perjantai 30. lokakuuta 2015

Haapasalo aamu-tv:ssä


Ylen uutinen tänään:

Ville Haapasalo yllättyi Venäjän muutoksesta: Propaganda vaikuttaa kansaan
Näyttelijä-juontaja Ville Haapasalo sanoo, että ilmapiiri on muutunut Venäjällä selvästi Ukrainan kriisin alkamisen jälkeen. 
Venäjää uuden tv-sarjansa kuvauksissa kiertänyt Ville Haapasalo sanoo, että ihmisistä on tullut varautuneita viimeisen puolentoista vuoden aikana.
Venäjällä tunnettu Haapasalo havaitsi, että muutos näkyi "äiti-Venäjän keskellä", jossa hän kulki tehdessään Volga 30 päivässä -sarjaa. Se alkaa Yle Teemalla vuodenvaihteen jälkeen.
– Se oli yllätys minulle, että ihmiset ovat varautuneita mitä sanovat. Samaa ei ole aikaisemmilla matkoilla huomattu, Haapasalo sanoi Ylen aamu-tv:ssä perjantaina.
– Propaganda Venäjän televisiossa on ollut hyvin vahvaa viimeiset puolitoista vuotta. Sieltä on työnnetty hyvin omalaatuista asiaa ulos. Totta kai se vaikuttaa kansaan.
Haapasalo kertoi, että ilmapiirin muutos vaikutti myös ohjelman kuvauksissa, joissa piti hänen mukaansa jättää "jotakin pois" sen takia mitä ihmiset puhuivat.
Haapasalo tarkensi vain, että hän yrittää miettiä asiaa ohjelmassaan esiintyvien ihmisten kannalta.
– Näissä tilanteissa mietin aina sitä, etten saata ihmistä kiusalliseen tilanteeseen, jossei hän ole tajunnut mitä puhuu. Ohjelmathan katsotaan hyvin tarkasti Venäjällä, hän sanoi ja viittasi ainakin Venäjän suurlähetystöön.
Haapasalo korosti, että kyseessä on viihdeohjelma.
– Mehän emme ole (ohjelmassa) mitenkään poliittisia, enkä haluaisikaan olla.

Juttu on kirjoitettu Haapasalon vierailusta aamu-tv:ssä. Mikäs merkki siellä hihassa on?

Hmm...


Lue myös: Saara Jantusen InfosotaEi kommentteja:

Lähetä kommentti