tiistai 16. joulukuuta 2014

Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas


Päivitetty 4.4.2018.


Mannerheimin ratsastajapatsas


Mannerheim - "suurin suomalainen" - istuu hevosensa selässä aivan Helsingin ydinkeskustassa erittäin näkyvällä paikalla.

Mannerheim edustaa "Eliitin" eliittiä. Hän on hyvin erityinen hahmo. Hän on marsalkka - kenraalienkin yläpuolella.

Mannerheimista on luotu myyttinen messiashahmo, joka pelasti Suomen kahdessakin eri sodassa. Hänen hahmonsa on korotettu kansallisessa symboliikassa asemaan, joka on kaiken arvostelun yläpuolella. Jos joku uskaltaa arvostella Mannerheimia, se herättää aina kauhistelua ja närkästystä. Se on vähän samanlainen tabu kuin arvostelisi kirkon edustamaa jumalhahmoa. Niin ei vain tehdä.

Jos joku akateeminen tutkija uskaltaa kyseenalaistaa Mannerheimin sotilaallisia tai strategisia kykyjä, hän saa varmasti lokaa niskaansa. Tai entäpä jos uskaltaa ottaa puheeksi Mannerheimin osuuden vuoden 1918 tapahtumista? Myönnetään kyllä, että valkoinen armeija harjoitti terroria, mutta Mannerheimilla ei tietenkään ollut sen kanssa mitään tekemistä! "Ne oli ne muut, mutta ei Mannerheim!" Valkoisen armeijan päällikkö voi siis ottaa kunnian sodan voittamisesta, mutta jättää vastuun johtamansa armeijan sotarikoksista muille?

Hmm... Miten tuo kuullostaa niin tutulta?


Valkoisten Viipurin joukkoteloitus


Kun näin suureeen ja mahtavaan asemaan korotetusta "Eliitin" sankarihahmosta tehdään patsas, olisi erittäin omituista, jos se ei sisältäisi jotain esoteerista symboliikkaa.

Patsasta katsoessa siinä ei näy mitään sellaista, mikä olisi jotenkin omituista tai erikoista. Marsalkka sotilasasussaan hevosen selässä ei herätä minkäänlaisia epäilyksiä mistään esoteerisesta viestistä - ainakaan niille jotka eivät tiedä mikä marsalkka symbolisella tasolla on.





Marsalkka on englanniksi marshal. Sana muodostuu osista mars ja hal. Mars oli roomalaisten sodan jumala, joten sen yhtys marsalkkaan ei ole suurikaan yllätys. Hal tulee latinan sanasta halos, sädekehä. Halos tai halo tarkoittaa tarkkaan ottaen "auringon (tai kuun) kiekkoa". Ja mitä tiedämme auringon merkityksestä atonistiselle "Eliitille"? Jännästi tämä aurinkoteema nousee aina esiin.

Entäpä marsalkan sauva - tuo marsalkan symboli? Mistä se tulee?

"Eliitin" symboliikan neljä esoteerista oppia: astrologia, numerologia, kabbala ja tarot. Jälleen kerran huomio kiinnittyy tarotiin.

Tarotin pienen arkanan muodostaa neljä maata: miekat, maljat, lantit ja sauvat. Sauvoja löytyy myös ison arkanan korteista. Kortista numero yksi - the Magician / Taikuri - käy ilmi sauvan esoteerinen merkitys. Se on Taikurin - suuren tietäjän - työkalu. Taikuri ei ollut tarotin kehittäneille muinaisille ihmisille mikään silmänkääntötemppujen esittäjä, kuten tämän päivän maailmassa. Nykyajan taikurit ovat muinaisten Taikureiden irvikuvia, joilla ei ole mitään tekemistä sen esoteerisen taikuuden kanssa, jota Taikuri edustaa. Harrypotterit ja näyttävät taikurishowt ovat peittäneet alleen sen alkuperäisen taikuuden käsitteen, josta nykyään tiedetään kovin vähän.

Muinaisten viisaiden harjoittama taikuus ei ollut mitään temppujen tekemistä - eikä varsinkaan mitään yliluonnollista. Kyse oli maailmankaikkeuden salaisuuksien syvällisestä ymmärtämisestä.


Taikuri ja sauva - as above, so below.


Marsalkka on korruptoitunut, sotaan valjastettu, versio Taikurista. Kun sotilaalliselle johtajalle myönnetään marsalkan arvo ja oikeus kantaa sauvaa, hänet korotetaan symbolisessa mielessä muinaisten suurten tietäjien tasolle.

Koska alitajuntamme tietää mitä sauva merkitsee, näemme alitajunnan tasolla marsalkan niin suurena ja mahtavana auktoriteettinä, että emme uskalla kyseenalaistaa mitään mitä hän tekee tai sanoo. Jos Mannerheim olisi ollut vain kenraali, hänen kohdistuva kritiikki ei olisi sellainen tabu kuin se nykyään on. Sauva toimii psykologisessa mielessä immuniteettisuojana. "Mitä sotarikoksia? Eihän Mannerheim!"

Mannerheimin ratsastajapatsas ei kuitenkaan ole Taikuri-kortti. Isosta arkanasta löytyy paremmin tämän patsaan kanssa yhteen sopiva kortti: The Chariot / Sotavaunut



Sotavaunut


Mitä yhtäläisyyksiä voimme löytää?

Sotavaunuista löytyy:

  1. Hevosvoimalla kulkeva ajoneuvo. Vaunujen edessä olevat olennot vaihtelevat eri pakoissa, mutta sotavaunut olivat historiallisessa mielessä tietenkin hevosten vetämät. Hyksos-kuninkaiden sotilaallinen menestys perustui hyvin pitkälti uuteen sotateknologiseen innovaatioon: Hevosten vetämät sotavaunut.
  2. Mies sotilaspuvussa.
  3. Miehellä sauva oikeassa kädessään.
  4. Miehen päähineessä auringon symboli.
  5. Miehen yllä on vyö, josta näkyy roikkuvan miekan paino, mutta miekkaa ei näy tästä kuvakulmasta.
  6. Miehen taustalla/yläpuolella on tähtitaivaskangas.
  7. Vaunujen takana on vettä.
  8. Veden takana näkyy kaupunki.

Mannerheimin ratsastajapatsaasta löytyy:

  1. Hevonen on kulkuneuvona.
  2. Mannerheim on sotilaspuvussa.
  3. Mannerheimilla on sauva oikeassa kädessään.
  4. Mannerheimin päässä olevassa lakissa on kokardi, joka on auringon symboli. Patsaasta ei näe onko kokardi leijonamallia vai ympyrämallia (ympyrän sisällä piste). Tällä ei ole merkitystä, koska molemmat ovat auringon symboleja.
  5. Mannerheimilla on miekka, mutta se ei näy edestä katsottuna. ("Piilossa" satulan takaosassa.)
  6. Patsaan jalusta on tehty niin korkeaksi, että patsasta katsovat näkevät Mannerheimin aina taivasta vasten.
  7. Patsaan takana Kiasman edessä on vesiallas. Ennen Kiasman rakentamista takana näkyi Töölönlahti.
  8. Ennen Kiasman rakentamista Töölönlahden takaa näkyi Kallion ja Alppilan kaupunginosat.


Kortti numero seitsemän, Sotavaunut, edustaa kuuta. Kortti numero kahdeksan, Voima, edustaa aurinkoa. Molemmat löytyvät Helsingin patsaista: Mannerheimin patsas ja Laki-patsas.

Kuun ja auringon välinen yhteys näkyy vapaamuurareiden symboliikassa:


Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Aurinko ja kuu

Laki-patsaasta on kolme vedosta kolmessa eri paikassa: Senaatintorilla, Presidentinlinnassa ja Säätytalolla. Säätytalon Laki-patsas (Voima/aurinko) ja Mannerheimin patsas (Sotavanut/kuu) linkittyvät mielenkiintoisella tavalla yhteen. Kartalla mitattuna näiden kahden patsaan välinen etäisyys on tasan 1000 metriä

Roomalaisessa järjestelmässä lukua 1000 vastaa kirjain M.

M niin kuin Mason. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa M-logot.)


Mannerheimin patsaalta (kuu) Säätytalon Laki-patsaalle (aurinko) tasa 1000 metriä

Säätytalon Laki-patsas


Jos karttakuvaa katsoo tarkemmin, 1000 metrin janan yläpuolella näkyy vapaamuurarisymboliikasta tuttu lakikivi





Vapaamuurarisymboliikkaa: lakikivi

Vapaamuurarisymboliikkaa: lakikivi


Lakikiven symboliikasta enemmän kirjoituksessa Esirippu.

Siis kuuta ja aurinkoa edustavien patsaiden muodostaman 1000 metrin janan yläpuolella on lakikivi. Kuullostaa jotenkin tutulta.


Vapaamuurarisymboliikkaa: auringon ja kuun pylväät, joiden välissä The Royal Arch ja lakikivi


3 kommenttia:

  1. http://yle.fi/uutiset/suomessa_ei_kaihdettu_lasten_teloituksia_sisallissodan_aikaan/7130301

    VastaaPoista
  2. 1918 etninen puhdistus: http://suom.webs.com/

    VastaaPoista
  3. Päivitetty 4.4.2018. Lisäykset sinisellä.

    VastaaPoista