keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Vastakohdat

"Eliitin" esoteerisessa symboliikassa toistuu hyvin usein vastakohtien teema. Selkein esimerkki tästä on vapaamuurarien symboliikka, jossa näkee toistuvasti seuraavia vastakohtapareja:

  • Aurinko - Kuu
  • Taivas - Maa
  • Musta - Valkoinen
  • Päivä - Yö
  • Maskuliini - Feminiini
  • Mars - Venus
  • Fallos - Vulva
  • Jachin - Boaz







Vastakohtien yhdistymisellä on hyvin tärkeä symbolinen arvo. Kun ihminen saavuttaa tilan, jossa hänen psyykeensä maskuliini-puoli yhdistyy feminiini-puolen kanssa, hän saavuttaa tietoisuudentilan, jota kutsutaan "valaistumiseksi". Kaikki yhdistyvät vastakohtaparit ovat tämän tämän prosessin symboleja.

Valaistumiseen liitetään valitettavasti paljon täysin virheellisiä käsityksiä. Jos yrität valaistua vain istumalla silmät kiinni hiljaa kuin Buddha, joudut valitettavasti pettymään. Toki meditoinnista voi olla apua, mutta se ei yksin riitä. Jos menet "valaistumiskurssille", jossa joku "opettaa" sinulle valaistumista, menetät vain rahasi. Jos yrität suorittaa valaistumista, kierrät vain kehää.

Elämme niin suorituskeskeisessä maailmassa, että meidän on vaikea nähdä asioita sisäisinä prosesseina. Valaistuminen ei ole mitään sellaista jota voit suorittaa. Se ei ole mitään sellaista mikä tapahtuu ulkoisen toiminnan kautta. Se on sisäinen prosessi, joka vaatii hurjia määriä oman psyykeen ja tietoisuuden kanssa työskentelyä. Eikä se ole ihan helppoa - vain kourallinen ihmisiä on koskaan pystynyt siihen.

Kun ihminen saavuttaa tämän jumalaisen tilan, jota kuvataan vastakohtien yhdistymisen symboliikalla, hän kohtaa sisäisen jumaluutensa

Ei ole sattumaa, että Buddha kuvataan usein hyvin feminiinisenä. Jumaluus on aina androgyynistä.

Buddha - maskuliini ja feminiini yhdistyneenä

Myös Jeesuksesta löytyy paljon kuvia, joissa hänestä voi nähdä feminiinisiä piirteitä.


Jeesus - maskuliini ja feminiini yhdistyneenä

Kirkkotaiteessa Jeesuksen näkee usein vesica piscis vulva-symbolin sisällä.


Jeesus ja vesica piscis

Jeesus ja vesica piscis

Jos haluaa korostaa uskonnollisen (mies) johtajan jumalallista asemaa, hänen asuunsa kannattaa laittaa näkyvälle paikalle feminiini-symboli. Alitajuntamme yhdistää tämän androgyynin jumaluuteen. Näin johtajasta tulee alitajnutamme silmissä tietyssä mielessä "jumala", tai "oman jumaluutensa löytänyt".

Paavi ja vulvan muotoinen päähine.

Taoistinen jing ja jang edustaa androgyynistä jumaluutta hyvin yksinkertaisella tavalla.




Temppeliritarien ja vapaamuurarien Baphomet kuvataan myös androgyyninä.

Baphomet - käsivarret ja torso ovat miehen, mutta rinnat ovat naisen.

Onko ihme, jos parrakas nainen voittaa Euroviisut? Se vetoaa psyykeemme syvimpiin kerroksiin hyvin voimakkaalla tavalla.

Conchita Wurst - maskuliini ja feminiini yhdessä

Tämä vastakohtien yhdistyminen näkyy vapaamuurarien logossa. Harppi ja suorakulma tulevat Egyptistä. Harppi on taivaan jumala Nut - suorakulma on maan jumala Geb. Taivas ja maa löytyvät myös vapaamuurarien pilareista.

Nut (taivas) makaavan Gebin (maa) päällä
Nut ja Geb (taivas ja maa) vapaamuurarien logossa

Taivas oikealla pilarin päällä - maa vasemmalla pilarin päällä.
Kuu oikealla - aurinko vasemmalla.
Yö oikealla - päivä vasemmalla

Vastakohtien yhdistymisen voimallinen vaikutus alitajuntaamme on hyvin tiedossa "Eliitin" mainostoimistoissa. Tuote voidaan myydä uskomattoman kalliilla, jos markkinointi osaa vetää oikeista naruista.


Musta - Valkoinen
Mies - Nainen

Ja sama uudestaan.  Musta - valkoinen, mies -nainen.

Ja uudestaan...

... ja uudestaan....

... ja aina vaan uudestaan...
... ja käsveskoissa myös.

Nainen ja "viikset"
Fallos-symboli alastoman naispatsaan edessä.

Fallos-symboli naisen takana.

Ei ole mikään suuri yllätys, että vastakohtien yhtymisen teema on melko keskeisessä osassa tarotissa. Androgyynistä kuvausta löytyy yllättävän monesta kortista. Esimerkiksi heti ensimmäinen kortti, Narri, on hyvin feminiinisenä kuvattu mies. Toinen kortti, Taikuri, on mies feminiinisissä vaatteissa. Taikuri jos joku tietää mitä valaistuminen on - mitä vastakohtien yhdistäminen on. Tämä kaapuihin pukeutuminen on tyypillistä uskonnollisten organisaatioiden auktoriteettihahmoille. Paavi, kardinaalit, piispat ja papit pukeutuvat yleensä vähemmän maskuliinisiin kaapuihin. Vaan ovatko he Taikurin veroisia? Ei tietenkään, mutta sitä alitajuntamme ei osaa arvioida.




"Niin nättinä että!"
Alitajunnan on helpompi pitää näitä miehiä "pyhinä", kun heissä on jotain feminiinistä. 
Kuun ja auringon välinen yhteys on niin tärkeä, että se on koodattuna koko tarot-pakkaan. Pakassa on 78 korttia. Kortti numero seitsemän on Sotavaunut, joka edustaa kuuta. Kortti numero kahdeksan on Voima, joka edustaa aurinkoa.  78 kortin pakka - kuu ja aurinko. 

Edellisen kirjoituksen lopussa mainittiin Helsingistä löytyvät patsaat, jotka edustavat tarotissa aurinkoa ja kuuta. Jos mittaaa Mannerheimin ratsastapatsaan (Kuu/Sotavaunut) etäisyyden Säätytalosta, jonka sisällä on Laki-patsas (Aurinko/Voima), saadaan tulokseksi tasan tuhat metriä. En tiedä mikä on Googlen karttapalvelun satelliittikuvien virhemarginaali, mutta jos mittauksen tekee Säätytalon keskellä olevan kattoikkunan keskipisteestä, siitä on kartan mukaan tasan tuhat metriä Mannerheimin patsaalle.


Kuulta auringolle - tasan tuhat metriä.


Miksi juuri tuhat metriä? Tuhat on latinaksi mille tai milliare, joka tunnetaan myös sanana virstanpylväs tai englanniksi milestone, joka tarkoittaa "merkittävää muutosta tai saavutusta". Niinpä, mikä voisi olla merkittävämpi muutos kuin kuun ja auringon yhdistyminen - valaistuminen

Mutta mitä tapahtuu, jos ihmismielen feminiini ja maskuliini eivät löydä toisiaan ja pikemminkin erkanevat toisistaan? Jos kuljemme kauemmas valaistumisesta? Mitä siitä seuraa? Vastaus löytyy katsomalla tätä maailmaa missä elämme. Onko maailma tasapainossa? Ovatko ihmiset tasapainossa? Kykeneekö ihmiskunta elämään rauhassa ja harmoniassa? Kunnioittaako ihmiskunta elämän pyhyyttä? Luonnon pyhyyttä? Kykenemmekö jakamaan ja antamaan? Huolehtimaan toisistamme? Onko hyvinvointi jakautunut tasaisesti? Käyttäytyykö ihmiskunta terveellä tavalla? Olemmeko yksilöinä terveitä psyykkisellä ja fyysisellä tasolla? 

Tarotin korttilla Paholainen on osuva nimi. Paholainen pitää miestä ja naista kahleissa. Tähän yhteen korttiin voisi tiivistää koko atonistisen "Eliitin" toiminnan. "Eliitti" on tuo Paholainen. Se tekee kaikkensa, että maailma pysyisi psyykeen tasolla jakautuneena. Hajoita ja hallitse sopii tähän yhteyteen paremmin kuin hyvin. 

"Eliitin" valta katoaa vasta kun kykenemme kollektiivisesti murtamaan nuo kahleet, jotka pitävät psyykeen maskuliinin ja feminiinin erillään. 


5 kommenttia:

  1. En tiedä onko tällä mitään yhteyttä tohon 1000 -lukuun, mutta roomalaisten numeroiden suurin numero (M niinkuin Mason) on 1000. Kaikki muut luvut yhteenlaskettuna on 666. Voi olla ihan hatusta koko yhteys, mutta jossain nettivideossa tohonkin törmäsin :) http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_numerals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa... Totta! Enpäs tullutkaan tuota ajatelleeksi.

      Ei tuo ole hatusta vedettyä, olet ehdottomasti jäljillä.

      Poista
  2. Ainiin ja siinä samassa nettivideossa todettiin, että kreikaksi M (tai tuhat) olisi "Helius" eli suora viittaus Aurinkoon. Eli M = 1000 = Aurinko. Noh, kommentoi sinä tätä kun tunnet paremmin. En tiedä onko tossa perää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa kreikkaa, mutta näemmä ainakin google-kääntäjä tuon vahvistaa.

      Enpä tuotakaan tiennyt, mutta ei tuo oikein yllätäkään. Tarotin valaistumista edustava kortti on nimeltään Aurinko, joten onhan tuossa nyt ihan selkeä yhteys.

      Tämä on ihan tyypillistä symboliikan monitasoisuutta. Kerroksia löytyy aina lisää, jos vain jaksaa tonkia.

      Sulla oli muuten aika hieno löytö se leffajuliste, jossa oli tarotin "miekkojen 4". Enpä ihmettelisi, jos noista julisteista löytyy enemmänkin tarot-symboliikkaa. Esimerkiksi jossain Die Hard julisteessa oli aika selkeä "torni".

      Poista
    2. Miekkojen 4 ja elokuvan Painanainen Elm Streetillä leffajuliste tuo mieleen myös Vasemmistoliiton logon :)

      Poista