maanantai 2. maaliskuuta 2015

Laulupuut


Helsingin Musiikkitalon aukiolle pystytettiin vuonna 2012 hyvin hämmentävä Reijo Hukkasen veistos Laulupuut. Helsingin kaupungin taidemuseon sivulla teos esitellään melko niukkasanaisesti:
"Valtion taideteostoimikunta järjesti Musiikkitalon veistoksesta kilpailun, jonka voitti Reijo Hukkanen ehdotuksellaan Laulupuut. Veistos julkistetiin elokuussa 2012 Musiikkitalon aukiolla."

Siinä kaikki.


Laulupuut


Patsasta katsoessa tulee sellainen olo, että joku esoteerinen taso tässä varmaankin on - mutta mikä? Fallosmainen hauki? Halkoja pinossa? Mitä ihmettä? Tarot-korteissa en ainakaan muista koskaan nähneeni haukia. Jos kyse ei ole tarotista, mistä sitten?

Esoteerinen taso aukeaa katsomalla patsaan taustalla olevaa seinää. Edellisen kirjoituksen aiheena ollut M-kirjain logoissa on tyypillinen "Eliitin" käyttämä "vapaamuurarileima". Jos M-kirjain on Musiikkitalon seinässä olevan logon tapaan tyylitellyn auringon sisällä, viittaus vapaamuurareihin alkaa olla jo melko ilmeinen.

Mutta miten vapaamuurarit ja hauki liittyvät yhteen? Kyse on taas sanaleikistä. Hauki on englanniksi pikeVapaamuurariliikkeessä on ollut monia suurmiehiä, mutta liikkeen sisällä yksi on ylitse muiden: Albert Pike.


Albert Pike - 33. asteen vapaamuurari


Pikea pidetään vapaamuurariguruna, jonka kirjoittama teos Morals and Dogma on eräänlainen vapaamuurariliikkeen pyhä kirja. Tämä kirja käsittelee vapaamuurarien rituaaleja, symboliikkaa ja filosofiaa ja sitä pidetään liikkeen sisällä erittäin suuressa arvossa. Kirja ei tietenkään paljasta kaikkia esoteerisia salaisuuksia, mutta siinä esitellään vapaamuurariuden perusteet.

Muutama päivä sitten Suomen televisiossa esitettiin ohjelma nimeltä Koodeja ja salaliittoteorioita, jonka avausosassa "paljastettiin" "salaisuuksia" vapaamuurareista. Kun vapaamuurarien omistama media tekee "paljastusohjelmia" vapaamuurareista, jälki on usein juuri tässä ohjelmassa nähdyn kaltaista höpöhöpöä. Ohjelmassa ei oikeasti paljastettu mitään sellaista, mikä ei olisi jo yleisessä tiedossa. Ohjelmaa katsoessa tuli sellainen olo, että jakson tarkoitus oli ikään kuin markkinoida vapaamuurareita mahdollisimman positiivisessa ja kiinnostavassa valossa. Erityisesti silmään pisti se miten varauksetta haastateltavat ylistivät Albert Pikea jonkinlaisena nerona ja suurmiehenä.

Se mitä ohjelmassa ei kerrottu Albert Pikesta on hänen hyvin kyseenalainen menneisyytensä Knights of the Golden Circle -ritarikunnan johtajana. Kyseinen ritarikunta oli USA:n etelävaltioissa vaikuttanut vapaamuuraritaustainen organisaatio, joka kannatti avoimesti orjuutta ja harjoitti salaisesti satanismia. Ritarikuntaan kuului sellainenkin "suurmies" kuin John Wilkes Booth - Abraham Lincolnin murhaaja.

USA:n sisällissodan jälkeen ritarikunta brändättin Albert Piken johdolla uudelleen. Ritarikunnan uudeksi nimeksi tuli Ku Klux Klan.

Että sellainen nero se Albert Pike.


Ku Klux Klan


Koodeja ja salaliittoteorioita -ohjelma jätti kertomatta myös toisen melko oleellisen yksityiskohdan Albert Piken ansioluettelosta. Hänestä tuli Illuminatin johtaja Giuseppe Mazzinin jälkeen.

Että sellainen suurmies se Albert Pike.

Mutta entäs ne Musiikkitalon haukipatsaan halkopinot? Miten ne liittyvät Albert Pikeen?

Kuuluisa kanadalainen mystikko, filosofi ja kirjailija Manly Palmer Hall kirjoitti Albert Pikesta ja hänen suhteestaan vapaamuurareihin kuuluisan lauseen: "He found the organization in a log cabin and left it in a palace." (log = halko, pölkky, tukki) Tällä viitataan Piken nuoruuden vaatimattomiin oloihin, jolloin hän toimi opettajana pienessä puumökissä.


Albert Piken koulu


Mutta entäs se veistoksen nimi? Miksi juuri Laulupuut?

Albert Pike oli myös tunnettu runoilija. Hänen runossaan Ode to the mocking-bird ylistetään matkijalinnun laulua. Runosta löytyy tällainen kohta:
"Of the still woods, and now it comes again,
A multitudinous melody, - like a rain
Of glassy music under echoing trees"

Selittänee patsaan pienet puut ja sijainnin Musiikkitalon kupeessa.

Tämäkin patsas on yhdellä monista esoteeristen patsaiden kartalle muodostamista suorista linjoista. Laulupuut on samalla linjalla Aleksis Kiven ja Kyösti Kallion patsaiden kanssa. Nämä kaksi patsasta esittävät tarotin korttia Hierofantti. Hierofantti tunnetaan myös nimellä Ylipappi.

Albert Pike jos joku edusti vapaamuurareille nimenomaan Ylipapin kaltaista hengellistä johtajaa.


Hierofantti / Ylipappi

Hierofantit linjassa16 kommenttia:

 1. Hi!

  Sivustosi on asiallinen ja osuva. Parhaimmat kiitokset.

  Kysymys, joka askarruttaa:

  Valtaosa suomalaisista keskiaikaisista kivikirkoista sijaitsee noin 33,3 km päässä toisistaan. Tämä verkosto piirtää maankamaralle monimutkaisia kuvioita.

  Erityistapaus:

  Keskuskirkko on ympyrän keskipisteessä.
  Säteenä käytetään 33,3 km.
  Miksi ympyrän kehälle saattaa osua jopa neljäkin kirkkoa.

  Miten ilmaistiin matka (33,3 km) kun sitä käytettiin ennen nykyisen mittayksikön voimaantuloa?
  Voisiko olla niin, että `se mikä on ylhäällä, on alhaalla` eli `metsäsuomalaiset` olisivat siirtäneet jälkipolville astronimisen tietämyksensä?
  Aihetta on tutkinut Jukka Kemppinen niteen verran (saatavana kirjastosta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Ainakaan Varsinais-Suomessa keskiaikaiset kivikirkot eivät sijaitse noin 33,3 km päässä toisistaan, vaan etäisyydet vaihtelevat 1,37 km ja 34,6 km välillä reippaasti.

   Poista
  2. Niinkö?

   Kokemäen Pyhän Henrikin kappelilta
   --> Tyrvään kirkkoon 33,340 m
   --> Ulvila 33,340 km
   --> Lappi 33,340 km
   --> Eurajoki 33,920 km
   --> Huittinen 32,900 km

   Sanon sinulle saman minkä olen sanonut monelle muulle aiemmin: Tee kotitehtäväsi ennen kuin tulet tänne huutelemaan.

   Jos haluat saivarrella 0,1 - 1,8 prosentin virhemarginaalista, niin siitä vaan.

   Mutta jos olisit oikeasti vaivautunut huutelun sijaan perehtymään Niemisen esittämiin havaintoihin, olisit saattanut huomata, että ilmiö jossa kirkkojen välinen etäisyys on noin 33,3 km on todellinen.

   https://i.imgflip.com/204d9i.jpg

   Jukka Niemisen kirjoja löytyy esimerkiksi kirjastoista.

   Poista
 2. Tarkoitat varmaan Jukka Nieminen?

  Olen kyllä kuullut tarinan, mutta en ole asiaan vielä tarkemmin perehtynyt. Hyvä kun muistutit.

  Toki teoriasi on täysin mahdollinen, mutta veikkaan silti ilmiön liittyvän enemmän Maan luontaisiin energialinjoihin. Mutta tämä nyt on ihan puhdas arvaus. Mene ja tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kysymyksessä olikin Jukka Nieminen eikä Jukka Kemppinen. Muistini on erittäin hyvä, mutta usein hyvin lyhyt.
   http://kauppa.tajunta.net/search/?q=jukka+nieminen

   Näin vesimiehen aikaan ihmiset tarkkailevat mielellään esoteerisia/spirituaalisia aiheita ja nämä sillanrakentajat näyttävät nyt olevan in.

   Joku logiikka tuohon jumalanpalveluspaikkojen valintaan liittyy. Keskiaikaiset kivikirkot toki rakennettiin kristinuskon tulon myötä ja yleensä niihin pisteisiin missä ihmiset olivat tottuneet harjoittamaan uskonnollisia menojaan.

   Ley-linjat tai hornan tuutit täytynee sulkea pois niiden harvan esiintymistiheyden vuoksi, mutta G-linjat saattavat todellakin olla ratkaisu arvoitukseen, mutta vain sijaintiin, ei merkitykseen.

   Toinen kysymys, joka on askarruttanut:

   Vanha sananlasku sanoo: `Vastaus on pääsi päällä`. Onko näin, ja jos on, niin kuinka kauan on ollut näin?

   Seuraava esitys perustuu pitkälti E.W. Bullingerin vuonna 1893 julkaisemaan kirjaan The Witness of the Stars:
   http://www.helsinki.fi/~pjojala/Horoskoopit.htm

   Tähtien merkityksen tunteminen on kokenut samanlaisen inflaation kuin kiinalainen akupunktio-tietämys. Tänä päivänä ei tiedetä kuin murto-osa muinaisesta viisaudesta, joka sekin kertoo jo jotakin.

   Poista
  2. "Millionaires don't use astrology, billionaires do." - J.P. Morgan

   Poista
  3. En heti oivaltanut, mutta näin jälkiviisauden kirkkaassa valossa, asiat ovat juuri näin!

   Poista
 3. http://polkeutumaton.blogspot.fi/2018/02/jyrkka-ei-mainoksille.html

  VastaaPoista
 4. lienee tahatonta huumoria, vai voiko olla ajatuksella aseteltuja nuo valkoiset kokoontaitetut päivävarjot laulupuu kuvassa patsaan ympärillä..

  tekstin luettua tulee lähinnä mieleen huppupäinen ku klux klaanin jäsen...

  VastaaPoista
 5. Order out of chaos.

  "Cheering demonstrators jumped up and down as the 11-foot statue of Albert Pike — wrapped with chains — wobbled on its high granite pedestal before falling backward, landing in a pile of dust. Protesters then set a bonfire and stood around it in a circle as the statue burned, chanting, “No justice, no peace!” and “No racist police!”"

  https://www.politico.com/news/2020/06/20/dc-protesters-pull-down-burn-statue-of-confederate-general-330132

  Onhan tässä melkoinen määrä ironiaa, kun "Eliitin" omistama media lietsoo aivopestyt ihmiset hallitsemattomaan raivoon, joka lopulta puretaan vapaamuurarien pystyttämään Albert Piken patsaaseen.

  Ajan kuva. Tämä vuosi tullaan muistamaan tulevaisuudessa omituisimpana vuotena koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoin pelkään ettei tulla muistamaan, "väärin" muistajille keksitään tulevaisuudessa jotain "kivaa". Tämä vuosi tullaan muistamaan onnen ja autuuden hetkenä jolloin maailma alkoi siirtymään uuteen normaaliin😥

   Poista
  2. Ymmärrän kyllä, että moni on juuri nyt aika pessimistinen, mutta minä en jaa tuota pessimismiä. Maailma on muuttunut muutamassa vuodessa aivan mielettömän paljon. Silmänsä avanneiden määrä kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Sitä kehitystä ei voi enää pysäyttää.

   Nyt on meneillään sellainen käymisvaihe, jossa kaikki kärjistyy äärimmilleen. Meno tulee aivan varmasti menemään vielä hullummaksi, mutta se oli ihan odotettavissa.

   Poista
 6. Täytyy kommentoida, koska työskentelin taidevalajan apulaisena alkuvodesta. Valajan joka oli tehnyt tämä veistos. Kokemus oli ollut vissiin karmiva, koska Reijo Hukkanen(veistäjä) oli tehnyt alkuperäisteos styroxin ja valaja tunsi vain vihaa häntä kohtaan. Veistäjä itse, soitin hänelle, kertoi että symboliikka tulee Aaro(onpa erikoinen nimi) Hellakosken runosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/11/alkupuhe-osa-2-esoteerinen-ja.html

   Poista
  2. Juu, ilman muuta, mutta kun katsoin veistäjän tuotantoa niin se pieni puu mitä siinä hauen vieressä on täsmää hänen muotokieleensä. Valaja ja hänen apulaisensa vastasi(joka teki muotit niistä tuhansista klapeista) kun kysyin että mitä ihmettä se symboloi(hauki ja klapit), että ei ne vaan tiedä, ja tuskin veistäjä itsekään titää koska se hauen muotoileminen oli ollut sekä veistäjälle että valajalle niin iso haaste että välit oli rikkoutuneet pysyvästi.

   Poista
  3. Mielenkiintoista. Jos ao. Hellaakosken runon lukee siitä näkökulmasta, että se on jo lähtökohtaisesti kirjoitettu Piken ylistykseksi, tämä mystinen runo - joka ansioihinsa nähden on nostettu hämmentävän keskeiseen asemaan - onkin hyvin selkeä:
   "Kosteasta kodostaan" voi hyvin viitata Bostoniin, josta Pike oli kotoisin. Boston on meren rannalla, kahden joen suulla ja sen maaston kerrotaan olevan suopohjaista.
   "Käpy" mainitaan kahdesti, ensimmäisellä kerralla sen kerrotaan olevan "punainen" - ja että sitä maistamalla saattaa nähdä tulevaisuuteen
   "Päivän kajo" ja "aamu", nwo:n nousua kuvataan usein 'uutena aamuna' tai 'päivänä'
   "Villin raskas virsi, joka saa linnutkin vaikenemaan" sopisi kunnioitukseksi Piken kirjeelle v.1871, jossa hän Mazzinin kanssa suunnitteli maailmansotia ja niiden toteutusta.
   "Yksinäisyyden kylmä syli" puolestaan itsestäänselvä sodan seuraus.

   Moinen sanailu toki antaa mukavaa nostetta runoilijantaipaleelle.

   https://www.ouka.fi/oulu/pohjoista-kirjallisuutta/laulavan-hauen-arvoitus
   https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Pike
   https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/11/kapy.html
   https://archive.org/details/albert-pike-letter-to-mazzini
   https://www.youtube.com/watch?v=wAvr7fcVJBE (suomalaisen poliisin ylistys "uudelle aamulle")

   Poista