lauantai 30. syyskuuta 2023

Yaroslav Hunka ja Ukrainan sankarit


Jatkoa kirjoitukselle Azov ja musta aurinko.

Viime viikolla Kanadan parlamentissa nähtiin erikoinen näytelmä. Justin Trudeau ja kumppanit olivat kutsuneet rahankerjuureissulla olevan presidentti Volodymyr Zelenskyn parlamentin vieraaksi. Samassa tilaisuudessa parlamentin puhemies kertoi, että yleisöön on pyydetty Kanadassa asuva suuri ukrainalainen sotasankari Yaroslav Hunka, joka puhemiehen sanojen mukaan "taisteli venäläisiä vastaan Ukrainan itsenäisyyden puolesta" jo toisessa maailmansodassa. Koko parlamentti nousi ylös osoittamaan suosiotaan - kahdesti. Puhemies kutsui Hunkaa sekä kanadalaiseksi sankariksi että ukrainalaiseksi sankariksi. Alla lyhyt video episodista:



Sitten ikävä totuus paljastui. Kävi ilmi, että Hunka oli natsi. Siis ihan oikea natsi, eikä mikään Perussuomalaisten äänestäjä.

Yaroslav Hunka palveli toisen maailmansodan aikana ukrainalaisessa natsiyksikössä, joka tunnettiin nimellä 14th Waffen Grenadier Division of the SS. Kyseinen yksikkö teki sodan aikana lukuisia ihmisoikeusrikoksia. Yksi törkeimmistä rikoksista oli Huta Pieniackan verilöyly, jossa tapettiin satoja siivilejä hyvin brutaalilla tavalla. Puhutaan siis A-luokan ihmishirviöistä.

Yksikkö tunnetaan myös nimellä Galician Division, ja sen tunnuksena on keltainen leijona sinisellä pohjalla. Suomalaisten näkökulmasta vaakuna näyttää erikoisella tavalla Suomen ja Ruotsin vaakunoiden risteytykseltä.



Tämän Kanadan parlamentille äärimmäisen nolon episodin seurauksena Trudeaun hallinto heitti puhemies Anthony Rotan bussin alle. Rota otti yksin vastuun koko jutusta, ja ilmoitti eroavansa tehtävästään. Trudeau oli pakotettu esittämään parlamentissa julkinen anteeksipyyntö. Puheenvuorossaan hän pyytää erikseen anteeksi sitä, että juutalainen Zelensky joutui osalliseksi tähän noloon näytelmään:



Nimimerkki Lord Bebo kysyi Twitterissä, että miksi Trudeau pyysi anteeksi Zelenskyltä ukrainalaisen sankarin läsnäoloä? Kuten hänen viestiketjussa todetaan, SS Galicia on Ukrainassa arvostettu ja juhlittu sotasankarien yksikkö. Alla hänen esiin nostamia esimerkkejä:

SS Galician veteraani tekee natsitervehdyksen saadessaan kunniamitalin SS Galician tunnuksella varustetulta sotilaalta:



Galicia -juliste, jonka alaosassa lukee "He suojelivat Ukrainaa"


Ruutukaappaus ukrainalaisen TV-kanavan lähetyksestä, jossa ukrainalaissotilaan käsivarressa on Galicia-tunnus.


Galicia-tunnus ukrainalaissotilaan rinnassa


Galicia-tatuointi ukrainalaissotilaan kallossa. Huomatkaa myös ranteen hakaristit.


Galicia-tunnus rinnassa


Lord Bebo: "In Lviv a march of greatness and spirit! In honor of the creation of the SS division "Galicia". About a thousand people walked through the streets of the city. During the march, participants shouted slogans: “Galicia is a division of heroes” and “Ukraine above all.”"
Galicia-tunnukset taustalla yläreunassa. Oikeassa alanurkassa kuuluisa kuva natsisotilaasta


SS Galician juhlatilaisuus:



Galicia-tunnus jalkapallo-ottelussa 2013


Kuten yllä olevista esimerkeistä voi nähdä, SS Galicia ei ole Ukrainassa millään tavalla häpeällinen tai tuomittava asia - päinvastoin. Ukrainassa SS Galicia on avoimesti juhlittu sankarien sotilasyksikkö. Joten on ihan aiheellista kysyä, miksi Justin Trudeau pyysi anteeksi Zelenkyltä Ukrainassa juhlitun sotasankarin läsnäoloa Kanadan parlamentissa? Jos Hunka ja kumppanit ovat arvostettuja sankareita Ukrainassa, eikö se ole loukkaus ukrainalaisia kohtaan suhtautua näihin sankareihin tuomitsevasti?

Toisaalta, voisi myös kysyä, että miksi Trudeau esitti anteeksipyynnön, kun kerran Kanadan Ontarioonkin on pystytetty muistomerkki Galician sotilaille? 


Galicia-muistomerkki, Oakville, Ontario
https://oakvillenews.org/opinion/why-a-Nazi-monument-still-stands-in-Oakville-cemetery/


Ei ole propagandisteilla helppoa. Länsimaissa natsit ovat roistoja, mutta Ukrainassa he ovat sankareita. Tämän ristiriidan yhteensovittaminen on hieman ongelmallista, kun länsimaiden veronmaksajat pitäisi vakuuttaa siitä, että Ukraina on tässä sodassa "hyvisten" puolella venäläisiä "pahiksia" vastaan. Ilman länsimaiden veronmaksajien tukea Ukraina ei voisi tätä sotaa käydä. 

Vaikka tämä Ukrainan laajan natsiliikkeen olemassaolo on täysin kiistaton historiallinen tosiasia, meidän valtamedia verorahoitteinen Yle mukaan lukien on koko sodan ajan ylläpitänyt valhetta, että Ukrainan natsit ovat vain Venäjän propagandaa. Totta kai venäläiset käyttävät tätä tosiasiaa omassa propagandassaan, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö asia olisi totta. Tämä länsipropagandan kannalta kiusallinen asia oli ennen sotaa varsin hyvin tiedossa länsimaiden medioisssa, mutta nyt meille valehdellaan päin naamaa, että kyse on vain venäläisten valheista. 


"Ei siellä mitään natseja ole! Venäjän propagandaa!"


Toimittaja Jussi Nurminen Ylellä 25.9.2023.


Jos ottaa esiin tämän Ukrainassa laajaa suosiota nauttivan natsiliikkeen, propagandistit turvautuvat aina samaan argumenttiin: "Eihän siellä voi natseja olla, koska Zelensky on juutalainen!" 

Kyllä voi. Vähän veikkaan, että näyttelijä Zelensky nostettiin presidentiksi juuri sen takia, että hänen juutalaisuus antaa tuon argumentin, jolla koko Ukrainan natsiliike maagisesti lakkaa olemasta. Kun länsimaiden veronmaksat uskovat tuon valheen, heidät on helpompi saada kannattamaan Ukrainan taloudellista ja aseellista tukemista.

Länsimedian propaganda on luonut Zelenskystä sankarin, joka puolustaa Ukrainassa demokratiaa ja länsimaisia arvoja. Viime vuonna tämä "demokratian puolustaja" kielsi lailla 11 oppositiopuoluetta. Joukossa ei ollut yksikään Ukrainan monista natsipuolueista. Mitä tämä kertoo Zelenskyn suhteesta demokratiaan, länsimaisiin arvoihin tai Ukrainan natsiliikkeeseen?

"Niin mutta kun Zelensky on sankari! Telkkarissa sanottiin niin!"


https://areena.yle.fi/1-62029882


Tämä valtamedian Ukraina-propaganda on luonut sellaisen ilmiön, että valtamediaan uskovien mielissä Ukrainan sota on "hyvät vastaan pahat". Hyvien puolella Ukraina ja Nato taistelevat pahaa Venäjää vastaan. Ymmärrän kyllä ihan hyvin, miksi Putin nähdään pahana, mutta sitä minä kovasti ihmettelen, miten Zelensky voidaan nähdä hyveellisenä demokratiaa puolustavana sankarina? (Tai Ukrainaa tukeva siviilejä tappava Nato?) Miksi se on niin mahdotonta nähdä, että tässä sodassa on tosiasiallisesti vastakkaan kaksi korruptoitunutta roistovaltiota, joissa molemmissa on presidenttinä tyrannimainen diktaattori? 

Tämä sota ei ole "hyvät vastaan pahat" - tämä sota on "pahat vastaan pahat". Jos asettuu kumman tahansa puolelle, päätyy kannattamaan pahuutta. Jos lähettää rahaa toiselle, lähettää rahaa roistovaltiolle. Jos lähettää aseita toiselle, lähettää aseita roistovaltiolle. Valitettavasti valtamediauskovaisten ihmisten on mahdotonta nähdä tätä tosiasiaa. Sen takia rahan ja aseiden syytäminen Ukrainaan vain jatkuu ja jatkuu, minkä seurauksena sota pitkittyy, ja satojatuhansia nuoria miehiä kuolee ja vammautuu. 

Minulle on aivan sama mihin näiden kahden roistovaltion välinen raja vedetään. Rauhan aikaiseksi saaminen on minulle paljon tärkeämpi kysymys. Tämä järjetön ja massiiviset mittasuhteet saanut ihmisten teurastaminen täytyy saada loppumaan. Mutta sitähän ei haluta lännessä eikä idässä. Ihmiset on lietsottu valtamedian propagandalla niin kiihkeään sotapsykoosiin, että he ovat täydellisesti menettäneet kosketuksen omaan inhimillisyyteensä. Kun nämä sotapsykoosin vallassa olevat ihmiset sitten ilmoittavat julkisesti kannattavansa ihmisten tappamista, heille hurrataan ja myönnetään kunniamerkkejä. 

Irvokasta.


https://yle.fi/a/74-20019519


https://yle.fi/a/74-20052696


17 kommenttia:

  1. Vilpitön kysymys: Onko yksikään ukrainalainen poliitikko paheksunut Kanadan parlamentissa tapahtunutta Hunka-episodia? Tai onko mikään ukrainalainen järjestö tai organisaatio esittänyt paheksuntaansa? Löytyykö Ukrainasta ylipäätään ketään, joka olisi pahoittanut asiasta mielensä? Tietääkö kukaan?

    Jos ei, niin pitäisiköhän meidän kaikkien esittää kysymys: miksi ei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanadan ukrainalaisten kommentit:

      "The president of the Ukrainian National Federation of Canada defended Hunka and stated that there was nothing wrong with the Canadian Parliament applauding a man "who fought for his country", although acknowledging in the circumstances "this may not have been correct". The Ukrainian Canadian Congress said in a statement that there were "difficult and painful pages in the common history of the communities that have taken up residence in Ukraine" and said it recognized that "recent events that have brought these pages to the forefront have caused pain and anguish"."

      https://en.wikipedia.org/wiki/Yaroslav_Hunka

      Ei paheksuntaa. Ei tuomitsemista.

      Poista
  2. Chrystia Freeland’s granddad was indeed a Nazi collaborator – so much for Russian disinformation

    https://ottawacitizen.com/news/national/defence-watch/chrystia-freelands-granddad-was-indeed-a-nazi-collaborator-so-much-for-russian-disinformation

    “Foreign Affairs Minister Chrystia Freeland knew for more than two decades that her maternal Ukrainian grandfather was the chief editor of a Nazi newspaper.”

    Miten yllättävää.

    VastaaPoista
  3. El Risitas analysoi Kanadan natsiskandaalin:

    https://twitter.com/drefanzor/status/1707125244555940221

    (video)

    VastaaPoista
  4. Canada Top’s Military General REFUSES To Apologize For Nazi Standing Ovation: Report

    https://www.youtube.com/watch?v=-sXvkC1t6WM

    VastaaPoista
  5. Elina "Bilderberg" Valtonen twitterissä:

    "🇫🇮 has contributed almost 2 bn euros to 🇺🇦. Our next defence materiel package is under preparation. 🇺🇦 is our largest development partner. Finland and the EU will support #Ukraine for as long as needed. Freedom will prevail. Many thanks for hosting us in Kyiv,
    @DmytroKuleba"

    https://twitter.com/elinavaltonen/status/1709067637651583185

    Ei muuta kuin lisää rahaa ja aseita Ukrainaan.

    VastaaPoista
  6. Saara Huhtasaari puhuu rauhasta. Kommenttien perusteella voisi sanoa, että Tavistock osaa hommansa.

    "Olen ulkoministerin kanssa eri mieltä.

    Vaikka länsi on tukenut Ukrainaa luovuttamalla aseita sodan alusta lähtien, niin se ei näytä riittävän siihen, että Ukraina voittaisi sodan.

    Aselähetykset tulee lopettaa sekä konfliktin osapuolena oleminen.
    Ukrainalle apua ainoastaan rauhanneuvotteluiden kautta. Ukraina ja Venäjä sopikoot rauhanehdot keskenään."

    https://twitter.com/HuhtasaariSaara/status/1709105724150718972

    VastaaPoista
  7. Putinin kommentti kanadan natsiskandaaliin:

    "An idiot or a bastard:" Putin rips Canada House speaker who invited Nazi veteran to Parliament

    https://www.youtube.com/watch?v=4vaIlhFe9t8

    VastaaPoista
  8. Ukrainian SS In Britain - Postwar SS-Galizien Division Refugees

    https://www.youtube.com/watch?v=UB_Gs-0dhOo

    VastaaPoista
  9. Politico Gives NAZISM Its Finest Makeover; Worst Op-Ed IN HISTORY?!: Matt Taibbi

    https://www.youtube.com/watch?v=o6knNwbqJOI

    VastaaPoista
  10. Ukrainian Church In Philadelphia Erected Nazi Monument!

    https://www.youtube.com/watch?v=v4INh0odZeY

    VastaaPoista
  11. Klitško näpäyttää Zelenskyiä: ”Emme voi valehdella ikuisesti”

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/45acc885-c6cb-4a3d-a98a-a13c1b2dbe07

    "Kiovan pormestari Vitali Klitško arvostelee Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiä eristäytyneisyydestä ja itsevaltiudesta.

    Klitško antoi haastattelun saksalaiselle Spiegelille ja sveitsiläiskanava 20 Minutenille.

    Ukrainan pääkaupunkia vuodesta 2014 johtaneen entisen nyrkkeilyn maailmanmestarin mukaan Zelenskyin suosio on laskussa ja hän maksaa virheistään lopulta menettämällä vallan."

    Mitä? Zelensky itsevaltias? Eikö hän olekaan demokratiaa puolustava sankari?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Rajuja syytöksiä Zelenskyitä kohtaan – näin suomalais­asian­tuntija kommentoi"

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010037358.html

      "Vitali Klitshko kritisoi Volodymyr Zelenskyitä muun muassa autoritääriseksi. Asiantuntijat pitävät tätä kuitenkin yliampuvana."

      Kiovan pormestari sanoo Zelenskyn olevan autoritäärinen, ja heti suomalaiset asiantuntijat kiirehtivät apuun puolustamaan tätä tyrannia.

      Jotenkin tästä kaikesta paistaa pieni epätoivo.

      Poista
  12. Tucker Carlson: "Gonzalo Lira, Sr. says his son has died at 55 in a Ukrainian prison, where he was being held for the crime of criticizing the Zelensky and Biden governments. Gonzalo Lira was an American citizen, but the Biden administration clearly supported his imprisonment and torture. Several weeks ago we spoke to his father, who predicted his son would be killed."

    https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1745863377493143906

    Nykyään toimittajien tappaminen on demokratian puolustamista.

    VastaaPoista
  13. Trudeau misled Canadians saying he had no involvement with inviting the Nazi soldier who was honoured in Parliament.

    Now we find out he was invited to the PM’s official reception.

    The PM will throw anyone under the bus, no matter the cost to avoid taking responsibility.

    This is not the leadership Canadians deserve.

    https://cbc.ca/news/politics/hunka-invited-toronto-event-zelenskyy-1.7105610

    https://twitter.com/LeslynLewis/status/1754672148042354883

    VastaaPoista
  14. Tucker Carlsonilta yllättävä täystyrmäys Putinin natsipuheille – "Typerintä mitä olen kuullut"

    https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6596898

    Video löytyy täältä:

    https://twitter.com/nexta_tv/status/1763219283968918015

    Pakko sanoa, että tämä on Tuckerin kannalta todella noloa. Tällä hän paljastaa olevansa tämän asian suhteen yhtä pihalla kuin NPC-kansa.

    VastaaPoista
  15. Antinniemi: Rauhantahtoa Navalnyin hautajaisissa ja sotaa sekä kontrollia Venäjällä, Ukrainassa ja EU:ssa

    https://kanto.media/2024/03/04/rauhantahtoa-navalnyin-hautajaisissa-ja-sotaa-seka-kontrollia-venajalla-ukrainassa-ja-eussa/

    VastaaPoista