lauantai 31. tammikuuta 2015

Astro-teologia - osa 15: INRI


Kristinuskossa Jeesuksen ristiin yhdistetään tunnettu kirjainlyhenne INRI. Mitä se tarkoittaa?

INRI tarkoittaa Kirkon virallisen tulkinnan mukaan lausetta Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum, eli Jeesus Nasaretilainen, Juutalaisten kuningas.


Risti ja INRI


Kuten tapana on, symboliikalla on eksoteerinen taso ja esoteerinen taso. Tämä Kirkon jäsenilleen kertoma selitys INRI-lyhenteestä on tietenkin eksoteerinen taso, jonka tarkoitus on peittää esoteerinen taso. Kun symboliikassa näkee minkä tahansa "neljän ryhmän", esoteerinen taso liittyy aina neljään elementtiin (tuli, vesi, ilma ja maa) tavalla tai toisella.

Kristinuskon astrologisista juurista on runsaasti esimerkkejä. Ristin symboliikka juontaa juurensa astronomiaan - päiväntasauksiin ja päivänseisauksiin. Kun astrologiselle eläinratakiekolle piirtää mihin tahansa kohtaan ristin, siitä muodostuu aina neljän elementin ryhmä.


Eläinratakiekko


Kun kristillisessä taiteessa Jeesuksen ristiin yhdistetään neljän kirjaimen lyhenne, olisikohan kyseessä mahdollisesti neljä elementtiä?

Hepreaksi neljä elementtiä ovat:
 1. Iammim = vesi
 2. Nour = tuli
 3. Rouach = ilma
 4. Iebeschah = maa

Jos ajatellaan sanan kristus tarkoittavan enemmän korkeaa tietoisuudentasoa kuin henkilöä, kirjainlyhenteen INRI käyttäminen Jeesuksen yhteydessä on täysin ymmärrettävää. Esoteerisissa opeissa neljän elementin yhdistymisestä syntyy viides elementti, quintessence, jota kutsutaan myös kristustietoisuudeksi tai yksinkertaisesti vain "hengeksi".

Quintessence-symbolina käytetään esoteerisissa opeissa pentagrammia. Toki pentagrammilla on muitakin symbolisia tasoja, mutta pentagrammia käytetään esimerkiksi ruusuristiläisessä symboliikassa neljän elementin yhdistymisen kuvana. Symbolia käyteään myös alkemiassa.


Ruusurististä löytyy neljä pentagrammia, jotka kuvaavat neljän elementin yhdistymistä.

Pentagrammi alkemiassa


Vähemmän tunnettu quintessence-symboli on lohikäärme. Lohikäärmeen kynnet edustavat maata, suomut vettä, siivet ilmaa ja suusta tulee tietenkin tulta. Lohikäärme löytyy usein "Eliitin" heraldisesta symboliikasta.


City of Londonin vaakuna

Somersetin vaakuna


Quintessence on erikoisella tavalla läsnä tarotin kortissa Paholainen. Tässä kortissa pentagrammi on paholaisen otsalla, mutta se on kärki alaspäin. "Käänteinen quintessence" on tämän kortin kantava teema. Kun ihmisen tietoisuus laskee, eli erkanee ihmisen omasta "kristustietoisuudesta" tai viidennestä elementistä, hänestä tulee ahne, vallanhimoinen ja materialistinen. Kahleissa olevat feminiini ja maskuliini kuvaavat tätä henkistä tilaa.


Paholainen


"Eliitin" motiiveissa on ylläpitää maailmassa sellaista arvoja, joita Paholaiseen liitettävät teemat edustavat. Niin kauan kuin ihmiset pysyvät materialismin, vallanhimon tai ahneuden "vankilassa", heitä on helppo hallita. Omaan sisäiseen quintessence-tietoisuuteensa yhteyden saavat ihmiset ovat "Eliitin" vallalle suuri uhka.5 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus. Kuollut Jeesus ristiinnaulittuna symboloi mielestäni nimenomaan kristustietoisuuden ”olemattomuutta” ja ihmiskunnan kollektiivista nykytilaa. INRI lukee aina ristin yläosassa Jeesuksen pään päällä. Tuli, vesi, maa ja ilma ovat siis yläpuolella ja kristustietoisuutta symboloiva hahmo alapuolella, ja vieläpä juuri kuolleena orjantappurakruunu päässä. Käytännössä alttaritaulujen kuva ristiinnaulitusta Jeesuksesta symboloi ihan samaa asiaa kuin ylösalaisin käännetty pentagrammi. Ilmestyskirjassa Johannes näki ”pedon merkin” heprealaisina kirjaimina ”Chi, Xi ja Stigma”. Chi = 600, Xi = 60, Stigma = 6. Johanneksen näkemä merkki tarkoittaa siis numeroina kyllä lukua 666, MUTTA ilmestyskirjassa puhutaan myös ”pedon kuvasta”, jota ihmiset palvovat. Ja tämä pedon kuva on juurikin alttaritauluissa käytetty kuva ristiinnaulitusta kristustietoisuudesta, jonka eteen ihmiset polvistuivat ehtoolliselle, joka ei ole enempää eikä vähempää kuin kannibalismia symboloiva rituaali.

  VastaaPoista
 2. https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fnhkox.homestead.com%2Ffiles%2Fcrosschart_b_wjpgsml.jpg&f=1&nofb=1

  Tässä lyhyt selitys siitä, miksi ristiinnaulittu Jeesus on raamatun ”image of the beast”. Kristityt ovat 2000 vuotta pelänneet ja odottaneet, että millon heidät harhaanjohdetaan kumartamaan jotain sarvipäisen paholaisen kuvaa, vaikka tosiasiassa he ovat aina kumartaneet todellista ”pedon kuvaa”. Sekä juoneet pedon verta ja syöneet tämän lihaa. Sairain uskonto.

  VastaaPoista
 3. Että tämä ei lähde ihan lapasesta. Tässä kerrotaan mitä kristillisyys tarkoittaa kansakuntien kohdalla. Mitä kristillinen Venäjä oli ja mitä oli ateistinen Neuvostoliitto. Sekä laajemmin mitä marxilaisuus on myös nykypäivänä. https://www.youtube.com/watch?v=B9hHF770zdI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ateismihan on tosiaan hengellisesti vielä perinteisiä uskontoja parempi väline, kun aikaseksi halutaan saada tuhoa ja verenvuodatusta. Ihminen nähdään korkeimpana (ja oikeastaan ainoana älyllisenä) voimana tällä sattumanvaraisen maailmankaikkeuden elottomalla kivellä, elämässä sattumalta syntynyttä merkityksetöntä elämäänsä.

   Ihmisen ollessa maailmankaikkeuden korkein voima, ei voi olla ihmisestä ja tilanteesta riippumatonta oikeata ja väärää.

   Tämä ajattelu mahdollistaa kätevästi älyn käytön minkä vaan tavoitteen saavuttamiseksi hinnalla millä hyvänsä, ja auktoriteettien käskyjen sokean toteuttamisen, koska oikea ja väärä on ihmisestä ja tilanteesta täysin riippuvaisia.

   Poista
 4. Tiedän kyllä mitä marxilaisuus on nykypäivänä, enkä katso videota, mutta uskon kyllä tietäväni mitä haet takaa. Kaikki kolme läntistä abrahamilaista uskontoa ovat nyt antaneet eliitille sen mitä niillä oli annettavana, ja kutakuinkin täyttäneet sen tarkoituksen miksi ne ylipäänsä ”keksittiin”. Päätarkoituksena oli jakaa ihmiset ryhmiin, muodosta erilaisia kulttuureita ja varsinkin kristinuskoa aseena käyttäen kolonisoida ja orjuuttaa koko läntinen maailma. ”Me levitämme Jumalan sanaa, että myös te pakanat voitte päästä taivaaseen!”. Hyvä tekosyy tappamiselle, orjuuttamiselle ja ryöstämiselle. Nyt perinteiset uskonnot eivät enää palvele eliittiä ja päämääränä on tehdä ateismista/tiedeuskonnosta maailmanuskonto. Ihminen halutaan yhdistää tekoälyyn ja tämä onnistuu paremmin jos ihminen ei esimerkiksi usko kuolemanjälkeiseen elämään. Voidaan helposti myydä tekoäly hyvänä, elämänlaatua parantavana, ikää pidentävänä ja ehkäpä jonkinlaisia yli-inhimillisiä kykyjä tuovana mahtavana pelastajana.

  VastaaPoista