perjantai 20. helmikuuta 2015

Aton-kultti - osa 12: Kolmio ja luku kolme


Muinaisille viisaille todella tärkeä luku kolme on periytynyt tärkeäksi luvuksi myös atonismiin. Luvun kolme esoteerista puolta on käsitelty kirjoituksissa Druidismi ja luku kolme ja Pyhä kolminaisuus. Tämä lukuun kolme liittyvä astronominen viisaus on kaiken kolminaisuussymboliikan taustalla, mutta "Eliitin" symboliikassa luvulla kolme on toinenkin tärkeä taso.

Kolmiot ja luku kolme ovat tärkeitä atonisteille myös siitä syystä, että se liittyy olennaisesti atonismin varhaisiin vaiheisiin Egyptissä. Atonistien kantaisät, Hyksos-kuninkaat, olivat Ala-Egyptin hallitsijoita. Aluetta kutsuttiin myös nimellä Niilin Delta. (Ala-Egypti on Niilin alajuoksu, ei kartalla alempana oleva eteläinen Egypti.) Delta on kreikkalainen kirjainmerkki Δ. Niilin alajuoksua kutsutaan Deltaksi sen kolmiomaisen muodon vuoksi.


Ala-Egypti ja Niilin Delta


Jos tarkastellaan atonistisen "Eliitin" symboliikkaa, kolmio tai luku kolme voidaan nähdä hyvin monessa yhteydessä. Lukua kolme on käytetty erityisen paljon vaakunoissa, joiden historia liittyy aina johonkin atonistiseen aatelissukuun.

Yksi yleinen kolminaisuutta (ja tietyssä mielessä Niilin deltaa) kuvaava symboli on atonististen aatelissukujen käyttämä tunnus fleur de lis.

Fleur de lis - kolminaisuussymboli keskiaikaisessa Ranskan vaakunassa

Atonistinen eliittisuku Farnese: Vaakunassa Fleur de lis

Atonistinen eliittisuku Medici: Vaakunassa Fleur de lis

Fleur de lis Espanjan kuningasperheen vaakunassa. (Atonistinen eliittisuku Bourbon)

Fleur de lis on levinnyt eliittisukujen kautta todella monen maan tunnuksiin.

Fleur de lis Turun vaakunassa. Wikipedian mukaan se on Neitsyt Marian symboli. Tavallaan se on etäisesti sitäkin (kolmion yksi taso liittyy feminiinisyyteen), mutta tässä vaakunassa se tuskin on symbolin käytön todellinen syy. Samainen wikipedia-sivu kertoo, että vaakunan keskellä on A-kirjain. Hmm... Onkohan silmissäni jotain vikaa?

Partiolaiset ja Fleur de lis

Kolminaisuussymboli "kolme kruunua" Ruotsin vaakunassa

Kolme kruunua paavin kolmitiarassa

Paavi ja triplaristi

Kolme leijonaa Englannin vaakunassa. Tassuissa kolme kynttä.

Kolme leijonaa Viron vaakunassa

Kolme leijonaa Tanskan vaakunassa

Kolme leijonaa Intian vaakunassa

Atonistinen eliittisuku Coke: Vaakunassa kolme kotkaa

Tongan kuningaskunnan vaakuna on hämmentävä atonististen symbolien värisuora: Kruunu ja risti, kruunuissa fleur de lis kolmesti ja risti kolmesti, kolmen miekan ryhmä, kolmen Daavidin tähden ryhmä, oliivinoksat, temppeliritarien punainen risti  kolmesti ja kyyhkynen oliivinoksan kanssa. Ja tämä kaikki pienen pienen saarivaltion vaakunassa?

Vapaamuurarit käyttävät paljon kolmiota. Alunperin vapaamuurareilla oli vain kolme astetta (blue lodge). Nykyään asteita on (skottilaisessa riitissä) 33.

Vapaamuuraritemppelissä on usein keskellä kolme pylvästä. Tässä helsinkiläisessä temppelissä jokaisessa pylväässä on vielä kolme haaraa.

Raamatun Kuningas Solomonin nimessä on kolme kertaa "aurinko": sol (latina), om (sanskrit) ja on (egypti). Solomon on samalla tavalla titteli kuin Daavid.

Skientologian logossa on kaksi kolmiota. Kaksi kolmiota viittaa 33. vapaamuurariasteeseen.

Ukraine Crisis Media Center ja kaksi kolmiota.

YK:n logossa on 33 sektoria.

Odd fellows (vapaamuurarihaara) ja kolme lenkkiä

Ruusuristiläinen teologia ja kolme tietoisuudentasoa

Jesuiitta-logo ja kolme naulaa


5 kommenttia:

 1. Oli näköjään IS tehnyt parin vuoden takaisesta lapamatolöydöstä jutun, jossa mainitaan mielenkiintoisia historiallisia "faktoja": "Suomen matopitäjäksi nimetyssä Rääkkylässä tavattiin 54-vuotias mies, jonka vatsasta lähetettiin yhteensä 333 metriä lapamatoa." Minnehän tuo 333 metriä matoa oikein "lähetettiin"?

  http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2000001154465.html

  Katselin Googlesta löytyisikö asiasta mitään lähdettä ja kappas, löytyi HS:n vuonna 2013 teemalla "HS 50 vuotta sitten" julkaisema juttu jossa tehdään tästä "faktasta" lisäksi mielenkiintoinen päätelmä: "Ja saatte uskoa, että tuuli puisteli sitä 54-vuotiasta miesparkaa, josta tavattiin tasan 333 metriä lapamatoa. Surkea ennätysmies. Tällaisessa madossa on jo suun leveyttä 666 metriä."

  Melkosia matosia!

  http://www.hs.fi/ihmiset/a1305763639734

  VastaaPoista
 2. https://www.youtube.com/watch?v=_eXXbRYbAnQ

  VastaaPoista
 3. Eurooppalaisessa muinaisuskossa on eräs tärkeä symboli nimeltä 'Valknut', joka muodostuu kolmesta sisäkkäisestä kolmiosta.

  "The valknut (coined from Old Norse valr, "slain warriors" and knut, "knot") is a symbol consisting of three interlocked triangles. It appears on a variety of objects from the archaeological record of the ancient Germanic peoples."

  https://en.wikipedia.org/wiki/Valknut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/02/muinaiset-viisaat-osa-7-druidismi-ja.html

   Poista
 4. Lasse Lehtinen kertoo miksi Haluatko Miljonääriksi -visailussa on kolme oljenkortta: https://yle.fi/uutiset/3-11173274

  "Sitten, kuten kreikkalaisessa draamassa, tulee yllättäviä vaikeuksia ja pyydetään avuksi jumalia, jotka ohjelmassa ovat kolme oljenkortta."

  VastaaPoista