torstai 25. joulukuuta 2014

Astro-teologia - osa 2: Kuolleista noussut

Osa 1: Neitsyestä syntynyt

Astro-teologisen kirjoitussarjan toinen osa jatkaa joulun teemalla. Ja vähän pääsiäisenkin.

Kristityssä perinteessä on paljon lainauksia astrologiasta ja astronomiasta, jotka olivat kaikkien pakanauskontojen ja kulttien perustana. Muinaisten viisaiden Tähdistö-kultti loi pohjan myös Egyptissä alkunsa saaneille monoteistisille uskonnoille. Ei ole ihme, että kristinusko on edelleen täynnä astrologisia allegorioita.

"Nousi kolmantena päivänä kuolleista."

Tämä uskontunnustuksestakin löytyvä lausahdus ei alkuperäisessä muodossaan liittynyt mitenkään kevääseen tai pääsiäiseen, vaan talvipäivänseisaukseen. Kielikuvan taustalla on auringon, jota Jeesus kristillisessä perinteessä edustaa, liikkeen pysähtyminen kolmeksi päiväksi juuri talvipäivänseisauksen aikoihin.
Muinaiset viisaat seurasivat auringon liikettä suhteessa tähdistöihin hyvin tarkkaan. Talvipäivänseisausta lähestyttäessä aurinko liikkui etelään, päivät lyhenivät ja aurinko nousi joka päivä edellistä matalammalle. 22. päivä sen liikerata oli matalimmillaan. Muinaisille tämä edusti symbolista "auringon kuolemaa".

Aurinko liikkui tähtikartalla koko vuoden, mutta juuri joulukuun 22. päivä sen liike näytti pysähtyvän - kolmeksi päiväksi. Myös auringon matala liikerata pysyi muuttumattomana - kolmena päivänä. Auringon "kuolema" kesti 22. päivästä 24. päivään. 25. päivän aamuna aurinko aloitti taas liikkumisensa tähtikartalla siirtymällä asteen kohti pohjoista näyttäen nousevan joka päivä taas hieman korkeammalle. Aurinko oli siis kolme päivää "kuolleena", kunnes se "nousi kolmantena päivänä kuolleista".

Korkean profiilin atonistiseen "Eliittiin" kuuluvat kirkkoisät kyllä tietävät tämän tarinan, mutta pitävät sen tiedon itsellään. Tavallisille ilmisille tarjoillaan talvipäivänseisauksen juhlasta eksoteerinen versio vapahtajan neitseellisestä syntymisestä, jonka alkuperä liittyy enemmän heinäkuun lopun Niilin tulviin ja Siriuksen nousuun. Ironisesti alkuperältään talvipäivänseisaukseen liitetty auringon "kolmen päivän kuolema" on kristillisessä perinteessä keväällä vietetty pääsiäinen.

Kerrottiinko tätä rippikoulussa?

Tänään on joulukuun 25. päivä ja aurinko näyttää paistavan komeasti. Hyvää "kuolleista nousseen" päivää kaikille!

Aurinko on noussut...


14 kommenttia:

 1. Saturnuksen ja Jupiterin konjuntio vesimiehessä tänä vuonna talvipäivänseisauksena eli 21.12.2020. Mayojen kalenteri on 8 vuotta perässä meidän kalenteria. Samoin etiopialaisessa kalenterissa eletään vuotta 2012. Ja mihin päivämäärään päättyy mayojen kalenteri? -21.12.2012. End of the matrix :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälaista tapahtumaa ennustat kyseiselle ajankohdalle?

   Poista
 2. USKON, että tuolloin tapahtuu jonkinlainen kollektiivinen ”henkinen herääminen”. Mitä kaikkea siihen liittyy sitten fyysisellä tasolla, on vähä vaikea sanoa. Mutta jos nyt arvailemaan lähtee niin ehkä joku erittäin massiivinen auringonpurkaus saattaa olla kans mahdollinen + joitain muita luonnonmullistuksia. Teorioita on netissä yhtä paljon kuin teoreetikkojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että en tarkoita tuolla kollektiivisella kuitenkaan, että jokainen maailman ihminen ”heräisi” juuri tuona päivänä. Mutta mielestäni juuri tästä niinkutsutusta henkisestä heräämisestä tässä ”great awakeningissa” on pohjimmiltaan kyse. Tottakai se tarkoittaa myös heräämistä eliitin salaliittoihin, korruptioon ja pedofiliaan yms, mutta näkisin, että nämä kaikki paljastukset vain ikäänkuin toimivat yhtenä ”katalyyttina” tälle ihmisten tietoisuuden muutokselle. Eckhart Tolle: ”Some people awaken spiritually without ever coming contact with any kind of mediation techique or spiritual teaching. They may awaken simply because they can’t stand the suffering anymore”.

   Poista
  2. Uskallan aika rohkeesti sanoa, että mitään ihmisen ulkopuolista pelastusta tai pelastajaa tästä tilanteesta ei ole, eikä koskaan tule. Siinä uskomuksessa pysyttelyssä ei ole mitään muuta kuin se, että "huh, mun ei tarvii tehä niin paljoa, taikka miksi tehdä mitään, kun se ja se tulee silloin ja silloin ja pelastaa".

   Vaikka kaikki tämän maailman hallinto- ja orjuutusjärjestelmät räjäytettäisiin kappaleiksi nyt, alkaisi niiden jälleenrakennus sillä sekunnilla, kun pöly olisi laskeutunut.

   Miksi?

   Siksi koska missä välissä tässä ihmisten ajattelu ja toiminta muuttui? Ei missään. Mikä synnyttää ihmisen toiminnan? Ajattelu ja tunteet. Miten ajattelua voi muuttaa? Tiedon kautta, jonka hankkimiseen vaaditaan tiedon kaipuuta, totuudesta välittämistä, huolta siitä, miten asiat ovat, eli lyhyesti tunteita. Ajattelua ja tunteita yhdistää se, että ne ovat ihmisen sisäisiä asioita, eivät ulkoisia. Ainut joka voi muuttaa ihmisen sisäisiä asioita, on sinä itse, saattamalla ajattelusi linjaan totuuden kanssa. Vaikka se olisi kuinka ruma, iljettävä ja vastenmielinen.

   Kuinka moni on valmis tähän? Sitä paitsi se on vasta ensimmäinen ja helpoin askel.

   Ulkopuoliseen pelastajaan on helppo tuudittautua. Se ei vaadi mitään. Voi rauhassa jatkaa harhoissa ja valheissa elämistä ja painua yhä syvemmälle ja syvemmälle suohon.   Miksi käsitteet esimerkiksi herääminen ja valaistuminen halutaan nähdä jonain ainutkertaisena tapahtumana?

   Sama, kun johonkin vaativaan, käsityöammatiin tultaisiin täysammattimieheksi yhtäkkisenä, ainutkertaisena tapahtumana, ja seuraavaksi oltaisiinkin jo "sorvin ääressä" erittäin vaativan työn suunnitelmat käsissä.

   Onnistuisiko toteutus?

   Näkisin nuo käsitteet ennemmin samanlaisena pitkäjänteisenä toimintana ja tapahtumaketjuna, kuin esimerkin ammattimieheksi todellisuudessa tullaan.

   Poista
  3. Mielenkiintoista. Onko sulla heittää jotaki linkkejä kirjotuksiin/videoihin aiheesta? On henkilökohtaisesti tuntunu jo muutaman vuoden että jotakin isoa on tapahtumassa.

   Poista
  4. A-4.6 Onhan tuosta juttua vaikka kuinka. Jyrki Pykärin ”Valo”-youtube-kanava on tosi hyvä suomalainen. Samoin Samuli Perälä.

   Ja H O-nimimerkille: En oikein ymmärrä, että mitä ajoit takaa? Tai vaikutat siltä, että vastasit viestiini ja puhuit ulkopuolisista pelastajista ja niihin uskomisesta. En itsekkään usko ”ulkopuolisiin pelastajiin”. En usko kehenkään muuhun kuin omaan itseeni itseni ”pelastajana”. Henkinen herääminen on niin moniulotteinen ja yksilökohtainen käsite, että sitä on aika hankala sovittaa mihinkään tiettyyn lokeroon. ”NÄIN SE MENEE!”. Valaistumisella tarkoitetaan ehkä taas hieman eri asiaa ainakin minun mielestäni kuin henkisellä heräämisellä. Henkinen herääminen voisi olla vaikka se tarotin kortti ”taikuri”, kun taas valaistuminen olisi kortti numero 21, ”maailma”.

   Poista
  5. Jos nyt oletetaan että taivaankappaleiden liikkeillä tai asennoilla on vaikutusta ihmisiin, talvipäivän seisaus 2020 saattaa herkistää ihmistä joka ei ole kadottanut kykyään herkistyä.
   HO:n kanssa samaa mieltä ettei kyseisenä päivänä (tai minään muunakaan päivänä) kannata odotella ihmeitä, valaistuminen/herääminen on pitkä ja raskas projekti jonka jokainen joutuu loppupeleissä ihan itse kahlaamaan lävitse. Vertaus ammattitaitoon on tosi osuva, ihminen joka on käyttänyt x-määrän aikaa hahmottaakseen miten maailma toimii on kuin vastavalmistunut ammattikoululainen,vasta alettuaan soveltaa tätä tietoa omaan elämäänsä häneltä alkaa vuosien saatossa suomukset tippumaan silmiltä ja hän alkaa hiljalleen käsittämään minkälaisia uhrauksia se paratiisin rakentaminen vaatii.
   Lähtökohtaisesti me heräämään pyrkivät ihmiset olemme tässä pelissä altavastaajana historiattomuutemme takia, moni yksilö joka on elämänsä aikana saavuttanut edes auttavan tietoisuuden tason ei kykene/halua välittää tätä jälkipolvilleen. Vallasväki taasen välittää tuhansia vuosia vanhoja salaisuuksia maailmasta jälkikasvulleen. Ainoa asia mikä on puolellamme on lukumäärä.
   Jos talvipäivänseisauksen aikana alkaa pienet kellot kilkattamaan massojen korvien välissä ja pieni epämukava tunne hiipimään sisälmyksiin, toivon että moni aloittaa prosessin itsensä kehittämiseen eikä saapastele lääkäriin tai katukauppiaan pakeille kinuamaan myrkkyjä millä päästä eroon olotilasta.

   Poista
  6. Gematria71, ethän käsitä väärin, viestini ei ollut tarkoitettu hyökkäykseksi sinua tai viestiäsi vastaan. Sain vain viestisi aiheesta, ja osittain sen vierestäkin, innoituksen jakaa tärkeäksi kokemiani ajatuksia.

   Kortteihin liittyen, olen siinä käsityksessä (korjatkaa jos olen väärässä), että taikuri on valaistunut. Oman itsensä kuningas, ei kenenkään käskytettävissä eikä manipuloitavissa. Kaikki työkalut pöydällä käytettävissä. Käsillään näyttää niin ylhäällä kuin alhaallakin. Ikuisuusmerkki kuvaa, että oman itsensä kuninkuuden saavutettuaan, sitä ei enää voi kadottaa tai sitä ei voida viedä pois.

   Mito Islam, ymmärsit naulan kantaan mitä viestilläni ajoin takaa!

   Tuohon lukumäärään liittyen fyysisesti kyllä, henkisesti potentiaalisesti ehdottomasti, henkisesti käytännössä tällä hetkellä ei todellakaan. Suurimmalla osalla ihmisistä ajattelu on niin vituillaan ja lujaan juurtunutta, että en tiedä siirtyisikö vuori helpommin kuin suurimman osan ajattelu muuttuisi. Tämän ajattelun kylvöä niitämme tässä ihmisten yhteisessä maailmassa joka päivä.

   En missään nimessä tahdo lannistaa ketään, päin vastoin. Kaikki on mahdollista. Mutta tärkeää on ymmärrys siitä, että valehtelu (ei ole syytös ketään, tai kenenkään viestiä kohtaan) erityisesti itselle, mutta myös muille, ja haavemaailmoissa elely antaa asioiden liukua rauhassa huonompaan ja huonompaan suuntaan, välillä vauhtia tuuppien.

   Poista
  7. Monesti kun puhutaan niin kutsutusta henkisestä heräämisestä, tai valaistumisesta, erehdytään siihen harhaluuloon, että herääminen tapahtuu aina ikäänkuin sen seurauksena, että yksilö on alkanut perehtyä esimerkiksi salaliittoihin ja tähän kaninkoloon hyppääminen johtaa jonkinlaiseen tietoisuuden muutokseen. Tiedän lukuisia henkilöitä, jotka ovat kokeneet henkisen heräämisen syystä tai toisesta, ja tämä herääminen on saanut heidät sitten kyseenalaistamaan esimerkiksi todellisuutta, minuutta ja yhteiskunnassa vallitsevia valtarakenteita. Uskon myös, että todella suuri osa niistä, jotka ovat erittäin perehtyineitä ja tietoisia yhteiskunnan toiminnasta, eivät ikinä koe varsinaista heräämistä syystä tai toisesta. Vaikka yksilö olisi kuinka älykäs ja perehtynyt perinpohjin maailman toimintaan, saattaa hän silti oikeasti henkisesti olla koko elämänsä ”narri”.

   Meidän aurinkokunnassa Saturnuksella on auringon jälkeen ehkä suurin suora vaikutus ihmisen tietoisuuteen ja juuri Saturnus on suurin yksittäinen syy sille, miksi ihmisten kollektiivinen tietoisuus on ollut hyvin hyvin pitkään ikäänkuin rajoitetussa tilassa. Jos Jupiter blokkaa täysin Saturnuksen erittäin negatiiviset vaikutukset maan päällä ja ”tähdet” ovat joka suhteessa oikeassa asennossa, saattaa tällä olla ihan minkälaisia vaikutuksia tahansa. En siis lähtisi etukäteen ollenkaan aliarvioimaan kyseisen päivän merkitystä. Siitä olen samaa mieltä, että eniten tämä kyseinen päivänmäärä varmasti tulee vaikuttamaan niihin, jotka ovat jo valmiiksi henkisesti melko herkässä ja vastaanottavaisessa tilassa.

   Poista
  8. En tarkoita että ihmisen pitäisi tankata gigtavujen verran tietoa itseensä voidakseen "herätä", ihmiset heräilevät eri tavoin, joillekin riittää yksi kelpo kriisi joka pyyhkii unenrippeet silmäkulmista. Myöskään "älykkyyttä" ei tarvita silmien avaamiseen(jossain tapauksissa se voi jopa olla haitaksi). Kun sanoin että ihminen tajuaa miten maailma toimii en tarkoita taloutta, valtarakenteita tai mitään muutakaan " maallista" asiaa, jos osaisin sen kielen joilla näitä asioita voisi selventää avaisin sanaisen arkkuni, joku uskovainen voi kertoa miten Jeesus astui hänen sydämeensä ja maailman salat paljastuivat hänelle ja ikuinen rauha asettui häneen. Jotain tämän tapaista kokee henkilö joka syystä tai toisesta alkaa heräilemään. Mitä nopeammin tämä tapahtuu sitä rajummpi se isku halolla naamatauluun on. Tietoisuus ja älykkyys eivät tarkoita samaa asiaa, älykkyyttä voi omien rajojen sisällä kehittää, tietoisuus taasen tulvii ihmiseen joka antaa sen tapahtua.
   Omien kokemusten perusteella olen havainnut että mitä kiivaammin sitä omaa tietoisuuttaan yrittää toisille selittää sitä hanakammin rakentaa sanoilla aitoja päänsä sisään, joten yritän vain antaa sen velloa sisälläni ja hyödyntää sitä omassa arkisessa elämässäni. En nyt lähde erittelemään keinovalikoimaa millä olen itseäni"herätellyt" osan olisin voinut jättää tekemättä näin jäljestä ajatellen, mutta jokainen taaplaa tyylillään😂 Voin vakuuttaa että siinä vaiheessa kun alkaa tiedostamaan "miten maailma pyörii" sen kyllä huomaa, tässä vaiheessa valitettavan moni perääntyy tai alkaa järkeistämään kokemustaan.
   Kaikesta huolimatta me kaikki olemme lihamme ja maailman jonka olemme rakentaneet vankeja ja mitä paremman maailman me onnistumme rakentamaan sitä paremmin me siinä elämme.
   Sitten kun varsinainen "massaherääminen" tapahtuu ihmiskunta vapautuu kollektiivisesti lihansa kahleista ja käsittää mitä me oikein olemme, ei ole enään mitään rajoja sille mitä kykenemme tekemään.

   PS meni vähän häröilyksi, mutta toivottavasti joku ymmärtää mitä ajoin takaa 😂🤣

   Poista
  9. Ei mennyt ollenkaan häröilyksi! Olen täysin samaa mieltä kaikesta mitä tässä viestissä sanoit! :) Seuraan hyvin paljon monia eri lähteitä ja kaikkialla on havaittavissa sama ilmapiiri - tunnelma tiivistyy. Uskon, että jokainen edes jollain tasolla hereillä oleva aistii sen, että isojen muutosten ja tapahtumien äärellä ollaan! Tai ainakin niiden kynnyksellä ja tämä ilmenee selvästi esimerkiksi juuri tällaisia syvällisinä ja tietyllä tavalla intohimoisinakin keskusteluina.

   Poista
 3. Mielenkiintoista keskutelua. Lisäisim vielä oman mietteeni siitä, että tämä heräämis asia, joka viimeaikoina on ollut vahvasti ihmisten puheissa, on kaikkinensa hieno ja polveileva tapahtuma. Siihen liittyy toki maailman toiminnan ymmärtäminen mutta ennen kaikkea itsensä, siis oman henkispsykofyysisen kokonaisuutensa toiminnan ymmärtäminen sekä näiden kahden toisiinsa kietoutuneen todellisuuden välinen vuorovaikutus.

  Itselläni on välillä ollut vaiheita jossa tuntuu, että olen jonkun suuremman voiman syleilyssä ja ohjauksessa. Kun taas toisina aikoina taas vahvasti tuntuu siltä, että nyt teen itse kaiken työn, enkä kaipaa apua.

  Mietin sykronisaatioita omassa pienessä kuplassani jotka vain itse tunnistan sellaisiksi, niin ehkä nämä tällaiset ns. Merkkipäivät voivat olla kollektiivisia synkroonipäiviä jotka useammat voivat kokea samanaikaisesti.. melkoista hurmosta saattas olla siis 🙃

  VastaaPoista