maanantai 5. lokakuuta 2015

Merita


Muistatteko, kun vuonna 1995 SYP ja KOP fuusioituivat? Kahden tunnetun pankin fuusiosta syntyi uusi pankki, Merita.

Muistatteko sen polemiikin, mikä Meritan uudesta logosta syntyi? Logo-suunnittelu tilattiin brittiläiseltä muotoilustrategistilta. Lopputulos, ja etenkin sen hinta, aiheuttivat paljon julkista keskustelua ja ihmettelyä. "Tuollainen homeinen reikäleipä ja noin kallis!"

Aika moni tosiaan ajatteli reikäleipää tätä logoa katsoessaan. Mutta kuinka moni ajatteli silmää? (Aiheesta enemmän: Silmän ja käärmeen alkuperä)


Vapaamuurarisymboliikkaa: silmä


Kuinka moni ajatteli logoa katsoessaan kahta kuunsirppiä? Kuinka moni ajatteli egyptiläisiä kuujumalattaria Isis ja Neftys, Two Ladies, joista Isis edusti syntymää (logossa puu, "elävä" materiaali) ja Neftys kuolemaa (logossa graniitti, "kuollut" materiaali)? (Aiheesta enemmän: Käärme ja sauva)


Auringon kaksi äitiä, Two Ladies: Isis (vasemmalla) ja Neftys (oikealla)


Kuinka moni ajatteli logon nähdessään temppeliritarien Baphometia, joka kuvataan kahden kuunsirpin välissä? (Aiheesta enemmän: Baphomet ja Cernunnos)


Baphomet ja kaksi kuuta


Entäs se Meritan nimi? Kuinka moni ajatteli faarao Akhenatonin tytärtä Meritaten? Kuinka moni ajatteli vapaamuurarien skottilaista riittiä, joka on nimetty Meritatenin lempinimen, Scota, mukaan? (Aiheesta enemmän: Milesialaiset)


Meritaten / Scota


Niin. Tämän tason logo-suunnittelu on kallista. Mutta miksi se on kallista, sitä ei suurelle yleisölle kerrota.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti