lauantai 13. joulukuuta 2014

Senaatintori - osa 6: Joukkorituaalit

Osa 1: Aleksanterin patsas

Osa 2: Ulrika Eleonoran kirkko

Osa 3: Vuosi 1863

Osa 4: Helsingin tuomiokirkko

Osa 5: Auringonsäteet julkisivuissa

Tietoisen mielen ja alitajunnan väliset voimasuhteet ovat 1:1 000 000 alitajunnan hyväksi. Mitä luulette tapahtuvan ihmismielessä, kun hän lähtee osoittamaan mieltään Senaatintorille?

Hänen tietoinen mielensä vastustaa jotain yhteiskunnallista epäkohtaa, joka yleensä kohdistuu suoraan tai epäsuorasti "Eliittiin" ja sen toimintaan. Kun hän saapuu Senaatintorille, hänen alitajuntansa ottaa tiedostamattomalla tasolla alueen symboliikasta vastaan valtavat määrät informaatiota, joka kertoo "Eliitin" vallasta, voimasta ja kontrollista meihin tavallisiin ihmisiin. Jos tietoinen mieli ei osaa tarjota kriittistä ajatteluaan tuota informaatiota vastaan, alitajunta hyväksyy poimimansa informaation totena ilman kriittistä arviointia.

Tietoinen mieli huutaa: "Vastustan!" Pelimerkkejä: 1.

Alitajunta uskoo: "Eliitti hallitsee." Pelimerkkejä: 1 000 000.

Kumpi on äänekkäämpi?

Kuinka usein olemme osoittaneet mieltämme juuri Senaatintorilla? Melko usein.


Toisaalta voisi kysyä myös, että kuinka usein osallistumme johonkin muuhun "joukkorituaaliin" Senaatintorilla?

Uusivuosi

Euroviisut

Vappu

Helsnki Pride

Joulukonsertti

Via Crusis

Tattoo

Senaatintori toimii aika monen juhlan tai tapahtuman näyttämönä. Joka kerta jokaisen osallistujan alitajunta saa "symboliikkakylvyn", joka julistaa "Eliitin" mahtia. Jos tietoinen mieli ei tunnista tätä symboliikkaa, alitajunta ottaa tuon informaation osaksi uskomusjärjestelmäänsä - ilman kritiikkiä.

Vaikutus on tismalleen sama kuin mainoksilla, jotka ohittavat tietoisen mielen kriittisen ajattelun muodostaman suojamuurin: "Ai miesten hammastahnaa, jota käyttämällä kauniit naiset haluavat harrastaa kanssani seksiä? Joo, tottakai ostan!" Tätä mainoksen luomaa mielikuvaa moni kykenee arvioimaan kriittisesti, koska se on niin ilmiselvä. Mutta entäs Senaatintorin symboliikka? Kuinka moni tunnistaa sen vaikutuksen alitajuntaan?

Jokainen Senaatintorilla järjestetty juhla on tiedostamattomalla tasolla tapahtuva alitajunnan "ohjelmointitilaisuus". Jokainen tapahtuma palvelee "Eliitin" etuja.

Myös jokainen mielenosoitus Senaatintorilla palvelee "Eliitin" etuja. 1 vs. 1 000 000 on "Eliitille" aina hyvä diili.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti