keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Saara Jantusen Infosota


Vähän aikaa sitten julkaistiin suurella kohulla kirja nimeltä Infosota. Kyseinen teos on sotatieteiden tohtorin titteliä kantavan Saara Jantusen kirja Suomeakin koskettavasta informaatiosodasta.

Viimeisen reilun vuoden aikana valtamedian narratiivin vastaista mielipiteiden ilmaisua on alettu kutsua mediassa "trollaamiseksi". Median mukaan ihminen, joka suhtautuu kriittisesti Venäjää demonisoivaan valtamediauutisointiin, on trolli. Narratiivissa luodaan harhaista kuvaa, että sosiaalisessa mediassa Venäjä-uutisoinnin propagandistisuuteen kriittisesti suhtautuvat henkilöt ovat myyttisiä "Venäjä-trolleja", jotka Venäjän valtio on palkannut ajamaan omaa agendaansa. "Väärää mieltä" olevien täytyy olla joko Venäjän palkkaamia some-agentteja, heitä uskovia sinisilmäisiä hölmöjä tai muuten vaan epäisänmaallisia henkilöitä.

Niinpä niin.

Sellainenhan ei olisi tietenkään mitenkään mahdollista, että joku ihan omalla järjenkäytöllään tulisi siihen tulokseen, että valtamedian Venäjää kaikenlaisella höpöhöpöllä demonisoiva uutisointi on luonteeltaan propagandistista?

Vaikka valtamedia on meuhkannut Venäjä-trolleista jo reilun vuoden, yhtään ainoata suomenkielistä Venäjän valtion palveluksessa olevaa valeidentiteetillä operoivaa trollia ei ole onnistuttu todentamaan. Silti media puhuu aiheesta kuin se olisi yleisesti hyväksytty totuus. Kaikkihan sen tietää!

Valtamedian narratiiviin kuuluu myös pyrkimys voimakkaaseen ihmisten mustavalkoiseen jaotteluun. Jos et ole meidän puolella, olet meitä vastaan. Näin saadaan ihmiset leiriytymään ja väittelemään keskenään. Tämä on hyvin tyypillistä "hajota ja hallitse" -menettelyä, joka kuuluu kiinteänä osana "Eliitin" vallankäytölliseen strategiaan. (Lue myös kirjoitus Suomalainen media.)


Valtamedian luomalle Venäjä-hysterialle on varmasti monia syitä. Yksi näistä syistä on hyvin selkeä ja yksinkertainen: Suomi halutaan viedä NATOon. Jos asiasta järjestettäisiin tänään kansanäänestys, tulos olisi kielteinen. Koska kansa on vielä toistaiseksi "väärää mieltä" NATO-kysymyksestä, "Eliitti" pyrkii muuttamaan näitä asenteita kylvämällä kansalaisten mieliin mahdollisimman paljon erilaisia uhkakuvia ja pelkotiloja. NATO-myönteisyys syntyy vain jos löytyy riittävän paha vihollinen jota pelätä. Jos todellista vihollista ei löydy, sellainen täytyy keksiä tyhjästä. Koska Venäjä! (Lue myös aiempi aihetta käsitellyt kirjoitus.)

Jos pitää mielessä tämän NATO-agendan, Jantusen kirjan kannen symboliikka tulee hyvin ymmärrettäväksi.

O-kirjain on muotoiltu tähtäimeksi. Tämä on symboliikan eksoteerinen taso. Esoteerinen taso puolestaan viittaa ikivanhaan kaikkialla maailmassa tunnettuun symboliin - aurinkoristiin.


Aurinkoristi


Kuinka ollakaan, samainen aurinkoristi löytyy myös NATOn logosta.

Ja kuinka ollakaan, NATOn logossa näkyvät englanninkielinen ja ranskankielinen lyhenne ovat molemmat anagrammeja egyptiläiselle auringonjumalalle Aton. Mikä sattuma!


Faarao Akhenaton ja Aton


Miksi juuri auringonjumala Aton?

Koska "Eliitin" juuret ovat Egyptissä ja Aton-kultissa. Aiheesta enemmän kirjoitussarjassa Aton-kultti.9 kommenttia:

 1. Natottaja poseeraa "leijonan tassu" -käsimerkin kanssa. Miten yllättävää.

  https://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1475819460496

  VastaaPoista
 2. "Kansanäänestys Natosta olisi suuri uhka Suomen turvallisuudelle"

  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005437471.html

  Kun kansa on väärää mieltä, kansaa pitää valistaa.

  VastaaPoista
 3. Kun narratiivi päätyy omaan umpikujaansa, lopputulos on melkoista komiikkaa:
  https://www.youtube.com/watch?v=-4Y54-8RR-k

  VastaaPoista
 4. https://www.youtube.com/watch?v=7_erhV52Lvg

  VastaaPoista
 5. Onhan tämä huumoria? Onhan?

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/7Xz7rWpK

  VastaaPoista
 6. "Demokraattinen päätös Natoon menemisestä"

  https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/5760323

  Se on katsos demokratiaa, kun Suomi viedään Natoon kysymättä kansan mielipidettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli ihan oikeasti demokraattinen, koska lehdessä lukee, että "päätös syntyi demokraattisesti, ilman ulkopuolista painostusta ja aivan vapaaehtoisesti. Ja kansanedustajat saivat olla vapaasti myös eri mieltä". Ei tuota olis voinu kirjottaa lehteen, jos siinä olis jotain epäilyttävää.

   Poista
 7. Sauli Niinistökin kehui itsenäisyyspäivänä Natoon liittymisen olevan demokratian riemuvoitto. Gallupeilla järjestettiin sopiva kansanmielipide ja sitä nyt pidetään demokratiana. Alkaa olla niin räikeää valehtelua, ettei tässä touhussa ole mitään moraalia saati järkeä. Kiusallista seurata ihmisiä ketkä uskoo kaiken valehtelun ja jonkilainen myötähäpeää näitä valehtelijoita kohtaan.. Erikoisia aikoja, mutta mulla on vakaa luottamus, että asiat asettuvat paremmalle tolalle kaiken tän sekoilun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Kyllä se on tuo "itsenäisyyskin" yksi vitsi. Määräykset tulee Brysselistä, ja kohta maakin vieraitten valtojen sotilaiden miehittämä

   Poista