keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kehruu ja Metsästys


Päivitetty 6.2.2023.

Helsingin Aleksanterinkatu 13:n julksivulla on Robert Stigellin vuonna 1900 valmistunut veistos Kehruu ja Metsästys. Helsingin kaupungin taidemuseo kertoo:
Julkisivun veistokset laati Robert Stigell. Kehruu ja Metsästys -aiheiset, pronssiinvaletut veistokset kuvaavat kahta puolialastonta naista, joista toisella on käsissään metsästyksessä tarvittavat keihäs ja köysi, toisella villanyytistä figuurin sormien lävitse kehräytyvää lankaa. Veistokset liittyvät talon funktioon liiketalona, käsityöläisyyteen ja elannonhankkimiseen. Toisaalta patsaat ovat aiheeltaan muunnelmia Antiikin taruston jumalattarista Artemiista, joka oli loistava metsästäjä ja kaikkien metsästäjien suojelija sekä Athenesta, käsitöiden ja käytännön taitojen, tieteiden sekä viisauden jumalattaresta.

Stigell oli renessanssin ja siihen liittyvän realismin edustaja Suomalaisessa kuvanveistossa. Pietarissa kivenhakkaajaksi opiskellut ja opintojaan Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa sekä Rooman San Lucan akatemiassa ja Pariisin Ecole des Beaux-Arts:ssa jatkanut taiteilija loi useita julkisivuveistoksia, joista mainittakoon Vanhan ylioppilastalon Ilmarinen ja Väinämöinen sekä Vakuutusyhtiö Kalevan talon Atlantit. 


Kehruu ja Metsästys


Museon esittelykirjoitus on siitä harvinainen, että siinä ei yritetä peitellä patsashahmojen mytologista alkuperää. Esittelyssä jopa myönnetään, että toinen patsaista on Aton-kultin ja erityisesti Illuminatin suosima jumalatar Athene, joka on Atonin mukaan nimetyn kaupungin, Ateenan, suojelijajumalatar. (Athenesta enemmän kirjoituksissa Ateena ja Athene ja Runebergin patsas)

Veistokesen symboliikassa on kuitenkin taso, jota museon esittelykirjoitus ei kerro. Patsaiden välissä oleva koristeellinen reliefi kätkee Atheneen ja Artemikseen liittyvän hienovaraisen vihjeen: Reliefissä on kilpi, jossa on katunumero 13 suuren N-kirjaimen sisällä. (Luku 13 on atonisteille ja vapaamuurareille merkityksellinen luku. Lue: Founding Fathers)


13 ja N - reliefissä on myös todella monta "kolmen ryhmää"


Kreikkalaisten jumalattarien, Athenen ja Artemiin, keskellä oleva suuri N-kirjain on viittaus egyptiläiseen jumalattareen Neith, johon sekä Athene että Artemis osittain perustuvat. Athene oli mm. kudonnan jumalatar. Artemis oli mm. metsästyksen jumalatar. Näitä kahta jumalatarta vanhempi egyptiläinen Neith oli sekä kudonnan että metsästyksen jumalatar.
"Egyptin suistoalueella", Kritias kertoi, "missä Niili jakaantuu suuhaaroihin on piirikunta nimeltä Saitikos. Alueen suurin kaupunki on Sais, josta kuningas Amasis oli kotoisin. Kaupungin suojelusjumalana oli eräs jumalatar, jota egyptiläiset kutsuivat nimellä Neith, helleenit taas Athene. Asukkaat sanoivat olevansa ateenalaisten lämpimiä ystäviä ja jollakin tavoin heidän kaltaisiaan." - Platon (Timaios)


Neith


Neith on atonistiselle "Eliitille" merkityksellinen jumalatar, koska Neith oli atonistien kantaisien, Hyksos-kuninkaiden, hallitsemassa Ala-Egyptissä palvottu jumalatar. Neith oli myös sodan jumalatar, joten ei ihme että hän oli korkeassa arvossa sotaisten Hyksojen keskuudessa.

Neith oli "Red Lady", jonka tunnuksena on punainen väri, kilpi ja kaksi nuolta. "Eliitin" pankkibisnestä pyörittävän Rothschildin suvun nimi on suomeksi "punainen kilpi". Kas kummaa, suvun vaakunassa on punainen kilpi ja nuolia. (Vaakunasta enemmän kirjoituksessa Kokoomus.)


Rothschild-vaakuna: punainen kilpi ja nuolet

Matrix ja "Red Lady" - punaisen jumalattaren teemaa on käytetty monessa elokuvassa

"Minerva (=Athene) is a "rebel" goddess who assisted Prometheus to steal the heavenly fire. Her origin lies with the most ancient Egyptian goddess Neith, the "Red Queen." The red shield and arrows that appear on the Rothschild family crest allude to Neith, who was transmogrified into Pallas-Athena or Minerva." - Michael Tsarion

Illuminatin jäseniä kutsutaan nimellä "Minervals", jolla viitataan Neithiin pohjautuvaan Athene-jumalattareen. Athenen tunnus on pöllö - symboli jota "Eliitti" käyttää hyvin paljon eri yhteyksissä. 

"... the members of the Illuminati referred to themselves as "Minervals," after the goddess Minerva. One of Minerva's mascots was the owl, the bird that hunts at night and sees what is invisible to those who dwell in the light of day."Michael Tsarion

Rothschildin suku ei ole ainoa punaista kilpeä käyttävä porukka. Kyseinen symboli on myös Maltan ritarien tunnus


"The emblem is the symbol of the Order of Malta’s medical and humanitarian activities worldwide. [Tyypillinen eksoteerinen selitys] It is a red shield with a white, eight-pointed cross (as described in Article 242 of the Order of Malta’s Code)." [lähde]


Neithin nimi kirjoitettiin myös muodossa Net, "verkko". Verkkokuvio on osa "Eliitin" symboliikkaa, vaikka se ei symbolina olekaan sieltä tunnetuimmasta päästä.


Verkkokuvio dollarin setelissä


Toisella tasolla verkko kuvaa symbolina myös "vallan verkkoa", eli lukuisista "Eliitin" hallitsemista organisaatioista koostuvaa valtakoneistoa.

Lontoon kuuluisan Freemason's Hall -temppelin sisäänkäynnin pylväiden yläpuolella on paljonpuhuvat kuvat maapallosta, joka on kiedottu verkkoon.


Lontoon Fremason's Hall ja maapallo kiedottuna verkkoon


Neithillä on yhteys vapaamuurareihin myös puolisonsa kautta. Egyptiläisen mytologian mukaan Neithin puoliso oli rakentajien ja käsityöläisten jumala Ptah, joka oli sekä arkkitehti että luojajumala. Hän oli ikään kuin "ensimmäinen vapaamuurari" ja epäilemättä esikuva vapaamuurarien jumalalle, josta he käyttävät nimeä Universumin Suuri Arkkitehti (Great Architect of the Universe). Vapaamuurari Charles Webster Leadbeater kirjoitti kirjassaan Glimpses of Masonic History seuraavasti:

"Ptah was the Master Architect of the Universe, the Holy Spirit who is the Creative Fire of God; He was the celestial worker in metals, and the chief smelter, caster and sculptor of the Gods, the skilful Craftsman by whom the design for every part of the framework of the world was made." - Charles Webster Leadbeater (Glimpses of Masonic History)32 kommenttia:

 1. Sannin pornoo musiikkivideo, red lady symboliikkaa yms.
  https://www.youtube.com/watch?v=nlbEeEMQDts

  VastaaPoista
 2. Pitäisi varmaan vilkaista 1995 vuonna julkaistua leffaa "The Net" vähän uusin silmin. Ainakin trailerissa vilahtaa numerosarja 911 ja lentokoneen törmäys "torneihin" melkein perätysten... Ja vallan verkostahan siinäkin leffassa oli muistaakseni kyse.

  VastaaPoista
 3. Erikoinen musavideo ja myös kyseisen artistin (Chris De Burgh) levyjen kannet on kiinnostavia. https://youtu.be/2h6xe4H4qBA

  VastaaPoista
 4. Oletko vilkaissut rakennuksen julkisivua Mikonkadun puolelta? caduceus... ankkuri... two ladies? https://kummajuttu.fi/wp-content/uploads/2021/05/IMG_5017.png

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tuo vasemmanpuoleinen kannattelee kädellään?

   Poista
  2. Pitää ottaa zoom-kamera vaikka huomenna mukaan kun menen Helsinkiin niin saan paremman lähikuvan.

   Poista
  3. Ja mikä tuo puu on? Onko siinä hedelmiä? Voisiko ne olla appelsiineja, joiden väri on vuosien saatossa haalistunut?

   Poista
  4. Mitä tarkoittaisi, jos ovat appelsiineja? Kiitos :)

   Poista
  5. Mitä "appelsiini" on englanniksi?

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2020/01/aton-kultti-osa-291-historiallinen.html

   Poista
  6. Onko se veneen pienoismalli, mikä sillä on kädessä?

   Poista
  7. Ja se viittaisi kolmannen asteen vihkimykseen? Vai kuolema-riittiin? Kiitos!
   https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/05/kalevala-vainamoisen-veneenveisto.html

   Poista
  8. Muista konteksti.

   https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Giotto_di_Bondone_-_Scenes_from_the_Life_of_Mary_Magdalene_-_Mary_Magdalene%27s_Voyage_to_Marseilles_-_WGA09109.jpg

   https://www.pinterest.com/pin/266416134177029433/

   https://www.pinterest.com/pin/374854368977581331/

   https://thelasttemptationofjohn.files.wordpress.com/2020/12/88c52-saint-mary-magdalene-in-france.jpg?w=1024&h=768

   Poista
  9. Täällä nyt parempia kuvia jotka saa klikkaamalla vielä isommaksi: https://kummajuttu.fi/2021/05/aleksi-13/

   Poista
  10. Kiitos! Todella mielenkiintoinen löytö.

   Vene ja appelsiinit, kuten vähän arvelinkin. Tämän tehneellä taiteilijalla on ollut sellaista esoteerista tietoa, jota ei ihan joka jampalla ole.

   Poista
  11. Wow! Kiitos Prisoner kuvista ja Antero niiden avaamisesta! :) Toivottavasti AaVee teet tästä artikkelin!

   Poista
  12. Mul tuli tosta ihan ummikkona mieleen joku että pohjolan kansan mamma pitää viikinkivenettä ja joku egyptin mamma tulee käärmesauvansa kanssa lyömään kättä päälle :D

   Poista
  13. Ilmeisesti Mikonkadun puolella näitä kuvia oli enemmänkin, tekivät rajulla kädellä remppaa-80 luvun alussa ja purkivat muut, kuvasikohan museovirasto puretut kuvat? Siinähän saattoi olla joku tarina ja säästynyt kuva on osa sitä?

   Poista
  14. Joo, mietin itsekin, että miksi juuri viikinkivene - voisko se jotenkin liittyä siihen käsittämättömään kummallisuuteen, että viikingit jätti Suomen aikoinaan rauhaan, ja joka siis ainakin jossain valossa näyttää liittyvän siihen kuumaan perunaan, että Suomi aikoinaan oli kuningaskunta? Silloinhan toi olisi hyvinkin looginen viikinkiveneen halailu. Mutta joo, tässä menee nyt huolella into taidon edelle, mutta mielenkiintoisia nämä tällaisten kryptojen ratkomisprosessitkin. :D

   Ihan mahtava Aarre Meille kyllä on Antero tietoineen ja taitoineen! Saadaan Suomessa olla kiitollisia hänestä, oltiin sitten aikoinaan kuningaskunta tai ei. :)

   Poista
  15. Mito, olet oikeassa.

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Aleksanterinkatu_13%2C_11%2C_Arkkitehti_Selim_A._Lindqvist%2C_valmistuneet_1900_ja_1907_-_N1746_-_hkm.HKMS000005-km0032su.jpg

   Poista
  16. Vanha poli lönkalla on kanssa mielenkiintoinen, joskus vuonna miekka ja kilpi rakentamassa hotellia sisäpihalle ja remppaamassa vanhaa puolta, löytyy ruutulattiaa, kompassiruusua, pöllö ja itseäänsyövää käärmeveistosta ja varmasti paljon muutakin symboliikkaa etenkin sisätiloista, häivyin maailmalle ennen kuin kohde oli valmis joten en tiedä paljonko niistä säästyi.

   Poista
  17. Tilhi tuossa sivusi todella kuumaa perunaa, eli Suomen historian mustaa aukkoa, extrauutisissa oli aiheesta hyvä juttu (en linkannut kun en tiedä Anteron kantaa 😂), muutaman päivän sisällä ainakin 3 juttua isossa mediassa että täyttä hölynpölyä, puhutaan jostain Messeniuksen tarinoista 1600 luvulta vaikka vanhimmat viitteet ovat parisataa vuotta vanhempia ja vaikka koko juttu olisi legendaa miksi se on niin tuomittavaa🤔
   Mielelläni kuulisin mitä Antero on asiasta mieltä.

   Poista
  18. Suomen historiasta ennen Ruotsin valtaa, asuimmeko maakuopissa naurista järsien vai olimmeko koko skandinaavisen sivistyksen kehto, eli Suomen muinaiset kuninkaat?

   Poista
  19. https://www.extrauutiset.com/suuri-pseudohistoria-keskustelu-suomen-muinaiset-kuninkaat-saagojen-mukaan/

   Jätä julkaisematta, jos on mielestäsi tuubaa 😂

   Poista
  20. Tuo on ihan mielenkiintoinen aihe. Mutta se on niin laaja kokonaisuus, että ei siitä oikein voi lyhyesti mitään kommentoida.

   Poista
  21. On mielenkiintoinen ja laaja, harvassa paikassa sitä käsitellään sotkematta Bockin horinoita aiheeseen😂 en tiedä liittyykö mitenkään tähän aikaan mutta suomalaisessa geeniperimässä on vahvasti irlantilaista geenistöä ja Irlanti oli toiseksi viimeinen "valkoinen" alue Euroopassa Suomi se viimeinen , olisiko iirit pakanneet tavarat paattiin ja suunnanneet kohti sitä paikkaa minne atonistit eivät vielä olleet ehtineet asettua?

   Poista
 5. Kummajuttu-blogiin on nyt lisätty kuvia myös Aleksin puolen teoksista: https://kummajuttu.fi/2021/05/aleksi-13/

  VastaaPoista
 6. Päivitettty: Lisätty Ptah-osuus.

  VastaaPoista