi tunnetuimmista vapaamuurarisymboleista.


Pylvään päällä oleva pallo kuuluu vapaamuurarien tunnetuimpiin symboleihin. Vasemmalla oleva kuvaa maata, oikealla taivasta/tähdistöä. Sama maa-taivas-teema on vapaamuurarien logossa: harppi = taivas, suorakulma = maa.


Kaksipäinen kotka on myös erittäin tunnettu vapaamuurarien symboli.


Tyypillinen vapaamuurarien kaksipäinen kotka. Luku 33 viittaa Skottilaisen riitin asteiden lukumäärään.


Toki eksoteerinen selitys, että Venäjän keisarisuvun tunnus on kaksipäinen kotka pitää paikkaansa. Se on totta, mutta tässä patsaassa tuo kotka on joistain ihan muista syistä. Kyseinen symboli on valittu tähän patsaaseen juuri siitä syystä, ettei se viittaisi liian suoraan vapaamuurareihin. Kyse on eräänlaisesta kulissista. "Se on vain keisarillinen kotka." Toisaalta, kaikki monarkiasuvut kuuluvat siihen samaan "Eliittiin", jonka ytimessä vapaamuurarit ovat, joten ei ihme jos vapaamuurarit ja keisarisuku käyttävät symboleissaan samoja teemoja.


Suomen Suuriruhtinaskunnan tunnus. Keisarisuvun kotka, jonka rinnassa Suomen Leijona.


Jos patsaassa olevaa kotkaa katsoo tarkemmin, voidaan nähdä, että tässä tapausessa se ei ole ihan se keisarisuvin versio kaksipäisestä kotkasta, vaan jotain ihan muuta.


"Jupiterin salama"ja seppele.


Tarkempi tarkastelu paljastaa, että kotkan jalat eivät pidä kiinni keisarisuvun monarkian symboleista. Keisarillisella kotkalla on vasemmassa jalassa globus cruciger (pallo, jonka päällä risti) ja oikeassa jalassa valtikka.  Molemmat ovat nimenomaan kuninkaallisia monarkian symboleja. Patsaan kotkalla on vasemmassa jalassa seppele ja oikeassa jalassa ns. Jupiterin salama. Tämä kotka ei ole Venäjän keisarisuvun kotka.

Seppele ja Jupiterin salama - miksi nämä kaksi symbolia? Koska - jälleen kerran - nämä symbolit ovat vapaamuurarien symboleita.Seppele löytyy tyypillisesti loosien logoista. Sillä on oma esoteerinen merkityksensä, mutta se on jo toinen tarina. Jupiterin salama puolestaan viittaa "jumalien kuninkaan" arkkityyppiin. Tunnemme sen mm. nimillä Jupiter, Zeus, Zeus Ammon, Amon ja Baphomet. Tämä arkkityyppi toistuu erityisesti Illuminatin symboliikassa mutta sekin on jo oma tarinansa.


Jupiter / Zeus salamoineen. Salamat aina oikessa kädessä, kuten patsaan kotkallakin.

Zeus Ammon - Zeuksen kasvot, Ammonin sarvet.
Amun / Ammon - sarvipäinen "jumalien kuningas".
Oikealla sarvipäinen Baphomet, vasemmalla kuuluisa vapaamuurari George Washington. Baphometin edustama arkkityyppi on vapaamurareille niin tärkeä, että Washington, yksi kuuluisimmista vapaamuurareista, haluttiin kuvata tässä patsaassa Baphometinä. Sarvia hänelle ei sentään laitettu, mutta asento ja paljas ylävartalo kyllä kertovat mihin tässä viitataan.


Jos lasketaan yhteen kaikki edellä todetut viittaukset vapaamuurareihin, täytyy olla aika naivi uskoakseen patsaan olevan muistomerkki Keisarinnasta ja hänen vierailustaan. Tämä patsas on tyypillinen esimerkki siitä miten "Eliitti" käyttää symboliikkaa julkisissa monumenteissa. Luodaan kaksi eri tasoa, joilla on hyvin erilainen sanoma:

Eksoteerinen, suurelle yleisölle tarkoitettu taso: "Tämä on Keisarinnan vierailun muistomerkki."

Esoteerinen, salaisuuksiin vihityille tarkoitettu taso: "Me olemme vapaamuurareita ja me hallitsemme tätä maata."


1 kommentti:

  1. Merkillinen paasi seisoo ylhäässä yksinäisyydessään Tähti­tornin­vuorella – Nyt asiantuntija selittää juurta jaksaen, mikä on tolpan funktio

    https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009025458.html

    VastaaPoista