lauantai 31. tammikuuta 2015

Astro-teologia - osa 15: INRI


Kristinuskossa Jeesuksen ristiin yhdistetään tunnettu kirjainlyhenne INRI. Mitä se tarkoittaa?

INRI tarkoittaa Kirkon virallisen tulkinnan mukaan lausetta Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum, eli Jeesus Nasaretilainen, Juutalaisten kuningas.


Risti ja INRI


Kuten tapana on, symboliikalla on eksoteerinen taso ja esoteerinen taso. Tämä Kirkon jäsenilleen kertoma selitys INRI-lyhenteestä on tietenkin eksoteerinen taso, jonka tarkoitus on peittää esoteerinen taso. Kun symboliikassa näkee minkä tahansa "neljän ryhmän", esoteerinen taso liittyy aina neljään elementtiin (tuli, vesi, ilma ja maa) tavalla tai toisella.

Kristinuskon astrologisista juurista on runsaasti esimerkkejä. Ristin symboliikka juontaa juurensa astronomiaan - päiväntasauksiin ja päivänseisauksiin. Kun astrologiselle eläinratakiekolle piirtää mihin tahansa kohtaan ristin, siitä muodostuu aina neljän elementin ryhmä.


Eläinratakiekko


Kun kristillisessä taiteessa Jeesuksen ristiin yhdistetään neljän kirjaimen lyhenne, olisikohan kyseessä mahdollisesti neljä elementtiä?

Hepreaksi neljä elementtiä ovat:
  1. Iammim = vesi
  2. Nour = tuli
  3. Rouach = ilma
  4. Iebeschah = maa

Jos ajatellaan sanan kristus tarkoittavan enemmän korkeaa tietoisuudentasoa kuin henkilöä, kirjainlyhenteen INRI käyttäminen Jeesuksen yhteydessä on täysin ymmärrettävää. Esoteerisissa opeissa neljän elementin yhdistymisestä syntyy viides elementti, quintessence, jota kutsutaan myös kristustietoisuudeksi tai yksinkertaisesti vain "hengeksi".

Quintessence-symbolina käytetään esoteerisissa opeissa pentagrammia. Toki pentagrammilla on muitakin symbolisia tasoja, mutta pentagrammia käytetään esimerkiksi ruusuristiläisessä symboliikassa neljän elementin yhdistymisen kuvana. Symbolia käyteään myös alkemiassa.


Ruusurististä löytyy neljä pentagrammia, jotka kuvaavat neljän elementin yhdistymistä.

Pentagrammi alkemiassa


Vähemmän tunnettu quintessence-symboli on lohikäärme. Lohikäärmeen kynnet edustavat maata, suomut vettä, siivet ilmaa ja suusta tulee tietenkin tulta. Lohikäärme löytyy usein "Eliitin" heraldisesta symboliikasta.


City of Londonin vaakuna

Somersetin vaakuna


Quintessence on erikoisella tavalla läsnä tarotin kortissa Paholainen. Tässä kortissa pentagrammi on paholaisen otsalla, mutta se on kärki alaspäin. "Käänteinen quintessence" on tämän kortin kantava teema. Kun ihmisen tietoisuus laskee, eli erkanee ihmisen omasta "kristustietoisuudesta" tai viidennestä elementistä, hänestä tulee ahne, vallanhimoinen ja materialistinen. Kahleissa olevat feminiini ja maskuliini kuvaavat tätä henkistä tilaa.


Paholainen


"Eliitin" motiiveissa on ylläpitää maailmassa sellaista arvoja, joita Paholaiseen liitettävät teemat edustavat. Niin kauan kuin ihmiset pysyvät materialismin, vallanhimon tai ahneuden "vankilassa", heitä on helppo hallita. Omaan sisäiseen quintessence-tietoisuuteensa yhteyden saavat ihmiset ovat "Eliitin" vallalle suuri uhka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti