torstai 26. maaliskuuta 2015

Vapaamuurarin hauta


Helsingin Kaisaniemen puistossa on muistomerkki nimeltä Vapaamuurarin hauta. Helsingin kaupungin taidemuseo kertoo:
Vapaamuurarin hautana tunnettu muistomerkki on Suomen tykistöprikaatin majurin Fredrik Granatenhjelmin (1708-84) hauta. Sen pystytti eversti Lars Jägerhorn. Hautaan kuuluu muistokivi ja sitä ympäröivä rauta-aita. Aidassa on kenttätykistön tunnukset, palavat pommit sekä vapaamuurarien tunnus. Kivessä on teksti "Lika Godt om verlden vet hvem här vilar alt nog Gud käner hvad han gjort och uslingen välsingar hans minne" eli "On yhdentekevää tietääkö maailma kuka tässä lepää. Jumala tietää hänen tekonsa ja kurjat siunaavat hänen muistoaan."

Wikipedia kertoo lisää:
Haudassa lepää majuri Fredrik Granatenhjelm (1708–1784), joka oli toivonut saada tulla haudatuksi juuri tälle paikalle, koska siinä hänen oli tapana levätä päiväkävelyllään silloisessa Edbomin puutarhassa. Granatenhjelmin on oletettu kuuluneen vapaamuurareihin ja osallistuneen järjestön hyväntekeväisyystoimintaan, mutta mahdollisesti hän ei eläessään kuulunut mihinkään seuraan, vaikka kuoltuaan saikin arvostusta monessa. Valhalla-seuran jäsenet kantoivat hänen arkkunsa hautaan ja olivat olleet aloitteentekijöinä, että kuningas Kustaa III oli Parolan joukkojentarkastuksensa yhteydessä antanut erivapauden haudata Granatenhjelm hautausmaan ulkopuolelle; ja myös Valhalla-seura postyymisti korotti Granatenhjelmin kunniajäsenekseen. Muistomerkin pystytti eversti Lars Jägerhorn af Storby, kun toiveet patsaan pystyttämisestä olivat hiipuneet. Hautaa ympäröi takorautainen aita, jossa on vapaamuurarien ja Granatenhjelmin aselajin, tykistön, tunnukset.

Siis että... "Vapaamuurarin hauta", mutta "mahdollisesti hän ei eläessään kuulunut mihinkään seuraan"? Nämä "virallisen hyväksynnän" saaneet artikkelit vapaamuurariudesta saavat välillä absurdeja muotoja. Musta muuttuu valkoiseksi ilman mitään ongelmia.

Niin siis ei se varmaan mikään vapaamuurari ollut - ja jos olikin, niin ihan vaan hyväntekeväisyysmielessä korkeintaan.

Varmasti.

Vapaamuurarin haudassa on yksi symboliikan kannalta mielenkiintoinen yksityiskohta. Vapaamuurarilogolla varustetun aitauksen sisään on istutettu puu. Eikä ihan mikä tahansa puu.


Vapaamuurarin hauta


Vapaamuurareilla on ongelmallinen suhde uskontoon. Jos heiltä kysyy, onko vapaamuurarius uskonto, saa vastaukseksi jotain tällaista:
Onko vapaamuurarius uskonto?     Ei ole. Sillä ei ole minkäänlaista uskonnollista oppia tai tunnustusta. Vapaamuurarijärjestö yhdistää eri uskontoihin kuuluvia miehiä, jotka ovat valmiita toimimaan veljeskunnassa, jossa eri tavoin uskovat voivat rukoilla rinnan veljinä, kukin oman uskonkäsityksensä mukaisesti. – Useat ns. liitännäisjärjestöt toimivat kristillisellä pohjalla, mutta niilläkään ei ole omaa oppia tai tunnustusta, eikä niissä puututa kenenkään henkilökohtaisen kristillisyyden sisältöön. (Suomen Suurloosin "Usein kysyttyä" -sivulta)

Jos vapaamuurarit myöntäisivät, että kyseessä on uskonto (tai sen kaltainen liike), se paljastaisi muutamia "Eliitille" kiusallisia tosiasioita. Ensinnäkin se paljastaisi, että kyseessä on ns. pakanallinen uskonto. Jos yhtään perehtyy vapaamuurarien symboliikan taustoihin, käy hyvin nopeasti ilmi, että vapaamuurarius on täynnä vaikutteita pakanallisesta druidismista. Toiseksi se paljastaisi, että vapaamuurarius, kristinusko, juutalaisuus ja monet muut monoteistiset uskonnot ovat kaikki saman uskonnon (atonismin) eri muotoja. Näin ollen kävisi ilmi, että esimerkiksi kristinusko ja juutalaisuus ovat myös druidismin päälle syntyneitä uskontoja - eli oikeastaan "pakanauskontoja". Jos on ensin tappannut satoja vuosia pakanoita Herran nimeen, olisi vähän kiusallista joutua myöntämään oman organisaationsa pakanalliset juuret.

Näistä syistä vapaamuurarien on pakko ylläpitää paradoksaaliselta kuullostavaa määritelmää itsestään: "Emme ole uskonnollinen liike, mutta vaadimme, että jäsenemme uskovat yhteen Jumalaan, jota voimme yhdessä rukoilla."

Loogista.


Atonismin kolme suurinta uskonnollista haaraa Israelin suurloosin vaakunassa: juutalaisuus, kristinusko ja islam


Vapaamuurarin hauta kertoo symboliikan kautta avoimesti vapaamuurarien läheisestä suhteesta juutalaisuuteen ja druidismiin. Sanan juutalainen, jew etymologia on druidismissa. Ennen kuin atonistit keksivät sekavan ja kaikkea muuta kuin uskottavan tarinan juutalaisuudesta ja "Israelin kansasta", sana jew tarkoitti jotain aivan muuta kuin uskontoa tai etnistä ryhmää.

Jew tulee sanasta yew - marjakuusi. Muinaiseen Egyptiin mysteerikouluja perustaneita druideja kutsuttiin muun muassa marjakuusen kansaksi. Marjakuusesta tuli mysteerikouluissa syntyneen Tähdistö-kultin pappien tunnus (yksi niistä), mahdollisesti sen takia, että he tekivät sauvansa heille pyhästä marjakuusesta. (Toki druidien sauvoja tehtiin muistakin pyhistä puulajeista.) Toisaalta druidismin "kotimaata" Irlantia kutsuttiin nimelllä Hibernia, marjakuusen maa.

Vapaamuurarit on tuon muinaisen Tähdistö-kultin (korruptoitunut) perinteen jatkaja. Ja mikä puu Vapaamuurarin haudalle on istutettu?


Yew tree - Marjakuusi ja Vapaamuurarin hauta


"So, in light of this, we have no difficulty placing the Hebrews or, more correctly, the Ibaru. They were the "Initiators," the "keepers of knowledge," the "wise-ones," the Druidic Elders of Ireland and Britain whose colleges once existed even in the far-flung corners of the globe. The ancient name for the land of Ireland was Hibernia and the Irish were known as Hibernians. This is a Gaelic word and it also denoted those tribes that inhabited Spain. (Spain's olden name was Iberia.) In short, the original "Hebrews" - were Irish. The word Hebrew most likely comes from Ibiru, Ibaru, or Iburu meaning "Yew Tree." The word Yahweh (meaning Jehovah) comes from Yehew or Yew. The reference in the Old Testament to Moses meeting god at a "burning bush" is yet one more biblical corruption of Druidic tree lore and stellar mythology." - Michael Tsarion (The Irish Origins of Civilization, vol2)


Mooses juttusilla "palavan pensaan" kanssa. Yahweh tarkoittaa marjakuusta.

Vapaamuurarisymboliikkaa: Yahweh palavan pensaan muodossa

"Yahweh" hepreaksi kolmion keskellä - Helsingin Tuomiokirkko

Voldemort - korruptoitunut velho. Arvatkaa mistä puusta hänen sauvansa on tehty? 


Enemmän druidismin puusymboliikasta kirjoituksessa Pyhät puut.


Britannian vanhin marjakuusi - arviolta 5000 vuotta vanha. (Defynnog, Wales)


7 kommenttia:

 1. "Muinaiseen Egyptiin mysteerikouluja perustaneita druideja kutsuttiin muun muassa marjakuusen kansaksi."

  Kasaarit ottivat kabbalan uskonnokseet joskus 300-luvun jälkeen. Tietääkseni Israelin asukkaista 80 prosenttia olisi kasaarien jälkeläisiä. Ovatko he "marjakuusen kansaa"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu vähän mitä sillä tarkoitetaan. Lähes kaikki vanhat kulttuurit ovat ottaneet vaikutteita arkadialaisilta, jotka reissasivat ympäri maailman. Siinä mielessä kasaaritkin ovat varmasti olleet tavalla tai toisella kosketuksissa druidismiin.

   En kuitenkaan käyttäisi kasaareista termiä "marjakuusen kansa", koska se oli termi, jota egyptiläiset käyttivät Irlannista saapuneille druideille ja Tähdistö-kultin papistolle. Siinä mielessä kasaarien kohdalla ei voi puhua "marjakuusen kansasta" - ei ainakaan tämän kirjoituksen kontekstissa.

   Poista
 2. Päivitys: Lisätty kuvia ja Michael Tsarion -lainaus.

  VastaaPoista
 3. Granatenhjelm r.f on yritys ja kotiosoite on uudenmaankatu 9. Siellähän on vapaamuurareitten temppeli, eiks niin? Yritin selvittää kysymällä Ylen toimittajalta joka teki jutun tästä temppelistä, hän ei kiistänyt eikä myöntänyt.

  VastaaPoista
 4. Yahweh And Tree Worship | Michael Tsarion

  https://www.youtube.com/watch?v=VSbUBbne9Nw

  VastaaPoista
 5. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c0e046b9-0266-4d20-85c3-4c8d870b18ca

  Helsinkiin on kätketty vaivihkaa vähäeleisiä salaisuuksia – Ovat niin silmien edessä, että niitä on vaikea huomata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naureskelin itsekin tuolle. Liisa "vapaamuurarit ei käytä silmää" Väisänen taas vauhdissa.

   Poista