tiistai 10. syyskuuta 2024

Kolovrat ja kaksoisstandardit


Valtamediassa on viime päivinä oltu huolissaan venäläisistä uusnatseista, jotka ryhtyvät valvomaan Suomen ja Venäjän välistä rajaa. Uutisesta on saatu otsikoita, joilla pyritään luomaan pelkoa Suomea uhkaavista natseista. 


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venajan-uusnatsitaustaiset-joukot-partioivat-suomen-rajan-lahella-tasta-on-kyse/9004872


Kyse on natsismiin kallellaan olevasta Rusitsh-rymästä, joka käyttää logossaan kahdeksansakaraista kolovrat-hakaristiä. Kyseinen hakaristiversio on tunnettu natsisymboli sekä Venäjällä että Ukrainassa.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Rusit%C5%A1-ryhm%C3%A4


https://reportingradicalism.org/en/hate-symbols/movements/modern-racist-symbols/kolovrat


Samainen kolovrat-symboli tuli tunnetuksi myös vuosi sitten syksyllä, kun Iltalehti teki sympatiakirjoituksen Ukrainassa haavoittuneesta suomalaistaistelijasta. Jutussa julkaistiin kuva, jossa Ukrainan puolella sodassa taisteleva suomalaissotilas käyttää rinnassaan uusnatsien kolovrat-hakaristiä.



Näin se kaksoisstandardien päälle rakennettu propaganda toimii. Kun Venäjän puolella on natseja, niistä kirjoitetaan paheksuvasti, ja luodaan uhkakuvia. Kun Ukrainan puolella on natseja, heistä kirjoitetaan ylistäviä sankaritarinoita. Näin voidaan toimia, koska suurin osa suomalaisista on saatu uskomaan valheeseen, että Ukrainassa ei ole natseja, ja että väitteet niistä ovat vain Venäjän valheellista propagandaa. 


Toimittaja Jussi Nurminen Ylellä 25.9.2023.


"Ei siellä mitään natseja ole! Venäjän propagandaa!"


Mutta osataan tämä kaksoisstandardien käyttö siellä Venäjälläkin. Onhan se Venäjän valtiojohdon kannalta melkoisen tekopyhää arvostella Ukrainaa sen natsiliikkeestä, ja samaan aikaan tehdä itse yhteistyötä venäläisten uusnatsien kanssa. Mutta näinhän se vallanhimoisten poliitikkojen peleissä aina menee - pata kattilaa soimaa.


"Ei sympatiaa natseille! Paitsi niille meidän kannalta hyödyllisille natseille."
https://tass.com/politics/1747095


Lue myös:

2 kommenttia:

  1. Myös Yle osallistuu tähän pelonlietsontaan:

    "Aseistettu uusnatsiryhmä tuli Suomen rajan tuntumaan Venäjällä – väittävät valvovansa rajaa"

    https://yle.fi/a/74-20110551

    VastaaPoista
  2. Agendan läpiviemiseksi kriittisellä hetkellä (sota) kelpaa kaikki resurssit, myös uusnatsit. Hyödylliset idiootit ja koko aate voidaan canceloida sitten myöhemmin.

    VastaaPoista